Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

To make video calls you’ll need a computer with at least a 1GHz processor, 256 MB RAM and of course a webcam.

We also recommend that you have at least a 400 MHz processor, 128 MB RAM and 50 MB free disk space on your hard drive.

Мисля, че това отговаря на въпроса ти към изискванията.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

изхвъргане
Не мога да разбера какво те притеснява. Същият епитет е използван и в английската фраза. Превключи на английски и провери. Второто е, че това е стандартна фраза за основно преработени издания, каквото Skype™ за Windows 3.6.0.216 e. Макар да няма видими промени в работната среда, наистина се хвърлиха много време и труд за оправяне на грешки.

Първото очевадно не е вярно (меко казано).
Вярно е, но всеки е в правото си да го тълкува. За България си прав – не е вярно, но за потребител, живеещ в някоя от страните с цени за разговор от 0,017 ?/мин е наистина доста изгодно. И евтино.

Второто да не са го оправили след експериментите от 3.1 насам?
Това в момента няма как да го проверя... Светославе, къде точно се появява? Довечера ще погледна къде се намира фразата.

Ужким ДРАМАТИЧНО подобрение на ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА пък нови изисквания към хардуера.
Мисля, че не можеш да се сърдиш за това. Хардуерът да не би да е спрял да се развива? Ти би ли се съгласил да ползваш стара ОС със сегашните версии на любимите ти приложения? Ще работят ли? Повечето по-скоро не.

Колкото до на ужким... Повярвай, на машина с C2D и камера от US Robotics (нямам такава Logitech, с които засега работи новата функция ВК картина; в пробните версии обаче работеше с тази US Robotics след добавяне на редове в config.xml) хич не е на ужким.

Поздрави!

ПП Пиши къде да търся този ред...

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

А какво трябва да инсталирам , че като напиша /np и да изписва какво слушам в уинамп в момента , това WiMee ли какво беше изобщо не ми харесва , защото е много шарено и не искам да ми изписва в подписа ... :P

Редактирано от Barcelona_FC (преглед на промените)

А какво трябва да инсталирам , че като напиша /np и да изписва какво слушам в уинамп в момента , това WiMee ли какво беше изобщо не ми харесва , защото е много шарено и не искам да ми изписва в подписа ... :speak:

програмата се казва lazzo gazi мисля,ако искаш ми пиши и ще ти я изпратя,аз имам един въпрос,рових се къде ли не и не можах да открия отговора на следния въпрос,с каква програма трябва да отворя DAT файлове,които се съдържат в skype,благодаря ви предваритело cool.gif

...с каква програма трябва да отворя DAT файлове,които се съдържат в skype,благодаря ви предваритело cool.gif
И да ги отворите (става с всеки добър редактор) нищо няма да можете да ползвате, защото файловете са шифровани.

И да ги отворите (става с всеки добър редактор) нищо няма да можете да ползвате, защото файловете са шифровани.

Сериозно?Отчаях се напално,там има много важна информация за мен,добре тва би трябвало да е хронология или нещо подобно,все пак тва си е моя комп,пфууу понякога тея мерки за сигурност са много тъпи sad.gif

Здравейте! Имам един гаден проблем с Skype :) Мисля, че някъде в темата бях задал същия въпрос но така и не получих отговор!!! Проблема е в това, че след използване на Windows Movie Maker ми изчезва звука на микрофона т.е. не ми работи микрофона. Преинсталация не помага на Skype! Пробвал съм всички версии от 2.5 до сега, ефект никакъв. Микрофона ми работи със сигурност, под Линукс няма никакъв проблем със Skype. AAAA с Windows XP съм ако има някакво значение.

Сериозно?
Тук и в старата тема е дискутирано как да си прехвърлите хронологията, ако това питате. Прочетете.

Проблема е в това, че след използване на Windows Movie Maker ми изчезва звука на микрофона т.е. не ми работи микрофона. Преинсталация не помага на Skype!
Ами обърнете внимание на драйверите на звуковата карта. Не съм пробвал тази програма на Microsoft. Ползвам други подобни, но едва ли проблемът е в Skype. 3.6.0.216 за Windows работи коректно и освобождава микрофона, когато не е необходим в Skype и се ползва от друга програма.

