Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Може би на колегата не му е известно, че в растителната храна се съдържат най- голям брой отровни вещества, като нитрати, олово и други тежки елементи... повечето от които канцерогенни и неподлежащи на термична обработка. :whist:

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 6 минути, ОдаР написа:

Може би на колегата не му е известно, че в растителната храна се съдържат най- голям брой отровни вещества, като нитрати, олово и други тежки елементи... повечето от които канцерогенни и неподлежащи на термична обработка. :whist:

А животните които ядете с каква храна ги хранят?

Нитратите вредят, ако изядеш 10 кг зеленчуци на ден...което едва ли може да се случи.

преди 5 часа, Lumberman написа:

А защо се налага да бъдат изпращани помощи? Защо са толкова бедни тия хора?

А циганите у нас(а и не само у нас), защо са най-бедната прослойка?

Цитат

Пак ти казвам, проблемът не е свръхпопулацията, а бедността.

Бедността е следствие от свръхпопулацията. Едно е да се грижиш за едно-две деца, съвсем друго е - за десет. Още повече, когато едва намираш средства и храна дори за себе си.

преди 2 минути, Aumi написа:

А животните които ядете с каква храна ги хранят?

Нитратите вредят, ако изядеш 10 кг зеленчуци на ден...което едва ли може да се случи.

Животното все пак е цял организъм, който донякъде може да се изчисти от въпросните. Отделителната му система е доста по- сложна и комплексна от тази на едно растение,което тези вещества просто ги трупа в себе си. На него те не му пречат, но за хората и животните са проблем...

преди 2 минути, ОдаР написа:

Животното все пак е цял организъм, който донякъде може да се изчисти от въпросните. Отделителната му система е доста по- сложна и комплексна от тази на едно растение,което тези вещества просто ги трупа в себе си. На него те не му пречат, но за хората и животните са проблем...

А знаеш ли колко болни животни има във фермите за добитък? И колко от тези животни се превръщат в храна? И колко от болестите им се предават на хората?

току-що, Aumi написа:

А знаеш ли колко болни животни има във фермите за добитък? И колко от тези животни се превръщат в храна? И колко от болестите им се предават на хората?

Болните животни не са проблем, защото все пак ги ядеш мъртви и след обработка. Тогава и болестите им са мъртви. Опасност представляват само натрупванията на отровни вещества, но дори и тогава имаме измислени подходящи обработки, които са неприложими при растенията.

преди 6 минути, ОдаР написа:

Болните животни не са проблем, защото все пак ги ядеш мъртви и след обработка. Тогава и болестите им са мъртви. Опасност представляват само натрупванията на отровни вещества, но дори и тогава имаме измислени подходящи обработки, които са неприложими при растенията.

Вярвай си, ако това те успокоява!

преди 1 минута, Aumi написа:

Вярвай си, ако това те успокоява!

Това не е въпрос на вяра, а на елементарни познания по биология и химия.

Отделно, че ако трябва да си набавиш всички необходими хранителни вещества за едно денонощие само от плодове и зеленчуци, наистина ще трябва да изядеш около 10 килограма.   :)

преди 39 минути, ОдаР написа:

Това не е въпрос на вяра, а на елементарни познания по биология и химия.

Отделно, че ако трябва да си набавиш всички необходими хранителни вещества за едно денонощие само от плодове и зеленчуци, наистина ще трябва да изядеш около 10 килограма.   :)

Много се лъжеш!

Бадеми, орехи, чиа, ленено семе, марули, краставици, домати, рукола, репички, цвекло, моркови, чушки, авокадо, ябълки, круши, портокали, домашно соево мляко, нахут, леща, грах, елда, просо, киноа и т.н.
 От всичко това, в неголямо количество, напълно достатъчно.
Разнообразна и пълноценна храна, пълна с витамини и минерали.:salad:

Какво ще рече "домашно соево мляко"? Си отглеждаш соя у вас ли?  :lol6:

преди 1 минута, ОдаР написа:

Какво ще рече "домашно соево мляко"? Си отглеждаш соя у вас ли?  :lol6:

Не, купувам си био соя. И си "доя" мляко от нея! :lol6:

преди 1 минута, Aumi написа:

Не, купувам си био соя. И си "доя" мляко от нея! :lol6:

Пхахах... био соя вика. Купи си и био лапад, ама го измий добре, че ще е с много "добавки"...

