Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Щото са поклонници, на модерните ценности. :ph34r:

това дори не е духовен упадък,може би цинична сатира на човешката глупост.
тука трябва да се сложи цитат на един човек,когото в Америка наричат- самотния лидер на свободния свят!няма да му казваме името,защото предизвиква в някои хора както психически и така стомашни проблеми!:wink12:

-------------------
"Ние виждаме, че много евроатлантически страни се отказват от своите корени, в това число и от християнските ценности - основата на западната цивилизация. Отричат се нравствените принципи и всяка традиционна идентичност: Национална, културна, религиозна и даже полова идентичност.
Провежда се политика, която изравнява многодетното семейство и еднополовото партньорство, вярата в Бога и вярата в сатаната. Ексцесиите на политкоректността стигат дори дотам, че сериозно се обсъжда регистрацията на партии, които пропагандират педофилията. Хората в много европейски страни се срамуват и страхуват да говорят за своята религиозна принадлежност. Отменят се християнските празници или ги наричат с други имена, като срамежливо крият самата същина на тези празници - тяхната нравствена основа. И този модел се опитват да натрапят агресивно на всички, на целия свят. Убеден съм, че това е пряк път към деградация и примитивизъм, към дълбока нравствена криза и демографска криза."

can-can.gif

Редактирано от glen (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Да кажем добре дошли на групата за бързо реагиране - платени профили, подтискащи всичко, различно от безумна про-руска и про-путинска пропаганда.

Работете, момчета и момичета, краят му се вижда :)

Борете се за насъщния.

преди 2 часа, Blago72 написа:

Да кажем добре дошли на групата за бързо реагиране - платени профили, подтискащи всичко, различно от безумна про-руска и про-путинска пропаганда.

Борете се за насъщния.

Тъй де, ние се борим за насъщния, а ти си получаваш хонорара за драсканиците си тука:) После разправят, че парите не миришели. Твоите направо вонят.

Работете, момчета и момичета, краят му се вижда [emoji4]

Борете се за насъщния.

Тъй де, ние се борим за насъщния, а ти си получаваш хонорара за драсканиците си тука[emoji4] После разправят, че парите не миришели. Твоите направо вонят.

По делата им ще ги познаете. Ще дойде видов ден и за руските пионки, убеден съм.

Така че, дерзай докато още има кой да плаща и не са затворили канала.

преди 9 минути, Blago72 написа:

По делата им ще ги познаете. Ще дойде видов ден и за руските пионки, убеден съм.

Така че, дерзай докато още има кой да плаща и не са затворили канала.

Да, бе, тоя Видов ден все едно не е и за тебе:ph34r: То сами си признавате, че ви плащат за глупостите, които ръсите, ама уж на другите само плащат. Ако е второто, ще излезне, че си страшно некадърен драскач:)

преди 5 часа, Blago72 написа:

Борете се за насъщния.

Съмнявам се да са платени ... аз отдавна смятам че тук са сам екзалтирани "Фенове" , приемащи родните политически процеси като "гаменски футболен мач" , на който мач да си излеят самите те обидите и гаменщината. Доказвано и цитирано многократно това като явление.

Със всички съпътстващи субективизми от това. Дори не е важно кой какви аргументи казал или оборил, той си остава верен "фен".

В медиите обаче се радвам че лека полека се изкристализират кой какъв е - ето Волгин който дори преди да е имал хубави предавания, вече не се крие че е субективен. Дори и не се опитва да вкарва "Различо мнение".

Дачков , партрашки - и те станаха ясни... сайтовете и те вече ги знаем от постоянния спам - петел бг, световен поглед , алтеринформейшън, нюзфронт бг... и една камара абсолютно ярко платени пропагандни сайтове, които както и Волгин , дори не се опитват или прикриват че са субекивни и дезинформационни.

А и няма нужда - виждаш колко се цитират и повтарят в копипейста :)

Ето там отиват в такива медии  путинските  10 млн годишно.

Вожда и той не се крие - официално си е путинска партенка, нямаща нищичко общо с български национализъм, показвано дори от външни и международни медии.

преди 5 часа, Blago72 написа:

Борете се за насъщния.

Аз насъщния си го вадя с работа. Не чакам да ми подхвълят центове за постове в нета... А ти кво работеше?

Работете, момчета и момичета, краят му се вижда [emoji4]

Борете се за насъщния.

Аз насъщния си го вадя с работа. Не чакам да ми подхвълят центове за постове в нета... А ти кво работеше?

И аз си вадя хляба с работа, що?

