Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

да бе от над 300 милиона вегани на света точно вашите 10 бройки са се разболяли как става тоя номер . защо всичките световно известни лекари в америка препоръчват растителното хранене ? защо вече и лекарите в България започнаха да го препоръчват?

защо много хора започнаха да си лекуват здравословните проблеми и имено липсата на мено пауза с растително хранене "магия"

то това не е игнорантност да кажеш че  0.0000001% от веганите са болни това си е чисто тролене.

да сравним тези "болни вегани" с болните месоядци ? над 60% от населението на земята е болно и всичките ядът *трупове*

винаги ще намериш някой фалшив разболял се "месоядец" дето от 400 години е бил веган ама последната година проял месо и се съживил какви са тези глупости.

1. минералите и витамините в растителната храна са абсолютно същите както и в труповете защото животното което си изял се е хранело със абсолютно същото > растения<

2. разликата е че растителната храна се усвоява много по бързо от труповете между 30 минути и 2 часа за разлика от труповете 2-3 дни.

да не говорим че 100 грама растителна храна е еквивалент на 100 грама труп само че разликата е че трупа струва между 8 и 10 пъти по скъпо от растителната храна.

да не говорим че кармата примерно която е рекламирана като "строител на кости защото има мн калций" отговаря за остеопороза и чупливост на костите.

чакам ся да кажеш че някой е бил растителнояд 5000 години и ся е проял кърма и костите са му станали като скала .

РезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñажение за shrug meme

като имате топките да докажете правотата на вашата диета слагаме по 2000 лева и тестваме кой е по издръжлив на тежка физическа работа.

всичко останало е чисто лаене . 

https://www.facebook.com/EMILDIM0V

този го познавам лично 

1. Българин е. 

2. не е близвал добавки

3. спортува.

4.чист веган.

вече имам чувството че дори не чете какво пиша идвате " излайвате си " глупостите и това е. 

на ‎11‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 14:38, by_chechi написа:

Точно така ! :nono:

Ха сега познай какво има зад стената ! Кебапче или маруля ?! :)

Не знаеш ! :nono: Но настояваш , Вярваш че е маруля.....

Фанатизмът е крайно състояние на Вярата ! А Вярата обяснява това което не се знае . Обяснява го чрез Религия.....(това е една друга тема , за мнозина недостъпна за мислене) .

Т.е. натъпкали са ти в главата нов вид религия.....

маруля ще да е ако са кебапчета стената ще се срути щото няма да има калории

бТВ за темата с плоската земя е същото нещо няма как да уважаваш един и същ тролл като вас двамата "лумпен джак" и " уин32"

"ама за мускули тря ххимия"

"ама като си веган се разболяваш"

нека да погледнем отстрани .

1. начи по вашата логика ако ядеш само растения се разболяваш.  

2 животните които ядете 3-4 месеца са яли само растения което означава че са болни защото не ядът достатъчно витамни и минерали

3. вие ядете болни животни и за това се разболявате.

4. падам от стола от смях. 

не намесвай темата с плоската земя защото там сте образовани точно колкото и тука . 

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 5 часа, Win_user написа:

И ти се смее на акъла - колко си проЗД, че му вярваш и се лишаваш от нормална храна...

Той не е прост, а просто е чел много, възгордял се е и мисли, че много знае. Такива най-лесно падат в капана, понеже издигат егото си високо и много по-трудно ще си признаят грешката. Тъй че нека се пробва, но нека помни и че ще носи отговорност за всички хора, които е зарибил и после имат проблеми. Най-тъжното е, че веганите са основно жени, и то те имам проблеми със зачеването заради тая диета. И после що ООН стояли зад нея? Agenda 21, people!

как да попаднеш в капан.

1. по чиста кожа

2. по добра памет

3. по добро зрение.

4. повече енергия

готин капан .

п.с

ползата от кръгловерците и трупоядците е една и съща дали ще вярват сляпо че месото не е полезно или че земята не е топка е едно и също нещо.

Трябва да разбереш смисъла защо яденето на трупове е вредно а не да вярваш* сляпо в това .

няма как да спасиш хора които усърдно се борят да се удавят .

