Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Италианска кухня

Featured Replies

2330309841_46bd0c7198.jpg

Пиле Салтимбока

Салтимбока (saltimbocca) на италиански означава "скaча в устата". Много хубава и ароматна рецепта, която ще се хареса на любителите на пилешкото месо. Има множество модификации, но в съдържанието му неизменно присъстват градинския чай (салвия), италианското прошуто (или панчета) и ароматно бяло вино.

Продукти:

4 бр. пилешки гърди, без костите и кожата, разполовени

4 тънки резена прошуто

100 г масло

1 ч.ч. сухо бяло вино - идеалният вариант за тази рецепта е Марсала

4 парчета сирене Проволони или Ементал

4 листа градински чай салвия

Приготовление:

Ако е необходимо, месото леко се начуква. Покривате с прозрачно фолио и начуквате с дървено чукче.

Върху всяко едно парче от пилешкото се слага лист салвия и се увива с парче прошуто (ако има нужда, се закрепва с клечка за зъби).

Всяко едно парче се овалва в малко брашно, подправено с черен пипер.

Маслото се загрява. Парчетата се пържат (със страната, на която е прошутото отдолу, после и другата страна) до златисто от двете страни. Изваждат се.

В съда, в който са пържени, се долива виното, подправя се с малко пипер и се разбърква. Месото се връща ( този път страната с прошутото отгоре), слага се резенче от сиренето върху всяко парче. Готви се още минута две.

Сервира се с винения сос и гарнитура от зеленчуци на пара и салата по избор.

tip 1:Мерките са ориентировъчни.

tip 2: Сиренето също е според вкуса. Вместо Ементал или Проволони, може да е Моцарела, Пармезан, Фонтина. Може и да не слагате сирене - то е единствения незадължителен елемент в тази рецепта.

tip 3: поднесете със същия вид вино, с което сте приготвили рецептата.

• Отговори 160
  • Прегледи 71,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Капоната Продукти:     2 средно големи патладжана     1 глава лук     1 чушка (червена или зелена)     1 голям  домат     10 скилидки чесън     12 маслини     зехтин     сол     щипка захар     чу

• Леле колко ракия ще изпие това не е истина

• Аз нали си падам по кремчета, та това е едно от любимите ми (снимката ти е на панна кота с йогурт и портокалови корички, ще изпробвам и този вариант, но след празниците) Eто моето творение за

Публикувани изображения

Какво е прошуто?

Нещо като бекон или може би хамон?

Какво е прошуто?

Нещо като бекон или може би хамон?

О, в никакъв случай. Няма никаква мазнинка. По-скоро като шунка, но обработена по специален начин и със специфичен аромат. Продава се навсякъде вече.

http://webadmin.comune.modena.it/turgaller...8102_piatto.jpg

Относно хамона - да, близко е до прошутото.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Относно хамона - да, може да заместиш в рецептата прошутото с него.

Точно хамон си е според мен.Да ти кажа по него си има бая мазнинка.Само дето на твойта снимката не се вижда.Нещо такова е:

270672650_7b35fa732f.jpg

http://www.aceros-de-hispania.com/image/ki...amon-knives.jpg

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Точно хамон си е според мен.Да ти кажа по него си има бая мазнинка.Само дето на твойта снимката не се вижда.Нещо такова е:

http://www.aceros-de-hispania.com/image/ki...amon-knives.jpg

Близки са, но би било смело от моя страна да кажа, че са еднакви. ;)

Прошутото е 2 вида според начина на обработка - "сурово" (crudo) и "обработено" (cotto). Прошутото, с което аз съм приготвяла, беше крехко и определено не беше мазно. Много си върви с плодове, с меки сирена ("Крема" и Моцарела, например).

Между другото, ако някой предпочита други меса, рецептата за салтимбока може да се направи и с телешко филе, вместо с пиле. Тогава говорим за първообраза на това ястие -Saltimbocca alla Romana (Салтимбока по римски).