Здранеите,

проблема ми е следния искам да истрия даден потребител от skype влизам в Application Data\ skype но там какво по точно да трия аз не намерих потребителите какво да правя?

Здранеите,

проблема ми е следния искам да истрия даден потребител от skype влизам в Application Data\ skype но там какво по точно да трия аз не намерих потребителите какво да правя?

Със дясно копче на мишката кликваш върху потребителя който искаш да премахнеш,и ще се появи това меню и от там триеш на воля skype.jpg

Сори, че повтарям пост-а, ама няма мнения, а проблема си седи sad.gif
Проблемът ще си седи, докато хората не се научат да обновяват версиите си. П2П мрежата на Skype не се изчерпва само с пускане на поредната версия и грешките, отстранени в нея. Има настройки на сървърната част от мрежата, които оправят в значителна степен подобни проблеми. Важно е да ползваме възможно най-нов вариант на стабилните версии, защото така се увеличава вероятността настройките за този вариант в сървърната част да са подобрени, или оправени в сравнение с някои стари варианти на една и съща версия. Примерно. Моят съвет е да ползвате последната публична 3.6.0.216 за Windows. Помолете и вашите познати да сторят същото.

Това отговор на мнението на TUV CERT че е ненадежден софтуер ли, не те разбрах нещо... Мнооого си в час, нещо почна по инерция да говориш - да съм те питал за Виста? То пък остана и теб да питам...

Вижте та обяснете на предишния пич защо трябва да убеди всичките от листата си да си качат последната бета, която има нови бъгове, но поне ще си вижда аватара и може би ще пусне видеото :)

Апропо - пак не разбрах, как така се инсталира Skype без да си администратор или дори power user на машината ? Ще ми отговорите ли, или ще ми дрънкате пак глупости?

Както вече казах преди *найсе дни - забийте си го с новата бета.

Ще получите комплект нови бъгове, още 10-20 мб ще ви заминат, процесора ще ви е перманетно на 80-90%, но пък ще сте в крак с технологиите!

Абе Скайп са пионери и то в много неща - първата програма, дето се инсталира без необходимите права, първата, дето не се идентифицира в мрежата що за браузър е, първата, дето има тотална несъвместимост с по-стари версии.

Нещо не виждам как ще тръгна да убеждавам други хора да си качват нови версии - за да ме обвинят мен за проблемите си след това ли?

Апропо, г-н филолог - един проблем не "седи", той "стои".

Вече писах в коментар №250:

Skype 3.6.0.216

От днес е достъпна за изтегляне стабилната публичната версия на Skype за Windows – 3.6.0.216.

Препоръчително е да обновите своите версии до 3.6.0.216. Официална страница за изтегляне.

Пълен списък с изменения (на английски) и представяне.

, но явно не помага – г-на Мазнеков НЕ ЧЕТЕ.

И изобщо какъв ТУВ, какви 5 лева, господине Мазнеков? Кого пак плашите? И заблуждавате!? Я ми покажете такъв сертификат за тая година поне на един продукт от вашите прехвалени алтернативи? А, няма? – е, няма! Спрете, или не – я си живейте там с вашите мании. Нали стана ясно, че за вас Skype не работи под Vista™? Нали за вас е зъл, затворен софтуер, който краде ресурс на потребителите и им замърсява дисковете?

Нали вие имате по-добри заместители и/или алтернативи... Ами, г-не Мазнеков, ВИЕ НЕДЕЙТЕ ПОЛЗВА SKYPE!!!

Аман от „заоблено острите ви коментари“ (правя алюзия към темата за Skype, Google Talk, Gizmo и oVoo, където надминахте себе си по острота на мисълта – още ви се смеят всички, на които им посочих да ви прочетат)...

Вие, г-н Мазнеков не ползвайте Skype! Ще преживеем някак загубата ви. Не се притеснявайте.