преди 31 минути, Lumberman написа:

носи отговорност за всички хора, които е зарибил и после имат проблеми

излекувах диабет на 2ма и рак на 3ти .

от което всикчките 20 човека които следват моя начин на живот в момента имат перфектни изследвания имат повече енергия и се смеят на хората като теб дето ходят на лекар всеки ден да им даде хапчетата.

"

Lumberman

• дървен философ

понякога 1 снимка може да бъде хиляди думи господин философ.

само като човек ви чете глупостите че мускули се правят на месо а не с протеин и му става лошо .

п.с

единствените познати ходят на лекар са тези наивници като вас дето не ме слушат и си ядат труповете което ги кара често да ходят на лекар да им изписва хапчетата.

1. хапчета за сърце

2. хапчета за ориентация

3. хапчета за захар ( за да може тялото им да разгражда захарта)

съжалявам но аз не мога да подлагам хората които обичам на трупна диета което води до тяхната гибел .

всеки сам си избира.

преди 53 минути, Shiyanu Neko написа:

как да попаднеш в капан.

1. по чиста кожа

2. по добра памет

3. по добро зрение.

4. повече енергия

готин капан .

:) Именно. Точно това е капанът! В един капан се слагат неща, които са хубави, привлекателни, иначе защо да влиза жертвата в капана? Ако сложиш в капана нещо развалено или гнусно, никой няма да влезе в такъв капан? Но ако рекламираш краткосрочни ползи от веганизма като трайни такива, и ти лично си се убедил - е тогава капанът е много по-ефективен. Той и с тези на изцяло месоядна диета капанът е подобен. И те имат избор, не са опрени до стената да нямат нищо друго освен месо.

Трябва да разбереш смисъла защо яденето на трупове е вредно а не да вярваш* сляпо в това .

Ами аз от опит знам, че не е. Също и не само от опит, но и от логическа и етична гледна точка. Също и ако трябва да задълбая в нашите традиции на Запад, най-вече вкоренени в християнство, юдаизма, там много ясно е упоменато кое се яде и кое не, и това е било в основата на диетата на нашия народ хиляди години. Просъществували сме. А тези вегани не се знае ще оставят ли първо и второ поколение. Тъй че моята вяра не е сляпа. Аз виждам сляпа вяра в много вегани, чиито истории чух или прочетох, които са вярвали сляпо, че ще си набавят всички необходими вещества за тялото, само с растителна диета. И после се сблъскват с реалността. След година, две, три, пет, десет...

излекувах диабет на 2ма и рак на 3ти .

Това е хубаво. Очевидно има ползи. Но пак казвам, това е заради съвременната диета, не заради месото по принцип. Да, може би месото да е най-опасно заедно с животинските продукти, но ти пак си знаеш твоето. Погледни малко по-обективно. Това, че растителната диета е помогнала е чудно, то и постът помага... най-вече помага да спреш това, което те е разболявало по начало. Тъй че ти добре си направил, но ако не предупредиш тия хора, че с времето ако карат като вегани могат да имат други, пак сериозни проблеми, заради изтощаване и източване на организма, тогава ще си ги заблудил... може би не целенасочено, но при положение, че не искаш да погледнеш на казуса и от друга страна, вината си остава твоя.

от което всикчките 20 човека които следват моя начин на живот в момента имат перфектни изследвания имат повече енергия и се смеят на хората като теб дето ходят на лекар всеки ден да им даде хапчетата.

Аз не съм стъпвал на лекар повече от 12 години. Единствените ми проблеми бяха със зъбите в периода, в който бях почти веган, а на практика вегетарианец (опитвал съм по малко мляко, яйца почти не, и месо веднъж в годината, примерно някаква риба, и това в продължение на две години). Диетата ми беше основно на зеленчук и беше разнообразна, отглеждах и зеленчуци и плодове, но очевидно това не беше достатъчно. Също храната беше основно био и домашно отглеждана. Тъй не ме съди без да ме познаваш. Очевидна така си свикнал.

Lumberman

• дървен философ 

понякога 1 снимка може да бъде хиляди думи господин философ.

само като човек ви чете глупостите че мускули се правят на месо а не с протеин и му става лошо .