• 1 месец по-късно...
** Продукти за соса - ІІ варинат:

50 гр. масло

100 гр. брашно

мляко

* Сос І вариант:

В по-дълбок тиган разтопете маслото и запържете брашното. Прибавяйте мляко докато се получи средно гъст сос.

Плънката я направих от сирене,спанак и малко яйца :)

Стана много вкусно.Имам и снимчица,но е с много лошо качество.

220583b1c4fa2087.jpg

Благодаря за рецептата,най-после успях да се справя ;) с канелоните...явно преди проблема е бил в самата им форма

• 2 месеца по-късно...

Един лесен и приятен пудинг - базова рецепта.

panna-cotta-su-682880-x.jpg

Panna Cotta

2 ч.л. желатин

1/2 л сладкарска сметана /течна/

1/2 к.ч. захар /може и повече, зависи от това колко е сладка сметаната/

кората на един лимон или портокал - но не настъргана, ами спиралка /обелена/

1ванилия или няколко капки ванилова есенция

Желатинът се разтваря в малко водичка+1/4 от сметаната, да набъбне.

Останалата част от сметаната се налива в съд и се поставя на умерен огън. Добавя се захарта и коричката от цитруса, разбърква се лекичко до пълното разтваряне на захарта. Маха се от огъня. Добавя се желатиновата смес. Бърка се бавно и внимателно през цялото време. Отстранява се кората и се добавя ванилията.

Сместа се разпределя във формички, оставя се леко да поизстине и се поставят в хладилник. Покриват се. Охлажат се за няколко часа.

При сервиране панакотата се отлепя от формичките - може да ги потопите за секунда в топла вода, ако изваждането ви представлява трудност.

Най-вкусно е, ако десертът се поръси с някакъв топинг /карамелов, ягодов.../ и се поднесе със свежи плодчета /най-добре ягоди, малини, боровинки.../ или със плодове от сладко или с плодов сос....

tip:Тази рецепта има доста разновидности. Една от тях е една част (обикновено 1/4) от сметаната да се замести с прясно или кисело мляко с висок процент масленост (мин. 3,6%). Технологията на приготвяне е същата - единствената разлика е, че ако се прави с кисело мляко, то се добавя най-накрая, заедно с ванилията - след като се добави желатиновата смес и се извади цитрусовата коричка.

Ако е с прясно мляко, технологията е същата - в него се разтваря желатина и се добавя към сметановата смес.

Получава се по-лек на вкус десерт.

Преди има нема 11 минути едох спагети. Трябва да си призная че ми е за 1 път от 10 години. Бяха с кайма и от готовите сосове Пикан***а ( да не става реклама)Ами кат не знам и съм брулнал целия пакет и малко не се усещаше сосчето и каймичката. Сега обаче ми е тежко. Така ли трябва да е (сипах си сама веднъж допълнително и съм пил само 2 чаши бира). Поздрави на всички които харесват спагето

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

Е нормално е да не се усеща каймичката и биричката,щом си излюскал цял пакет , но всичко е въпрос на предпочитания , нали знаеш и Ути по цял си хапваше , пък сега на вейка стана biggrin.gif

58444.jpg

Чабата

(хляб без месене!)

4 ч.ч. брашно (принципно бяло, но може 1/4 да се замести с типово или пълнозърнесто)

1 1/2 пакетчета суха мая (четете опаковките, защото при някои производители 1 пакетче суха мая стига за 1 кг)

1 1/2 ч.л. сол

2 ч.ч. топла вода

Всички съставки се разбъркват добре до получаване на лепкаво тесто. Покрива се с фолио и се оставя да втаса 12 часа.

След като е втасало, с шпатула внимателно се отделя тестото от стените (много лепкаво е, с множество мехурчета) и се оформя на топка.

взима се лист прозрачно фолио, посипва се с брашно и тестото внимателно се изсипва на него. С намазнение със зехтин ръце внимателно се издърпва тестото (не се точи), за да се образува плоско и дълго хлебче.