ПП МАЗНЕКОВ: Не ме учете кое, какво и кога се казва! Още по-малко на български. Вие си ползвайте „стои“ (за проблем). Но много моля - НЕ МЕ ПОУЧАВАЙТЕ кое как... Няколко пъти дружески ви писах „намалете каламбурите, г-не Мазнеков, не ви се удават.“ Послушайте ме този път, или пак прочетете по-внимателно КАК е задал въпроса си потребителят, и КАК аз започвам коментара си. Не бъдете тесногръд... чак толкова. Знам, че ще ВИ Е много трудно да го доловите (изискват се усет и познаване на даден език, каквито за нашия конкретно, уви, вие нямате...), НО дерзайте, за Бога!

"Отворения" филолог пак се произнася. Забравих, че Вие уважаеми г-н Филипов сте радетел на странните правила и неправилните думи (стои, рождена дата и други бисери)

Аз си знам какво чета - но вие явно НЕ. И не знам вече кой на кого се смее, но искрено се забавлявам с Вашите коментари - бихте ли били така добър да ми покаже къде съм говорил за Виста? Защото нито я ползвам, нито ме интересува. Колкото до ТЮВ - никой не плаша, още по-малко пък съм говорил за сертифициране на СОФТУЕР. Но на Вас май ви стана навик да се защитавате срещу всеки и срещу всичко? Или не е истина, че всеки обиквновен потребител може да си инсталира Скайп. Опровергайте ме, ако обичате. Или ми покажете как при достъп до Интернет през софтуерна или хардуерна стена Скайп се идентифицира като Скайп или въобще като някакво приложение? Или аз да Ви обясня колко сложен механизъм от последователно пробване на протколи и портове осъществява любимата ви програма, за да прескочи всякакви възможни ограничения ? Само ме помолете и ще Ви обясня подробно.

А колкото до ISO - моля, прочетете го, не е трудно четиво дори и за неспециалисти и ще видите как Скайп би компрометирало мрежата ви поне по 20 точки. Ако не можете да го намерите, ще Ви го пратя специално.

М/у другото, аз нямам алтернативи, поне не притежавам никоя - Вие коя притежавате? Ах, забравих, на Вас ви се плаща, за да бъдете пламенен защитник.

Ясно ми е, че отговор от Вас на поставените ми въпроси няма да получа. И слабо ме интересува - просто ме забавлявате с опитите си да бъдете компетентен "..хората не се научат да обновяват версиите си.." това ще си го запиша като един от бисерите Ви.

Хайде със здраве, разучавайте бъговете на новата версия, защото другата седмица нова и .... нови бъгове

ПП.Проблемите да си седят с Вас, но не ме съветвайте какво да ползвам, не Ви се отдава - извън реториката и компетенцията Ви е.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Вие нито четете, нито цитирате ТОЧНО.

Няма нищо, в което да ме обвините. Не е ставало никога дума за „Рождена дата“. Случаят е друг.

И дори в това не можете да ме обвинявате. Но явно много ви се иска да ме упрекнете. В нещо. За други, както сте написал „бисери“ не се сещам. Ние сме колектив. Преводът е в развитие и непрекъснато се усъвършенства. На никого от нас не се плаща за каквото и да е. Но вие явно харесвате постулата на пропагандата: „1 повторено 100 пъти става истина“.

Както и да е.

Оттук надолу вашите приказки за ТЮВ са пълни лъжи. И инсинуации (неверни съждения).

НИКОЙ ПРОИЗВОДИТЕЛ на софтуер не е длъжен да се съобразява проектирайки своя продукт с друга компания, занимаваща се със стандартизиране и контрол. Освен, ако не желае. И/или има изгода от това сертифициране.

Искам да видя подобни сертификати за Gizmo и Google Talk. За тази година.

Иначе ще ви нарека съвсем основателно ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР.

Ако до един ден не ми публикувате тук препратка към тези сертификати от официалните сайтове на компаниите производители на Gizmo и Google Talk, издадени от посочената от вас сертифицираща организация, а именно TÜV NORD CERT, или на нейно регионално подразделение, горното ми твърдение да се смята за потвърдено.

Ето ви, Мазнеков, докато търсите вие вашите...

разрешение за използване на Skype кабини за гласова и мобилна комуникация на борда на самолетите AIRBUS 380 от 28. II. 2007 г. (на немски език)

И спрете с демагогията!

