Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

//Offtopic

10001 потребители тук са се излъгали в това което виждат - само г-н Преводача е много в час! Със СПЕЦИАЛНАТА версия!!

Единственото верно в думите ти бе компетентен - да пич, тук има много компютърни инженери, за които си голям смешник. Но не компетентния, който си е настроил специалната версия

Значи аз (че и Немо) седим и гледаме трафик 6 мбит от скайп потребител до някакъв си нод през мой компютър, но трябва да се успокоявам, че това не е истина ли ??

Демагогията стана двустранна - проблема не е в Скайп или потребителя е некадърен.

Ето още една манипулация за нещастния Скайп

1803080910001oq4.th.png

Нито говоря, нито имам 1231231 абоната - само написах една ":P" на колегата

Филипов, не си прав, лъжеш потребителите - не са 40мб, добави и суап файла !

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Защо преводача пропусна да каже кое от двете взаимоизключващи се негови твърдения, цитирани от мен е вярното? Или пак потребителите са слънчасали? Цитираното от мен използване е за последната публична версия, която вероятно ползват повечето потребители. И за какви 3К трафик в покой говорищ? Не са ли точно тези при препредаване на чужда информация?

И още материал за коментиране. В последния брой на в-к 168 часа на стр. 24 -25 има обширно интервю на Богомил Шопов

Те (Skype) са известни, че лесно предоставят информацията при поискване от държавните органи
Даден е пример със заловен престъпник, на когото полицията е подслушала разговорите по Skype.

С доказания „смешник“ и „аграрен сисадмин“ (топер) няма как да се води спор, или дискусия. Аз твърдя, че когато човек е наясно с операционната система Skype може да ползва това, което е предвидено да ползва. Не ме интересуват твоите драми с израелски доставчик и как той си управлява мрежата. От capnemo разбрах, че той единствено е подчертал какъв е оператора – „голям доставчик с повече от милион абонати на АДСЛ линии“.

Филипов, кога съм дал според теб „взаимоизключвающи се твърдения“? Няма такова нещо. Нещо много лесно взе да обвиняваш. За вас двамата (топер и Филипов) отдавна съм писал: щом не ви харесва Skype, просто спрете да ползвате! Я колко други програми има! Ползвайте си тях и точка.

При мен това се отчита при разговор и в покой. Защо при вас не е така, питайте арменския поп.

Какво е казал Богомил Шопов и дали то почива на факти, да оставим на Богомил Шопов да доказва. Не обратното: едно голо твърдение да се приема за факт и доказателство. Какви факти излага Шопов? Никакви. Доколкото аз знам няма такива факти, че Skype Technologies S.A. е предоставяла, предоставя, или ще предостави каквито и да е данни за свои потребители на специалните служби. Напротив – има друг факт, че баварската полиция удря на камък със Skype. И втори факт, че баварската полиция се опитва да разпространява троянски кон, който да следи определени потребители точно на Skype! Третият факт е, че едно инсталиране на троянеца струва 1600 ?. Айде сега Богомил Шопов и баварските полицаи да вземат да се разберат. То, ако беше толкова лесно щяха ли да дават по 1600 ? на следен човек, за да разберат какво прави по Skype!? А и всеки, който е наясно с П2П мрежата на Skype ще ви се смее – на вас, и на подобните нелепи инсинуации.

ДОПЪЛНЕНИЕ

1. Ето какъв материал е публикуван от Богомил „Бого“ Шопов: „Всъщност дали МВР е хванал педофил или не…?“. Как това говори в полза на някакво лично твърдение на Шопов, че МВР е получавала информация от Skype Technologies S.A.? Ами никак.

2. Поставих този въпрос по Skype към Богомил Шопов и в отделно писмо на адреса му за е-поща. Надявам се да получа точен отговор и да стане ясно какво е говорил и какво са предали журналистите...

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Че аз какво казах - тази тема е пълна със заблудени, халюциниращи потребители, измислящи си проблеми и най-вече некадърни админи. Само при теб всичко е на 6, защото ти си от "нашите хора"... пък и си най-квалифициран от всички, както какъв работеше не си спомням. Пак размахваш пръст, даваш насоки кой на къде да мисли, че дори и контактуваш с жураналисти по Скайп!! Курамира ми! Ти твърдиш - ми ела тогава, плащам колкото кажеш, само да си докаже твърденията! Ти назови цената.

ПП. BTW за нивото ти е нормално, ти си от "развитите преводачи, ползващи единнокодиви движители" но за другите потребители - ника ми се чете Tопър. ZmeyPC толкова си може, не го съдете

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Айде, по-полека с квалификациите. Аз за разлика от теб не съм драматизирал, че Skype това не го лови, онова не го лови. Нито съм пускал фалшиви екрани. Ако ти се привижда пръст, примижай. Пръст на никого не размахвам. Писах: като не ти харесва Skype, спри да ползваш и иди да ревеш другаде, където не те познават.