преди 36 минути, Aumi написа:

Много се лъжеш!

Бадеми, орехи, чиа, ленено семе, марули, краставици, домати, рукола, репички, цвекло, моркови, чушки, авокадо, ябълки, круши, портокали, домашно соево мляко, нахут, леща, грах, елда, просо, киноа и т.н.
 От всичко това, в неголямо количество, напълно достатъчно.
Разнообразна и пълноценна храна, пълна с витамини и минерали.:salad:

Лененото семе не се препоръчва като продължителен прием, Навярно сте запозната, че предозирането с Омега-3 киселини могат причинят разреждане на кръвта, могат да нарушат и функцията на щитовидната жлеза, не са безопасни при бременност.  Общо взето може да се приема по една с.л. , добавена към мляко и не бива да надвишава месец приема, след което се прави почивка. Общо взето приемът като лекарствен продукт и не може да претендира за хранителен навик. Елдата и киноата са на същият принцип. За другите съм съгласна. Но със уточнението за лично производство, а не от пазар с неясен произход и отглеждане. Защото както се спомена нитратите са в пъти по-вредни. И това със "биото" си е чист търговски "трик", освен ако нямаш лична лаборатория да направиш анализ и да установиш за какво точно си плащаш в "биото".

Начи... Като ги чуя да припадат след тоя етикет "био" на храните и ми се обръщат червата, начи... То поне да значеше нещо.... А то био... Ми тя всичката храна е био... Ситетична все още не ядем...

преди 20 часа, Shiyanu Neko написа:

лол .

иронията е че единственото лишение е в образованието на хората.

главно от което е да не я натоварваш 3 дни да разгражда животински протеин .

смешното тук е че всичките ми познати които се хранят с растителна храна казват че откакто са изключили всичките животински .

1. не се чувстват отпаднали

2. много по спокойни са

3. имат повече енергия и сила.

4. имат подобрено зрение и памет

и не говорим за 1 от 10 "генетични" случая а за 10/10 .

колко може да балансира позитивното мислене когато ядеш мъртъв животински труп ? който е имал желание за живот но е бил убит ? дали неговите клетки ще са добре настроени към това че приятелите и семейството му са били избити пред очите му ?

това дали ще е особено позитивна нагласа към "месото му " .

хич не е трудно просто хората които ядът животни често се депресират това също е доказан факт.

какво му има да му работиш просто не мислиш негативно и не се депресираш за глупости на чисто съзнание и тяло когато не ядеш токсини е много лесно .

превръщането на енергията в енергия ???? ако имаш избор да не обработваш черната енергия защо да се храниш с нея ?

смях.

билките не са добавки правете разлика между хапче и билка .

абсолютно вярно .

начинът по който се изсушават стафидите главно със сяра не ги прави едно от най предпочитаните неща за честа употреба.

за първи път чувам такова нещо 

можеби искаш да кажеш флевоноиди и анти оксиданти 

накрая всичко спира до това колко е образован човек както един мъдър човек е казал : Ако спрем да се разиваме и да мислим ние сме умрели  , защото света около нас се развива постоянно а ние спираме на едно място всички ни задминават и сме до там .

вместо да се вярва сляпо на съвремената наука ( която между другото започна да връща "нзад" към по добрата и ефективна "стара и алтернативна медицина"  просто защото хората едно време са били доста по кадърни от сега  ) човек трябва сам да изпробва и да се научи.

Вече ми е омръзнало да обяснявам едно и също нещо как има огромна разлика между .

1. Да вярваш че ще имаш липса на вещества ако не ядеш нещо защото е описано в книга.

2. Наистина да имаш липса на вещества ако не го ядеш .

поуката е че това което е написано на хартия не винаги е вярно примери мога да ти дам колкото искаш

с 1.религията 

с 2.науката

с 3.медицината.

с 4.историята. 