Аз много добре разбирам вашите мотиви, Мазнеков, че вие в тази тема сте дошли да се забавлявате. Не да помагате, или да критикувате, или да предлагате решения. Конструктивно.

Надявам се обаче и модераторите на калдата.ком да прозрат тези ви НАКЛОННОСТИ. И да вземат мерки.

Не е нормално да се явява някой за енти път с неоснователни плюнки и измами по Skype и това да остава без последствия. Не е нормално, ни в клин, ни в ръкав, да дойдете и да се изцвъкате с глупавите обвинения и неверни твърдения и по този начин да всявате смут.

Skype, г-н Мазнеков, освен ако собствените му разработчици не си го прецакат и развалят, не може – поне в този етап на развитие – да бъде спрян от навлизане в дома, офиса и обществените места. Защото поне засега устройва потребителите и предлага лесни и сравнително евтини инструменти за общуване.

Нека дойде компания, която да направи по-добър продукт, нека тя да предложи повече безплатни услуги и хората, в това число и аз, ще я приветстваме.

Престанете да мътите главите на хората. Има стандарти и те се спазват. Някои са отворени, някои не. Но са стандарти независимо как ги определяте вие.

Хората не се интересуват кой стандарт какъв е по природа. Хората искат да ползват. И то качествени и работещи решения.

Над 200 000 души са уникалните активни потребители на Skype от цял свят, които за месеците от май до септември т.г. са използвали всеки ден клиента за Windows на Skype с потребителски интерфейс НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Пожелавам на всеки друг малък колектив от преводачи и специалисти, правещи локализация на родния език подобен и по-значителен успех.

И на вас Мазнеков пожелавам да допринесете и вие с нещо за българската кауза. Не само със заяждания.

Работете, Мазнеков!

Абе понеже ми пари под г*за още един одит за пресертифициране - Филипов и Калински, чакам отговор що за програма си позволява да се инсталира БЕЗ АДМИНИСТРАТИВНИ ПРАВА НА ЮЗЪРА ??? Как да защитя мрежата и потребителите си по ISO и BS стандарти, като ВСЕКИ може да си инсталира Скайп, дори и ограничен потребител !!

Само не ми говорете за бъг, че с това изтриване с бъг станахте банални - по-добре поне вие си признайте за неясните наклоности на софтуера, като не си признават Скайп

Това се прави с административни методи (заповеди и т.н.) и системи за инвентаризация на инсталирания софитуер

Я да не ме обвинят в голословене пак някои "специалисти" да взема да цитирам един колега, който е решил да просветли "неосведомените потребители" какъв риск (или каква услуга правят) поемат с инсталирането на Скайп. А и да не се чудят какво им става с нета и компютъра:

From Wikipedia on Trusted computing:

Internet freedom advocates characterize a "trusted system" more as a system you are forced to trust rather than one which is particularly trustworthy. As described by trusted computing opponents, the new systems would come at a high cost, by trusting networked computers to controlling authorities rather than to individuals.

The Skype Privacy Policy clearly states that your computer may be used by Skype:

disk space, bandwidth and processing power may be utilized to provide the Skype Services

It furthed describes how your computer may act as a hub (essentially a server) for use by others:

From time-to-time your computer may become a Supernode... This may include the ability for your computer to help anonymously and securely facilitate communications between other users of the Skype Software...

And Skype of course reassures us that:

The system has been designed so that being a Supernode will not interfere with the normal operations of your computer.

Whew. That's a relief.

Oddly, the Skype End User License Agreement (EULA) is far less clear on the point:

4.1 Permission to utilize Your computer. In order to receive the benefits provided by the Skype Software, you hereby grant permission for the Skype Software to utilize the processor and bandwidth of Your computer for the limited purpose of facilitating the communication between You and other Skype Software users.

Here they tell us we are granting them permission to use our resources just for the purposes of facilitating the communication between me and other users. Now wait a minute. What's up with this discrepency? Letting Skype use my computer to facilitatie my own communications is one thing. But it is an entirely different matter to grant permission for Skype to use my private property to facilitatie the communications of strangers, communications to which I am not a party.

