Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Труп е точното понятие за парче от мъртва животинска плът независимо как го маскираш  и това се отразява на мозъка и тялото при консумацията му . Изследвания по темата колкото желаеш Алцхеимер , деменция , Рак.. бол. пряко свързани с него и животинската кърма "мляко" .

Които между другото се лекуват точно със растително хранене .  каква изненада ?

1. всичките ми познати които са спрели месото имат подобрени здравни показатели а тези които спряха и фабрикатите дори започнаха да си връщат младостта .

2. +1

3.++

4.Защото спрямо изследванията от 2015 насам се доказва пряката връзка на здравословните проблеми и яденето на нарязаните животински тела .

7. "тежката физическа работа" зависи изцяло на това колко калории консумираш естествено няма как да ядеш трева но примерно ако тръгнеш да ядеш по 3000+ калории в плодове няма тежка физическа работа която да ти се опре.

да не говорим че 1кг плодове по евтино от 1 кг животинска плът а витамините и минералите са повече  разлика е единствено "протеина" но той е силно преувеличен макар че и там можеш да селектираш примерно ядки или нещо растително богато на протеин .

7.1 Напълно съм съгласен че е невъзможно да извършваш тежка физическа работа ако ядеш само маруля  но това е смешно . междо другото яденето на "животински тела " се разгражда за около 2-3 дни така че ако очакваш сила от него трябва да ядеш животинската плът 3-4 дена преди тежката физическа работа.

7.2  казах ли че растителната храна се усвоява между 10 и 200 пъти по бързо ?

7.3 Млечните и яйчни продукти са сериозно опасни за здравето особено млечните за мозъка и костите а яйчните за сърцето и кръвоносните съдове едно яйце примерно е тествано да е вредно все едно си изпушил 3 цигари .

Соята:

Соята според директивата е невъзможно да бъде ГМО в европейският съюз всеки които ти предлага соя ако е написал че соята не е ГМО то тя не е такава . На кратко въпреки че не съм фен на ТОфу то соята използвана в него не е ГМО или Генно модифициран организъм .

ако желаеш да пробваме ела лятото на море ти ще си носиш 10 кг паржоли аз 10 кг портокали ще копаем 24 часа на морето пясък да видим кой ще издържи повече .

преди 14 часа, ОдаР написа:

E колега, вие може да сте доволен и от меката си пишка, но не забравяйте че гейовете все пак са малцинство и винаги ще бъдат такова. Същото се отнася и за веганите, по разбираеми причини. Та бъдете си малцинство, но не се превръщайте в паразитираща маса, характеризираща се с обръщения като "мършояди" и "канибали"! Последното вие самия използвате още в началото на поста си, а това рязко контрастира с първото ви твърдение, че видите ли мозъчната ви дейност се била подобрила. Ако го приемем за вярно, то ще излезе че преди това изобщо не сте имали мозъчна дейност, което е медицински невъзможно. В същото време, дори човек със слаба мозъчна дейност може да направи и знае разликата между "месояден", "мършояден" и "канибал". Познания, които при вас очевидно липсват и поради което ви препоръчвам да се обърнете към специалист, който да прецени доколко това е опасно за вас и за околните, и да назначи съответното лечение.

точно заради такива коментари как ако не ядеш трупове си хомосексуалист и че натрапваш възгледите си когато около тебе брошури на трупоядни бол използвам тези 2 израза за да ви дойде акъл в главата че това не е "месо" а "трупове".

Ако аз нарежа трупчета на дърво то става на по малки трупчета не става на месо от дърво .

п.с

само да уточня че не малко ферми за трупове и кърма фалираха последната 2018 година и малка част от тях минаха към растително производство и се радват на успехи . 

а да и да не забравя понеже имам "мека пишка" последната приятелка беше крайно недоволна от 6те часа секс :(  сигорно ще си търси нов партньор за е...

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 49 минути, Shiyanu Neko написа:

Труп е точното понятие за парче от мъртва животинска плът независимо как го маскираш  и това се отразява на мозъка и тялото при консумацията му . Изследвания по темата колкото желаеш Алцхеимер , деменция , Рак.. бол. пряко свързани с него и животинската кърма "мляко" .

