Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Никога не съм работил с ADSL.Може да е много стабилен нет,но не ми харесва ниската скорост на ъплоуд.Освен това съм чувал,че има проблем с достъпа до някои тракери и сайтове,заради лошите отношения на БТК с тях.

Вече няма такива проблеми.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 263,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте.

В последните дни на старата година подписах договор с Home LAN, платих 3 месеца за интернет за да нямам инсталационна такса и подредих схемата за прекратяване на бтк договора по взаимно съгласие, при условие че бтк не могат да ми доставят нет на село :angry: . С техниците на Home LAN имах уговорка дадойдат м/у 12 и 14 часа след обяд. Позвъниха ми на вратата в 13.50 ч. и се занимаваха с кабели и др. до 18 часа. След което се започнаха мъките. Първият ден от обед нямаше интернет, по телефона слушам оправдания. Вторият ден същото ........ На третия ден пак така. и аз естествено отивам с офиса на Home LAN да си искам парите обратно. Обясняват ми че ще ми върнат парите но ще ми удържат 40 лева за инсталация ;):):wors: . Обяснявам аз че не съм съгласен с тази съма да ми бъде удържана, защото аз само интернет съм палтил а не инсталация. Нямам нищо против инсталацията, а просто искам нета да върви както трябва. След едно часов разговор уговорката ми с управителя остана че до неделя 06.01.2008 нета трябва да е ок и си оставам в мрежата на Home LAN. Да ама заваля сняг. И пак се започна с оправданията. Петък с 11 сътринта бях в офиса на Home LAN и направо заявих да ми връщат парите защото и след уговорките пак нямам нет. Обяснявам че в договора им пише че до 24 часа трябва да отсранят всички проблеми и клиента трябва да има нет, а аз нямам почти цяла седмица. Почти не съм използвал интернет от Home LAN. Управиеля пак си иска парите за инсталацията, и аз заявих че следващата ми стъпка е да посетя офиса на агенцията за защита на потребителите и веднага се съгласиха да ми върнат парите. Взех си паричките и бегом в БТК за нов договор :angry: . И от днес вече имам отново много добър и качествен интернет.

П.П.

От БТК по-убаво нема. Всички ланки са под всякаква критика. Интербилд продават фре сървър, пиър, кабелна и телефония. Умните хора използват БТК

Вече няма такива проблеми.

Ако БТК може да ми предложи скорост на ъплоуд над 250кб/с с удоволствие ще мина към тях.Но за ADSL това е физически невъзможно.И без това давам 70 лв,заради проклетата скорост на ъплоуд.Предложи ли го БТК съм техен,ама не могат.

Здравейте.

В последните дни на старата година подписах договор с Home LAN, платих 3 месеца за интернет за да нямам инсталационна такса и подредих схемата за прекратяване на бтк договора по взаимно съгласие, при условие че бтк не могат да ми доставят нет на село :yanim: . С техниците на Home LAN имах уговорка дадойдат м/у 12 и 14 часа след обяд. Позвъниха ми на вратата в 13.50 ч. и се занимаваха с кабели и др. до 18 часа. След което се започнаха мъките. Първият ден от обед нямаше интернет, по телефона слушам оправдания. Вторият ден същото ........ На третия ден пак така. и аз естествено отивам с офиса на Home LAN да си искам парите обратно. Обясняват ми че ще ми върнат парите но ще ми удържат 40 лева за инсталация :):);) . Обяснявам аз че не съм съгласен с тази съма да ми бъде удържана, защото аз само интернет съм палтил а не инсталация. Нямам нищо против инсталацията, а просто искам нета да върви както трябва. След едно часов разговор уговорката ми с управителя остана че до неделя 06.01.2008 нета трябва да е ок и си оставам в мрежата на Home LAN. Да ама заваля сняг. И пак се започна с оправданията. Петък с 11 сътринта бях в офиса на Home LAN и направо заявих да ми връщат парите защото и след уговорките пак нямам нет. Обяснявам че в договора им пише че до 24 часа трябва да отсранят всички проблеми и клиента трябва да има нет, а аз нямам почти цяла седмица. Почти не съм използвал интернет от Home LAN. Управиеля пак си иска парите за инсталацията, и аз заявих че следващата ми стъпка е да посетя офиса на агенцията за защита на потребителите и веднага се съгласиха да ми върнат парите. Взех си паричките и бегом в БТК за нов договор ;) . И от днес вече имам отново много добър и качествен интернет.