Ще го преведа в резюме с две думи - инсталирайки Скайп, вие приемате споразумението и с тях че:

Приемате политиката на Скайп, че може да използва ресурсите ви като: твърд диск, достъпа до Интернет, процесорна мощ за нуждите на Скайп услугите.

По нататък в споразумението с потребителя се казва,че може да се използва компютъра ви като концентратор/хъб (като сървър) за да се употребява от други:

От време на време вашият може да се превърне в Супервъзел... Това може да включва възможност вашия комптюър да подпомага анонимно (!!! как става анонимно в IP пространството) и сигурно (особено сигурно) способностите за комуникации между други потребители на Скайп софтуер.

И разбира се, Скайп ни уверява:

Системата, която е избрана да бъде Супервъзел няма да бъде затруднена с нищо, за да си извършва нормалната работа като компютър.

"Това наистина е облекчение"

Странно, обаче kype End User License Agreement (EULA) (споразумението с крайния потребител) е далеч по неясен по тази точка:

4.1 Разрешение да се ползва вашият компютър (това ако не е наглост, здраве му кажи). За да се ползвате от предимствата, предоставяни от Скайп софтуера, вие с текущото съглашение давате разрешение на софтуера да използва процесора и достъпа ви до мрежата за краен брой функции (нарочно го превеждам така, за да не ми скочи г-н Филипов че му обиждам софтуера) по комуникацията между Вас и други скайп потребители.

И накрая човека е съзрял нещо много, много подозрително - в съглашението пише само за комуникация между вас и други потребители. Докато в политиката на компанията се декларира, че идеологията на т.нар. Р2Р мрежа на скайп ще очаква от вас да сте разрешили Скайп да ползва вашата собственост (компютър и достъп до интернет) за да осигурите на други непознати и некомуникиращи с вас потребители услугите, уж предоставяни от Скайп.

Повечко информация можете да почерпите тук http://www.toyz.org/mrblog/archives/00000185.html има цитирани интересни проучвания на световни организации.

Сега г-н Филипов, моля Ви, задоволете ми личния интерес, имам един крайно любопитен въпрос - защо някои държави забраняват употребата на Скайп? Защо държава като ОАЕ, безкрайно либерална (и за европейска) държава - все пак блокира Скайп! Вероятно Вашият любезен отговор ще е, че не можете да говорите от тяхно име. Предсказуемо. Но както се казва на края на статията, която цитирах:

I wonder how many Skype users even know their computers and internet bandwidth can be used to carry traffiic for others. This includes SkpeOut calls that Skype is making money on. Shouldn't we be gettting a piece of that action?

Nobody would let Microsoft get away with this.

За това те разбирам как пламено се опитваш да разбутваш облаците. И да оневиниш софтуера.

Да ви преведа ли и алгоритъма на Скайп за първоначална връзка (или както би трябвало да е по-точно - алгоритъм за заобикаляне на всякакви ограничения)? Само ми кажете и ще Ви осведомя и по този въпрос.

Това се прави с административни методи (заповеди и т.н.) и системи за инвентаризация на инсталирания софитуер

Да, прав си - изрична заповед на СЕО-то за забраната на Скайп :wors:

Да, прав си - изрична заповед на СЕО-то за забраната на Скайп :wors:

OK, от тук нататък се инсталира софтуер за инвентаризация, който да събира информацията на сървър и да докладва на заинтересуваните лица за нарушения.

Вие нито четете, нито цитирате ТОЧНО.

Няма нищо, в което да ме обвините. Не е ставало никога дума за „Рождена дата”. Случаят е друг.

И дори в това не можете да ме обвинявате. Но явно много ви се иска да ме упрекнете. В нещо. За други, както сте написал „бисери” не се сещам. Ние сме колектив. Преводът е в развитие и непрекъснато се усъвършенства. На никого от нас не се плаща за каквото и да е. Но вие явно харесвате постулата на пропагандата: „1 повторено 100 пъти става истина”.

Както и да е.

Оттук надолу вашите приказки за ТЮВ са пълни лъжи. И инсинуации (неверни съждения).