Значи технически е така, плътта е мъртва, от мъртво животно - никой не яде животните живи. Но реално това не е разлагаща се плът, а е жива и хранителна. Не е МЪРША. Тези изследвания са абсурдни. Има изследвания на народи, при които тези съвременни заболявания отсъстват и диетата им включва месо. Ако месото беше вредно и причиняваше смъртоносни и нелечими болести, не мислиш ли че хората трябваше да се усетят за хиляди години консумиране? Тук дори не ми говориш за морални подбуди, а чисто медицински. Същото и за млякото. Изхвърляш бебето с мръсната вода, образно казано. Защото съм чел истории за хора, яли животни, които се считат, че не стават за ядене, и са се почувствали много зле от месото.

Истината е, че човекът може да яде и месо, може и зеленчук. Както може и лисицата, макар и тя да предпочита месото. Или викаш за лисицата, вълка, лъва месото не е вредно, а само за хората?! Що за логика? Ти не знам откъде си се пръкнал, сякаш родът ти се е появил в 21-ви век!!?

Които между другото се лекуват точно със растително хранене .  каква изненада ?

Пак ти казвам, тук проблемът не е в месото по принцип, а в качеството му. Ако ядеш месо от най-долнопробно качество, от болни животни или животни на умиране (което е най-евтино), какво очакваш? Ако беше месото толкова лошо, нямаше прабабите ми (които помня) да изкарат по 90 години и горница, а на тях месото им беше основна част от диетата... и не умряха от рак, а вследствие на инциденти. Щяха да са се разболели я от рак, я от Алцхаймер, я от друго... много по-рано.

1. всичките ми познати които са спрели месото имат подобрени здравни показатели а тези които спряха и фабрикатите дори започнаха да си връщат младостта .

Това може да е така, и вярвам, че е така, но пак казвам - важно е какво е месото, което са консумирали по принцип. Съвременните практики на отглеждане на животни са отвратителни. Тъй че и аз бих препоръчал да се спре месото, но не щото е вредно само по себе си, или е неетично да се колят животни...

4.Защото спрямо изследванията от 2015 насам се доказва пряката връзка на здравословните проблеми и яденето на нарязаните животински тела . 

Добре е да посочиш такива изследвания и да се видят, да се види доколко са истинни и недвусмислени.

7. "тежката физическа работа" зависи изцяло на това колко калории консумираш естествено няма как да ядеш трева но примерно ако тръгнеш да ядеш по 3000+ калории в плодове няма тежка физическа работа която да ти се опре.

Ами пробвай се. Ще се чувстваш недохранен и ще изядеш сума ти плодове, няма да спреш да ядеш. Едновремешните воини с какво мислиш са се хранили? С марули или със сушени плодове?!

7.1 Напълно съм съгласен че е невъзможно да извършваш тежка физическа работа ако ядеш само маруля  но това е смешно . междо другото яденето на "животински тела " се разгражда за около 2-3 дни така че ако очакваш сила от него трябва да ядеш животинската плът 3-4 дена преди тежката физическа работа.

Сериозно? Може да пробваш тая работа - ядеш месо и после два-три дни НИЩО не ядеш, и ще видим тогава ще имаш ли много сили да мъкнеш трупи или камъни, когато всичко се разгради както трябва? Аз ще ти кажа, че след два-три дни на нищо-ядене няма да имаш много сили. Особено за тежка физическа работа. От личен опит мога да го кажа. Въпреки че без вода е по-трудно отколкото без храна.

7.3 Млечните и яйчни продукти са сериозно опасни за здравето особено млечните за мозъка и костите а яйчните за сърцето и кръвоносните съдове едно яйце примерно е тествано да е вредно все едно си изпушил 3 цигари .

Къде ги четеш тия работи?! Някой вегански сайт ли?! Нещо ми звучат бая пристрастно.

Честно казано като гледам как глобалистите натискат с веганската адженда (пропагандни материали по CNN и други големи медии), нищо чудно, че тия вярвания и "изследвания" се разпространяват като горски огън.

Соята според директивата е невъзможно да бъде ГМО в европейският съюз всеки които ти предлага соя ако е написал че соята не е ГМО то тя не е такава . На кратко въпреки че не съм фен на ТОфу то соята използвана в него не е ГМО или Генно модифициран организъм .

