Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

София VS провинция

Featured Replies

:) А стига с това Търново бе :P Какво има там-няколко баира и две главни улици.Баси.Апартамент имам там,ама докато се кача от центъра до "Картала" ми излиза джигера sad.gif Никога няма да отда да живея там :P:angry:
  • Отговори 102
  • Прегледи 21,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пич извинявай,ама по-нескопосан опит за анализ не бях чел от момента,в който Азис се опитваше да обясни що се зимат с Китаеца... Явно поназнайваш нещо и си от старата генерация,ама изводите са ти гре

• Бий ме,мъчи ме,после кажи ми ДА... Внимавай кво си пожелаваш,че ако ти кацна ся на покрива да не си помислиш,че е Карлсон...

Живея в София но родната Монтана е в пъти по-хубав град.Причините поради които повечето хора живеят в столицата са изцяло икономически.

Някои хора добре се ориентираха... :P

Все пак и ние сме столица - старата... cool.gif

off:

Еми тъй де, нали мъжът ми е от там:P

Виж какво прави любовта.

П.П: Докторе, Търново си е супер.

Та викаш апартамент имаш там? :ph34r:

И аз живея в СФ, но не съм от столицата. Много неща ме дразнят, както тук, така и навсякъде. Всичко си до човек, а не до това от къде е.

Ето, аз и тук и на всякъде съм си келешче.

Не ме е срам ди си казвам от къде съм. Има много хора, които се срамуват да кажат, че са от някое село или дори от друг град. Идвайки в СФ вече са от София. Все едно винаги са били и се гордеят.

Какво толкова, ако си кажеш от къде си. Който има малко мозък в главата си ще разбере що за човек си и няма да те съди по това от къде идваш.

От Благоевград съм. От скоро съм в София и ми харесва. Просто съм свикнал да живея в големи градове. Прекарах 5-6 години в САЩ и може от там да ми е тази страст. Динамиката ми харесва. Миризмата и начина на живот.

Иначе простотия има навсякъде. Дали града е малък или голям не е от значение. Хората са си хора и простатците са си простаци навсякъде. За това се дразня, когато се гледа на хората и се оценяват едва ли не по това от къде са. И аз съм чувал зад гърба си коментари по мой адрес. Никак не ми е било приятно, но не си струва да се спори с човек, който мисли по този начин.

Преглъщаш го и се доказваш.

Благоевград е много приятно градче ако питш мен. На мен ми хареса.

Иначе то и аз това се опитах да кажа - няма значение от къде си - простаци си има навсякъде, където и да отидеш, все ще има. Няма отърване, като комари са:ph34r:

Въпросът с омразата и от къде идва тя е твърде спорен и сложен!

lВъпросът с омразата идва от 70те години на миналият век.Тя си беше просто вградена,натрапена дори и със закони.По онова време ръководството на БКП започна да дели населението на граждани и селяни.2та група си имаше точната функция -да произвежда хранителни благинки (да храни останалата част).1та група бяха хората с други функций по-точно -"мислещата част".Хора заети в индустриялната сфера,техници и цялото здружение от "хора на изкуството".Отделяше се умишлено по-голямо внимание на градът за да няма недоволни висши глави а и за собствен кеф.Гражданите по онова време мажеха да се радват вече и на забавления в свободното си време,на добри магазини с конфекция,домашна техника и т.н.Този начин на живот привличаше хората от провинцията и за да си останат по селата(полето и животните) се измисли следната пречка а точно жителството.. Дива работа нещо като да се бориш за гражданство в собствената си държава.Според мен този закон още повече разшири дистанцията между едните и другите.За връзкарите да не говорим в София винаги е имало по онова време а и от части и сега така нареченият по-лесен начин.Хитове бяха цветен ТВ Рубин,лада 7 и тн.От там се получи и тази завист и неприазън.Софиянеца винаги е имал самочуствието на по от другите защото начинът му на живот,благата с който е разполагал са се отличавали и се отличават.Развитието му е било друго,както кръгът на приятели и интереси.Погледнах малко назад и видях че имам съм прадядо от Ботевград.Личното ми мнение е следното.Ние сме такива каквито сме.Родени сме там където сме се родили и колкото и да ни се иска да изкривяваме външността(характера,акцента)ни дълбоко в нас сме си от село.

