Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

къде точно съм ви спрял да се "лишавате" от здравето и да си пиете хапчетата по болниците след като не се "лишавате" от животинският протеин които активира над 10 000 вида болести?

колко пъти трябва да го повторя ?

това че вие сте наивници си е изцяло ваш проблем .

драснах само да споделя проблемите на наивността .

1.ниа ме псуваше..

2риа ми вика хомосексуалист

3тата повтаря това което го виждам всеки ден че "се лишаваш" ако не ядеш мъртвото тяло на животните които са яли трева.. 

вече как се лишаваш от тревата която е яло животното което ядеш като ядеш тревата вместо животното е парадокс ама както и да е . 

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 27 минути, Lumberman написа:

"Е, бива ли такава дискриминация", ще каже някой, който съчувства на себеподобните (нали някои смятат, че и хората са животни). Факт е обаче, че така е устроен животът,

Разбира се, че не може да има "дискриминация". Тази манипулация се насажда още детските години и се загнездва масово във съзнанието на човека с хуманитарна цел, целяща да не се избиват безидейно животните, защото популацията ще намалее. Представяш ли какво би станало, ако всеки вземе да си убива за удоволствие, защото е безнаказано примерно и няма да те осъдят? Ядоса те шефа - убиваш котката. Жена ти те ядоса - застрелваш агнето.  Комшията ти вдига шум - откъсваш главата на петела, ей така ..да си го изкараш на някой ? Човека се ражда в "условна среда" със писани и неписани закони. Възпитава се и се манипулира да спазва и да вярва в начертани "шаблони" за да не излиза от социалната рамка. Тоест поддържа се една линия на "манипулативен път" на развитие. Поради тази причина съзнателно е внедрено отговорно отношение към "обслужващият персонал" , чиято функция е задоволяване нуждите на "основните играчи " - човечеството. Това е логичното обяснение да търсим хуманизъм, там където той просто не е необходим. Лично аз не съм убивала животни, не ми се е налагало. Харесвам ги,  някои са много мили и красиви. Но ги похапвам, когато някой друг ги е убил. и със растенията е така. Много обичам цветята например и си отглеждам - не ги ям де, да не си помислиш, че с такава цел ги отглеждам. Понякога им говоря , защото ми харесва как растат под грижите ми. Като деца са :). И животни съм отглеждала и кученце и котка и рибки, ама то защото съм само дете и някак ми беше скучно, та намирах утеха в тях. Привързвах се разбира се. Знам, че не бива, но аз си отглеждах от малки и ги смятах за мое "произведение" - така, че нормално да ги пазя и да се грижа за тях. Общо взето не се държа вандалски със "помощният персонал" и в животинският и растителният свят. Вземам само колкото имам нужда, за да набавям за тялото си, а то ми е къщичката на душата. Нужно е да го поддържам все пак. 

тъжното когато хората не желаят да се образоват и си "спазват традицийте" практически до смърт..

най лесното е да обвиняваш другите че ти се "месят" след като ти самият си ги питал защо не ядат животни .

чист цирк .

мисля че  за трети път го повтарям но каквото си надробите такова ще сърбате . никой не ви кара на сила

1. да сте образовани.

2. да мислите.

3. да сте емоционални

4. да сте здрави.

това е изцяло личен избор макар че е супер невероятен ултра цирк хора които ядат убити животни за да им е "вкусно" (въпреки че не е здравословно)  Е личен избор. Това е все едно сериен убиец на хора да е "личен" избор.

когато ти вредиш на другите умишлено не е личен избор.

п.с

за една седмица съм прочел 5 пъти как ако не ядеш животни които са яли трева няма да си набавиш "необходимите вещества". Ало тея животни не са яли Прана яли са трева.. можеш да ядеш трева и да си набавиш същите незаменими вещества с разликата че ще се усвоят за 20 минути а не за 3 дни от животинският труп където са около 20 пъти по скъпи . 

знам че традицията е такава но това не я прави умна всеки трябва да мисли рационално

те болниците само с хора яли "гмо домати" са пълни... 100 про.

досадно да повтаряш на игнорантни хора че тря мислят по 100 пъти на седмица.. аз както казах с удавници проблеми нямам . 

преди 51 минути, Inana.. написа:

Възпитава се и се манипулира да спазва и да вярва в начертани "шаблони" за да не излиза от социалната рамка. Тоест поддържа се една линия на "манипулативен път" на развитие. Поради тази причина съзнателно е внедрено отговорно отношение към "обслужващият персонал" , чиято функция е задоволяване нуждите на "основните играчи " - човечеството.

Ами тези "шаблони" все пак не са лишени от смисъл или логика. Все едно да си сготвиш манджа и преди да я опиташ, да я изхвърлиш в кофата за боклук. Ако човек се ползва от тези животни, защо да ги хаби на най-битово ниво? Защо да ги унищожава без причина?