И откъде ще я вземе тая не-ГМО соя? Сигурен ли си в тая работа? Един от проблемите с месото е, че животните биват хранени с ГМО-соя и ГМО-царевица основно. Което причинява всякакви болести, съответно афектира и тези, които консумират месото. Води до увреждания и стерилитет. Тук има руски изследвания с плъхове хранени с ГМО-царевица и резултатите са потресаващи. Разбира се, платените западни "учени" ще ти кажат, че нямало доказани негативни ефекти от ГМО-то. Но те самите ядат био.

преди 4 минути, Lumberman написа:

а е жива и хранителна

? рак , алцхеймер , деменция ? хранителна ?

това че нещо е прието като "хранително" не го прави по малко част от нарязан труп

То човек може да яде и белина докато не умре от нея това не значи че е еволюирал да пие белина .

1. пак ти казвам* качеството на труповете не ги прави здравословни .

2. 8 милярда население на България и 200 столетници колко от тях ядът вносно месо и мляко от Китай ?

3.  има купища публикувани изследвания от NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3705810/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4698595/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4741082/

и т.н

4.пробал съм се може дори да заложим по 2000 лева и да ти го докажа. 

5. труповете се разграждат 2-3 дни прочети по темата.. "енергията" която имаш не е от месото дето си изял днеска .

5.5 За какъв чеп ще се тровя с месо да ти доказвам че  бавно се разгражда ?

6. няма такова понятие като "вегански" сайтове.  изследванията за вредата от млечните и яйцата са правени от месоядни .

за хората които сляпо вярват че яйцата и млечните са полезни дори хората да боледуват пред очите им ще си мислят че е от лошото качество на яйцата примерно нищо че са от "лично производство на село" .

7. защото глобата е по голяма от печалбата . прочети малко европейски директиви .

ГМо соя може да има в шоколадите ти с соев лецитин но е и в тофуто където пише "non-gmo"

п.с 

нормално е хората да натискат с веганизма само за 2018 има 2000% бум на растителните заведения защото е евтино и здравословно и хората виждат по добрата печалба в комплект с по доброто здраве .

"пристрастно" е да подлагаш под съмнение традицията с ядене на трупове и кърма но е нормално сляпото вярване че са полезни и нужни въпреки че около нас хората измират като мухи заради това ? 

Хомосексуалист колега сте, защото се кефите на мекотата на кожата си. Един нормален мъж, не би обръщал внимание на подобни лигавщини.

о и би ли сподели какво е мъжкото да ядеш невинни нарязани на парчета животни ? вместо да ги защитаваш ? 

дори от чиста морална гледна точка по "хомосексуалното" би било да ядеш труповете на животни щото нямаш топките да провериш дали реално ще се разболееш ако не го правиш . 

да си страхливец от кога те прави "мъж" ?

или вие живеете в някаква паралелна вселена където е мъжко да правиш женски неща ?

преди 7 часа, Shiyanu Neko написа:

о и би ли сподели какво е мъжкото да ядеш невинни нарязани на парчета животни ? вместо да ги защитаваш ? 

дори от чиста морална гледна точка по "хомосексуалното" би било да ядеш труповете на животни щото нямаш топките да провериш дали реално ще се разболееш ако не го правиш . 

да си страхливец от кога те прави "мъж" ?

или вие живеете в някаква паралелна вселена където е мъжко да правиш женски неща ?

Аз не ям труповете на животни, това го правят лешоядите. Аз ям месо от животни. А ти вегане, очевидно ядеш доматите с корените, щом не можеш да намериш разликата. Мека кожо... пхахах.

Цитат

Нас часто спрашивают есть ли в Израиле коровники где к коровам-рабыням относятся хорошо. 
Нет. Таких коровников нет. Везде вы увидите душевные и физические пытки животных. Везде они будут истощенными с гигантским маститным выменем, которое бедная мать-корова будет с трудом волочить. Везде горы навоза. 
Активистки Sufa Yadai и Gal Leo сняли этот репортаж в коровнике Негба. Очередное доказательство того, что рабство не может быть хорошим и уютным.

Ауми, все въртиш и сучеш и все на едно и също място докарваш дискусията. Аргумент против злоупотреба не е аргумент против употреба, как не разбираш? Има някои хора, които си гледат децата в отвратителни условия и нехаят за тях? Трябва ли да спрем да отглеждаме и деца? Не бъди толкова първосигнална.

бТВ не сам веган а растителнояд. И това че си мислиш че когато ядеш "парчета" от мъртво животно и ги наричаш "месо" това автоматично не е труп на животно е чиста делюзия .