над 80% от описаните неща са пълна лъжа.. естествено всичко се разбира с четене и разсъждаване .

тоест няма да е умряла от рак щото не ти е вярвала сляпо на глупостите ?

те просто не желаят да четат идват пишат и си заминават на всяка тема където хората си мислят че "вярват" на "истината" са така..

не им идва на акъла че на истината не и трябва "вяра" тя или е там или не е там.

Да, ти си прав.

преди 33 минути, Inana.. написа:

Лененото семе не се препоръчва като продължителен прием, Навярно сте запозната, че предозирането с Омега-3 киселини могат причинят разреждане на кръвта, могат да нарушат и функцията на щитовидната жлеза, не са безопасни при бременност.  Общо взето може да се приема по една с.л. , добавена към мляко и не бива да надвишава месец приема, след което се прави почивка. Общо взето приемът като лекарствен продукт и не може да претендира за хранителен навик. Елдата и киноата са на същият принцип. За другите съм съгласна. Но със уточнението за лично производство, а не от пазар с неясен произход и отглеждане. Защото както се спомена нитратите са в пъти по-вредни. И това със "биото" си е чист търговски "трик", освен ако нямаш лична лаборатория да направиш анализ и да установиш за какво точно си плащаш в "биото".

Не се притеснявайте, добре съм запозната.
Не съм маниачка на био храните, но соята я купувам био, защото е най генно модифицираният продукт.

Естествено е, че лененото семе не се яде в промишлени количества, както и никоя друга храна.
 И естествено е, че това беше пример на част от храните, с които се хранят веганите, като разбира се, не ядат всеки ден една и съща храна, а менюто е доста разнообразно, защото с тези храни, а и с още много други, могат да се приготвят различни менюта, и както се вижда разнообразието е голямо.

преди 21 часа, Lumberman написа:

Може би трябва да дефинираме тези негативни емоции. Има и друго обаче (или може би не е друго): човек няма контрол върху обстоятелствата в живота си, върху околните хора. Може да си се настроил позитивно, за хубав ден, и да ти се случат една камара неприятности, предизвикани или не. Дали ще са противни хора, или времето, или твои собствени грешки, които водят до проблеми избухващи изведнъж... Думата ми е, че никой не е застрахован от такива неща, от стресови и напрегнати ситуации, които имат потенциал да му създадат негативни емоции. Но и може ли човек да бяга от негативните емоции и да си затваря сетивата, за да му е добре? И тук вече идва моето виждане - и кажете доколко сме на едно мнение - понеже човек няма контрол върху външния свят, а има контрол върху вътрешния, то това, което според мен има значение, е отношението, с което той/тя се сблъсква и с хубавите неща, и с лошите. Дето се казва, "здрав дух в здраво тяло." Съответно, при сходни обстоятелства, един човек може да се изпълни с горчивина, гняв, жлъч, отчаяние, паника, страх..., докато друг може да не се огорчи, а да приеме ситуацията с дълготърпение, да не дава на гнева си да го превземе, да не събира жлъч, да има упование в неща отвъд тук и сега, да е твърд и спокоен, да не се поддаде на страховете си... Така може да излезе, че животът за един ще е причина за оплакване и отчаяние, и много мизерен, а друг ще гледа да извлече позитивното от тоя живот, макар и да не е розов. И аз мисля, че вторият вариант е за предпочитане.

А също имаме и примери с чумата, която е удряла Европа преди столетия. Не всички са заболявали, и не заради диета. Но основно хора със здрав дух и здрава психика са имали по-добър шанс да прескочат трапа.

А на Ауми какво да кажа... Все се надявам, че ще напишеш нещо разумно, но все повече се убеждавам защо се опитват да налагат жени на ключови, ръководни позиции. Просто много по-лесно се лъжете, Ауми. И доказателство за това са тези 79% вегани от женски пол. Е, има и изключения, нали Неко-сан?