:) Какво ги дъвчете тия простаци?То се знае-има три нелечими болести на тоя свят:рак,мерак и простак cool.gif

Най-честите диагнози в днешно време biggrin.gif

Пропусна и мързела, ама той може да се излекува....с мерак ;)

Няма значение кой от къде е Всички на едно място ще идем :)

Темата ми напомня ,че и тук повечето хора не понасят населението на Цюрих. Казват , че били надменни и с високо самочуствие и тн ...

Макар Берн да е столицата хората са съвсем нормални .... така казват . Кво ли значи нормален ?! Клесове има по целия свят.

Бившо кестенче съм :eek: Кефеше си ме в София. Но там никога няма се върна.

Ае наздраве :offtopic_s:

lВъпросът с омразата идва от 70те години на миналият век.Тя си беше просто вградена,натрапена дори и със закони.По онова време ръководството на БКП започна да дели населението на граждани и селяни.2та група си имаше точната функция -да произвежда хранителни благинки (да храни останалата част).1та група бяха хората с други функций по-точно -"мислещата част".Хора заети в индустриялната сфера,техници и цялото здружение от "хора на изкуството".Отделяше се умишлено по-голямо внимание на градът за да няма недоволни висши глави а и за собствен кеф.Гражданите по онова време мажеха да се радват вече и на забавления в свободното си време,на добри магазини с конфекция,домашна техника и т.н.Този начин на живот привличаше хората от провинцията и за да си останат по селата(полето и животните) се измисли следната пречка а точно жителството.. Дива работа нещо като да се бориш за гражданство в собствената си държава.Според мен този закон още повече разшири дистанцията между едните и другите.За връзкарите да не говорим в София винаги е имало по онова време а и от части и сега така нареченият по-лесен начин.Хитове бяха цветен ТВ Рубин,лада 7 и тн.От там се получи и тази завист и неприазън.Софиянеца винаги е имал самочуствието на по от другите защото начинът му на живот,благата с който е разполагал са се отличавали и се отличават.Развитието му е било друго,както кръгът на приятели и интереси.Погледнах малко назад и видях че имам съм прадядо от Ботевград.Личното ми мнение е следното.Ние сме такива каквито сме.Родени сме там където сме се родили и колкото и да ни се иска да изкривяваме външността(характера,акцента)ни дълбоко в нас сме си от село.

Пич извинявай,ама по-нескопосан опит за анализ не бях чел от момента,в който Азис се опитваше да обясни що се зимат с Китаеца...

Явно поназнайваш нещо и си от старата генерация,ама изводите са ти грешни от първия до последния.Описаните неща са наистина причини за тези,които се чудят как да обяснят омразата в себе си.А по твоята логика всички от онова време мразят по някой и нещо-и майки и бащи и баби и дядовци...всички...

Само забравяш,че туй нящо наречено омраза или ти е заложено генетично или ти е насадено умишлено в първите 7-10 години.Е,познавам и такива,които като мразят си мислят,че осмислят живота си,но те се разочароват бързо от самите себе си и заемат противоположната гледна точка.

Всъщност цялата тема е толко безмислена,колкото и въпроса що му миришат краката на човек.А именно щото му почват от задника...

Обиколил съм адски много кътчета от китната ни родина и до сега никой не ме е напсувал или не ми е теглил една майна,щото номера на колата ми е софийски и никой не е тръгвал да ме пребива,щото мрази софиянци.Е,ако спра на мегдана на некое селце и се изокам с цело гърло "Ей тъпи копеленца селски ш`ви `ба мамата клепоуха" със сигурност ше ме изнесат от там с краката напред...

И честно казано гадната София е гнусна,мръсна и отвратителна,макар че ми е родния град...

Но това отива в една друга тема.

пп.Всъщност бая цървули се оказахме от големото село,а до сега никой не каза "А бе маа му стара,я да се сберем на една голема маса от двете страни-софиянци и сички останали-и да поспорим кои са по-големи скапаняци"...

Щото от мноу писане файда нема...

Най-много да заспите на клавиатурите и да се събудите до некой,дето не го познавате...

ппп.Още мноу моем да пишем и за 70-те и за диагнозите на доктора и за старата столица...