П.П.

От БТК по-убаво нема. Всички ланки са под всякаква критика. Интербилд продават фре сървър, пиър, кабелна и телефония. Умните хора използват БТК

Кое му е "убавото",бе пич? В Замунда всички потребители на БТК сте с критичен рейтинг-0,2-0,5.Дръпнете ли 3 торента в рамките на 24 часа сте вън.Това ли му казваш хубаво,да не смееш,да дръпнеш 2 торента?И да ползваш само happy hours,за да теглиш?Друго си е,като за 24 ч. качиш 20гб,да ти е мирна главата и рейтинга ти да хвърчи.

почти никога не съм ъпвал в замундата и никога не съм имал проблем. Сега тегля с почти 1 мегабайт от там.

Това е моя рейтинг

Рейтинг: 0.159 Качено: 10.36 GB Свалено: 65.32 GB (обновява се на 24ч.)

Никога не съм работил с ADSL.Може да е много стабилен нет,но не ми харесва ниската скорост на ъплоуд.Освен това съм чувал,че има проблем с достъпа до някои тракери и сайтове,заради лошите отношения на БТК с тях.

До сега никога не съм имал проблеми. Дори и когато се говореше че БТК не се разбират с дата.бг пак съм дърпал от там

Момчета,интернета на БТК може да е добър за всичко друго,но не и за работа с торенти.Проблема не е,че доставчика се казва БТК.Проблема е,че връзката е ADSL.Този тип интернет-връзка не е подходящ за голям трафик и съответно за работа с торент-тракери.Ако искате да работите с торенти нормално,да имате приличен рейтинг в тракерите и приемлива скорост на ъплоуд,преминете на друг тип интернет-връзка!

Пишеш пълни глупости.

цял свят използва ADSL или DSL само ние сме фенове на вечните LAN мародери

Ако БТК може да ми предложи скорост на ъплоуд над 250кб/с с удоволствие ще мина към тях.Но за ADSL това е физически невъзможно.И без това давам 70 лв,заради проклетата скорост на ъплоуд.Предложи ли го БТК съм техен,ама не могат.

Кое му е "убавото",бе пич? В Замунда всички потребители на БТК сте с критичен рейтинг-0,2-0,5.Дръпнете ли 3 торента в рамките на 24 часа сте вън.Това ли му казваш хубаво,да не смееш,да дръпнеш 2 торента?И да ползваш само happy hours,за да теглиш?Друго си е,като за 24 ч. качиш 20гб,да ти е мирна главата и рейтинга ти да хвърчи.

Я ми виж ъплоуда, ако обичаш? Не се ли научихте, че няма безплатен нет, обяд, качество или каквото и да е.

Но всъщност като гледам "обяснението" ти за рейтинг, не си в час въобще с торентите (не е лошо да прочетеш що е това рейтинг, как се формира и колко често се опреснява), камо ли с връзките. Кое му е невъзможното на DSL-а, че не те разбрах.

Сега да давам ли скрииншот, че на единия ми акаунт в замунда рейтинга ми е "Рейтинг: 0.029 Качено: 5.11 GB Свалено: 173.35 GB".... Регистриран съм преди сума ти време. Като тръгвам да тегля, давам максимално най-ниската скорост на ъплоуд... Обаче, не спирам торента преди да е минало поне 1 час...

И ти не си в час - какво общо има времето, напротив - не времето, а съотношението качено:свалено ти е рейтинга с формула, каквато е политиката на сайт.

Но поне си прав - какво ревете за Замунда и Арена, като има хиляди торент сайтове.

И м/у другото, постовете не са за тази тема. Има си тема за торенти

ПП.Да не говорим за глупости от типа "Тегля с 1 мегаБАЙТ от Арената" - въобще не теглиш от Арената друже

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Абсолютно съм съгласен с теб. Аз просто изразих мнение за работата на БТК и сравнение с ЛАН мрежите във Варна. Във Варна едиунственият свестен доставчик си е БТК. Всички останали продават пиър и слаб нет. В БТК няма пикови часове в които интернет е слаб, защото някои хора от твоя кабел теглят. До сега към БТК каквото са ми заявили това съм получавал като скорости.