Дефинирам отрицателната, негативна конфигурация - гняв, злоба, завист, безсъвестност, несправедливост, жлъч, омраза, стрес, мъка, тревожност, страх, ненавист, ревност. Съгласна съм, че никой не е застрахован да не ги изпитва. Но това са негативи, които разболяват. Тук и здравословният, хранителен модел не може да помогне. "Здрав дух в здраво тяло" е комплексен образ!  Психиката започне ли да гние от гореизброените физическият здравословен прием остава без полза. Значи логично първо "лекуваме" психиката и успоредно прилагаме най-добрите здравословни формули. Рецептата за всеки е персонална, според онова, което е замърсено във психическата му "картина". На първо място е Съзнателният избор да разгледаш отблизо себе си. Да навлезеш дълбоко и обективно във собствената си личност и да осъзнаеш какви емоции образуваш и защо ги "отглеждаш". Тази борба със себе си е много трудна, дълга и спорна. Не напразно се казва "вижда сламката в чуждите очи, а не вижда гредата в своите". Това се има предвид в тази поговорка народна. Малко са онези, които са готови да "ринат" в себе си, за да се пречистят и да се подложат на самолечение. По-лесно е надолнището и да се завиват личните негативи със "станиол " и да го пакетираме към света, като токсичен "бумеранг".  Критичността към себе си е нужно да е еквивалентна, с тази към заобикалящият ни свят. Това е също доста трудоемка работа със себе си и доста опит изисква, за да се оформят нужните качества за реален, обективен анализ. Като за начало е добре да се поставя игнор и граница на "обстановките " - причинители и родители на тези отрицателни емоции.  Не се чувстваш добре с дадени субекти - игнор. Пълнят ти полезрението със ниско "съдържание" - игнор ! Домогват се до теб по недостоен маниер - игнор. Да спориш не се налага, защото е безсмислено. Игнор. Така се учи малко по-малко и значително се спестяват негативи. Защо ти е да си прав ? Нужна ли ти е някаква победа? Не! Нужен ти е баланс, хармония, любов и други сладки неща, които да те уравновесяват. Другото остави на другите, нека и те да го постигнат и те сами. Всеки си плаща сметката сам накрая като дойде 'сервитьора" .:)

1.здравата душа се намира в здравото съзнание

2.здравото съзнание се намира в здраво тяло

3.здравото тяло се намира при правилно хранене и движение

не може да очакваш да си "здрав и рационален" ако се храниш с "храна" която ти го съсипва .

като започнем от токсини химикали животински протеини алкохоли цигари и т.н и чак след което добавим стрес и проблеми .

Най лесното е да промениш себе си трудно е да имаш воля да го направиш . 

преди 55 минути, Inana.. написа:

Дефинирам отрицателната, негативна конфигурация - гняв, злоба, завист, безсъвестност, несправедливост, жлъч, омраза, стрес, мъка, тревожност, страх, ненавист, ревност. Съгласна съм, че никой не е застрахован да не ги изпитва. Но това са негативи, които разболяват. Тук и здравословният, хранителен модел не може да помогне. "Здрав дух в здраво тяло" е комплексен образ!  Психиката започне ли да гние от гореизброените физическият здравословен прием остава без полза. Значи логично първо "лекуваме" психиката и успоредно прилагаме най-добрите здравословни формули. Рецептата за всеки е персонална, според онова, което е замърсено във психическата му "картина". На първо място е Съзнателният избор да разгледаш отблизо себе си. Да навлезеш дълбоко и обективно във собствената си личност и да осъзнаеш какви емоции образуваш и защо ги "отглеждаш". Тази борба със себе си е много трудна, дълга и спорна. Не напразно се казва "вижда сламката в чуждите очи, а не вижда гредата в своите". Това се има предвид в тази поговорка народна. Малко са онези, които са готови да "ринат" в себе си, за да се пречистят и да се подложат на самолечение. По-лесно е надолнището и да се завиват личните негативи със "станиол " и да го пакетираме към света, като токсичен "бумеранг".  Критичността към себе си е нужно да е еквивалентна, с тази към заобикалящият ни свят. Това е също доста трудоемка работа със себе си и доста опит изисква, за да се оформят нужните качества за реален, обективен анализ. Като за начало е добре да се поставя игнор и граница на "обстановките " - причинители и родители на тези отрицателни емоции.  Не се чувстваш добре с дадени субекти - игнор. Пълнят ти полезрението със ниско "съдържание" - игнор ! Домогват се до теб по недостоен маниер - игнор. Да спориш не се налага, защото е безсмислено. Игнор. Така се учи малко по-малко и значително се спестяват негативи. Защо ти е да си прав ? Нужна ли ти е някаква победа? Не! Нужен ти е баланс, хармония, любов и други сладки неща, които да те уравновесяват. Другото остави на другите, нека и те да го постигнат и те сами. Всеки си плаща сметката сам накрая като дойде 'сервитьора" .:)