НИКОЙ ПРОИЗВОДИТЕЛ на софтуер не е длъжен да се съобразява проектирайки своя продукт с друга компания, занимаваща се със стандартизиране и контрол. Освен, ако не желае. И/или има изгода от това сертифициране.

И на вас Мазнеков пожелавам да допринесете и вие с нещо за българската кауза. Не само със заяждания.

Работете, Мазнеков!

Вижте к'во господинчо, нещо почваш да ми лазиш по нервите, знаеш ли? Почваш и пръст да ми размахваш или така ми се струва. Я кажи къде работиш - да дойда да кандидатствам при теб за работа.

За рождена дата - пише в старата тема и тук всички потребители знаят за това. Да не говоря, че ми бе организиран "другарски съд" с г-на Калински, който още средното си образование не е завършил на тема "Как всяка година имам рождена дата". А за лъжец си ненадминат - не каза ли ти, че да, не ти плащат за превода - просто те канят на конференции и ти плащат разходите (!!!) Или тренираш за депутат, или обичаш да се правиш на идиот. Колкото до ТЮВ - за 2-и път ти казвам, прочети внимателно, защото явно българският въобще не ти е силната страна (апропо преводач може да стане който пожелае, аз лично съм превеждал доста софтуер, даже днес два интерфейса преведох - не знаех че ми трябва разрешениет от теб) - одитори от ТЮВ ни дадоха указания НЕЗАБАВНО да разкараме всякакъв Скайп, защото иначе да забравим за сертификат. За което имаше и нарочна заповед на СЕО-то.

Абе я се развивай, намерил си поприще, след като и професионално не си успял, да се доказваш - няма да позволиш някой си компютърджия да ти слага ред. Само така, давай смело. Всъщност, ти от кой футболен отбор си, та като стане въпрос за слабостите на Скайп почваш да ми ревеш за Гизмо, Гугъл и ала бала. Но разбираемо е, душицата ти трепери - нали Гугъл са конкурентите, дето изместват eBay ? Ако не ги защитаваш, няма да ти пратят подложка за мишка. Или да ти платят конференцията. Допринасяйки с това за развитието на държава и езика ни. Низка душица.

Пък и що не вземеш да внимаваш с квалификациите, че за това има закони в тази държава.

Хайде изтрии си пяната от устата и млъкни, че ми писна

OK, от тук нататък се инсталира софтуер за инвентаризация, който да събира информацията на сървър и да докладва на заинтересуваните лица за нарушения.

Вече ни се наложи и такъв да инсталираме, за да се пазим от ИМ като Скайп (та нали всеки редови потребител може да си го инсталира от флашката - какви права, какви 5 лв)

Мазнеков, ти не превеждай!

Отивайте в новата си родина Обединените арабски емирства!

Вие, Мазнеков, явно не можете да проумеете, че доста неща на тоя свят се правят и по СУВЕРЕННИ причини. Без обяснения за такива като теб. И естествено се правят и в защита на ДРУГИ интереси, като телекомен, верски или друг монопол.

Но, скоро се надявам Министърът на телекомуникациите на ОАЕ сам да ви изясни това, г-не Мазнеков. Тет-а-тет.

Мазнеков, пишете ми в ЛС какви са вашите Скайп имена и колко Скайп кредит от тях желаете да ви се възстанови след изтичане на допустимия законен срок по ЛСКП на Skype в посочена от вас сметка и ще задействам процедурата по отказването ви от Skype.

Преди да емигрирате за ОАЕ. Окончателно.

Ей, смешко, я ми дай адреса си - да дойда да ми осребриш кредитете F2F. Ти нещо от страната ли ще ме изселваш? Май се взе за Бойко Борисов, а?

"Ще задайствам процедура" - я сляз на земята бе змей нещастен. Или изляз от одобрената кабина на Еърбъз - какъв Скайп одобрен, аз ли не мога да чета, на теб ли тоалетната хартия ти е с надпис Скайп, не знам. На посочения адрес аз не видях да пише "одобряваме ползване на скайп". Пише за изолирана кабина, в която да затваря такива като теб, вманиачени скайп поклоници, за да не пречат на останалите в самолета.

Не забравяйте до утре вечер да отговорите КОНКРЕТНО. И спрете да фантазирате какъв съм, къде работя и т.н.

