Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Аз пък категорично и отговорно твърдя, че не само е бил масон, но не е бил и от висок ранг. Категорично и отговорно твърдя също, че е изопачил и откраднал (представил като свои) повечето от ученията си, че е разбирал от музика не повече отколкото "свиня от кладенчева вода" (въпреки, че не може да му се отрече че не е понасял пошлостта в тогавашната "поп" музика), и че е "измъчвал" цигулката си по всевъзможни начини. Категорично и отговорно твърдя също, че неговите последователи подлудиха с фантасмагории Людмила Живкова и са непреки виновници за нейната смърт (твърдение на Иван Славков с което съм напълно съгласен).

Мога да продължа със списъка, но с радиоточка не се спори.

Доколкото разбрах от блога Ви, Сир, Вие имате отношение към масмедиите и съответно и към радиоточките. Моле не ми вменявайте чужди пороци.

Петър Дънов е имал отношение с розенкройцерството, а не с масонството. Твърдя го отговорно, защото съм добре запознат. С вътрешен опит.

Надявам се, че правите разлика между масонство и розенкройцерство.

Ако не притежавате /още/ различителна способност при оценката на същността и целите на тези доста различни организации, съжалявам.

------------------------

Твърдението Ви, че Людмила Живкова е "подлудена" от последователи на Учителя са неверни.

Живкова е последовател на Рьорих и съответно е практикувала агни-йога.

А Иван Славков е един симпатичен и забавен смешник - не си струва да се позовавате на него априори за нищо.

Учителят не е композитор в конвенционален смисъл и неговата музика /нека я наречем така/ е нещо друго и с друго предназначение от ...музиката.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Мислиш, че той е получил уникален опит и се е добрал до уникални знания, до които никой друг преди това не е имал достъп или поне не ги е описвал никъде ли? :)

Да, точно така мисля, затова е Мирови Учител.

Аз пък категорично и отговорно твърдя, че не само е бил масон, но не е бил и от висок ранг. Категорично и отговорно твърдя също, че е изопачил и откраднал (представил като свои) повечето от ученията си, че е разбирал от музика не повече отколкото "свиня от кладенчева вода" (въпреки, че не може да му се отрече че не е понасял пошлостта в тогавашната "поп" музика), и че е "измъчвал" цигулката си по всевъзможни начини. Категорично и отговорно твърдя също, че неговите последователи подлудиха с фантасмагории Людмила Живкова и са непреки виновници за нейната смърт (твърдение на Иван Славков с което съм напълно съгласен).

Мога да продължа със списъка, но с радиоточка не се спори.

Че кой е Иван Славков пък да те попитам, че толкова детерминираш мненията си от неговите. Разбирам защо ти е размътено съзнанието по тези въпроси.

Доколкото разбрах от блога Ви, Сир, Вие имате отношение към масмедиите и съответно и към радиоточките. Моле не ми вменявайте чужди пороци.

Петър Дънов е имал отношение с розенкройцерството, а не с масонството. Твърдя го отговорно, защото съм добре запознат. С вътрешен опит.

Надявам се, че правите разлика между масонство и розенкройцерство.

Ако не притежавате /още/ различителна способност при оценката на същността и целите на тези доста различни организации, съжалявам.

------------------------

Твърдението Ви, че Людмила Живкова е "подлудена" от последователи на Учителя са неверни.

Живкова е последовател на Рьорих и съответно е практикувала агни-йога.

А Иван Славков е един симпатичен и забавен смешник - не си струва да се позовавате на него априори за нищо.

Учителят не е композитор в конвенционален смисъл и неговата музика /нека я наречем така/ е нещо друго и с друго предназначение от ...музиката.

В повечето точки от мнението ти съм сагласна.

Аз пък категорично и отговорно твърдя, че не само е бил масон, но не е бил и от висок ранг. Категорично и отговорно твърдя също, че е изопачил и откраднал (представил като свои) повечето от ученията си...