съдът, в който ще се пече се маже със зехтин и се поръсва с брашно. Внимателно се взима фолиото с тестото и оформеното самунче се слага в тавичката. Поръсва се с малко брашънце, покрива се и се оставя да втасва около 2 часа.

След това се пече на средно силна фурна до бронзов цвят.

tips:

• може част от водата да бъде заменена с прясно мляко ( 1 от двете чаши, примерно)
  • може да се ползва изцяло типово или пълнозърнесто брашно, разбира се;
  • може да се добави 1 с.л. зехтин в самото тесто.
  • поради спецификата на кваса, за най-добри резултати препоръчвам водата да НЕ е чешмяна - най-добре преварена.

Чабата – ІІ вариант (с жива мая)

250 гр брашно

2 ч.ч. вода

15 гр мая

Маята се разтваря в малко топла вода + 1 с.л. захар. Съставките се размесват в дълбок съд, бърка се около 3 минути до пълното хомогенизиране на тестото и се оставя да втасва 1 нощ. (няма проблем и повече да е, даже по-добре)

След това се добавя още 250 гр брашно, 10 гр мая, 1 с.л. зехтин и се разбърква в общата маса. Постепенно се добавя 1 ч.ч. топло прясно мляко, като преди да се излее цялото, в него се разтваря 1 ч.л. сол. Хубаво се разбъркват всички съставки до получаване на лепкаво тесто.

Тестото се премества в намазнен съд и се оставя да почине 1 час.

След това се премества на набрашнена повърхност и се оставя за още 30 минути.

(сега е момента да включите фурната на висока Т – около 200-220 С )

Тестото се разделя на 3 части. Всяка от тях се разтегля с ръце до дълъг и плосък хляб.

Така оформеното самунче се слага на хартия за печене и се поставя в съда, в който ще се пече – до златисто. (от мен – ако се намаже със зехтин, става мнооого добре ;)

Много подходящ за сандвичи, за Минестроне и всякакъв друг род супички.

Ако имате възможност, може да опечете чабатата на пещ. Just how Italians do jfutjtj.gif

• 2 месеца по-късно...

Аз с рецепти от италианската кухня не мога да се включа, но като нейн привърженик само да споделя нещо, свързано с описаното в тази тема.

В петък вечер имах удоволствието да опитам следните неща:

Бяла пица с розмарин

Гризини

Студена паста “Alla Checca”

Равиоли с прошуто, салвия и масло

Лазаня с рикота и сос песто

Лазаня Болонезе

Ризото с гъби и свинско месо

Салтинбока по Римски

Филе от сърна, поднесено върху полента

Печено агне

Печени картофи с розмарин

Пепероната

Пълнени домати

Ментово сорбе с шоколадов сос

Портокалово семифредо

Тирамису

Единствено агнешкото не пробвах, но то е по технически причини.

Абсолютно всяко едно ястие от списъка беше великолепно и ако някой има рецепта извън Лазаня Болонезе (която е дадена по-горе в темата), готов съм да импровизирам в кухнята.

Направете сметка щом не понасям мента, а ментовото сорбе си го хапнах кат пич...

Портокаловото семифредо също беше брилянтно - съвсем лекичко, с ефирен портокалов вкус и имах чувството, че и бая количество да се изяде няма как да му стане тежко на човек.

За Тирамису-то също държа да отбележа, че няма нищо общо с нито едно заведение, в което съм опитвал въпросния сладкиш (а в доста съм опитвал и то заведения висок клас). Толкова сочно и "меко" на вкус беше...

Щом италианския посланик се разпра да яде (не, че по принцип не си апват яко като е на аванта), значи наистина беше много добре направено всичко.

Не само за лазаня, в тази темата има и рецепта за салтимбока. И рецепта за тирамису има в темата за сладките изкушения.