преди 8 часа, glen написа:

Руската армия досега е воювала срещу мъже и е печелила, и е губела,но понеже започна все по-често да се споменава за война между Русия и САЩ,руския войник е малко стъписан защото срещу него вече има нов вид предизвикателство,армия,на която на половината войници са им отрезали пишките,а другата половина чакат ред да им ги отрежат!гей е главнокомандващия!ако случайно стане нещо,незнам как ще справят руските войници!:lol6::lol6::lol6:

1120.jpg

Не знам , осъзнаваш ли колко глупаво изглежда това като "отговор" след  цитирания от мен няколко педи  списък  литература и военна и всякаква друга :

https://www.kaldata.com/forums/topic/57338-америка-е-пред-фалит/?do=findComment&comment=3261935

за съжаление, това ви е нивото ... да спорите колко гея имало повече.. в американската или руската армии... ПАрдон, в руската няма нито един , нали :)

Ех.. тъжна работа...

Пореден камък в гроба на долара - руските капитали напускат Русия, несъмнено добре организирани, като юмрук, който ще удари и събори либерасткия капитализъм.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-12-22/deutsche-bank-tally-of-suspect-russia-trades-said-at-10-billion

Руската рубла загуби десетина процента от стойността си за месец, в неравна, но героична битка с гейските неолиберални валути.

преди 13 часа, Blago72 написа:

Не знам, особено през 1941 можеш да споделиш какви качества са имали руските офицери, за да се стигне до този страшен разгром и нечувани жертви.

Същите качества, които притежава и Паулус - страх(да наруши дадените му заповеди, което води до смъртта на хиляди германци), малодушие, и т.н.

При положение, че руската армия е била по-многочислена, по-добре и съвременно въоръжена.

По-некадърно управлявана. Не напразно във военните училища се учи стратегия, тактика и логистика, а не как да се създаде следващото супер оръжие.

Ако плащаш версията за изненада, ОК. Според мен, не в изненадата се крие причината за немските успехи.

Изненадата е една от причините, но дали е най-важната не знам.

Не знам, особено през 1941 можеш да споделиш какви качества са имали руските офицери, за да се стигне до този страшен разгром и нечувани жертви.

Същите качества, които притежава и Паулус - страх(да наруши дадените му заповеди, което води до смъртта на хиляди германци), малодушие, и т.н.

При положение, че руската армия е била по-многочислена, по-добре и съвременно въоръжена.

По-некадърно управлявана. Не напразно във военните училища се учи стратегия, тактика и логистика, а не как да се създаде следващото супер оръжие.

Ако плащаш версията за изненада, ОК. Според мен, не в изненадата се крие причината за немските успехи.

Изненадата е една от причините, но дали е най-важната не знам.

Съдейки по това, колко човека от предалите се в Сталинград оцеляват, може би не са сгрешили, че са се били до последно.

Което, по "Брест-Литовските" стандарти е висш героизъм, нали? :)

Големите насрещни танкови сражения, загубени в началото на войната не са следствие от изненада.

Нито неспособността да се организира защита при някой от естествените рубежи.

Разбира се, руската армия се бие много по-ожесточено от французи и поляци, но нека не й продаваме качества, каквито не притежава.

преди 1 час, Blago72 написа:

Съдейки по това, колко човека от предалите се в Сталинград оцеляват, може би не са сгрешили, че са се били до последно.

Въобще не е трябвало да се стига до бой до последно. А Паулус е могъл да спаси армията си, с цената на нашивките, ордените и най-вероятно живота си. Ама....

Което, по "Брест-Литовските" стандарти е висш героизъм, нали? :)

Големите насрещни танкови сражения, загубени в началото на войната не са следствие от изненада.

Ами не е. Ама,,,как да ти кажа, зависи какво разбираш под изненада. За руснаците си е било изненада на какво са способни немските екипажи и какво са им показали. Немците използват радиовръзка между танковете, руснаците - флагчета. Едните прилагат подходяща тактика - другите стоят и гледат. Същото се случва и на французи и британци в западна Европа - френските танкове са били по-добри, ама като са използвани некадърно и резултата е налице. А там чистки е нямало и се предполага, че офицерския състав е бил добре обучен и подготвен. В крайна сметка по-добре подготвените побеждават. Липсата на подготвени танкисти и летци не е присъща само за СССР.. Великобритания дълго време не е разрешавала на полски летци да излитат и бранят небето ѝ, ама когато се оказва, че английските летци са на привършване се налага и поляците да полетят.