Дали Беинса Дуно е бил масон и дали съответно степента му е била висока, не би трябвало да има абсолютно никакво значение за стремящия се към духовна реализация ученик (без значение от коя школа). Може да има някои объркани малки детайли от него, от стенографите или от тези, които разчитат стенограмите, но те са незначителни. Наистина в учението си Б. Дуно е взаимствал от други учения, но не ги е изопачавал. Запознат съм с ученията на Блаватска, Беинса Дуно, Алис Бейли и Елена Рьорих най-основно (разбира се говоря относително и нямам претенциите да съм посветен или нещо подобно) , в по-малка степен с Учение на Храма (Франча ла Дю), кабала и някои източни школи, и смея да твърдя, че между тях няма съществена разлика, въпреки че последователите на някои от тях са стигали да конфронтация и обвинения едни към други. Може би всички са масонски (за мене е без значение), а конфликтите да са нагласени. Може пък вината да е просто в последователите...

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Така поставените въпросчета нямат никакъв смисъл. Издават силно непознаване на материята и още по-засилено предубеждение. Каквито и доводи и "доказателства" да ти се докарат, все ще си е "нечем како Сийке". Пък и за какво да се доказват нещата и на кого най-вече? Става въпрос за ниво на съзнание, нещо като вълнова честота. А радиоточката едно си знае. Като ги чета въпросчетата, да се чуди човек ...

Публикувано изображение

Той няма какво да заимства от други учение. Всичко идва директно от Източника. Позаинтересувай се относно Него.

:yanim:

Редактирано от Assett (преглед на промените)

Той няма какво да заимства от други учение. Всичко идва директно от Източника. Позаинтересувай се относно Него. ;)

Така поставените въпросчета нямат никакъв смисъл. Издават силно непознаване на материята и още по-засилено предубеждение. Каквито и доводи и "доказателства" да ти се докарат, все ще си е "нечем како Сийке". Пък и за какво да се доказват нещата и на кого най-вече? Става въпрос за ниво на съзнание, нещо като вълнова честота. А радиоточката едно си знае. Като ги чета въпросчетата, да се чуди човек ...

Публикувано изображение

Той няма какво да заимства от други учение. Всичко идва директно от Източника. Позаинтересувай се относно Него.

;)

Когато 'Източникът' не се казва, а се държи "забулен в Мистерия" казваме, че този източник е Сатурн, Черната дупка(Слънце) и от там има доста гласове да се предствят за "ТОЙ Е". :lol6:

Когато 'Източникът' не се казва, а се държи "забулен в Мистерия" казваме, че този източник е Сатурн, Черната дупка(Слънце) и от там има доста гласове да се предствят за "ТОЙ Е". :hush:

Това вече го прочетохме много пъти. Нещо друго кажи

Това вече го прочетохме много пъти. Нещо друго кажи

... ще поканя едни мажоретки да си развяват bottom-ските части, че да ти стане по-интересно... Публикувано изображение

Когато 'Източникът' не се казва, а се държи "забулен в Мистерия" казваме, че този източник е Сатурн, Черната дупка(Слънце) и от там има доста гласове да се предствят за "ТОЙ Е". :hush:

А пък ти имаш доста голямо марсианско влияние. Марс в кой знак ти се намира? Да не е във Водолей или Риби? Фанатизмът идва от Марс, знаеш ли, не е от Сатурн или Луната.

... ще поканя едни мажоретки да си развяват bottom-ските части, че да ти стане по-интересно... Публикувано изображение

Давай няма лошо щом казваш. Прочетох на едно друго място където се изказваш, че и ти си в този форум да тормозиш хората, като някой си друг. Може и на това да те учи Кришна.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Давай няма лошо щом казваш. Прочетох на едно друго място където се изказваш, че и ти си в този форум да тормозиш хората, като някой си друг. Може и на това да те учи Кришна.

