Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

преди 16 часа, Blago72 написа:

Такъв стана животът, че всичко се продава.

Гледам от теб, та затова сгреших. Да указваш е лесно, трудно е ти да бъдеш такъв, какъвто искаш аз да бъда.

Няма ли някой да обърне внимание,че подобни постове освен до конфронтация до друго не водят. Някой ще вземе ли мерки и ще направи ли забележка на този велик господин да не обижда хората?

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

преди 8 часа, nikssi написа:

Няма ли някой да обърне внимание,че подобни постове освен до конфронтация до друго не водят. Някой ще вземе ли мерки и ще направи ли забележка на този велик господин да не обижда хората?

Когато са на друг водят до конфронтация, а когато са твои са съвсем нормални ;)
Като толкова искаш някой да обърне внимание, нали знаеш - бутончето над поста.

Не бе.. те не са виновни .. някои по инерция си мислят че са в партиен форум , където всички пишат едни и същи пропагандни субективни неща :)

Затова и понятието "дискусия" им е непознато. Те разбират това не като обмисляне на друга гледна точка или опровергаване  и обсъждане на информация, а като напсувай, унижи с офтопици и заяждания "неудобния" :) 

преди 2 часа, Ken написа:

Когато са на друг водят до конфронтация, а когато са твои са съвсем нормални ;)
Като толкова искаш някой да обърне внимание, нали знаеш - бутончето над поста.

Да бе и после ти пишат на лични,че си доносник. Пък аз например не виждам къде съм плашил хората с репресии,къде съм се пъчил като въпросното човече. Като ти гледам постовете от почти 10 години всичките са ти пълни с умнотии. И това дискусии ли са изобщо? Ма нали е Благо и минава метър...

преди 6 минути, nikssi написа:

Да бе и после ти пишат на лични,че си доносник. Пък аз например не виждам къде съм плашил хората с репресии,къде съм се пъчил като въпросното човече. Като ти гледам постовете от почти 10 години всичките са ти пълни с умнотии. И това дискусии ли са изобщо? Ма нали е Благо и минава метър...

Прочети пак първото изречение от предния ми пост.

Той , балонът голям и надут . Та циреят ако се пукне ей така , голяма беля може да стане ...

Ще го изпускат го по малко - така се заформя работата . Та накрая като дедовия ме ще стане....:lol6:

Голям бил доларът - че кой ще ти купува стоките тогава , ако въобще ги имаш ?! Един , петролът остана , ама там на пресъхване отива....

Пък на рублата като й гледам новата техника.....:nono:. Първият "фейк" който ми попадна под ръка , а както е добре известно - раджите не си знаят парите от древни времена , за китайците дума не отварям.....На целия свят му писна от американската олегофрения - още , и още , и още......няма наяждане ! Трудно ли е това да се види ?! :)

https://www.youtube.com/watch?v=rzoXYerDF2E   :).......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 16 часа, Blago72 написа: Такъв стана животът, че всичко се продава.

Гледам от теб, та затова сгреших. Да указваш е лесно, трудно е ти да бъдеш такъв, какъвто искаш аз да бъда.

Би ли споделил с какво съм го обидил?

Благодаря за признанието, що се касае до скромната ми личност.

Китайският юан вече е световна резервна валута

Международният валутен фонд реши да включи юана в кошницата си от резервни валути, редом с щатския долар, еврото, японската йена и британския паунд.

Новината въобще не е хубава за САЩ, тъй като силата на долара се крепи основно върху статута му на резервна валута и огромния американски потребителски пазар.

Сега Китай се превръща в основен конкурент. Китайският потребителски пазар в много отношения вече изпреварва този в САЩ и това, което недостигаше на Пекин да бъде пълноценен играч срещу Вашингтон, беше, че не оперираше със собствена резервна валута.

Китай има на практика всички козове, тъй като е най-големият институционален кредитор на САЩ, държейки във валутните си резерви американски държавни облигации на стойност 1.4 трилиона долара.

Последните данни на Китайската народна банка показват, че през тази година, за първи път от 2001 г. насам, Китай намалява доларовите си резерви. Сега, когато юанът е световна резервна валута, Пекин вече не е зависим от долара и може да срине стойността му по всяко време.

И защо му е да "срива долара" ??

Китайците не са толкова глупави, и не си мислете че не си правят собствена сметка , със или без РФ и Пу.

Спрямо нас например, аз бих се радвал след посещението на ББ , наистина да се равиват и улеснят  търговските ни отношения.

Между другото, говори се за мащабни транзитни коридори, встрани от РФ.

на 2.12.2015 г.,, miro20 написа:

И защо му е да "срива долара" ??

Китайците не са толкова глупави, и не си мислете че не си правят собствена сметка , със или без РФ и Пу.

Спрямо нас например, аз бих се радвал след посещението на ББ , наистина да се равиват и улеснят  търговските ни отношения.

Между другото, говори се за мащабни транзитни коридори, встрани от РФ.