Другият по-съществен момент е: какво става ако тези животни са твърде много или много ги е развъдил, може ли да си позволи да ги трепе ей така, като мухи? Има ли някаква морална отговорност за това как се отнася с тях? Според мен има. И това е и заради облика на човека, не просто заради "обслужващия персонал", и заради съвестта.  А и животните, които човек отглежда, получават доста в замяна... не е напълно неблагодарна работата им. И даже може да носят радост на стопанина си, както и той на тях. Аз отглеждам немалко животни и птици и много си ги обичам, някои повече от други. Към плъховете още не съм развил афинитет, и съм убил много, но и те не вземат никакви мерки да спрат да ми правят поразии и са много нагли и неразбрани.

А и не забравяй, че има и животни, които са напълно свободни и далеч от хората. Не са никакъв обслужващ персонал, даже може да са на върха на хранителната верига.

преди 51 минути, Inana.. написа:

Това е логичното обяснение да търсим хуманизъм, там където той просто не е необходим. Лично аз не съм убивала животни, не ми се е налагало.

Човек се привързва и към хората, и към животните - по човешки. Тренира да се отнася по човешки и с животните, и с хората. Да се грижи за тях, и то не само за това, което ще получи в замяна. Аз мисля, че това бях питал и Ауми по-назад в темата: ако всичко е себично с цел да има материална изгода за човечеството, защо един овчар би се хвърлил в бой с див звяр, за да си спаси животните, и защо би си рискувал живота? Ако е наемник, ще си спасява кожата, но ако си обича животните - би си рискувал живота, разумно, разбира се. Знаете ли как се убива див звяр без огнестрелно оръжие и въобще какво може да ви направи един звяр? Ауми много ги тачи зверовете-убийци, защото не им е на пътя...

Но и нека не забравяме, че най-опасните зверове са не животните, а хората. Затова имам повече страх от разни самовлюбени и фанатични вегани и природозащитници със законодателна власт отколкото от вълци и мечки.

преди 16 часа, Aumi написа:

Затова, за да постави някой производител етикет "био" на продукцията си, следва да отговаря на много изисквания и да спазва много правила и закони, които са приети от законодателните органи.

Ауми,

Както се знае в този форум някои имат претенцията да дават звезди на хотели, ресторанти, храна...... иииии...... направо  на всички сфери от живота. То и почти целия форум вече стана  като  коледно дърво...накичено с евтини дрънкулки, които се имат за звезди.

Това е магазин  в района в който имаме вече къща.. Много добър магазин в  много добър район. Оставяме настрана глезотията, че след като платиш на касата  , част от специално назначен персонал ти подрежда продуктите в книжни кесии или пластика по избор и ти ги закарва с количката до колата на паркинга. "Говоря" за друго. За специалните щандове за органична, биологична и това , което е важно за мен..кошер храната.

]46830999441_85b24401d5_k.jpg[

]45916174435_3707e0b2b3_k.jpg[

]39865740043_5a827b0587_k.jpg[

]46105744144_6bb49ddcf8_k.jpg

Определенията биологична, органична храна означава в цял свят едно нещо..храна произведена без намесата на генното инженерство, без вредни торове и цялата кохорта такива, които я предпазват от животински вредители. След като пресата ни залива с информация за употребявани хормони на растежа при пилетата , то е ясно,че няма как такава храна попаднала в нашия организъм да е полезна. Трябва ли да споменавам за боядисаните лимони, портокали, грейпфрути и др..с цел по-добър търговски вид и запазване при дългото транспортиране. В един Кауфланд в България видях лимони  наполовина ярко  жълти  и наполовина зелени там, където не ги беше хванала боята. Примери бол и няма смисъл да се изреждат . Истината обаче е ,че стремежа към здравословна храна не е временна мода или явление,а стремеж на хората да вкарат повече качество в живота си. Истината е,че този вид храна е по- скъпа  и все още е трудно достъпна за много хора и може би затова се посреща на нож от тези, които я мислят за каприз или измислица.

преди 16 часа, Aumi написа:

Аз, лично, имам по-голямо доверие на пакетираните продукти, които се внасят от вън, защото мисля, че там има по-стриктен контрол.

Правилно.

]39865734263_700d94e59b_k.jpg[

алое вера..

]46778746222_faf9db3f24_k.jpg

]45916177205_c9a3223d38_k.jpg[

]32955354448_4d648fa531_k.jpg

моите покупки днес. Правилното  и старателно подбиране на храната е най-добрата инвестиция в здравето, а както се знае , то цена няма.

]45916187665_f59670ea76_k.jpg[

]32955355898_27251bb956_k.jpg[

]31889532487_1b21732b59_k.jpg[

Черпя те с това..всичко е био и е сертифицирано..от специалисти разбира се ....

y]46778755402_cdd54fb016_k.jpg[

Ама пуйката не става. Недей, че ще ѝ прилошее! Може да е кошер, но е срамота от веганската гледна точка да смесваш такива красиви плодове и зеленчуци с "труп" от пуйка.

А, между другото, не може ли kosher да бъде и junk-food? Имах преди време един познат евреин, който умираше за всичко, стига да е кошер... ама често според мен кошерът беше само етикетът... не че съм знаел какво е кошер. Примерно, каква е разликата между кисели краставички кошер и не-кошер?

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Това е магазин  в района в който имаме вече къща..