Всеки сам може да провери на какво учи Кришна, но за твое нещастие не става дума за 'материалистично забавление', което е твоята цел. :hush:

А пък ти имаш доста голямо марсианско влияние. Марс в кой знак ти се намира? Да не е във Водолей или Риби? Фанатизмът идва от Марс, знаеш ли, не е от Сатурн или Луната.

Той наистина и фанатик! :go ahead:

Един наскоро го обвини в психични проблеми, защото имал квадратура Муркурий-Нептун.

Това не винаги говори за психични проблеми, ама маже да доведе до заблуди. Не е ли той един ТИПИЧЕН ПРИМЕР за заблудена душа? Публикувано изображение:rolleyes:

Колкото до марсовото влияние, нищо чудно да е имал контакти с марсианци, които да са му казали, че вече трябва да премине към учението на Кришна-съзнание. :laughing5:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Той наистина и фанатик! :go ahead:

Един наскоро го обвини в психични проблеми, защото имал квадратура Муркурий-Нептун.

Това не винаги говори за психични проблеми, ама маже да доведе до заблуди. Не е ли той един ТИПИЧЕН ПРИМЕР за заблудена душа? Публикувано изображение:rolleyes:

Колкото до марсовото влияние, нищо чудно да е имал контакти с марсианци, които да са му казали, че вече трябва да премине към учението на Кришна-съзнание. :laughing5:

Тюксън, приемам всичко както ме нарчеш не то го оспорвам. Това, което обаче е ясно, че все още учиш, 'пробвайки'. като децата- "пробвам до където мине номера".

Децата е хубаво нещо, но когато на тези деца им забушуват хормоните става малко 'тъмна Индия'.. ;)

Нищо пробвай-учи се, няма лошо. Да разбереш поне на практика че 'секс с фанатик' малко трудно?.. ;)

Тюксън, приемам всичко както ме нарчеш не то го оспорвам. Това, което обаче е ясно, че все още учиш, \'пробвайки\'. като децата- \"пробвам до където мине номера\".

Децата е хубаво нещо, но когато на тези деца им забушуват хормоните става малко \'тъмна Индия\'.. ;)

Нищо пробвай-учи се, няма лошо. Да разбереш поне на практика че \'секс с фанатик\' малко трудно?.. ;)

:laughing5:

:rolleyes:

;) ;) :ass: :ass: :ass:

Опазил ме Бог от фанатици!

Фанатици, ма с големи Ц*ци. :go ahead:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:laughing5:

:rolleyes:

:go ahead:;)

Опазил ме Бог от фанатици!

Ако имаше знанието нямаше да пробваш дори. Но ти си на много ниско ниво на съзнаване и не знаеш 2 и 200. ;)

Но както винаги съм споменавал- не въпросът на кое ниво си а в каква посока имаш стремеж. Твоят стремеж е "закотвяне в матрицата". И съответно 'богът' ти ще бъде Адмиралтейска котва тип 'Матросов". Публикувано изображение

За кой 'господ' те е 'опазал' не знам?.. дали не става дума за оня рогатия и със дзмийската опашка не ства ясно обаче?.. Публикувано изображение

Всеки сам може да провери на какво учи Кришна, но за твое нещастие не става дума за 'материалистично забавление', което е твоята цел. :laughing5:

Грешно си ме разбрал. далеч съм от 'материалистичните забавления' но нищо чудно ти никога не обръщаш внимание на казаното от другите, особено ако не съвпада с твоето мислене. Слава богу, че не сме всички еднакви. За какво щеше да спорим

Грешно си ме разбрал. далеч съм от 'материалистичните забавления' но нищо чудно ти никога не обръщаш внимание на казаното от другите, особено ако не съвпада с твоето мислене. Слава богу, че не сме всички еднакви. За какво щеше да спорим

От 4.5 годишен на възраст съм благославял различието(създадено Кришна). Незнайно защо, обаче, тука се споменава за едно 'разнообразие' тип 'матричарско'. Ми -имаш 100 канала кабелна телевизия- щракай и 'избирай'.