Не знам колко си станал по-умен и проницателен, но елементарни неща не можеш да видиш, понеже си индоктриниран. Така е с всеки култ. Дано с времето почнеш да се замисляш. Но ако нямаш искреност, няма да се случи.

Eто тази жена от френската част на Канада е имала искреност, макар и да ѝ е било по трудно, защото е станала вегетарианка и после веганка по етични подбуди, подобно на Ауми. И казва някои ключови неща в заключение.

https://www.youtube.com/watch?v=zLm_aa4J9rI

Аз затова ти обърнах внимание и в другата тема, че проблемът не е, че знаеш или не знаеш, а че си самонадеян и арогантен. И с теб не може да се дискутира нормално. Яко си се надул и натопорчил, и това има потенциал да ти изяде главата, също както и съвременната, пълна с боклуци диета. Затова ще те оставя с думите на един доста по-мъдър човек от мене, дано някога, като поизнемощееш, да размислиш над тях:

Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall.

Или в превод на български, "Гордостта предшествува погибелта, и високоумието - падането."

аха капана е че съм по здрав и имам повече сила ?

вместо това да пия хапчета за диабет и да вися по болниците за инжекций ?

вие канибалите сте мн забавни.

не отричам че може да съм аргогантен но моята арогантност е подкрепена за разлика от вашите безмислици.

кой нормален човек би карал цял живот на хапчета щом може просто да не яде трупове .

и най смешното е че като не ядеш трупове не само че не трябва да пиеш хапчета но и запазваш двигателните и мозъчните си способности . от деменцията няма дори и следа. 

ее ама ти си бил веган 400 години и от 3 години ядеш трупове и изведнъж си излекувал какво ? липсата си на енергия ?

липсата на енергия болест ли е ?

как точно се развалят зъбите от това че не ядеш месо ???

в месото калций няма.. калций теоритически има в млякото ( но няма) и растенията... (откъдето реално си идва и калция) .

дори ако следваме логически грешната ти теория че веганството ти е развалило зъбите няма логика .

преди 1 час, Lumberman написа:

Pride goes before destruction, and a haughty spirit before a fall.

Или в превод на български, "Гордостта предшествува погибелта, и високоумието - падането."

или преведено на Български , традицията да ядеш трупове ще те вкара в болницата защото не слушаш кво ти говоря.

интересно .

на ‎12‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 0:09, Lumberman написа:

Глупавият се учи от собствените си грешки, мъдрият се учи от грешките на другите.

За да се учиш от грешките, трябва да си имал богат опит и наблюдения върху живота и здравословното състояние на много вегани.
Но ти нямаш такъв опит, така че, моят съвет е да наблюдаваш живота на голяма група вегани, техните здравословни показатели преди и след веганството, и тогава да отсъдиш кой е прав и кой крив.

Да, истината е, че веганството може да разболее човек, ако той не е достатъчно информиран, и яде еднообразна храна.

За да бъде здрав веганът, е нужно да яде разнообразна храна, която да включва освен плодове и зеленчуци, също така и много зеленолистни, ядки, зърнени и бобови. Но също така, начинът по който приготвя храната си, също е много важна част от здравословното хранене.

Така че, истина е, че ако веганството се прилага неинформирано, то също може да бъде нездравословно, колкото и яденето на месо, млечни и други преработени нездравословни храни.

първоначално човекът е бил в повечето време от годината месояден и само няколко месеца е ядял и растителна храна... месоядството е причината човекът на е на върха...ядяли са дори костния мозък от костите, което е довело до развитие да главния мозък...

интесресно защо, но веганите често имат проблем със зъбите:

1. чувствителни зъби

2. отдръпване на венците (обикновено 1. е следствие на 2. но може да има друга причина)

преди 4 минути, the professor написа:

интесресно защо, но веганите често имат проблем със зъбите:

1. чувствителни зъби

2. отдръпване на венците (обикновено 1. е следствие на 2. но може да има друга причина)

Това от личен опит ли го казвате, защото го чувам за първи път, въпреки че общувам с много вегани?

преди 1 час, Aumi написа:

За да бъде здрав веганът, е нужно да яде разнообразна храна, която да включва освен плодове и зеленчуци, също така и много зеленолистни, ядки, зърнени и бобови. Но също така, начинът по който приготвя храната си, също е много важна част от здравословното хранене.