Имам проблем при първоначалното активиране на БТК ADSL.След като влезна в my.contact.bg и си въведа име и парола системата ме изхвърля и ми изписва,че страницата не може да бъде открита.След 10ки обаждания до операторите проблема продължава.Дали има някой ,който може да ме посъветва нещо.

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

1.Опитай друг браузър

2.Цитирай тук каква е грешката (желателно е да копираш екрана)

3.Обади се на Хотлайн-а

4.Изрично кажи на Хотлайна за кой телефонен номер става дума - отделите за поддръжка и обслужване на клиенти им са разделени и работят посредством обща база. Винаги има възможност за грешка в изписването (случвало ми се е)

1.Опитай друг браузър

3.Обади се на Хотлайн-а

4.Изрично кажи на Хотлайна за кой телефонен номер става дума - отделите за поддръжка и обслужване на клиенти им са разделени и работят посредством обща база. Винаги има възможност за грешка в изписването (случвало ми се е)

Използвам последниата версия на EXPLORER.а иначе ми изписва "the page cannot be found Error404". Няколко пъти разговарях с оператори от БТК и те ми казаха че според тях всичко е 6,а на практика не е. Проблема е че влизам в my.contact.bg и ме изхвърля при написване на парола и име.

Виж пак т.1

Провери дали нямаш забрана за ActiveX или JS в браузъра - нещо такова се зареждаше при активация.

Използвам последниата версия на EXPLORER.а иначе ми изписва "the page cannot be found Error404". Няколко пъти разговарях с оператори от БТК и те ми казаха че според тях всичко е 6,а на практика не е. Проблема е че влизам в my.contact.bg и ме изхвърля при написване на парола и име.

И при мен се случи преди около седмица,въвеждам си име и парола и нищо връщаме отново за въвеждане.Тогава се вкиснах и нон стоп звънене и им казах че ако не се оправи до 2 часа прекратявам договора или да дойдат на место да се уверят,че нещо не е наред.И след известно време след една дузина опити ме прие без да установя причината.Та пробвай отново трябва да се получи

Ами явно не си запознат много с плановете които предлага БТК или просто бъркаш мерните единици. Обичайната скорост на ъплоад при БТК е 256Kb/s, което е над желаните от тебе 250Kb/s. Има пакети които предлагат скорости на ъплоад 512Kb/s i 1024Kb/s. За справка БТК

Аз съм дърпал и повече торенти за един ден и още съм вътре :)

Имам проблем при първоначалното активиране на БТК ADSL.След като влезна в my.contact.bg и си въведа име и парола системата ме изхвърля и ми изписва,че страницата не може да бъде открита.След 10ки обаждания до операторите проблема продължава.Дали има някой ,който може да ме посъветва нещо.

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

Аз писах в един пост по-горе, че наистина има такъв проблем и той се получи когато се ресетнаха много модеми и сега сървърите са малко претоварени със заявки. Работи се по-въпроса много усилено. Има много проблемни "Инсталирай сам", които немогат да се логнат. Съветвам те да пробваш по-често ще се получи или просто да настояваш на Heldesk-a- те също могат да ти сетнат модема. Мотат те защото им пушат главите сега. Имай търпение!

1.Опитай друг браузър

3.Обади се на Хотлайн-а

с т.1 се получи

Мерси!!!

Моля, пак заповядай.

Но другия път чети какво ти пишем, все пак ти питаш за съвет.

Някой знае ли как се прави Wake-On-LAN на компютър с БТК-ADSL?

Модемът пуска всички портове. Пуснал съм опцията в Биос и в настройките на мрежовата карта. Задавам IP и MAC /Пробвам MAC както на модема така и на мр. карта/ адресите и не става и не става.