Ама в таа жега пишете вие баси...

Гледах малко тур дьо франс , просто заради хубавите пейзажи.

Когато стигнем французите, селата да не се различават по удобства и

и стандарт на живот със столицата и по- големите градове, ще се спре

да се задава този въпрос.

Иначе като дете помня,че по екскурзии обикновено ни заяждаха хората от

мястото което посещавахме. Сега когато сина отиде някъде, му казвам да се пази ,

зящото има хора които си търсят с кой да се заядат , и като чуят `софиянец`,

им се задейства първосигналната нервна система.

Като не му харесва на някой София е свободен да отиде да живее другаде.

Не се сещам софиянец да се е заял с някой само защото е от друг град или село.

Или поне не съм била свидетел.

и незнам защо във всички форуми го има този въпрос.

то е същото като темите за циганите, турците, левски и цска ...

Мързи ме да сравнявам постовете на софиянци с тези от "провинцията".

Ама верно некои индивиди от шоплъка си вирят носовата система.

п.п. няма емот-чаве де хвърля масло в огъня, тц. spiteful.gif

Ама едно не ми е ясно. Че има кореняци софиянци има. Ама какво правят другите? Псуват по провинцията, ама Събота и Неделя при баба на село.

P.S. Изказвам оплакване относно заглавието на темата

P.S. 2 И каквото и ще да е, ама на София й казват " на галено" Голямото село

Аз съм от "провинцията",нямам нищо против софиянци,но за тях наистина всеки друг град е "провинция" и се говори за нея с пренабрежение,а всъщност много малко от тях си остават събота и неделя в София.Защо тогава е това делене? :lol6:

Пич извинявай,ама по-нескопосан опит за анализ не бях чел от момента,в който Азис се опитваше да обясни що се зимат с Китаеца...

Явно поназнайваш нещо и си от старата генерация,ама изводите са ти грешни от първия до последния.Описаните неща са наистина причини за тези,които се чудят как да обяснят омразата в себе си.А по твоята логика всички от онова време мразят по някой и нещо-и майки и бащи и баби и дядовци...всички...

Само забравяш,че туй нящо наречено омраза или ти е заложено генетично или ти е насадено умишлено в първите 7-10 години.Е,познавам и такива,които като мразят си мислят,че осмислят живота си,но те се разочароват бързо от самите себе си и заемат противоположната гледна точка.

Всъщност цялата тема е толко безмислена,колкото и въпроса що му миришат краката на човек.А именно щото му почват от задника...

Обиколил съм адски много кътчета от китната ни родина и до сега никой не ме е напсувал или не ми е теглил една майна,щото номера на колата ми е софийски и никой не е тръгвал да ме пребива,щото мрази софиянци.Е,ако спра на мегдана на некое селце и се изокам с цело гърло "Ей тъпи копеленца селски ш`ви `ба мамата клепоуха" със сигурност ше ме изнесат от там с краката напред...

И честно казано гадната София е гнусна,мръсна и отвратителна,макар че ми е родния град...

Но това отива в една друга тема.

пп.Всъщност бая цървули се оказахме от големото село,а до сега никой не каза "А бе маа му стара,я да се сберем на една голема маса от двете страни-софиянци и сички останали-и да поспорим кои са по-големи скапаняци"...

Щото от мноу писане файда нема...

Най-много да заспите на клавиатурите и да се събудите до некой,дето не го познавате...

ппп.Още мноу моем да пишем и за 70-те и за диагнозите на доктора и за старата столица...

Ама в таа жега пишете вие баси...

Шъ са ожениш ли за мен? ;) ;) ;)

т:

"Чистокръвните софиянци" (кореняци) - за тях никой не може да каже нищо лошо. Каквото и да си говорим, те са си на по-високо интелектуално и културно ниво.