и да не пие кафе, защото това е една от причините, да не се усвояват кобалтовите съединения, известни като витамин В12
разбирам че ще отречете необходимостта от хранителни добавки, изработени от животински продукти с цел запазване неврологичното състояние на веганите

преди 18 минути, Aumi написа:

Това от личен опит ли го казвате, защото го чувам за първи път, въпреки че общувам с много вегани?

от познати вегетарианци, но Вие едва ли сте се сетил точно това да ги питате... същото така кръвното на вегетарианците обикновено е по ниско (обикновено около 110 на 70) от нормалното (нормалното е 120 на 80), а пулса по висок (нормалният е около 60 удара в минута, а на вегетарианците рядко пада под 70 - сигурно само по време на сън...)...

човека който има само един закърнял апендикс, не бива да се сравнява с тревопасно животно, което има няколко стомаха и в пъти по дълги черва...

според мен всичко трябва да е умерено - тоест месо, риба и други продукти (масло, яйца, сирене, кисело мляко) трябва да се ядат... оптималното спред мен е веднъж седмично (за месото)...

преди 21 минути, the professor написа:

от познати вегетарианци, но Вие едва ли сте се сетил точно това да ги питате... същото така кръвното на вегетарианците обикновено е по ниско (обикновено около 110 на 70) от нормалното (нормалното е 120 на 80), а пулса по висок (нормалният е около 60 удара в минута, а на вегетарианците рядко пада под 70 - сигурно само по време на сън...)...

човека който има само един закърнял апендикс, не бива да се сравнява с тревопасно животно, което има няколко стомаха и в пъти по дълги черва...

според мен всичко трябва да е умерено - тоест месо, риба и други продукти (масло, яйца, сирене, кисело мляко) трябва да се ядат... оптималното спред мен е веднъж седмично (за месото)...

Както казах по-горе, вегетарианската и веганската диета, могат да навредят единствено, ако се ядат нездравословно приготвени храни, и ако не се яде достатъчно разнообразна и пълноценна храна.
Вегетарианското и веганското хранене, могат да бъдат здравословни и полезни, ако се прилагат правилно.

А това кой какъв начин на хранене предпочита, е личен избор.

Тук просто обсъждаме последните тенденции в храненето, и това, че все повече хора преминават на растителноядство, а и все повече лекари препоръчват растителната храна при почти всички съвременни заболявания.

преди 27 минути, дръндю написа:

и да не пие кафе, защото това е една от причините, да не се усвояват кобалтовите съединения, известни като витамин В12
разбирам че ще отречете необходимостта от хранителни добавки, изработени от животински продукти с цел запазване неврологичното състояние на веганите

Днес на пазара е пълно с веган добавки, които не съдържат животински продукти и не са тествани върху животни.
Но при едно пълноценно и балансирано веган хранене, когато човек е достатъчно осведомен за храните и тяхното влияние върху тялото, няма нужда от добавки.
Всички вегани знаят кои храни съдържат желязо, калций, магнезий.
А ако има нужда може да се приема В12 и витамин Д.
Но колкото по-млад е човек, толкова по-няма да има нужда от добавки. От такива имат нужда хора, които дълго време са се хранили с вредни храни, и имат вече определени болести. Така че, здравословното веганство, ще им помогне, но няма с магическа пръчка да излекува болестите им.
Но това е начинът и единственият път за болни от високо кръвно, подагра, костно-ставни заболявания, затлъстяване, диабет и т.н.

преди 15 минути, Aumi написа:

Както казах по-горе, вегетарианската и веганската диета, могат да навредят единствено, ако се ядат нездравословно приготвени храни, и ако не се яде достатъчно разнообразна и пълноценна храна.
Вегетарианското и веганското хранене, могат да бъдат здравословни и полезни, ако се прилагат правилно.

А това кой какъв начин на хранене предпочита, е личен избор.

Тук просто обсъждаме последните тенденции в храненето, и това, че все повече хора преминават на растителноядство, а и все повече лекари препоръчват растителната храна при почти всички съвременни заболявания.