аз пак споделям че сам тука само да споделя 

1. яденето на животински протеин сериозно уврежда тялото

2. яденето на токсини > кола мола кафе цигарки вафлички т.н също. 

разликата е примерно че от второто няма да си докараш рак , алцхеймер , деменция , аутизъм , синдром на даун и болест на хашимото .  Въпреки че пак води до клетъчен разпад .

3.истинската храна е полезна евтина и до нас .

от там нататък локумите дето си ги разтягате вие за здравето са си за ваша сметка .

преди 2 минути, Inana.. написа:

Не бързай да ме лайкваш 

Вдъхновена бях от аватарът ти :D

лайквам ти иронията... макар че аз не съм човека дето си разтяга локумите как менталното здраве което се получава главно от начина на живот което се получава главно от храненето и движението  нямат нищо общо.

утре като започнете да обикаляте аптеките с дефицити да пиете добавки следкато си отключите болежки както ти каза сервитьорката ще е при вас аз съм споделил знанията които съм събрал .

преди 2 минути, Shiyanu Neko написа:

аз пак споделям че сам тука само да споделя 

1. яденето на животински протеин сериозно уврежда тялото

2. яденето на токсини > кола мола кафе цигарки вафлички т.н също. 

разликата е примерно че от второто няма да си докараш рак , алцхеймер , деменция , аутизъм , синдром на даун и болест на хашимото .  Въпреки че пак води до клетъчен разпад .

3.истинската храна е полезна евтина и до нас .

от там нататък локумите дето си ги разтягате вие за здравето са си за ваша сметка .

лайквам ти иронията... макар че аз не съм човека дето си разтяга локумите как менталното здраве което се получава главно от начина на живот което се получава главно от храненето и движението  нямат нищо общо.

Цитирай къде съм споменала, че няма нищо общо.

проблема в момента е че вие докато видите гредата ще тря търпите  и последствията от удрянето с нея по тялото ви .

за това добавям и БГ поговорката " каквото сте си надробили такова ще си сърбате "

току-що, Inana.. написа:

Цитирай къде съм споменала, че няма нищо общо.

да го умаловажиш и да го премахнеш е почти същото нещо.

храната е най важното нещо на нея ти се крепи  и мозъка и сърцето .

ако за мозъка ви няма храна губите контакт с реалността .

преди 1 минута, Shiyanu Neko написа:

проблема в момента е че вие докато видите гредата ще тря търпите  и последствията от удрянето с нея по тялото ви .

за това добавям и БГ поговорката " каквото сте си надробили такова ще си сърбате "

да го умаловажиш и да го премахнеш е почти същото нещо.

храната е най важното нещо на нея ти се крепи  и мозъка и сърцето .

ако за мозъка ви няма храна губите контакт с реалността .

Да, прав си. Да не забравиш да ме лайкнеш. :D

аз знам че съм прав прочел съм изследвания и постоянно имам контакт с практикуващи лекари на изцяло растително хранене които лекуват точно същите болести които посочих.

от там нататък вече вие дали ще мислите или ще "вярвате" че това което правите е разумно и рационално *попарата* си е за вас .

както споменах по рано аз не съм хукнал да се хвърлям да спасявам удавниците . Пускам гредата към вас вие ако искате се хващате ако искате продължавате да се давите.. 

п.с

вчера обяснявам на една месоядка не ям месо.. и тя "ама ядеш риба нали"  

:):):)

А знаеш ли, че музиката също облекчава негативните симптоми ? 