Значи по твоята логика, София трябва да е едно село само, защото няма граждани в нея. След освобождението ни от турско робство, София наистина е била едно малко селце, да кажем с население колкото Бяла в момента, където стана оная ужасна катастрофа с автобуса. Русе, Пловдив, Варна са били много по-големи градове и там наистина е имало ГРАЖДАНИ, че и с европейска култура! За кво говорим тогава? Сичкото сиганин( селянин) гражданин стана. Айде нема нужда. Ако ще се делим на това, кой от село и кой от балкана, няма да я докараме до никъде. Ето де се корени проблема - София няма минало, тоест миналото и е селско, така, че нормално е селяните, които живеят в нея да завиждат на гражданите :yanim:

Градски, направо ги застреля това шопите. Известно време няма да пътувам към София. :)

Аз лично съм на мнение, че кореняците софиянци визирам тези които над 3 поколения от страна на майка и баща са софиянци са най - големите селяни. Лично мнение и мое наблюдение.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Аз лично съм на мнение, че кореняците софиянци визирам тези които над 3 поколения от срана на майка и баща са софиянци са най - големите селяни. Лично мнение и мое наблюдение.

Не е само твое-и аз съм на същото мнение cool.gif Познавам достатъчно подобни екземпляри от софийската фауна :)

Чета си аз една друга тема, и гледам един хубав пост на Tramway. Та тази мини историйка перфектно се връзва с някои тънки и не чак толкоз' тънки моменти в тази тема:

Мой приятел юрист ми е разправял напикателно смешни истории от разни дела, а като ходеше като студент по разни стажове из съда си носеше диктофон и записваше. Веднъж бил на следното дело:

Две съквартирантки някъде от Русенско или Разградско били подучени от някого как лесно да изкарат някой лев като заведат дело за изнасилване срещу някакъв нещастник. Ето част от показанията, които чух на запис:

"Аз си спа на моя си криват, уньез ко са прайли на другия ни знам, ни йе моя рабута, аз ни съ бъркъм в тьез рабути. И както си спа, пу ино врьеми съ усьещам чи ньещу мъ ибье. Иванье, викам, ти ли си? Аз съм, кай. А, викам, хуу кът си ти. И съ убърнъх и си зъспах и ни знам ко й станалу послье. А той хъймънътъ му с хъймънъ зьел чи мъ изнъсилил!... Изнъсилил мъ и мьен, чи и Мичиту приди мьен изнъсилил и съ ушмулил! Ама шъ плаща! Къту иска да изнъсилва шъ плаща! Дье гу дават тъй - изнъсилваш, изнъсилваш, и айди бьеж дъ тъ няма! Ний дъ ни смье душли в София бъдиавъ дъ нъ изнъсилвът!"

Този пост представя един сатиричен поглед на мирогледа на някои госпожици и господа "новоизлюпени" софиянци. Та част от тези индивиди след година и половина се обявяват за софиянци и започват да плямпат колко за "злие сельанити на сельо"...

Хаха. Еми така ще е. Колкото и да се опитваш да прее*еш системата, накрая е*ания оставаш ТИ :rolleyes:

Много хубава тая София бре мале мале - бит пазар и КОЧИНА друго не съм видял откакто съм тук. Пазари, магазини, магазинчета мини и супер и каквито да се сетите маркетчета и свинщина навсякъде. Това е :)

Много хубава тая София бре мале мале - бит пазар и КОЧИНА друго не съм видял откакто съм тук. Пазари, магазини, магазинчета мини и супер и каквито да се сетите маркетчета и свинщина навсякъде. Това е :)

Въпрос на вкус казала котката и си облизала г*за..

Високото грозде винаги е кисело...

Не се обиждай, но в София има доста неща които трудно могат да се намерят в останалите градове. В София и останалите големи градове разнообразието от стоки е съвсем различно. Малко трудно можеш да сравниш главната улица на кой да е по-малък град (примерно Габрово), с центъра на София, вярно първото е доста по чисто, но и доста по малко и бедно на избор. Ако искаш погледни заведенията. София не е прекрасен град, но си има и своите хубави страни :) Роден съм в София, и си я харесвам... Е, нямам нищо против да е по-чиста.

Не че не харесвам и по-малките градове, там си е направо приказка - чисто, тихо, спокойно... но твърде еднообразно - успява да ми омръзне за седмица, две максимум...

Шъ са ожениш ли за мен? :) :) :P

Бий ме,мъчи ме,после кажи ми ДА...

Внимавай кво си пожелаваш,че ако ти кацна ся на покрива да не си помислиш,че е Карлсон...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.