Това, което ти не разбираш за мене на този етап, е че аз специално съм отделил години на ред да отсея стойностното в Духовните Учения от тези, които са копия и следователно- фалшименто.

За духовният свят нещата са много фини- те се разбират ИНДИВИДУАЛНО. Всеки който греши-грешката си е за негова сметка, независимо, че понякога замазва.

Ползата от отсявване на ИСТИНАТА от илюзийките е ОГРОМНА. Душата е залогът на осъзнаване на Бога, така както егото е залогът за генът.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Доколкото разбрах от блога Ви, Сир, Вие имате отношение към масмедиите и съответно и към радиоточките.

:laughing5: Хехе, сир май се казваше на руски... :rolleyes: или от руски възпитаници. Каквито са и последователите на масона с розенкройцерска наметка дънов. Да бе - същия дето докара комуноидите в БълГария. Дето и се самоуби - по-точно - се самообеси... Великия учител на народите (комуноидни) дето имаше свръхчовешщи и божествени способности - намсикво и глупости на Нта степен. Дето разправяше, че славянските дегенерати - руснаците - че са бъдещето на човечеството - абе глупостите му не ми се пишат - просто ми се повръща от тях.

Нямам никакви отношения към масмедиите - не фантазирайте прекалено - глупостите на дънов ви стигат...

Пиппи много добре знае към какво "имам отношение" - ако го попитате може и да ви "открехне"

Във всички случаи вашата секта е много по-опасна от кришнатите. И мормоните. А по глупост надминавате и свидетелите на мадам рязанопластелинкова на публичен дом йехова :go ahead:

От 4.5 годишен на възраст съм благославял различието(създадено Кришна). Незнайно защо, обаче, тука се споменава за едно 'разнообразие' тип 'матричарско'. Ми -имаш 100 канала кабелна телевизия- щракай и 'избирай'.

Това, което ти не разбираш за мене на този етап, е че аз специално съм отделил години на ред да отсея стойностното в Духовните Учения от тези, които са копия и следователно- фалшименто.

За духовният свят нещата са много фини- те се разбират ИНДИВИДУАЛНО. Всеки който греши-грешката си е за негова сметка, независимо, че понякога замазва.

Ползата от отсявване на ИСТИНАТА от илюзийките е ОГРОМНА. Душата е залогът на осъзнаване на Бога, така както егото е залогът за генът.

Изобщо не можеш да знаеш с колко Духовни учения съм запозната. Исам да разереш, че тук е форум в който се обсъжда Учението на Петър Дънов, а ти си знаеш твоята . говориш си за Кришна, както и във всеки друг форум и спиране нямаш

Във всички случаи вашата секта е много по-опасна от кришнатите. И мормоните. А по глупост надминавате и свидетелите на мадам рязанопластелинкова на публичен дом йехова ;)

Царю, как би обяснил факта, че масоните, като претенденти за Езотеричното знание, с източник ВЕДА, са най-близко до Египетската цивилизация, като пантеон, ритуали, концепция, от колкото до което е друго да е. Публикувано изображение

За т.нар. "хинду", както го нарича те пак не осъзнават вододелът между Шиваизмът, като БЕЗЛИЧНОСТЕН лунен култ за ЕДИННИЯТ БОГ и Ваишнавизъмът, като Слънчев култ, който казва, че ТОВА Е ВЪРХОВЕНИЯТ БОГ и другите не са 'богове'?..

Оня ден гледах пак Джордан Максуел, който безкрайно уважавам, но то негласно пак си има афинитет към египесткия пантеон, както и заявява същевтеменно, че , цитирам "God is impersonal".