Припомням ви, че...

...вашите приказки за ТЮВ са пълни лъжи. И инсинуации (неверни съждения).

Ако до един ден не ми публикувате тук препратка към тези сертификати от официалните сайтове на компаниите производители на Gizmo и Google Talk, издадени от посочената от вас сертифицираща организация, а именно TÜV NORD CERT, или на нейно регионално подразделение, горното ми твърдение да се смята за потвърдено.

Ето ви, Мазнеков, докато търсите вие вашите...

разрешение за използване на Skype кабини за гласова и мобилна комуникация на борда на самолетите AIRBUS 380 от 28. II. 2007 г. (на немски език)

И спрете с демагогията!

Утре вечер по това време ще се радвам да прочета поне ЕДНА точна препратка, като тази за AIRBUS 380 за Gizmo или Google Talk. Без значение.

Ако се върна и не прочета такъв ОФИЦИАЛЕН документ, подписан от TÜV NORD CERT относно Gizmo или Google Talk всяко ваше заоблено остроумие – тук, или в друга тема аз ще коментирам така:

„Написа Мазнеков, основателно ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР“.

Надявам се да НЕ стигаме чак до там. Вярвам, че и у вас има нещо правдиво. Все пак.

Ще го преведа в резюме с две думи - инсталирайки Скайп, вие приемате споразумението и с тях че:

Приемате политиката на Скайп, че може да използва ресурсите ви като: твърд диск, достъпа до Интернет, процесорна мощ за нуждите на Скайп услугите.

По нататък в споразумението с потребителя се казва,че може да се използва компютъра ви като концентратор/хъб (като сървър) за да се употребява от други:

От време на време вашият може да се превърне в Супервъзел... Това може да включва възможност вашия комптюър да подпомага анонимно (!!! как става анонимно в IP пространството) и сигурно (особено сигурно) способностите за комуникации между други потребители на Скайп софтуер.

И разбира се, Скайп ни уверява:

Системата, която е избрана да бъде Супервъзел няма да бъде затруднена с нищо, за да си извършва нормалната работа като компютър.

"Това наистина е облекчение"

Странно, обаче kype End User License Agreement (EULA) (споразумението с крайния потребител) е далеч по неясен по тази точка:

4.1 Разрешение да се ползва вашият компютър (това ако не е наглост, здраве му кажи). За да се ползвате от предимствата, предоставяни от Скайп софтуера, вие с текущото съглашение давате разрешение на софтуера да използва процесора и достъпа ви до мрежата за краен брой функции (нарочно го превеждам така, за да не ми скочи г-н Филипов че му обиждам софтуера) по комуникацията между Вас и други скайп потребители.

И накрая човека е съзрял нещо много, много подозрително - в съглашението пише само за комуникация между вас и други потребители. Докато в политиката на компанията се декларира, че идеологията на т.нар. Р2Р мрежа на скайп ще очаква от вас да сте разрешили Скайп да ползва вашата собственост (компютър и достъп до интернет) за да осигурите на други непознати и некомуникиращи с вас потребители услугите, уж предоставяни от Скайп.

Първо ще Ви помоля да се обръщате един към друг с никовете, с които сте регистрирани. Не всеки ви знае имената и току виж някой ме объркал с някого.

Ползвам повода да помоля официалните преводачи да преведат този текст, с който трябва да се съгласявам, инсталирайки програмата. Повечето потребители също не са наясно с какво се съгласяват и знаят, че трябва да натиснат <Yes> за да инсталират програмата. Моят английски не е достатъчно добър, за да разбера всичко, а юридическите текстове са доста двусмислени и дори запетайките значат много.

Не знам как точно се третира принудата за договор на чужд език в собствената ми страна доколкото кликането на <Yes> може да се приеме като съгласие и дори има силата на електронен подпис.

Иска ми се да отида дори и по нататък - след като програмата е преведена на български защо EULA не е? Така ли е с останалите езици? Защо на сайта въпреки че има българското знаме текста е на английски? По спомени май едно време имаше и на български. Компанията ли крие нещо зад чужди езици или е нещо друго? Не вярвам проблемът да е в превеждащия екип.