Благодаря.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Здравейте имам нет към Б*К (сещате се) така имам недйствително ИП така въпроса незнам как да го оправя ...ДАЛИ ВЪОБЩЕ МОГА...Който ми отговори направо ще го разцелувам и позлатя плс моля не локвайте темата много ми е важно ще сам страшно благодарен

Здравейте имам нет към Б*К (сещате се) така имам недйствително ИП така въпроса незнам как да го оправя ...ДАЛИ ВЪОБЩЕ МОГА...Който ми отговори направо ще го разцелувам и позлатя плс моля не локвайте темата много ми е важно ще сам страшно благодарен

Нещо не мога да ти схвана въпроса,но ще се опитам.Имаш реално динамично ай пи и искаш то да не се променя,да стане статично

Ако е така бегом при доставчика :wors:

Няма проблем с динамичното IP. За да ти работи всичко коректно - например remote desktop се регистрираш в "http://www.no-ip.com/ подобните сайтове, измисляш си име на Host например flashline.no-ip.org, на компътъра се инсталира програмка или сървиз, който при необходимост ти репортва настоящото IP и се прави съответствието му към flashline.no-ip.org. Работи перфектно и без статично IP, което май не се предоставя безплатно към пакетите АДСЛ, които по принцип го нямат. От др. страна ако пакета ти предлага статично IP - не се и замисляй да звъннеш и да ти го конфигурират.

Очаквам предложения за моя проблем - Wake-On-LAN.

Успех и благодаря.

Аз под недействително рабирам нереално АйПи. Модема ти има реално АйПи и ако искаш да си стигаш до компа отвън ще трябва да звъннеш да ти пренасочат малко портове в зависимост от услугата която ще пускаш.

Ми ОК мерси че помогнахте...

ПИТАХ дали мога да си направя ИП-то за ЦС сървари защото един ще ми дава по 10 лева на месец за да е админ

Редактирано от flashline (преглед на промените)

Ми ОК мерси че помогнахте...

ПИТАХ дали мога да си направя ИП-то за ЦС сървари защото един ще ми дава по 10 лева на месец за да е админ

Можеш - обади се на хелпдеска и им кажи да ти отворят порт 21075 (този мисля че беше за CS)

Или да ти отворят всички, но ще си на течение :)

И друг път си задавай въпроса от първия път

Някой знае ли как се прави Wake-On-LAN на компютър с БТК-ADSL?

Модемът пуска всички портове. Пуснал съм опцията в Биос и в настройките на мрежовата карта. Задавам IP и MAC /Пробвам MAC както на модема така и на мр. карта/ адресите и не става и не става.

Благодаря.

1.OS

2.Модел LAN карта

3.Модел дъно

4.Опитвал ли си да го задействаш зад модема (от вътрешна мрежа) и с какъв успех

Иначе може да си направиш справка как става номера тук и по-специално инструментите тук

Маджик пакета се праща капсулиран в UDP, така че не виждам защо да не го направиш през модема - най-малкото в ARP таблицата си знае къде се намира въпросния MAC.

ПП:Под Линукс става много лесно с ethtool !

ПП2:Малко търсене из чичо Гугъл даде следната страница, от която може да си "събудиш" компа онлайн :jumping11: Че дори и по зададено време !!

ПП3: Още една супер страница барабар с инструментите !

Въобще потърсил ли си нещо в нета ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Здравейте, ще бъда съвсем кратък.Имах си малка мрежа от 4 машини, с измислените IP-ta 192.168.1.1 после 2 и така.Довтасаха обаче снощи БТК и разкараха мойте ИП-то и оставиха всичко на Obtain Automaticlly, сложиха две кутийки и сега на всичките 4 има интернет.Днеска обаче ще се включи и един приятел с още 4 машини, та ако пуснем еидн кабел Switch > Swtich до неговият си слуич и закачим и неговите 4 пс-та, ще бъде ли нужно от настройки за да бъдат в мрежа? Въобще ако на новите 4 пс-та пусна интернета това значи ли че са в мрежа ?!

Услугата АДСЛ на БТК си е мн.добре. Не се захващаите с кабеларки! Аз ползвам АДСЛ и съм доволен - всичко можеш да си вършиш с малко повече познания за услугата. Затова - спазвайте указанията за инсталиране на модема (пише ги в книжката, ама в BG всички са майстори и първо правим, а после ако не стане четем), а който иска торенти да сиидва да внимава с броя на конекциите (нищо сложно от настройките на торент програмката). cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.