това да спазваш нелепата традиция на прадедите ти не е най умното нещо . робството също е било традиция и е забранено в момента.

бТВ ако господин одар иска да се пробваме на тежка физическа работа можем заложим по 2000 лева и да търкаляме малко камъни заедно да види какво е истински мъж а не " о аз съм мъж щото си купувам нарязани животни от магазина " .

Aumi няма как да трогнеш наивниците с лошите условия в които се гледат животните за тях е по важна илюзията че ако не ядът трупове ще се разболеят . 

преди 2 минути, Shiyanu Neko написа:

бТВ не сам веган а растителнояд. И това че си мислиш че когато ядеш "парчета" от мъртво животно и ги наричаш "месо" това автоматично не е труп на животно е чиста делюзия .

Ти просто използваш думите избирателно. Наричай си го както искаш, но затова си има дума. Изпитваш някакво перверзно удоволствие от използването на такива гръмки, неточни и уязвителни думи. Само че стоиш срещу хиляди години история, вкл. тази на нашия народ, а той е месояден. И презрението си хвърляш към бита му, и към кухнята му, а това се връща и върху тебе.

Ако храненето с месо беше вредно, щеше отдавна да е известно. Както се знае, че определени растения са отровни и не става да се консумират.

Пак казвам, при някои условия може да е вредно, но това е аргумент против злоупотреба отново.

аха избирателно е когато ползваме факти ? 

хората хиляди години са били канибали и още са това не го прави нормално това ги прави необразовани. 

ако обърнеш внимание на тенденцията трупоядните* хора намаляват с около 10% на година .

2000 години еволюция и хоп https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4698595/ 

2015 се оказва че яденето на месо ти дава рак 

каква изненада... защо ли вървим срещу "еволюцията" ? 

п.с еволюцията също напоследък е доказано че не е истина  просто го ползвам за лафчето 

ето ти аргумент против употребата хората умират щото ядът  "животинските нарязани тела" след като мозъка и органите им се увреждат от това ?  как е ?

преди 20 минути, Shiyanu Neko написа:

хората хиляди години са били канибали и още са това не го прави нормално това ги прави необразовани. 

ХОРАТА? Кои точно хора? След такива твърдения, искаш някой да се занимава с тебе?!

Ще ги прегледам тия изследвания, но в едното, чието резюме прочетох, казваха, че correlation is not causation, ако ме разбираш. Още повече, такива изследвания има много. Но ако считат всичкото месо за месо и приемат по дифолт, че причинява рак, без да отчитат други фактори - то тука имам проблем. А твоят проблем е че си се хванал здраво за няколко такива изследвания. А преди да решиш да станеш такъв ли ги намери или след това?

Виж, аз нямам проблеми да караш само на растителна храна, ако щеш карай и на фотосинтеза... но да осъждаш всички, които консумират животински продукти, е арогантно и нелепо.

след боледуване реших да спра да ям отрова . не е свързано с веганизма просто се оказа че растителната храна наистина лекува здравословните проблеми . 

нямам намерение да те "растително-яденизирам" това са фактите независимо дали ти харесва или не .

1. яденето на нарязани животински трупове не е "месо" това са просто нарязани животински трупове които са с различно "име"

все едно да кръстиш "паржолата" си "гошко" и да казваш че ядеш "гошко" а не "паржола"

2. Факта че яденето на животни и животински производни се доказва от години насам 

също млякото примерно което се рекламира като полезно за калций беше доказано преди години от месоядни лекари че причинява остеопороза и заради казеин"а вътре костите ти бавничко стават крехки като салфетки

лично не подкрепям веганизма защото той клони повече към морална отколкото здравословна гледна точка около 50% от веганите продължават да ядът вредни неща като кока кола и чипсове примерно . 

п.с

може да съм оптимист но не съм наивник не очаквам да се образовате от това че съм "казал" че яденето на трупове е вредно всеки сам избира дали да чете или не никой не може да ви накара на сила 

Отрова не е равно на месо, извинявай. Иначе някои хора са направили и обратното на тебе:

https://www.healthline.com/health-news/meat-only-diet-eased-autoimmune-disease-symptoms#1

https://www.theguardian.com/food/2018/sep/10/my-carnivore-diet-jordan-peterson-beef

Aз не препоръчвам да се яде само месо, но ето някои хора го правят по медицински причини като тебе.