Аз искам всичко да ми е на български. Не искам да се съгласявам с текстове, които не разбирам. Особено ако с тях ми се вменява да давам нещо (машинен ресурс, канал за връзка и кой знае още какво ?!?#### ).

Моля и останалите потребители да се изкажат.

Иска ми се да отида дори и по нататък - след като програмата е преведена на български защо EULA не е?

Благодаря, Филипов, че отново повдигаш въпроса!

Обсъждали сме заедно с теб липсата на български превод на ЛСКП на Skype, както и подробности. Знаеш мнението ми. Предприел съм всичко необходимо отново да се обсъди. Но няма промяна, иначе щях да те известя.

Подкрепям това, което си написал, но лично от мен и от Николина, като български преводачи, не зависи какво може и трябва да бъде на български.

Ако лично ти желаеш да повлияеш на Skype Technologies S.A. да преосмислят решението си можеш да пуснеш искане за поддръжка тук.

Или да попълниш доклад за грешка тук.

Нека всеки, който се чувства ощетен от липсата на българско ЛСКП на Skype да направи същото.

Моля, създайте му работа на Змея - ще му платят още парички за допълнителен превод.

Абе ти малоумeн ли си, ЗмейПъЦъ - аз му казвам, че одитори ни казват да разкараме Скайп - той мо говори за Гугъл. ЦСКА са зле - ама Левски са още по-зле. Толкова ли си заслепен, явно много трябва да ти плащат.

Явно ще трябва да ти преведа малко, защото и тук ти е слабото място, но за теб е разбираемо. Цитирам публикацията, която е повече новина от дайджеста, защото аз номер на сертификат, нито стандарт по който нещо въобще да е сертифицирано НЕ ВИДЯХ. Някой друг ако вижда, моля да ме информира. Текста, къде се споменава Скайп гласи:

Der neue A380 von Airbus lдutet nicht nur flugtechnisch eine neue Дra der Luftfahrt ein, sondern auch innerhalb der Kabine.

Die Passagiere finden dort eine Ausstattung und Technologie vor, die beispielhaft fьr kьnftige Entwicklungen sein wird. So soll es im A380 fьr jeden Passagier wдhrend des Flugs mцglich sein, seinen Laptop oder PDA ьber drahtlose Kommunikationseinrichtungen (WLAN) mit dem Internet (OnAir Connectivity Service) zu verbinden.

Dies ist ein besonderer Mehrwert fьr alle Reisenden im A380 – wie zum Beispiel fьr internationale Geschдftsreisende, die wдhrend des Flugs online E-Mails abrufen und mit ihren Unternehmen wie Kunden direkt verbunden sein kцnnen. AuЯerdem sind ьber Internet-Telefonie wie Skype sogar Telefonate mit oder ohne Video-Unterstьtzung direkt aus dem Flugzeug heraus mцglich.

Новият Е380 поставя не само началото на нова ера в авиацията, но и в местата за пътниците (кабините). Пътниците ще намерят такова оборудване и технолнологии, които могат да се предложат сега и в бъдещи разработки. Така че на борда на А380 всеки пътник ще им възможност, по време на полета си, да ползва неговия лаптоп или PDA посредство WLAN за връзка с Интернет (OnAir Connectivity Service).

Това е специална услуга за всички пътници на А380, например за бизнес пътници, които ще могат директно по време на полет да получват е-мейли от техните компании все едно са директно свързани като клиенти. Освен това ще може да се ползва телефония през Интернет като обаждания със Скайп, със или без видео, директно от борда на самолета.

ТОВА Е. Оставям на потребителите тук да решат какво е това - евтино рекламно комюнике или документ с ранг на сертификат.

Змей, я отговори на Филипов дали не пише такива работи в EULA, че ти така си трениран на семинарите - като стане дума за такива проблеми и съмнителни съглашения, да почнеш да скимтиш за други програми, за някакви несъществуващи сертфикати.

Отговори му с 2 думи на човека на какво се съгласява.

ПП:Съобщението за несъответсвие от TUEV CERT е ясно, че не мога да го покажа публично, защото е фирмена тайна - но това не променя факта.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.