Дали познавам Богомил Шопов, откъде го познавам и как си контактувам с журналисти и др. не ти влиза в работата. Факт е, че ще публикувам неговия отговор, заради Филипов, който повдигна въпроса.

Това е тема за Skype – новини, въпроси и проблеми. Аз не съм системен администратор, но BG's е. Мисля, че той те характеризира какъв точно си и как точно да се обръщаме към теб. Не съм аз измислил „аграрен сисадмин“, т.е. топер.

Имам проблем със Скайп. При опит за пускане на дадена екстра от "Extras Manager" (на която и да е екстра) ми изписва

03202008101953jh0.jpg.

Опитах да затворя програмата, да я отворя наново ... нищо. Нямам защитна стена, с Win XP SP2+обновленията до момента съм. Ползвам версия 3.6.0.248 на Skype.

Някаква идея как да оправя проблема ?

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

Извинявай, само ти ще даваш квалификациите О'Велики ПреводачУ

Както винаги ти нещо свое не можеш да измислиш, та ще ми цитираш някой, който не знам защо реши, че е админ. Някой, който днес казва "а, не знаех че може да се инсталира скайп така...я, вярно" и след една седмица компетентно се изказа "аз съм админ, сега ще ви покажа колко съм велик - ей така се блокира". Имаше наистина крилати фрази, който вече са влезли в администраторския фолклор:

Обикновените потребители по подразбиране нямат права да пускат изпълними файлове „ехе“.

на което пък един доруг админ, който не по ник е админ, ами по професия даде оценката:

Не знам дали се усещаш какви ги пишеш? Или не правиш разлика между инсталационен файл и нормално exe или трябва да се върнеш да си прочетеш книжките. Обяснението е толкова объркано и неясно че няма на къде повече!

или пък

QUOTE (BG's @ 3.01.2008г. в 20:59ч.) *

Немо, аз не съм виновен, че някой (може да) не знае за какво говоря! Нещата съм ги пробвал, преди да съм писал.

Аз много добре знам за какво говориш, но не съм сигурен ти дали го знаеш. Поне описанието ти говори за това

Така че този потребител, след като си изчерпа информацията от Гугъл мина на обиди като кооперация, селяни, аграри - какво искаш IQ 0.1?

И бих искал за 10001 път да кажеш кое е фалшивото на тези екрани или кой екран е фалшив, защото нещо хвърляш твърдения във въздуха, пак? Аз бих казал, че си лъжец и измамник, разносна търговия на Скайп С.А. и то на хонорар... сигурно ти плащат и за привлечени потребители, а ;) Та за екраните, посочи ми със специални си пръст къде е фалшифицирано?

bezvryzkaiq6.jpg

767984_orig.jpg

Хайде, темата е за проблеми при работата със Скайп - намеси се компетентно.

ПП.Да не говорим за бъговете, които ще станат вече на възраст колкото моята щерка, но не се отстраняват - ще накърнят "идеологията" на Р2Р мрежата.

Имам проблем със Скайп. При опит за пускане на дадена екстра от "Extras Manager" (на която и да е екстра) ми изписва

03202008101953jh0.jpg.

Опитах да затворя програмата, да я отворя наново ... нищо. Нямам защитна стена, с Win XP SP2+обновленията до момента съм. Ползвам версия 3.6.0.248 на Skype.

Някаква идея как да оправя проблема ?

Екстрата, която пускаш се опитва да свали нещо от интернет, но файла го няма.

Ако има персонална стена - виж кой файл се опитва да достъпи и го провери през IE/FF

Иначе тук ще те посъветва Човека да си качиш всичките кръпки за "единнокодовия движител" (IE е това, не се шашкай ;)) защото проблема не е в Скайп или в най-добрия случай - екстрата е на друга фирма и Скайп няма нищо общо.

EmineM, благодаря за екрана. Това с всяка екстра ли се получава, или с конкретна? Ако е с всяка, е възможно в момента да нямате свързване към галерията с екстри. Проверете дали се свързвате със сървърите на Skype. Това става примерно от: Skype > Помощ > Какво ново? Зареждате ли този екран? Или ви изписва друго (съобщение за грешка)? Моля проверете дали не сте блокирал изпълнението на SkypePM.exe, нищо, че не ползвате ЗС.