добре, дай идеи как се решават проблемите с оголване на венците и ниското кръвно? какво трябва да се яде? щото тия вегетарианци, които познавам са вегетарианци поне от 10 години и 100% щяха да са намерили решение, ако има такова... да не говорим, че примерно счупен крак зараства в пъти по бавно при вегетарианец, отколкото при всеяден човек... а каква е връзката между вегетарианство и остеопороза?

преди 1 минута, the professor написа:

добре, дай идеи как се решават проблемите с оголване на венците и ниското кръвно? какво трябва да се яде? щото тия бегетарианци, които познавам са вегетарианци поне от 10 години и 100% щяха да са намерили решение, ако има такова... да не говорим че примерно счупен крак зараства в пъти по бавно при вегетарианец, отколкото при всеяден човек...

Никога не съм имала проблеми като оголване на венци, а и както казах, общувам с вегани от цял свят, някои които твърдят, че именно проблеми от този род, са излекували с веган хранене.
А ниското, както и високото кръвно са генечино заложени, и докато едните трябва непрекъсното да се борят с високо кръвно, други трябва да се стремят да го вдигнат.
Мисля, че това няма общо с растителната храна. Но ако не приемат сол, е възможно да им падне много кръвното. Защото има вегани, които не ядат никаква сол, а и някои известни наши нутриционисти не я препоръчват. Така че, ако имат ниско кръвно, да правят обратното на това което правят тези които искат да го свалят.

преди 7 минути, Aumi написа:

Никога не съм имала проблеми като оголване на венци, а и както казах, общувам с вегани от цял свят, някои които твърдят, че именно проблеми от този род, са излекували с веган хранене.
А ниското, както и високото кръвно са генечино заложени, и докато едните трябва непрекъсното да се борят с високо кръвно, други трябва да се стремят да го вдигнат.
Мисля, че това няма общо с растителната храна. Но ако не приемат сол, е възможно да им падне много кръвното. Защото има вегани, които не ядат никаква сол, а и някои известни наши нутриционисти не я препоръчват. Така че, ако имат ниско кръвно, да правят обратното на това което правят тези които искат да го свалят.

значи това обяснява защо брат ми яде толкова много сол... като го гледам как соли направо ми става лошо... работата е там че тое е вегетарианец, а аз не съм а проблеми с кръвното нямам... но сол трябва да се яде, дори дивите животни (имам в предвид тревопасните) намират каменна сол и ближат (тоест тези вегани дето я отричат са фанатични глупаци...). не съм съгласен че високото/ниското кръвно са генетично заложени... но определено има някаква връзка между раздразнителността и вегетарианството...

преди 4 минути, the professor написа:

значи това обяснява защо брат ми яде толкова много сол... като го гледам как соли направо ми става лошо... работата е там че тое е вегетарианец, а аз не съм а проблеми с кръвното нямам... но сол трябва да се яде, дори дивите животни (имам в предвид тревопасните) намират каменна сол и ближат (тоест тези вегани дето я отричат са фанатични глупаци...)

И според мен, солта е важен минерал за човешкото тяло, и хората я използват от хилядолетия.
Но известни диетолози и специалисти по хранене, днес я отричат напълно.
Например д-р Гайдурков.

http://zdrawe.eu/drugi/mitt-za-solta-d-r-g-gaydurkov.htm

преди 16 минути, Aumi написа:

И според мен, солта е важен минерал за човешкото тяло, и хората я използват от хилядолетия.
Например д-р Гайдурков.

или са глупаци или просто е  модерно и затова така... солта е необходима за осмозата в клетките... помня как по биология капваме диститирана вода на клетка и тя се сбръчква, щото дистилраната вода изсмуква солта от клетката...

отделен е въпроса какви витамини, нитрати и други "химикали" се приемат от "пластмасовите" зеленчуци и плодове през зимата, а много от тях са си такива и през лятото (не че в месото и други продукти не може да влязат през разстенията/храните и от антибиотиците, които дават на животните)... или се кара само на био (каквото и да значи това...)

п.с. "био" не е това, за което си мислят повечето хора...

преди 2 часа, the professor написа:

първоначално човекът е бил в повечето време от годината месояден и само няколко месеца е ядял и растителна храна... месоядството е причината човекът на е на върха...ядяли са дори костния мозък от костите, което е довело до развитие да главния мозък...