Това в кой район е?

преди 8 часа, valkiria1 написа:

46778755402_cdd54fb016_k.jpg[

Това е истински Рай!
:champagne1::withballoon2:
Добре дошла от поредното пътешествие, Вал!

Да, богатите евреи от цял свят, се хранят предимно с био храни.
Неслучайно Израел е един от най-известните производители на био храни.
Много продукти, които купувам и носят етикет "био", са произведени в Израел. Да не говорим, че евреи държат пазара на био храните в цял свят.

Както не веднъж съм казвала евреите са едни от най-умните хора. Знаят не само как да правят пари и бизнес, но и виждат бъдещето.
А бъдещето е на био храните, колкото и някои незапознати хора от форума да твърдят, че няма био храни.

Цитат

Правилното  и старателно подбиране на храната е най-добрата инвестиция в здравето, а както се знае , то цена няма

Биологично чистата храна, и здравословното хранене, както и здравословният начин на живот, са бъдещето на света.
Не случайно все повече се говори за опазване на околната среда и се взимат мерки в тази посока. Няма как в една замърсена природа, както и едно замърсено човешко тяло, да има бъдеще.

Въпреки че, евреи държат най-доходоносните бизнеси, те виждат причините за заболяванията в съвременния свят, както и разрешението на здравословните проблеми.

Био храните се произвеждат за богати хора. В Америка, всички които могат да си позволят, се хранят с био храни.
Този отрасъл, както и оползотворяване на отпадъците и тяхното рециклиране, са бъдещето на света.

преди 7 часа, Lumberman написа:

Ама пуйката не става. Недей, че ще ѝ прилошее! Може да е кошер, но е срамота от веганската гледна точка да смесваш такива красиви плодове и зеленчуци с "труп" от пуйка.

А, между другото, не може ли kosher да бъде и junk-food? Имах преди време един познат евреин, който умираше за всичко, стига да е кошер... ама често според мен кошерът беше само етикетът... не че съм знаел какво е кошер. Примерно, каква е разликата между кисели краставички кошер и не-кошер?

Това в кой район е?

Едните са чисто отглеждани, и чисто приготвени, за богати хора, а другите - без особен контрол при приготвянето им.
Като в нашите консервни комбинати, за които се говореше, че лютеницата я мачкали с ботуши. Да не говорим за плъховете и другите животинки, които се разхождат там...:wub:

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Трябва ли да споменавам за боядисаните лимони, портокали, грейпфрути и др..

"all natural" = естествено и органично 450 грама 5 лева 1 кило >12< лева ? кой от вас се храни с органично месо ?

искам да ти кажа че в БГ всичко си е органично и плодовете и месото  тогава защо нямаме столетници ? защото не е проблема в органичността а в самият животински протеин.

тая приказка за "органик" месо и храна сме я чували . Ял съм органик не органик  мутаник и всякви вегански мегански спагети оризовки моризовки и всичко  т.н

1. Няма полезна обработена храна. Дали ще са спагети от нахут целина чушки домати и т.н това е фабри-кат >фабри-катите не са добре приети от човешкото тяло . ДА може да не са >вредни< но не са и полезни.. все едно си ял въздух.

2. Полезната храна е не обработената > плодове , зеленчуци , варира (боб , леща , нахут дори и соя стига да знаеш че не е Генно модифицирана (пише го на съдържанието което е свързано с милиони в глоби така че трябва да го спазват)

3 "животинското месо" се получава след като едно живо същество е яло > растителна храна < " боб , леща , нахут , трева , сено , >гмо вносни храни за животни <   след което в тялото на животното се събират примерно 

90% от това което можеш да изядеш ако ядеш "трева" и ти си набавяш "необходимите вещества" като ядеш мъртвият му труп.

ДОста логичнуууууууууууууу

"Трябва ли да споменавам за боядисаните лимони, портокали, грейпфрути и др.."

тука не ти тря да ти ги оцветяват защото идват от Гърция . Единственото пръскано са може би ябълките от полша защото нещо ми лепнат ама не всички може и просто самите ябълки от ударите да са се пукнали не съм ги пускал на топла вода да експериментирам дали има восък .

Така или иначе 

1. Бг продукцията си е "био" няма гмо няма ммо няма сапун и т.н

2. Няма смисъл да купуваш "оцветени" ябълки от полша в Кауфланд за 2 лева килото щото в БГ по зеленчуковите бутки ще намериш >Производители<

като цяло това "органик" е мно сериозна простотия. защото и да ядеш органик и да не ядеш органик като ядеш боклуци.. файда йок.. само гушиш тарикатите.

преди 8 часа, Lumberman написа:

ако кошер е само етикетът пускаш жалба в комисията за защита на потребителя и фирмата фалира от глоби.

колкото до евреите не бих бързал да ги хваля като добри хора щото голяма част от проблемите и главно глобалната криза преди 10 години беше умишлено създадена от тях. Пада на биткойна също беше създаден от тях . като цяло щом има мизерия с пари евреите са там .

Колкото до еврейски вносни храни това е комично да не живееш в Исландия ?