Второто нещо, което е добре да опитате е от Диспечера на екстри да обновите лицензите: Диспечер на екстри > Настройки > Обнови лицензите. Излиза ли ви съобщение за грешка? Ако завършва без съобщение за грешка в състояние ли сте да инсталирате екстрата?

За всеки случай погледнете в Контролен панел > Административни инструменти > Програмата за разглеждане на събитие (Event Viewer) да няма грешки и други предупреждения за това приложение.

Ако нищо не се променя, ето как да премахнете Диспечера:

1. Изтеглете инсталационния пакет на 3.6.0.248, ако го нямате.

2. От настройките на инсталатора снемете отметката пред „Обнови Диспечера на екстри“ (това ще го премахне).

3. Инсталирайте, затворете Skype и премахнете папките: C:\Program Files\Skype\Plugin Manager и %appdata%\SkypePM. От профилната папка All users\Application Data\Skype при вас: премахнете всички папки на екстрите (подпапки във вида {24D753CA-6AE9-4E30-8F5F-EFC93E08BF3D} и подпапка Plugins).

4. Ако имате инсталирани екстри е добре да ги премахнете преди да преинсталирате Skype.

5. Проверете почистете системния регистър за записи „skypePM“и рестартирайте системата.

6. Инсталирайте пак Skype, този път с „Инсталирай Диспечера на екстри“.

Пишете има ли промяна.

Много странно се оправи проблема. Почистих регистрите със ccleaner, рестартирах Skype и вече всичко е наред. Мога да инсталирам "Екстри".

Благодаря ви!

Радвам се, че всичко е наред.

Здравейте

Не мога да намеря минималните системни изисквания за Уиндоса на Скайпа

Здравейте

Не мога да намеря минималните системни изисквания за Уиндоса на Скайпа

http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/

и следващия път пробвай първо с някоя търсачка

http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/

и следващия път пробвай първо с някоя търсачка

capnemo

Благодаря за инфото. Няма нищо по кофти от лошо направен сайт.От хелпа на скайпа ме вкарва в http://support.skype.com/

И след 20 минутно търсене мозъка ми стана на урина Імеко казаноІ и се отказах.

Редактирано от temakord (преглед на промените)

Събрах изискванията към трите основни платформи. Оставих препратки към английските версии на изискванията. Надявам се да са ви от полза.

Skype за Windows 3.6.0.248

Изисквания към системата

• Компютър с Windows 2000, XP или Vista. (За видеоразговори потребителите на Windows 2000 трябва да разполагат с DirectX 9.0);
  • Свързване с интернет (най-добре широколентово, GPRS не поддържа разговори и при сателитно свързване резултатите могат да варират);
  • Говорители и микрофон – вградени или отделно свързани;
  • За обикновени и видеоразговори се препоръчва компютър с поне 1 ГХц процесор, 256 МБ оперативна памет и камера;
  • За видеоразговори с ВК картина се изискват камера с ВК видео и софтуер, компютър с двуядрен процесор и високоскорстно широколентово свързване (384 Кбит/с).

Skype за Mac OS X 2.7.0.257

Изисквания към системата

• Макинтош с процесор G4 на 800 МХц или по-бърз;
  • Mac OS X версия 10.3.9 Пантера или по-нова;
  • За видеоразговори с ВК картина се изискват по-бърз процесор (Core 2 Duo) и широколентово свързване с поне 384 Кбит/с скорост на изпращане;
  • 512 МБ оперативна памет;
  • 40 МБ свободно място на твърдия диск;
  • Микрофон и говорители или слушалки;
  • Драйвери за вашата камера;
  • Свързване с интернет (най-добре широколентово, GPRS не поддържа разговори и при сателитно свързване резултатите могат да варират).

Skype за Linux 2.0.0.63

Изисквания към хардуера

• 1 ГХц процесор или по-бърз;
  • 256 МБ оперативна памет;
  • 20 МБ свободно място на твърдия диск;
  • Микрофон и говорители или слушалки;
  • Свързване с интернет (най-добре широколентово, GPRS не поддържа разговори и при сателитно свързване резултатите могат да варират);
  • Драйвер за видеокартата с поддръжка на Xv.

Изисквания към софтуера

• Qt 4.2.1+;
  • D-Bus 1.0.0;
  • libasound2 1.0.12.

И да допълня горното с изискванията за PocketPC (версия 2.2):

● OS: Microsoft Pocket PC 2003, Microsoft Pocket PC 2003 Second Edition (SE) or Microsoft Windows Mobile 5.0 Pocket PC

● Display: 240x320, 320x240, 480x640, 640x480, 240x240, 480x480

● CPU: 195Mhz OMAP or 312Mhz Intel

● Network: Wi-Fi, 3G or EDGE

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

А аз от няколко дни имам следния проблем: Опитвам се да си сложа видео във настроението, самото видео се зарежда и се показва, но не се показва отдолу, там където ще се вижда в настроението и си оставам със старото видео. С 2 думи не мога да си сложа видео в настроението. Знае ли някой защо?

post-86898-1206217792_thumb.jpg

Ако потърсите в тази тема ще разберете какво да направите. Отговаряно е много пъти. Погледнете.