А някои северни народи карат и основно или само на месо, това им е диетата. И не са се самоунищожили. Просто там зеленчук не вирее.

бТВ:

сляпото вярване че света е розов и всички те обичат и никой не те лъже и че лекарите те обичат и имат клетва която да те пази здрав е комична.

1. лекарите разчитат на това да си болен

2. фармацевтиката също

3. здравите хора не носят пари на медицината

всеки може да си направи статия че месото е полезно но не всеки може да си направи изследване че месото е полезно и 3 документални филма what the health , forks over knives   и  earthlings 

+ това един от участниците в what the health в момента е прецедател на американската лекарска комисия и успяха през 2017 в някой болници да забранят храненето на болни хора в болниците с животински продукти . 

преди 4 минути, Lumberman написа:

А някои северни народи

като примерно ? инуитите с среден живот от 25-30 години макс ?

последните 20-30 години се опитват да активират ензима теломерас https://en.wikipedia.org/wiki/Telomerase

с всякъкви хапчета и сиропи които докарваха рак.

а наскоро направиха експеримент с чиста растителна "диета" или така нареченето Whole food plant based diet и само след 2-3 месеца има пъти* увеличаване на същият .

п.сс

иначе да ще намериш 1 милион статии как яденето на месо е супер полезно не се и съмнявам .

преди 3 часа, Shiyanu Neko написа:

... сляпото вярване че света е розов и всички те обичат и никой не те лъже и че лекарите те обичат и имат клетва която да те пази здрав е комична.

1. лекарите разчитат на това да си болен

2. фармацевтиката също

3. здравите хора не носят пари на медицината

Това дето съм го цитирал е 100% вярно при условията на капитализъм.
Преди 1989г. в България не беше съвсем вярно.

А останалите ти писания, са като на човек открил нова секта и приел вярата ѝ.
На един роднина му извадиха 2 см тумор от мозъка, чрез отваряне на черепа.

А пък той от времето на лудите крави в Англия е спрял да яде месо и яйца.
Лощата новина за теб е, че най-вероятно няма да проядеш пак месо.
На певицата Силвия Кацарова дъщеря ѝ била вегетарианка няколко години в Швеция.
Така хубаво се разболяла горката, че докторите като ѝ видели изследванията и ѝ казали че ако се инати още и не яде като хората, ще предаде богу дух. И тя пак прояла мръвки. Кво да прави, живее ѝ се.

след ватикана в момента най мн пари печели медицината значи е вярно.

"а останалите ми писания" са актуални спрямо проучванията .

като ядете животни ще имате тумори нищо ново . 

лошата новина за вас е че най вероятно няма да се самоубия като ям месо за това ще ми четете  коментарите дълго време . 

вегетарианството е чисто самоубийство минаваш от трупове изцяло на млечни и яйца. 

ако смениш труповете с голяма доза млечни си докарваш дефицит на желязо защото тялото ти спира да усвоява желязото от храната заради натоварването с казеин  от млечните продукти . 

странно как така само вегетарианци предават богу дух така не се намери един растителнояд да се разболее. 

можеби аз и всичките ми познати които не ядат животински продукти комбинирано с 40 те милиона американци които ядът растения е просто случайно. нз 

можеби днк то е такова . съдба

преди 14 минути, Белгиеца написа:

А останалите ти писания, са като на човек открил нова секта и приел вярата ѝ.

да уточним според Wikipedia за секта се приема жертво приношението и кумирите.. 

най вероятно няма да си първият нито последният който си мисли че хората които се отказват от сектата с ядене на трупове членуват в нова секта .

преди 5 минути, Shiyanu Neko написа:

лошата новина за вас е че най вероятно няма да се самоубия като ям месо за това ще ми четете  коментарите дълго време . 

няма гаранция че ще ти обръщаме внимание дълго време, пък и фоумат има една фукция която скрива писанията на някой който ти е противен, та ако искаш може да те прибавя към другите, които ми изглеждат нередовни и да не ти виждам изявите

неможете да скриете заболяванията от яденето на трупове обаче . 

+ това колкото и да не ви се иска в един момент ще видите по БТВ новините че яденето на трупове е вредно за здравето и води до смърт.

То, всичко води до смърт....

тцъ

всичко води до смърт

няма вечни

освен Конър Маклауд

мислиш че няма да умреш?

ще умреш

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.