при положение че имам БГ качествени храни няма да си хабя парите за органик плодове вносни от кузбекистан .

преди 18 минути, Shiyanu Neko написа:

...

Бъдещето е на веганското хранене.
В тази посока се работи усилено, и учени от цял свят търсят глобално решение на проблема с изхранването.

Месната храна се приготвя най-лесно, вкусна е, и затова има най-много привърженици.

Но се работи в тази насока, и най-богатите хора по света, инвестират именно в производството на растителна храна, която да задоволи нуждите на населението. Все повече животновъдството ще намалява и ще се увеличава производството на биологичо чиста растителна храна.

Разбира се, готовите пакетирани преработени храни, ще отстъпват на пресните непреработени храни, или на такива с възможно по-малка и щадяща термична обработка.

Но се иска време. Първо, защото за това се иска да има много производители, второ - промяна на мисленето и търсенето на хората.
Когато има търсене - има пазар. Когато има пазар - трябва да има потребители.

Бъди сигурен, че евреите, които винаги са имали усет към парите и бъдещето, работят най-усилено за да се внедрят нови технологии за производство на биологично чиста растителна храна.

И съм сигурна, че евреите, които държат медиите в цял свят, ще работят най-усилено за реклама на веганското хранене. Както се вижда напоследък, все повече се говори за това хранене.

Но на хората трябва да им се предложи заместител на месото, с което са свикнали. Защото месото, наред с млечните, цигарите и алкохола, са един от най-разпространените наркотици, без които хората трудно могат да живеят.
Затова, заместителите, които ще се приготвят лесно, ще са вкусни и ще имат пълният набор от минерали, витамини и всички елементи, които съдържа месото, ще се пуснат в най-скоро време на пазара.

Пак съм виновна    :helpwanted4:    Ядох чипс и то много. Organic чипс, да му се невИди и органика.... Утре да взема всичките пакети дет съм ги накупила, да ги смачкам и да ги изхеърля.

преди 2 часа, Aumi написа:

А бъдещето е на био храните, колкото и някои незапознати хора от форума да твърдят, че няма био храни.

Мда, каквото е миналото такова е и бъдещето. А някои се надяват на ГМО-то.

Биологично чистата храна, и здравословното хранене, както и здравословният начин на живот, са бъдещето на света.
Не случайно все повече се говори за опазване на околната среда и се взимат мерки в тази посока. Няма как в една замърсена природа, както и едно замърсено човешко тяло, да има бъдеще.

По принцип си права за замърсяването, трябва да се търсят начини да се намали и елиминира. Но защо например натискат за забрана печките на дърва, които се ползват от хилядолетия и са най-естественото нещо? Вярно, едно е да имаш отопление на дърва в село от 1000 човека, друго е в град от няколко милиона, нагъчкани като копърки. Иначе поне имаме някаква полза след като ни съсипаха индустрията и ни върнаха в "третия свят" - водите, горите и полята ни са доста по-чисти. Е, тази простотия с изхвърляне не био-неразградими битови отпадъци покрай пътища и в дерета не искам да я коментирам...

Био храните се произвеждат за богати хора. В Америка, всички които могат да си позволят, се хранят с био храни.

Смешното е, че едно време тези храни са били за масите, за обикновените хора, а сега са станали лукс. Бедните в САЩ не си купуват био. А и биото им, за съжаление, е станало корпоративно био, и там се правят всякакви лобистки отстъпки в качеството. В някои отношения небиото (на хартия) у нас може да е по-добро отколкото биото там. А и цените са високи, каквото и да си говорим. Може да потърсите примерно (био) гъби пачи крак в Щатско и да се поинтересувате какви са цените у нас, или пък да си наберете. Това е безумно оскъпяване. Аз бих казал, че бъдещето не е в биото (корпоративното), а в локалното производство. И по темата за биото, едно интересно и актуално видео (ако не сте го гледали, забележете коментара на мъжа за сертификатите):

преди 51 минути, Гретел написа:

Пак съм виновна    :helpwanted4:    Ядох чипс и то много. Organic чипс, да му се невИди и органика.... Утре да взема всичките пакети дет съм ги накупила, да ги смачкам и да ги изхеърля.

Може да ги продадете и да минимизирате загубите. Има хора, на които яденето на чипс няма да им е съвестно въобще... въпреки че храна втора употреба не звучи добре.

А чипсът да не би да е и вегански освен био?

Да не говорим за плъховете и другите животинки, които се разхождат там...:wub:

А, много добри животинки, трябва да се пазят и да се развъждат, няма да се трепат, я!

Това е нехуманно. А котките-убийци да се ликвидират! За назидание.

преди 3 часа, Aumi написа:

Бъди сигурен, че евреите, които винаги са имали усет към парите и бъдещето, работят най-усилено за да се внедрят нови технологии за производство на биологично чиста растителна храна.

И съм сигурна, че евреите, които държат медиите в цял свят, ще работят най-усилено за реклама на веганското хранене. Както се вижда напоследък, все повече се говори за това хранене.