И дали не пиша вече за енти път, че е добре при такъв тип проблем да съобщите версията на Skype, версията на Direct X, Adobe flash и прочее?

Съжалявам, но нямам време да чета 64 страници. Точно за това се обръщам за помощ! Скайпа ми е 3.6 за Уиндоус, Директ Х не знам какво е, а Слаш Пеъра ми е Adobe Flash Player 9

И аз много съжалявам, но нямам точния материал подръка. За да ви го поднеса. Търсенето ще ускори нещата. Четете отзад напред. За СЛАШ не бях чувал. Има Adobe FLASH. Потърсете, точно с „flash“ – последно писах за правилното установяване точно на ФЛАШ плеъра (как да се направи) и от там назад ще разберете какво не е наред при вас. Аз пробвах и двайта сайта: metacafe и dailymotion РАБОТЯТ в момента.

Хм имам малък проблем...

Значи имам 2ма-3ма абонати, които все ми седят с 'offline with call forwarding'.. и много рядко ми излизат на линия.. макар че всъщност са на линия.. Всъщото време и аз им излизам офлайн... Пробвах да ги махам и пак слагам, но няма промяна.. Кофти се получава, защото не ми получават съобщенията и те моите... и ще бъда мн благодарна, ако някой ми каже как да се справя с това..?! sad.gif

Хм имам малък проблем...

Значи имам 2ма-3ма абонати, които все ми седят с 'offline with call forwarding'.. и много рядко ми излизат на линия.. макар че всъщност са на линия.. Всъщото време и аз им излизам офлайн... Пробвах да ги махам и пак слагам, но няма промяна.. Кофти се получава, защото не ми получават съобщенията и те моите... и ще бъда мн благодарна, ако някой ми каже как да се справя с това..?! sad.gif

Използвате ли последната версия? Те използват ли последната версия?

...Значи имам 2–3 абонати, които все ми седят...
1. Тези хора вероятно ви пишат от други Скайп имена (вписани са от мобилни устройства; други копия на клиента; друга ОС) и са включили препращане за тяхно удобство. Когато се вписват често и престояват малко време в мрежата е нормално да се получи така.

2. Нормално е да ги виждате със зелени икони с мобилен телефон по средата и малка стрелкичка. В този случай съобщенията се получават. Друг е въпросът, когато те ползват препращане, но са поставили „отсъстващ“, „недостъпен“. В зависимост от ползваните версии и от времето, за което те са с тези статуси невинаги статуса на Скайп името, което е във вашия списък се сменя коректно и тогава може да се получи това, за което говорите.

3. Само, когато изрично си сменят статуса на „на линия“, тогава ще ги виждате с нормална икона (зелена).

4. От доста версии насам и двамата трябва да сте на линия, за да се получат изпратените текстови съобщения. Ако поне на един статусът е „на линия“, а на другия е „отсъстващ“ „недостъпен“, съобщенията се доставят. Когато поне на един статусът е „отпочиващ“, „инкогнито“ и „извън линия“ няма да бъдат доставени. С ползване на препращане обаче всичко се поусложнява и зависи от продължителността във времето, за което тези две различни Скайп имена (от които вие виждате само едно – това, което е във вашия списък) престояват на линия. Ако често се отписват и предимно са в статуси, различни от „на линия“ се получава това, за което говорите. Плюс ползването на стари версии.

5. Помолете тези хора да останат по-продължително време на линия.

6. Проведете няколко разговора, за да може информацията за вас в супервъзлите за вас да се обнови. Нека те също ви изберат няколко пъти от Скайп имената, които са упълномощени от вас.

7. Не трийте и не махайте имената им. Вие също останете на линия (или поне оставете вашето копие на Skype да работи) и периодично пробвайте да разменяте текстови съобщения.

8. Уверете се, че и от двете страни ползвате последните варианти на актуалните версии на Skype.

Имам проблеми със скайпб Всички настройки и тестове са в ред а не мога да сесвържал От отсрещната страна ме чуват а аз не ги чувам и разговорът прекъсва след 10-15 секундил Не винаги е такал Използвам wi-fi. Дали е от това или скоростта е бавна или версията на скайп е стара не знам, аз съм н чужбина и това е добрия начин за връзка.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.