Картофи с розмарин е голяма вкусотия, която аз от дъжд на вятър си правя, розмаринът ми е една от любимите подправки и страхотно върви на картофи, плюс това е супер лесно:

Няколко големи картофи се измиват и 1) ако са дебелокори, се белят (не ползвай прораснали картофи, с видими дълбоки наранявания или други съмнителни белези, нищо, че се белят) и 2) ако са пресни пролетни, се изтъркват с четка или груба кърпа до изтъняване на кората. Полусваряват се. Нарязват се на едри парчета или филии и се нареждат в намазана с качествен зехтин тава ( около 1 и половина к.ч.), поръсват се с розмарин (може и да се добави чесън, аз поръсвам с малко чесън на прах, но може и на скилидки, той мирише по-силно), стискам малко лимонче отгоре (няколко капки само, не е задължително), поръсва се с малко галета и сол на вкус. Леко се разбърква – и се пече на средно силна фурна (може отначало малко по-слаба и към края леко да я засилиш, но не надвишавай 200 С).

Може отгоре да се ръсне малко пармезан.

Сега – аз така ги правя и не претендирам, че са по някаква специална рецепта (била тя и италианска), но става много, много вкусно. Пробвай.

Това е базова рецепта, може да има много модификации, така че е възможно в това, което сте хапнали, да е имало някакви продукти, които ги няма в рецептата (лук, домати, например? Някаква течност имаше ли или бяха хрупкави?

Щото това са си важни въпроси по отношение не само на продуктите, а и на самата технология на приготвянето ).

Тези пълнени домати – горе-долу сещаш ли се с какво са били пълнени?

Сега – аз така ги правя и не претендирам, че са по някаква специална рецепта (била тя и италианска), но става много, много вкусно. Пробвай.

Това е базова рецепта, може да има много модификации, така че е възможно в това, което сте хапнали, да е имало някакви продукти, които ги няма в рецептата (лук, домати, например? Някаква течност имаше ли или бяха хрупкави?

Щото това са си важни въпроси по отношение не само на продуктите, а и на самата технология на приготвянето ).

Тези пълнени домати – горе-долу сещаш ли се с какво са били пълнени?

Споко бре, аз не съм казал, че гоним същия вкус, иначе ще се самоубивам. 51c09ca578485c5fd2764298dacf4678.gif

А и да ми дадеш точна рецепта, нали се сещаш за задфурненото устройство какво ще се каже, като оплеска първия път всичко...и кат се знам къф съм левундер... f9b0af1765e4a43cacf3db9c2da247a8.gif

Относно доматите - направо си питах там две от кифлите, дето седяха до масата, но се направиха на луди и изобщо не ми отговориха. Или знаеха и нарочно се направиха, за да не си издават рецептите или не им беше удобно да ми кажат, че не знаят.

Честно казано на вкус ми приличаше на намачкан сварен зрял боб с магданоз...или нещо подобно.

Знам, че тъпо обяснявам, но с опитвам да налучкам, баси.

• 2 месеца по-късно...

l_35863.jpg

снимка: bhg.com

Лятно ястие - Stratta

1 – около 600 гр хляб (пълнозърнест, типов, бял – няма значение) ≈ 12 филии

1 скилидка чесън

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

3-4 яйца

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. Дижонска горчица

1/2 ч.ч. настърган твърд кашкавал или пармезан (може и Чедър)

босилек – пресен – няколко листа или сух – 1-2 с.л

1 глава лук

2 с.л. зехтин

2-3 тиквички, нарязани на резени на дължина

2 домата, без семето, нарязани на кубчета

сол, черен пипер

Хлябът се реже на филийки, обтриват се хубаво с чесъна. Подреждат се на дъното на съд за печене, намазан с масло.

Яйцата се разбиват с млякото, добавя се горчицата, половината от кашкавала/пармезана, подправя се с червения пипер и се подправя със сол и черен пипер. Разбива се хубаво. Добавя се босилека, може и чубрица или мащерка.

Лукът се задушава в зехтина. Добавят се тиквичките и се пържат до златисто. Добавят се доматите. Позадушава се, докато остане на мазнина. След това се маха от огъня и получената зеленчукова смес се разстила върху хляба в тавичката.