Права си. За съжаление не виждаш цялата картина, а само тази част, която е по-приятна за гледане. Т.нар. евреи натискат не само за веганско хранене, чрез контролираните от тях медии... Натискат например за това:

Ако знаеше малко повече история, особено за периода преди ВСВ, щеше да мериш повече приказките си и хвалебствените слова. Не съм против евреите по принцип, но има твърде много червени лампи с тоя веганизъм. Още повече, исторически юдаизмът няма общо с вегетарианство, да не говорим за веганство. А и гледам, че госпожата си е взела месо от пуйка, не соев заместител, нали?

ПП: Един коментар под видеото със Спектър:

Цитат

She has some nerve coming to a foreign continent, foreign country and tell what's best for them. Europe is already multicultural with English, Swedes, Finns, Norwegians, Russians, Estonians, Latvians, Lithuanians, Poles, Germans, Danes, Dutch, Flemish, French, Spanish, Portuguese, Swiss, Austrians, Italians, Croatians, Greeks and so on. What she wants is not multiculturalism - each people being strong and proud of their heritage - what she wants is a monolithic monoculture of a gooey brown mass without identity or heritage or pride. It's clear this bitch wants to erase European people by mixing them with non-European people.

Тя има дързостта да дойде на чужд континент, в чужда страна и да каже какво е най-доброто за тях. Европа вече е мултикултурна с англичани, шведи, финландци, норвежци, руснаци, естонци, латвийци, литовци, поляци, германци, датчани, холандци, фламандци, франзуци, испанци, португалци, швейцарци, австрийци, италианци, хървати, гърци и т.н. Това, което тя иска, не е мултикултурализъм - всеки народ да е силен и горд от своето наследство - това, което тя иска, е монолитна монокултура на кафява маса без идентичност или наследство или гордост. Ясно е, че тази кучка иска да заличи европейските хора, като ги смеси с неевропейци.

Преведох го набързо, за да не ми изтрият всичко като предния път.

преди 12 часа, valkiria1 написа:

Ауми,

Както се знае в този форум някои имат претенцията да дават звезди на хотели, ресторанти, храна...... иииии...... направо  на всички сфери от живота. То и почти целия форум вече стана  като  коледно дърво...накичено с евтини дрънкулки, които се имат за звезди.

Това е магазин  в района в който имаме вече къща.. Много добър магазин в  много добър район. Оставяме настрана глезотията, че след като платиш на касата  , част от специално назначен персонал ти подрежда продуктите в книжни кесии или пластика по избор и ти ги закарва с количката до колата на паркинга. "Говоря" за друго. За специалните щандове за органична, биологична и това , което е важно за мен..кошер храната.

]46830999441_85b24401d5_k.jpg[

]45916174435_3707e0b2b3_k.jpg[

]39865740043_5a827b0587_k.jpg[

]46105744144_6bb49ddcf8_k.jpg

Определенията биологична, органична храна означава в цял свят едно нещо..храна произведена без намесата на генното инженерство, без вредни торове и цялата кохорта такива, които я предпазват от животински вредители. След като пресата ни залива с информация за употребявани хормони на растежа при пилетата , то е ясно,че няма как такава храна попаднала в нашия организъм да е полезна. Трябва ли да споменавам за боядисаните лимони, портокали, грейпфрути и др..с цел по-добър търговски вид и запазване при дългото транспортиране. В един Кауфланд в България видях лимони  наполовина ярко  жълти  и наполовина зелени там, където не ги беше хванала боята. Примери бол и няма смисъл да се изреждат . Истината обаче е ,че стремежа към здравословна храна не е временна мода или явление,а стремеж на хората да вкарат повече качество в живота си. Истината е,че този вид храна е по- скъпа  и все още е трудно достъпна за много хора и може би затова се посреща на нож от тези, които я мислят за каприз или измислица.

Правилно.

]39865734263_700d94e59b_k.jpg[

алое вера..

]46778746222_faf9db3f24_k.jpg

]45916177205_c9a3223d38_k.jpg[

]32955354448_4d648fa531_k.jpg

моите покупки днес. Правилното  и старателно подбиране на храната е най-добрата инвестиция в здравето, а както се знае , то цена няма.

]45916187665_f59670ea76_k.jpg[

]32955355898_27251bb956_k.jpg[

]31889532487_1b21732b59_k.jpg[

y]46778755402_cdd54fb016_k.jpg[

За гарнитурата и десерта разбрах ! Чудесни са наистина . Ама къде е храната !? :angry:

Само с гарнитура и десерт не се живее ! :lol6:

......П.П. Малеййй ! Във всички видове теми сте такива "консерви" , ограничени......

преди 5 часа, Aumi написа:

Но на хората трябва да им се предложи заместител на месото, с което са свикнали. Защото месото, наред с млечните, цигарите и алкохола, са един от най-разпространените наркотици, без които хората трудно могат да живеят.

Да, заместител. Тези заместители са най-изкуствени и най-зле от всичко. И защо им е заместител? Да не би защото копнеят за месо и млечни продукти?

преди 1 час, by_chechi написа:

а гарнитурата и десерта разбрах ! Чудесни са наистина . Ама къде е храната !? 