Ей затова трябва от сержант нагоре всеки да си разбира от работата. Дори и един обикновен войник да не знае кое как трябва да се случи/направи, сержанта ще му каже и това може да му спаси живота. Интересно ми е, тези които не са ходили в казарма знаят ли как се преминава през разчистен участък в минно поле, ама да не търсят в интернет. Винаги съм се чудел, защо сухопътните войски на САЩ дават толкова малко жертви при цялата кампания в Ирак и Афганистан в сравнение с местните. Тогава нямаше интернет та да видим кое как се случва, ама сега сме облагодетелствани, та ми е направило впечатление следното:

- американците водят прицелна стрелба, противниците им размахват оръжие и стрелят като на сватба

- американците се придвижват по определени правила, прикриват се взаимно, противниците им - като на сватба.

Има достатъчно видео материал за да се направят определени изводи, което говори, че където трябва вече са били направени и се прилагат и то успешно.

Разбира се, руската армия се бие много по-ожесточено от французи и поляци, но нека не й продаваме качества, каквито не притежава.

Аз на нито една армия не съм придавал каквито и да е качества.

Въобще не е трябвало да се стига до бой до последно. А Паулус е могъл да спаси армията си, с цената на нашивките, ордените и най-вероятно живота си. Ама....

Което, по "Брест-Литовските" стандарти е висш героизъм, нали? [emoji4]

Ами не е. Ама,,,как да ти кажа, зависи какво разбираш под изненада. За руснаците си е било изненада на какво са способни немските екипажи и какво са им показали. Немците използват радиовръзка между танковете, руснаците - флагчета. Едните прилагат подходяща тактика - другите стоят и гледат. Същото се случва и на французи и британци в западна Европа - френските танкове са били по-добри, ама като са използвани некадърно и резултата е налице. А там чистки е нямало и се предполага, че офицерския състав е бил добре обучен и подготвен. В крайна сметка по-добре подготвените побеждават. Липсата на подготвени танкисти и летци не е присъща само за СССР.. Великобритания дълго време не е разрешавала на полски летци да излитат и бранят небето ѝ, ама когато се оказва, че английските летци са на привършване се налага и поляците да полетят.

Ей затова трябва от сержант нагоре всеки да си разбира от работата. Дори и един обикновен войник да не знае кое как трябва да се случи/направи, сержанта ще му каже и това може да му спаси живота. Интересно ми е, тези които не са ходили в казарма знаят ли как се преминава през разчистен участък в минно поле, ама да не търсят в интернет. Винаги съм се чудел, защо сухопътните войски на САЩ дават толкова малко жертви при цялата кампания в Ирак и Афганистан в сравнение с местните. Тогава нямаше интернет та да видим кое как се случва, ама сега сме облагодетелствани, та ми е направило впечатление следното:

- американците водят прицелна стрелба, противниците им размахват оръжие и стрелят като на сватба

- американците се придвижват по определени правила, прикриват се взаимно, противниците им - като на сватба.

Има достатъчно видео материал за да се направят определени изводи, което говори, че където трябва вече са били направени и се прилагат и то успешно.

Аз на нито една армия не съм придавал каквито и да е качества.

Дано разберат какво казваш разни хора тук.

Ха дано, ама надали.

преди 2 часа, Blago72 написа:

Ха дано, ама надали.

Добре че ти разбираш:) За нас не се безпокой (не че те е грижа де):)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Ха дано, ама надали.

Добре че ти разбираш[emoji4] За нас не се безпокой (не че те е грижа де)[emoji4]

Щом си губя времето да пиша, значи ме е грижа. Уви, не виждам много ефект в участниците.

Едните се бият "За Родину" , другите за чужди територия и ресурси - това е разликата и критерият за справедливост !

И нека да не забравяме , че на война се мре , ама истински - и едните , и другите ! Не като на компа да щракаш копчетата...Умрял - голяма работа . После пак на ново.....боя по монитора...никак не боли , нито пък даже цапа....

А САЩ отдавна са фалирали , но малко са тези които си дават ясна сметка и го знаят....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Те, едните се бият за Родину, а Родину се бие за чужда територия и ресурси :)

Ето един интересен time lapse, разказващ сбито историята на Европа през последните 1000 годините

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/watch-europes-borders-change-rapidly-over-1-000-years-i-1745148685

Може би е изкусително да определим руснаците като "освободители", но би било далеч от реалността.

За Щатите знаем, последни капиталистически гърчове, даже отделна тема си имаме.

Тоя 'експерт' бе. И от история взе да разбира. Без да е чел. :ph34r: Тъжно и трагично.