Отгоре се излива млечно-яйчената смес и се поръсва с останалата част от пармезана/кашкавала.

Слага се да се пече в предварително загрята фурна (средно-силна, около 180 С) до готовност на яйцето – около 45 минути до приятен кафеникав цвят.

tips: Ако ядете чесън – добавете 1-2 скилидки при лука.

Може да се добави и 1 бурканче от 150 гр гъби (нарязани) - при задушаването на зеленчуците.

Горещо препоръчвам рецептата. thumbs-up2.gif

Четох всичко внимателно, но не видях някъде рецепта как се приготвя тестото за лазанята? бих искала да си я направя цялата, без полуфабрикати, някой знае ли как? Спомням си, че като малка с баба ми като бях в Хърватско, там бабите си приготвяха тесто за спагети, за лазаня и т.н., и го изсушаваха и си го пазеха. Ама бях много малка - може и да не си спомням точно...

Четох всичко внимателно, но не видях някъде рецепта как се приготвя тестото за лазанята? бих искала да си я направя цялата, без полуфабрикати, някой знае ли как? Спомням си, че като малка с баба ми като бях в Хърватско, там бабите си приготвяха тесто за спагети, за лазаня и т.н., и го изсушаваха и си го пазеха. Ама бях много малка - може и да не си спомням точно...

Домашно приготвени листи за лазаня

400гр брашно

3 яйца + 2 жълтъка

1 с.л. зехтин

щипка сол

1) Продуктите се разбъркват в дълбока купа и се замесва тесто;

2) изсипва се на набрашнена повърхност

3) разточва се с точилка равномерно

4) реже се на широки ленти

5) лентите се бланшират за 3 минути във вряща подсолена вода

6) използват се в лазанята.

Така приготвените листи за лазаня могат да се съхраняват във фризер до 6 месеца.

Рецептата е от The LifeStyle Channel. Не съм я пробвала.

Играчка е, но определено домашно приготвените листи са по-вкусни. :)

Изпробвах рецептата - станаха, поне на външен вид, не съм ги пробвала още на вкус. Стискайте палци :-) Не е чак толкова голяма играчка, като руската кухня например... там се отказах още като прочетох рецептите за пирог.

• 3 седмици по-късно...

КАРПАЧО

Продукти:

800 г телешко филе, замразено

сока от 3 лимона

150 г пармезан

150 г пресни гъби (печурки)

12 супени лъжици едро нарязани орехи

6 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер на вкус

малко магданоз за гарниране.

Приготвяне

Замразете филето във фризер минимум за 1 час. Поставете чиниите в които ще сервирате в хладилника да се изстудят. Смесете сока от 1 1/2 лимон със зехтина и сол и разбийте добре.

Намажете с тази смес с помощта на четка охладените чинии. Нарежете замразеното филе на колкото можете по тънки резени. Наредете ги в чиниите ветрилообразно (леко да се застъпват). Намажете отгоре с останалата лимонова смес и поръсете с черен пипер. Покрийте чиниите с фолио и върнете в хладилника да се мариноват за 30 мин.

Почистете гъбите, измийте и много добре подсушете с кърпа. Нарежете ги на тънки, почти прозрани филийки и ги полейте с сока от 1 1/2 лимон, посолете леко и ги оставете да се мариноват. Малко преди да сервирате наредете гъбите върху месото, поръсете със счуканите орехи и настърган пармезан. Украсете със листа от магданоз и сервирайте веднага.

Добра идея за телешко карпачо,бих дала съвет да се използва контрафиле,което се осолява и се подправя със пипер меланж.cool.gif

• 3 месеца по-късно...

Италиански рула със спанак и яйца

rula.jpg

Продукти:

6 бр. яйца, 250 г замразен спанак, 250 г доматен сос, 8 бр. лазаня(кори), 120 г извара, 100 г краве сирене, 2 стръка зелен лук, 2 супени лъжици зехтин, 3 чаени лъжици италианска подправка.