Ето ти една подходяща мантра да релаксираш. Между другото аз също много обичам зеле с ориС. Да не мислиш, че само ти обичаш.

И друго да те информирам - можеш да живееш и само от слънчева енергия. Защо ти трябва да си вегатарианец ?

Не се шегувам, нито те иронизирам, ето виж

http://www.balkanmysteries.com/bg/?p=349

Пробвай се, ако издържиш ще ти правя компания.:)

на 17.01.2019 г. в 9:34, Shiyanu Neko написа:

и ще се разболееш и ще ревнеш тука как си са разболял .

освен ако не смяташ да ядеш 2000 калории в чия на ден .

излъгали са те . 

Няма нищо балансирано в това докато ядеш витамини и минерали да изядеш друго животно което е яло същите но много по малко витамини и минерали  от чист Рационализъм това е *невъзможно*

Директен пример който мога да ти дам е все едно да пиеш чаша сок от което да приемаш витамини и минерали  да вземеш Втора чаша в което 90% да е сок 10% да е разредена във вода отрова за мишки.

Да това *няма*  да те убие *моментално* но бавно ще започне да те трови .

напълно си прав но това е все едно да сравняваш твоето месо с кренвиршите.  Които не са по малко вредни от маргарина . 

.

Това е грешно твърдение. 

1. за да разгради животинските тела тялото ти ползва 1-2 дни което се равнява на изгорени калории за разграждането и много течности.

2. Тъй като растителната храна се усвоява от 20 минути до няколко часа ти хабиш много по малко калории и тъй като голяма част от растителната храна съдържа вода

( главно плодовете) . Тялото ти хаби и много по малко вода.

така че като цяло това "становище" е не само грешно но и нелогично .

естествено според " балансираното хранене"

яденето на животни* съдържа невероятни незаменими вещества които могат да се получат само ако си ял животни интересното е че

1. същите активират хиляди болести

2. същите болести не се активират ако не ядеш животни.

много съм любопитен при положение че растителната храна се усвоява до 200 пъти по бързо и е около 10 пъти по евтина и 100 грама от нея са 80% от витамините и минералите които се намират в "сурово не обработено месо".

включително водещо до болести които ще оставим настрани 

1. аз ще се наям с ябълки за 2 лева което ще е 2 килограма ябълки което ще е 800 калории и ще ми стигне за 1/3 от деня а витамините и минералите са над 60%

2. ти ще си вземеш 250 грама "месо" за същите пари което ще бъде усвоено утре.. и тялото ти ще си набави около 500 калории и 20% от витамините и минералите за 1 ден.  

като изключим цената  предпочитам да имам енергията веднага отколкото утре . 

бонус точки:

Яденето на 1-2 килограма плодове на ден подобрява косъма и косата ти става много по издръжлива . 

п.с

от както не ям трупове много рядко се изпотявам и когато го правя не мирише на амоняк .

по нагли лъжи не бях чувал... растителната храна се разграждала за 20 мин... че тогава защо животните пасат по 2/3 от денонощието? ти като се напасеш и отидеш по нужда след 20 минути не значи, че отзат излиза това дето си изял преди 20 мин... и това за изгорените калории от месо също не е вярно - лъворете и тигрите ядат веднъж седмично и получават достатъчно енергия (кокодилите и питоните пък даже ядат по рядко - веднъж месечно), а тревопасните пасат почти постоянно... ако става въпрос за ефективност - ми аз само хляб и ориз да ям (а не ябълки) - там има най много калории за единица тегло и най бързо се усвояват или пък да пия олио (то има 900калории за 1 кило)... орангутаните дето са растителноядни живеят до 40 години, а шимпанзетата дето са всеядни(ядат себеподобни при всяка възможност) до 80 ...

природата така е устроена... чисто хипотетично - ако всичко живо беше растителноядно (животни и насекоми) нямаше да останат растения, нямаше да има какво да се яде после... имаше филм за йелолстоун дето избили вълците и какво станало - елените толкова се размножили че опасли всичко , което можели и минали на дърветата и накрая взели да мрат от глад...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.