Е, това си е взела жената. Едно време не сме ли мечтали да караме само на десерти, не на хляб, а на пасти? По-богатите хора могат да пробват. Особено след като падна Соцът, вече имаме и преизобилно еквадорски банани.

Аз съм по-беден и ще карам на картофи, месо, яйца, мляко и ... ряпа. Ябълки тая година нямахме и компенсирам с тикви.

преди 1 час, Lumberman написа:

Т.нар. евреи натискат не само за веганско хранене, чрез контролираните от тях медии... Натискат например за това:

никой не те натиска да си здрав.

преди 1 час, by_chechi написа:

За гарнитурата и десерта разбрах ! Чудесни са наистина . Ама къде е храната !? :angry:

......П.П. Малеййй ! Във всички видове теми сте такива "консерви" , ограничени...…

ти като искаш яж си и "нужното" месо цяла фармацевтика чака да живее на гърба ти.

преди 3 минути, Lumberman написа:

Да, заместител. Тези заместители най-изкуствени и най-зле от всичко. И защо им е заместител? Да не би защото копнеят за месо и млечни продукти?

заместват насилието и отровата с не толкова отровна храна  без насилие .

нали е голям шок и ужас за "месоядните с кучешки зъби като на лъв" ако животното което ядът не е *убито* "хуманно" . Да има такъв термин *хуманно убийство* да това е глупост.

нямам идея откъде го измисли това лъмбъра че еврейте са причината за растителното хранене в америка почти няма еврей а там над 50 милиона от населението вече яде растения.

Неко, поредната порция думи без покритие. Хората направо ти повярваха и изхвърлиха месото. Мил им е животът!

Не съм казал, че евреите го практикуват. Аз имах преди години съквартирант евреин и той беше много далеч от веган. Но разни "еврейски медии" го лансират. Може би е диета не за юдеите, а за гоите?!

А тия 50 милиона къде ги вадиш? Аз мислех, че в Америка почти няма хора, които да не ядат плодове и зеленчуци? А 50 милиона вегани - това някаква пропагандна цифра за напомпване на самочувствието на веганите ли е? Хората не са чак толкова глупави. Извинете - че кой гледа CNN?!

Да, заместител. Тези заместители са най-изкуствени и най-зле от всичко. И защо им е заместител? Да не би защото копнеят за месо и млечни продукти?

Е, това си е взела жената. Едно време не сме ли мечтали да караме само на десерти, не на хляб, а на пасти? По-богатите хора могат да пробват. Особено след като падна Соцът, вече имаме и преизобилно еквадорски банани.

Аз съм по-беден и ще карам на картофи, месо, яйца, мляко,... ряпа. Ябълки тая година нямахме и компенсирам с тикви.

Това пък млякото да не се яде, дори че било вредно, съвсем не го разбирам. Кравичката ако не я издоят ще страда и даже може да умре. Не стига че са и’ взели телето и са го разфасовали на пържоли ами и да не я издоят, ужас... Тя с радост си дава млякото, също и козичката и овчичката. Както ябълката си дарява плодовете.    :emoji_smiley-04:

Какви лютеници правихме едно време при баба и дядо, ееех... Имаха и една асма с кехлибарено грозде. Е, не беше супер organik защото торяха с оборска тор. Обаче имаха и пуйки.

Тиквите имали много захар, така че не бива да се прекалява с тях.

преди 7 часа, Aumi написа:

Разбира се, че има био храни. Тези в които няма ГМО, пестициди, без тия прословути "Е-та",без антибиотици и пр. Ако няма разлика, няма да предпочитате реколтата от градината на баба и дядо, а ще се нареждате за изкуствените домати без мирис и вкус от големите вериги магазини. Гледах аз преди време едно предаване по телевизията и се смях истински на гледката при която, българите замерят с македонски домати своя  парламент.

Преди време споделих тук във форума за една малка биологична ферма , която намерихме покрай един празник на лютеницата в едно българско село. Леля Мария гледа продукцията си без грам вредни торове и химикали. Сподели, че много от тях изхвърля поради това,че не ги стабилизира с пестициди. Нейните домати и чушки имат вкус и мирис. Колко от тези, които се продават в магазините имат такива? Жената слага на трапезата  и консервира това, което произвежда и храни с него спокойно внуците си. По-голяма реклама от това здраве му кажи. Както писах и по-горе ,темата е обширна и всеки има право на мнение. Но да ме убеждава някой в несъвършенството, набеждаването, че тази храна е  измама,  или излишното харчене на средства за био храна/ в САЩ  и казват органик/ при положение, че лично ясно виждам разликата и предимствата и ми се струва смешно. Производството на такъв вид храна е под строг контрол  и словесните кьорфишеци ,че всичките сертифициращи институции са един вид измама и световна конспирация за трупане на пари е смешно и нелепо. Умните и мислещи глави са наясно, че на дневен ред и на първо място днес е съхранението на почвата и въздуха. Има хора на които не им е безразлично каква планета ще оставят на децата си. Био земеделието е един от начините за постигане на това. В Исраел има тъй наречените шабатни години  през които почвата се култивира и оставя да почине. Нямам нищо против някой да печели от всичко това, ако спазва изискванията за органично производство и ми предлага качествена храна.