Жалки напъни, да прави анализи, на събития. Едва ли, 'експерта' знае, че немците правят опити, с група армии Юг, да завладеят Кавказ. И защо се опитват, едва ли ще осмили. Е опитите им са неуспешни, което от своя страна, води до все повече съсредоточаване, на немска войска в това направление. Едва ли 'експерта', знае какво става в Крим и Севастопол. Обсадата на Ленинград и колко време продължава. Как това се отразява и на двета страни. Защита на Сталинград и последвалото пълно унищожение, на 6-та армия. Много сложни въпроси има, във войната.   Прехвърлянето на сибирски дивизии, след като се разбира че Япония, няма да нападне СССР. Ускореното вкарване в боя, на нови модели танкове и самолети. А тези въпросо, 'експерта' не може да осмисли. След като, заводите са изнесени зад Урал. Защото не е чел, камо ли, да има мисловна дейност. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 45 минути, ghostBG86 написа:

Тоя 'експерт' бе. И от история взе да разбира. Без да е чел. :ph34r: Тъжно и трагично.

Жалки напъни, да прави анализи, на събития. Едва ли, 'експерта' знае, че немците правят опити, с група армии Юг, да завладеят Кавказ. И защо се опитват, едва ли ще осмили. Е опитите им са неуспешни, което от своя страна, води до все повече съсредоточаване, на немска войска в това направление. Едва ли 'експерта', знае какво става в Крим и Севастопол. Обсадата на Ленинград и колко време продължава. Как това се отразява и на двета страни. Защита на Сталинград и последвалото пълно унищожение, на 6-та армия. Много сложни въпроси има, във войната.   Прехвърлянето на сибирски дивизии, след като се разбира че Япония, няма да нападне СССР. Ускореното вкарване в боя, на нови модели танкове и самолети. А тези въпросо, 'експерта' не може да осмисли. След като, заводите са изнесени зад Урал. Защото не е чел, камо ли, да има мисловна дейност. :ph34r:

За пръв път виждам толкова гаменщина и елементарна простотия  , между която историческите моменти които искаш да визираш, просто се губят :)

Толкова ли е трудно да напишеш нещо смислено, без украсените ти след всяка втора дума, обиди , епитети и откровенни тъпотии ?? :)

Прочете ли  двете педи списък с военна и друга литература, които ти бях дал, и което  ти определи като тъпотии и простотия ??

http://www.transcriber.ru/rus/books/book_suvorov_ledokol.htm

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Аз не бих се занимавал да си губя времето да обяснявам на платен профил, чиято единствена дейност е да напада неудобните във форума и да се опитва да ги разколебава да пишат :)

За това се поддържа, полза от него няма.

Забележително или по-скоро показателно е съучастието на модераторите.

Както сподели в друга тема самият собственик на форума, тежки времена са, не се поддържа лесно толкова голям форум :)

Няма грижа, нека си говорят, не пиша заради тях, а заради хората, които биха прочели темата. И явно им е много неприятно от което :)

преди 16 минути, Blago72 написа:

Няма грижа, нека си говорят, не пиша заради тях, а заради хората, които биха прочели темата. И явно им е много неприятно от което :)

Прав си .

преди 53 минути, Blago72 написа:

Аз не бих се занимавал да си губя времето да обяснявам на платен профил, чиято единствена дейност е да напада неудобните във форума и да се опитва да ги разколебава да пишат :)

Както сподели в друга тема самият собственик на форума, тежки времена са, не се поддържа лесно толкова голям форум :)

И заради кого пишеш, че не става ясно? С трици маймуни ловиш:)

То е ясно, че работиш (ценен кадър – без работа ли да те оставят), ама и като тролей изкарваш мангиз. То за родоотстъпник излишни пари няма. Ако още не си в ДПС, много бързо ш та приемат.

преди 23 часа, Blago72 написа:

Вервам ти, ама питах кво бачкаш, че последно не се разбра... платен анализатор или, кво беше другото.

Аз не бих се занимавал да си губя времето да обяснявам на платен профил, чиято единствена дейност е да напада неудобните във форума и да се опитва да ги разколебава да пишат [emoji4]

Както сподели в друга тема самият собственик на форума, тежки времена са, не се поддържа лесно толкова голям форум [emoji4]

Няма грижа, нека си говорят, не пиша заради тях, а заради хората, които биха прочели темата. И явно им е много неприятно от което [emoji4]

И заради кого пишеш, че не става ясно? С трици маймуни ловиш[emoji4]

То е ясно, че работиш (ценен кадър – без работа ли да те оставят), ама и като тролей изкарваш мангиз. То за родоотстъпник излишни пари няма. Ако още не си в ДПС, много бързо ш та приемат.

Пиша, за който има разум, да чете.

Надали изкарвам "мангизи" както си мислиш, но си ниска топка, какво да ти обяснявам.

Стига ти толкова храна.

Вервам ти, ама питах кво бачкаш, че последно не се разбра... платен анализатор или, кво беше другото.

К'вото бачкам, бачкам.

Работодателите ми , колегите ми и клиентите смятат, че добре го правя.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.