Защото, да наложи юана, означава сриване на долара. Елементарна логика. Щом са се решили на такава стъпка, явно са наясно с последствията. Печатницата на пари (федерален резерв, който е федерален колкото съм аз) трябва някакси да бъде спряна. Защото насраната им система, ще унищожи човечеството, без да вложи и грам мисъл.

Определено е пирон...  но към Пу и компания.

За разлика от световните фирми и държави, които са преживели не един кризис , и са в пъти по гъвкави , руската тотално зависима икономика доста ще пострада...

Не знам с какво Пу ще се опита да стабилизира рублата, но до вчера 66, сега 69 за $  си е доста впечатляваща тенденция.

преди 20 часа, miro20 написа:

Определено е пирон...  но към Пу и компания.

За разлика от световните фирми и държави, които са преживели не един кризис , и са в пъти по гъвкави , руската тотално зависима икономика доста ще пострада...

Не знам с какво Пу ще се опита да стабилизира рублата, но до вчера 66, сега 69 за $  си е доста впечатляваща тенденция.

Големи пирони фърчат по Пу и Раша, пък те не знаели. Интересно, от какво точно зависи руската икономика, при положение, че Русия има цялата менделеева таблица в недрата си... И за чий му е на Пу да стабилизира рублата спрямо долара, след като Русия не внася нищо заплащащо се с долари?

преди 22 часа, miro20 написа:

8500106.gif

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 20 часа, miro20 написа: Определено е пирон...  но към Пу и компания.

Големи пирони фърчат по Пу и Раша, пък те не знаели. Интересно, от какво точно зависи руската икономика, при положение, че Русия има цялата менделеева таблица в недрата си... И за чий му е на Пу да стабилизира рублата спрямо долара, след като Русия не внася нищо заплащащо се с долари?

А зеленчуците с какво ги плаща :)

Потребителските стоки? Или ще си ги менкат с Китай в бартер с руски рубли.

Ех, форумни колеги...не Ви е ясно как работи една икономика, ама никак.

Менделеевата таблица е в недрата и точно това е проблемът - някой трябва да я изкопае. Не е толкова лесно, оказва се.

Междувременно животът продължава. Ще видим с колко още ще се свие догодина руската икономика при това ценово равнище на петрола. Не вярвам да издържат повече от две-три години, отгоре на всичко с военните амбиции на местния диктатор, г-н Путин.

Aко ги внася от ЕС, най- вероятно в евро... БРИКС беше създаден именно с целта, да се отърват от разплащания в долари помежду си.

Добре, добре :) Няма проблем, ще гледаме Менделеевата таблица в недрата и падащата рубла.

преди 7 минути, Blago72 написа:

Добре, добре :) Няма проблем, ще гледаме Менделеевата таблица в недрата и падащата рубла.

Взирайте се внимателно! :)

преди 7 минути, Blago72 написа: Добре, добре [emoji4] Няма проблем, ще гледаме Менделеевата таблица в недрата и падащата рубла.

Взирайте се внимателно! [emoji4]

Няма нужда, голям трясък ще се чуе.

преди 1 час, Blago72 написа:

Няма нужда, голям трясък ще се чуе.

Мхм, тоя трясък го чакате вече 15 години. :)

преди 1 час, Blago72 написа: Няма нужда, голям трясък ще се чуе.

Мхм, тоя трясък го чакате вече 15 години. [emoji4]

В тази статия - осем. Ама пуста Америка, не ще да фалира :D

Не бързай, казано е, чернокожия президент ще е последният на САЩ.Как точно ще настъпи края и какво ще има там след това, никой не знае.

преди 40 минути, Blago72 написа:

Kакво ще рече не ще? Та тя е фалирала вече. 18 трилиона дълг, ило по 50 000 на калпак. Кой ще ги връща и как точно ще стане? Америка се крепи на войната и мародерствата. Еле Русия още малко да се окопити от Елциновите разграбвания и чау бау на Америка.

на 06 декември 2015 г. at 20:37, Blago72 написа:

Че тя си е фалирала, само остава да обяви публично и официално фалита си:)

на 30 ноември 2015 г. at 7:25, Blago72 написа:

Такъв стана животът, че всичко се продава.

Точно обратното. Ама изобщо не е нужно да си с много пари, за да си щастлив.

Я вземи прочети бай си Алеко Констнтинов да разбереш за какво иде реч:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

на 12/6/2015 at 15:22, язе написа:

Kакво ще рече не ще? Та тя е фалирала вече. 18 трилиона дълг, ило по 50 000 на калпак. Кой ще ги връща и как точно ще стане? Америка се крепи на войната и мародерствата. Еле Русия още малко да се окопити от Елциновите разграбвания и чау бау на Америка.

А на бас че този ти пост ще остане без отговор.

Ако не се лъжа дълга на Русия май е около 350 милиарда. Ама на фона на 18 трилиона си е капка в морето.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.