на теория е така но дефакто слес изследванията от последните години излиза че развитието на мозъка силно се уврежда от яденето на месо и точно спирането на яденето на месо и яденето на зеленчуци и най вече плодове или плодова захар доказва развитието на мозъка на хората.

не случайно Вегетарианците които са яли главно плодове.

1. Айнщайн .

2. Тесла

3. Едисън са били големи умове и това не е защото са яли паржоли а растения .

преди 1 час, the professor написа:

п.с. "био" не е това, за което си мислят повечето хора...

био не ти трябва в БГ тука всичко си е био.

п.с 

Био може да бъде и "месо" от 100 лева килото.

междо другото сол има дори и в плодовете . 

но солта която трябва да се консумира задължително НЕ трябва да бъде тази отрова от магазина а естествената в природата.

и ако не правиш разлика между готварска сол и хималайска/каменна/лава/т.н сол..

няма какво да говорим.

отделен е въпроса какви витамини, нитрати и други "химикали" се приемат от "пластмасовите" зеленчуци и плодове през зимата, а много от тях са си такива и през лятото (не че в месото и други продукти не може да влязат през разстенията/храните и от антибиотиците, които дават на животните)... или се кара само на био (каквото и да значи това...)

единствените пласмасови плодове и зеленчуци на нашият пазар са от "иран"

имаш вносни от стртаните около нас и оранжерийте в гърция.

мога да ти направя ревю на всеки един плод на нашият пазар зимата само ми дай пример. 

не е хубаво да се говори на изуст че нещо било пласмасово без някога да си го ял .

Например д-р Гайдурков.

др смешков ако не беше останал почти без пари следкато хората не боледуваха след препоръчването от него на веганската диета  и загубата на всичките му клиенти щото хората бяха здрави.

през 2018 издаде книга как тря да ядем трупове защото забележи веганските му приятели се били разболявали и без да базира нито 1 изследване по въпроса препоръчва яденето на трупове отново .

следкато лично го попитах какво точно е разболяло веганските му приятели млъкна като тухла в морето .

единственият му отговор беше "разболяха се ".

до тук с гайдурков.

не трябва да се занимавате с некадърни БГ лекари . има материал и лекари в световен мащаб като 

Michael gregger / Michael klapper / Niel Bernard  ( президент на американската лекарска комисия < веган)

и т.н

Не е "мода" да си образован а начин на живот.

преди 3 минути, Shiyanu Neko написа:

на теория е така но дефакто слес изследванията от последните години излиза че развитието на мозъка силно се уврежда от яденето на месо и точно спирането на яденето на месо и яденето на зеленчуци и най вече плодове или плодова захар доказва развитието на мозъка на хората.

не случайно Вегетарианците които са яли главно плодове.

1. Айнщайн .

2. Тесла

3. Едисън са били големи умове и това не е защото са яли паржоли а растения .

био не ти трябва в БГ тука всичко си е био.

п.с 

Био може да бъде и "месо" от 100 лева килото.

междо другото сол има дори и в плодовете . 

но солта която трябва да се консумира задължително НЕ трябва да бъде тази отрова от магазина а естествената в природата.

и ако не правиш разлика между готварска сол и хималайска/каменна/лава/т.н сол..

няма какво да говорим.

щото пък хималайската сол тука е хималайска (отделно че и тя съдържа йод, макар и в недостатъчно количество)... целия свят от хималаите взема сол (дали?)... и солта навсякъде е с естествен произход - морската от морето, каменната - от находища, никой не я синтезира, просто се добавя йод за щитовидната жлеза (проблемът е че йода е вреден за щитовидната жлеза предпазва от "гуша" като леко уврежда жлезата, но ако тя има намалена функция става по зле, както при мен без хапчета с изкуствен хормон не става...) работата е там че няма  само черно и бяло... липсата на йод води до други проблеми...

Нарушаване на точка 2.11 от правилата за ползване на форумите.

Моля въздържайте се от подобни кадри

Редактирано от Лин
Нарушаване на точка 2.11 от правилата за ползване на форумите (преглед на промените)

преди 2 часа, the professor написа:

... а пулса по висок (нормалният е около 60 удара в минута, а на вегетарианците рядко пада под 70 - сигурно само по време на сън...) ...

...