Но определено считам, че Максуел е някакъв вид масон, който има партийно поръчение от някоя от масонските ложи да спекулира малко с ума...не, че някои неща не съвпадат с ведическите, но спекулацията си проличава като сатне дума за КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ЗНАНИЕТО-БОГЪТ. Публикувано изображение

Максуел не стига отвъд космосът и матрицата, като понятие за 'Бог'?.. :rolleyes:

...какво е твоето тълкуване по тези въпрос, Браткиш :go ahead: ...(брат ми след 18:00 часа ще празнува половин век :laughing5: )

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Има една мисъл която е много подходяща "Най-глупав е този който си мисли,че знае всичко!" Ю.Ра ти както ръсиш мнения вав всички форуми помисли върху нея. Аз поне знам, че нищо кой знае какво не съм научила, а и ще се уча още дълго време.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Оня ден гледах пак Джордан Максуел, който безкрайно уважавам, но то негласно пак си има афинитет към египетския пантеон

Браткиш Пип, ти сега ли чак прозря, че Максуел е рязано пластелинче? И поднася горчивото хапче с лъжа и измама обвито във вкусен шоколадов бонбон - да не се усеща горчилката...

mimito53, недей да се напиняш ногу щото ще си причиниш главоболие. Щото при някои мисленето им причинява главоболие... Публикувано изображение Надявам се да не си от тях.

Пип, запознат ли си как дъновистите гледат (от гледна точка на прочутите му писания) на самоубийството? И защо избягват коментариите относно самообесването на божия пророк на земята - лидера си дънов?

http://karutzar.blogspot.com/2007/09/blog-post_9323.html

:yanim: Хехе, сир май се казваше на руски... :down: или от руски възпитаници. Каквито са и последователите на масона с розенкройцерска наметка дънов. Да бе - същия дето докара комуноидите в БълГария. Дето и се самоуби - по-точно - се самообеси... Великия учител на народите (комуноидни) дето имаше свръхчовешщи и божествени способности - намсикво и глупости на Нта степен. Дето разправяше, че славянските дегенерати - руснаците - че са бъдещето на човечеството - абе глупостите му не ми се пишат - просто ми се повръща от тях.

Нямам никакви отношения към масмедиите - не фантазирайте прекалено - глупостите на дънов ви стигат...

Пиппи много добре знае към какво "имам отношение" - ако го попитате може и да ви "открехне"

Във всички случаи вашата секта е много по-опасна от кришнатите. И мормоните. А по глупост надминавате и свидетелите на мадам рязанопластелинкова на публичен дом йехова :down:

Може би няма да е загуба на време да се дообразовате

http://en.wikipedia.org/wiki/Sir

Ако наистина вярвате, че комунизма е "докаран" от един човек в Бъгрария /дори да е Бениса Дуно/,

на мен лично ми звучи доста...психопатично.

Твърдите, че Дънов се е самоубил, така ли?

И твърдите, че аз съм в секта, която е опасна дори повече от "кришнарите"и мормоните?

Вие ме ласкаете, Ваше Величество! :wors:

SIR [sə:]

I. 1. господине (обръщение към по-възрастни, по-високопоставени лица)

2. SIR сър (благородническа титла, при обръщение-с първото име)

II. v (-rr-) обръщам се към някого с названието господине, викам някому господине

SIR [sə:] - произнася се СЪР. Изключение правят славянските дегенерати руснаците, които го произнасят сир поради невъзможността да произнесът звука Ъ. Русофилите и комуноидите им подражават. За дъновистите произнасянето на термина като СИР е задължително... :yanim:

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

SIR [sə:] - произнася се СЪР. Изключение правят славянските дегенерати руснаците, които го произнасят сир поради невъзможността да произнесът звука Ъ. Русофилите и комуноидите им подражават. За дъновистите произнасянето на термина като СИР е задължително... :yanim:

Може би и французите са русофилски дегенерати и комуноиди, щом произнасят сир /cire le roi/вместо правоверното англосаксонско /разбирай - юдомасонско/ сър ?

Ми да, такива ще да са, Вие, Ваше Величество, сте абсолютно и безусловно прав, естествено.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.