преди 5 часа, Гретел написа:

Хайдеее зачурулика птиченцето ..я да ти дадем едно нектарче за пиленца..нали знаеш има и такива напитки за пиленца:grimace:И аз имам едно такова понеже пред къщата и в гората имам хранилки за пиленца.

]39872539023_dfe3199a78_k.jpg[

Аз съм по-беден и ще карам на картофи, месо, яйца, мляко и ... ряпа. Ябълки тая година нямахме и компенсирам с тикви.

Когато  реша да съм добра направо не се понасям:lol6:....айде днеска ще споделя твоята бедност..ще си направя супа от ей тази тиква/ той и Боко е тиква, ама тази е органик/ и ще си пийна едно шишенце водичка от кокос.

]45923140885_270c70a4f3_k.jpg[

преди 3 часа, by_chechi написа:

...

Стефчооооо , като видиш жени и храна и се оливаш. Айде това за теб ..разбрах, че мексиканските  грънци  носят  толкова радост , та с удоволствие ти я споделям. Дето се вика луд на шарено се радва. Между другото Walmart e пълен с тия шарении. Нещото , което си заслужава да се види  са индианците или техните потомци. За друг не си мърдам крака да направя крачка.

сега ..ще направиш усилие и ще си го опечеш сам.. тъкмо да имаш занимавка и да не обикаляш гладен темите.

:lol6:

]46837600241_65b2a12dee_k.jpg[

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Разбира се, че има био храни. Тези в които няма ГМО, пестициди, без тия прословути "Е-та",без антибиотици и пр. Ако няма разлика, няма да предпочитате реколтата от градината на баба и дядо, а ще се нареждате за изкуствените домати без мирис и вкус от големите вериги магазини. Гледах аз преди време едно предаване по телевизията и се смях истински на гледката при която, българите замерят с македонски домати своя  парламент.

Преди време споделих тук във форума за една малка биологична ферма , която намерихме покрай един празник на лютеницата в едно българско село. Леля Мария гледа продукцията си без грам вредни торове и химикали. Сподели, че много от тях изхвърля поради това,че не ги стабилизира с пестициди. Нейните домати и чушки имат вкус и мирис. Колко от тези, които се продават в магазините имат такива? Жената слага на трапезата  и консервира това, което произвежда и храни с него спокойно внуците си. По-голяма реклама от това здраве му кажи. Както писах и по-горе ,темата е обширна и всеки има право на мнение. Но да ме убеждава някой в несъвършенството, набеждаването, че тази храна е  измама,  или излишното харчене на средства за био храна/ в САЩ  и казват органик/ при положение, че лично ясно виждам разликата и предимствата и ми се струва смешно. Производството на такъв вид храна е под строг контрол  и словесните кьорфишеци ,че всичките сертифициращи институции са един вид измама и световна конспирация за трупане на пари е смешно и нелепо. Умните и мислещи глави са наясно, че на дневен ред и на първо място днес е съхранението на почвата и въздуха. Има хора на които не им е безразлично каква планета ще оставят на децата си. Био земеделието е един от начините за постигане на това. В Исраел има тъй наречените шабатни години  през които почвата се култивира и оставя да почине. Нямам нищо против някой да печели от всичко това, ако спазва изискванията за органично производство и ми предлага качествена храна.

Хайдеее зачурулика птиченцето ..я да ти дадем едно нектарче за пиленца..нали знаеш има и такива напитки за пиленца:grimace:И аз имам едно такова понеже пред къщата и в гората имам хранилки за пиленца.

]39872539023_dfe3199a78_k.jpg[

:lol6:

Какво е това нектарче за пиленца, за пръв път виждам такова. Ееее това вече е прекалена любоф!

Органик, органик, ама вреден чипс.

9CDFE821-C62F-4CF5-929A-BAF98289AA0A.jpeg

преди 45 минути, Гретел написа:

Органик, органик, ама вреден чипс.

9CDFE821-C62F-4CF5-929A-BAF98289AA0A.jpeg

абе чипс ,чипс , ама органик...що да е вреден и аз ям такъв :grimace:

]39874035603_26981a02b0_k.jpg

иначе нектарчето е сладичко, разтварят се няколко капки във водичка и се слага на поилките. Колибритата са луди за това нещо.

преди 1 час, Гретел написа:

Това пък млякото да не се яде, дори че било вредно, съвсем не го разбирам. Кравичката ако не я издоят ще страда и даже може да умре. Не стига че са и’ взели телето и са го разфасовали на пържоли ами и да не я издоят, ужас... Тя с радост си дава млякото, също и козичката и овчичката. Както ябълката си дарява плодовете.    :emoji_smiley-04: ат

А тия изроди франзуците да знаеш колко вида сирене правят, а пък не са се сетили да използват соя, а мляко използвали... Не'ам думи! А швейцарците, датчаните? Веднъж да се спре с това мляко и да засеят едни хубави полета със соя и това ще е! Това е бъдещето. Край с кравите, телетата, биволите и прочие. Няма да ги експлоатираме повече - направо ги приключваме и каквото оцелее в диво състояние!