Не знам... При мен ефекта е обратен... Когато остана изцяло на плодова храна, пулсът по време на почивка пада до 54 удара в минута... Като се върна на пълноценна храна и се качва на около 60 удара в минута...

...

...

Някой минерали не могат да бъдат доставени в необходимото количество при активно физическо натоварване... Без значение какъв е режима на хранене...

...

...

Витамин D, се синтезира в кожата под действието на слънчевите лъчи... Излагането на директна слънчева светлина помага... Солариумът също...

Например д-р Гайдурков.

http://zdrawe.eu/drugi/mitt-za-solta-d-r-g-gaydurkov.htm

Солта е супер важна... До там, че липсата и може да докара анемия... Факт обаче е, че съвременните купешки храни си бъкани със сол! За това в готвеното почти не слагам...

преди 14 часа, the professor написа:

щото пък хималайската сол тука е хималайска

и какво и е на хималайската сол "the professor" ? има някъква със съмнителни примеси от 2 лева 500 грама.. очевидно не е твойта сол 

преди 12 часа, bulljo написа:

Каза, най-образования във форума.

факт който не отричам . 

преди 14 часа, darkterminal написа:

а пулса по висок (нормалният е около 60 удара в минута, а на вегетарианците рядко пада под 70 - сигурно само по време на сън...) …

само при животно ядците пулса е висок  защото тялото ти неможе да смели храната и да почива за това пулсира цял ден.

литерали 29 години бях с 10 над "нормата" а сега сам 10 под нея.

Някой минерали не могат да бъдат доставени в необходимото количество при активно физическо натоварване... Без значение какъв е режима на хранене...

неможеш да изядеш 1 кг банани / царевица  ? преди / след тренировка ? 

Витамин D, се синтезира в кожата под действието на слънчевите лъчи... Излагането на директна слънчева светлина помага... Солариумът също...

витамин Д има и в гъбите но като цяло солариума не може да имитира слънцето ако искаш слънце заставаш зад прозореца у вас докато пече слънцето

1+ не те духа вятъра

2+ не губиш почти нищо от топлината и витамин Д то .

Солта е супер важна... До там, че липсата и може да докара анемия... Факт обаче е, че съвременните купешки храни си бъкани със сол! За това в готвеното почти не слагам...

анемията е от липса на желязо не на сол  получава се главно при хората които консумират прекомерно мн млечни продукти и тялото спира въобще да усвоява желязо познавам доста вегетарианци на млечна диета които след спирането веднага си оправиха ниските стойности на желязо а щяха да пият добавки.

ти кучешка храна ли ядеш ? 

преди 14 часа, the professor написа:

както при мен без хапчета с изкуствен хормон не става...) работата е там че няма  само черно и бяло... липсата на йод води до други проблеми...

докато не спреш да ядеш животни ще караш на хапчета . ако ти сам не желаеш да се оправиш и господ неможе да те спаси.

п.с

не разбирам логиката.. хората ти казват.. спри да ядеш животни за  1-2 месеца ще спреш и хапчета и проблеми и всичко..

"не мога ще се разболея защото лекаря така ми каза" ми той лекаря ти взема бонус от това да пиеш хапчета да ходиш на прегледи и фармацевтиката взема бонус от това да си купуваш кремчета прахчета и др когато си настинал .

дай ся вместо да си здрав да си болен щото те е страх от "потенциалното" боледуване ако ядеш "не пълноценно"

ще кажеш животните ядът *прана* а не растения.

как да си набавиш витамините :

1 вариант : да ядеш животни които са яли растения .

2. по евтин вариант , по бързо усвоим  , без животински протеин  , без примеси : да ядеш растения

УАУАУ колко трудно... пълна дилема .

* ама лекаря ми каза че ако не ям животни които са яли растения не ям пълноценно* XDXDXD

преди 4 часа, Shiyanu Neko написа:

и какво и е на хималайската сол "the professor" ? има някъква със съмнителни примеси от 2 лева 500 грама...

При вносителя е кило за 2 лева.

преди 18 часа, darkterminal написа:

...Някой минерали не могат да бъдат доставени в необходимото количество при активно физическо натоварване...

Еле магнезий. Колкото и да пия, все не ми стига.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.