Размразете спанака и оставете да се отцеди. Сварете 3 от яйцата за 8-10 мин. и нарежете на кубчета. Сварете корите за лазаня според указанието на опаковката. Изцедете ги добре. В голяма купа смесете отцедения спанак, изварата, натрошеното сирене, нарязания на ситно лук, сварените яйца, подправката и трите предварително разбити яйца.

Изсипете половината от доматения сос в намазана със зехтина тава. Върху всяка кора за лазаня сложете от спаначено-яйчената смес, навийте на руло и поставете в тавата. Полейте останалия сос върху рулата. Покрийте с кухненско фолио и печете 20 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Махнете фолиото и печете още 15-20 мин. Поръсете с настърганото сирене.

gotvarski.com

159159200416791639091260714539pCArwElDUohp0aVH6aAT.JPG

Вегетарианско ризото по генуезки

Продукти за 4 порции:

400 г ориз

1/2 глава кромид лук

100 г гъби

100 г грах

1-2 моркова, нарязани на малки кубчета

1 червена чушка, нарязана и тя на малки парченца

2 кубчета зеленчуков бульон

30-40 г краве масло

олио

сол

Обеленият и нарязан на ситно лук се запържва с малко олио до златист цвят. Прибавя се гъбите, граха, чушката и морковите. Оставяме да ври 15-20 минути на тих огън и след това добавяме ориза. Разбъркваме внимателно. Прибавяме и около литър бульон и оставяме да се свари оризът. Когато е готов, добавяме малко краве масло и сервираме.

• 3 седмици по-късно...

Един лесен и приятен пудинг - базова рецепта.

Аз нали си падам по кремчета, та това е едно от любимите ми (снимката ти е на панна кота с йогурт и портокалови корички, ще изпробвам и този вариант, но след празниците)

Eто моето творение за довечера

1.jpg

Продукти:

3/4 л. течна сметана

250 мл прясно мляко

2 жълтъка (по принцип не се слагат, но аз ги ползвам за цвят)

2 много добре узрели банана, пасирани

1 ч.ч захар

2 пакетчета желатин

ванилия

Прясното мляко се сварява заедно със захарта и двата жълтъка, като се внимава да не се пресекат. Към изстиналата смес се добавят пасираните банани, течната сметана и разтвореният в малко вода на водна баня желатин. Прибавяме и ванилията. Готовата смес изсипваме в подходящи навлажнени формички. Оставяме да се желира добре в хладилник и преди сервиране обръщаме панна котата (ако не се ползват силиконови форми, то другите се потапят за кратко в топла вода и тогава се пристъпва към обръщане на крема).

Приятен апетит!

• 5 години по-късно...

Капоната

DSCN9326.JPG

Продукти:

2 средно големи патладжана
    1 глава лук
    1 чушка (червена или зелена)
    1 голям  домат
    10 скилидки чесън
    12 маслини
    зехтин
    сол
    щипка захар
    чубрица
    пресен босилек  

Приготвяне:

Патладжаните се режат на филии, посоляват се и се оставят 20-30 минути да престоят. Изплакват се, отцеждат се и се режат на едри кубчета. В по-голям и дълбок тиган с незалепващо покритие се запържва нарязаният лук и се добавят патладжаните, заедно с почистените и срязани на две скилидки чесън. Щом патладжаните се позапържат, се добавя чушката, нарязана на ивици, а малко след това наситненият домат и маслините. Посолява се на вкус и се поръсва с чубрица и щипка захар.

Ако доматът не е сочен и не пуща течност, се налива малко гореща вода и ястието къкри на котлона докато остане на мазнина. Когато се отстрани от огъня, се поръсва с пресен босилек.
При този вариант е необходимо разбъркването да става внимателно, за да не се смачкат парченцата патладжан в края на готвенето.

vili-blog.blogspot.bg

• 8 месеца по-късно...

• 3 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.