Млякото било вредно. То и маслото "беше" вредно, а маргаринът - "полезен". Животинските мазнини също много вредни били... Това сланина да ядеш, телешка лой... мани-мани! Тая кравичка ако не са хората да я гледат, да я хранят, да я подслоняват - нали знаете колко ще я бъде? Но хората са етични, мислят как да стане така, че да не страдат животните! А те със сигурност няма как да страдат, когато ГИ НЯМА.

Тия дни си взех домашно краве мляко от една селска жена - много добро! Нищо общо с купешкото. А днес, за ужас на някои съфорумници, заклах цели четири петела и петлета... Ще се мре :)

А торенето с оборска тор не знам как ще го заменят - с компост ли? Преживните животни превръщат тревата на месо, мляко и тор - "3 в 1". И това ми било съсипия? И животинският тор си е напълно "органик". Стига, разбира се, и животните да са гледани както трябва... а не някакви франкенщайни.

преди 3 часа, Lumberman написа:

Да, може да има такива които да копнеят за вкуса на месото, но от етични или здравословни причини, спират да го ядат. Та тези меса или колбаси, са именно за такива хора.
Един ден, когато и ти станеш веган, но пък ти се яде месо, ще ти го предлагат със същият вкус. Но за него няма да умре нито едно животно.

преди 17 минути, Aumi написа:

...Един ден, когато и ти станеш веган, но пък ти се яде месо, ще ти го предлагат със същият вкус. Но за него няма да умре нито едно животно.

Не искам хапчетааааа ......! :sobbing:Иййй , да бе ! Картофените кюфтета са хубаво нещо..... Да , кюфте ли е - хубаво е !:lol6:

преди 3 часа, Shiyanu Neko написа:

.....ти като искаш яж си и "нужното" месо цяла фармацевтика чака да живее на гърба ти.....

Само аспирин употребявам рядко........на мен ако чака , фармацефтиката от глад ще умре ! :)

Като ме стигнеш - тогава раздавай акъли !

П.П..........То , момчето било от плоската Земя бе ! Там плоско мислят....:nono:

Аз пък съм от кълбовидната Земя ........ ! :lol6:

преди 31 минути, Aumi написа:

Да, може да има такива които да копнеят за вкуса на месото, но от етични или здравословни причини, спират да го ядат. Та тези меса или колбаси, са именно за такива хора.

A ти от кои си? Тялото ти копнее ли по вкуса на месото, ама душата ти го дисциплинира?

преди 31 минути, Aumi написа:

Един ден, когато и ти станеш веган, но пък ти се яде месо, ще ти го предлагат със същият вкус. Но за него няма да умре нито едно животно.

Когато? Може да кажеш "ако станеш", въпреки че това по убеждение няма как да стане... може да е поради липса на животни и животински продукти (които да стават за ядене). Ама аз затова съм се хванал да си отглеждам, за да не ги мисля ония как ги мъчат и с какво ги хранят. А относно вкуса - предпочитам истинското нещо, не фалшификати и имитации.

Иначе тия цени в щатско направо убиец: 680 грама безглутеново брашно за 6,49 долара, направо без пари! А тарелка био ягоди 450 г. е $6,50. Не им завиждам на американците за тия цени. Ако работиш на минимална заплата, знаете ли кога ще си позволиш ягоди на тая цена? А хлябът пак над 6 долара за 400 грама, към 13 долара килото! Балев БИО ряпа да яде! Ама нали грабят ресурси от цял свят и са надули печатницата за долари, позволено им е! А аз имам лимец на 2 лв. килото, и био-царевица немляна на 30 ст. - мизерията е пълна...

преди 38 минути, Lumberman написа:

A ти от кои си? Тялото ти копнее ли по вкуса на месото, ама душата ти го дисциплинира?

Когато? Може да кажеш "ако станеш", въпреки че това по убеждение няма как да стане... може да е поради липса на животни и животински продукти (които да стават за ядене). Ама аз затова съм се хванал да си отглеждам, за да не ги мисля ония как ги мъчат и с какво ги хранят. А относно вкуса. Предпочитам истинското нещо, не фалшификати и имитации.

Никога не казвай никога, е казал народът!

Не дай Боже, всичко може да де случи. И ако не по убеждение, може да ти се наложи да станеш веган, по здравословни причини.

Световната здравна организация едностранно обяви червеното месо и преработените меса (бекон, шунка, колбаси, салам и консерви) за канцерогенни. За онези от нас, които обръщат внимание, през последните тридесет години, това не е нещо ново. Американското министерство на земеделието отдавна се застъпва за ограничено потребление на червени меса и свеждане до минимум употребата на месо, което е било високо преработено и консервирано с помощта на соли, нитрати, пушене или други методи за преработка, за да се увеличи срока на годност. Здравните експерти от 70-те години насам препоръчват пълното въздържание от червеното месо или избягването да консумира животинска плът.

meatandcancerinfographic.png

https://theholistichomestead.org/2015/10/27/who-meat-cancer-link-is-only-half-the-story/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.