Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ауми, интересна информация излиза от това видео. Оказва се, че 79% от веганите били жени. Значи господинът по-горе е от тези 21% от мъжете, които са се подлъгали. Но хич не се изненадвам, че именно ЖЕНИ се подвеждат по веганството повече от мъжете, даже много повече. Това си е типично за жените. Затова и гледат да ви налагат на ключови позиция, защото сте по-лесни за манипулиране, лъгане и мачкане.

А ей тоя латвиец хич не ви цепи басмата:

Потърсих информация и за ескимосите, инуитите. Дали наистина от месоядната диета живеят по-кратко и заболяват. Например ето това веганско пропагандно видео:

Някои от коментарите са красноречиви и напълно подкрепят тезата ми, че тези проучвания са наклонени в една посока и пристрастни. И не вземат предвид някои важни фактори.

Но честно казано, дори да нямаше НИКАКВИ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, на един здравомислещ човек, който не се е пръкнал от епруветка в 21-ви век, трябва да му е ясно, че яденето на месо не е нито неморално, нито вредно. Ако е вредно, проблемите трябва да се търсят другаде. А те хич не са малко. И наистина в много отношения е по-безопасно човек да е веган, а не всеяден, но това не е заради големи ползи от растениеядството, а заради проблеми с полезността на съвременното индустриално животновъдство.

======

Помнете ми думата, че този натиск за веганска диета ще бъде както с отричането на животинските мазнини и пробутването на маргарина. Който се подвежда по подобни течения, да си носи последствията. Аз ще се доверя на хилядолетния опит на нашата цивилизация, не на някакви учени, пръкнали се в 21-век, за които след няколко десетилетия никой сигурно няма да си спомня. А и виждам кой я лансира тая идеология. Заедно с ЛГБТ-пропагандата. Латвиецът също има очи да види.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 6 часа, Lumberman написа:

Отивай да спориш с животните в хранителната верига, които убиват. Те хич не са малко. И кокошките убиват червейчета и мушици. И птичките също. И рибите ядат ларви, червейчета, насекоми. Някои риби ядат други риби. Така са устроени. Вълците ядат по-едри животни, включително вълци. Върви им обясни, че са "неморални". Върви и обясни на хората живеещи в планините или на север, или на номадските народи в територии, където земеделието е трудно осъществимо (примерно монголци), че са неморални. Изправи се срещу един гладен вълк и той срещу тебе и се разберете. Или той тебе, или ти него...

Иди с разговаряй с някой коренен или придошъл жител на Аляска. Обясни му/ѝ, че не е правилно да се яде месо. Или с други думи им кажи: "Най-добре да те няма." Защото в Аляска без ЛОВ И РИБОЛОВ не се оцелява. Може климатът да е суров, но пък дивеч има изобилно.

Отиди, агитирай, и преди съм ти казвал. Агитирай тия хора, ето сега можеш да пишеш дори по интернет, да се свържеш с тях и да им обясниш, че съществуването им е неморално, несправедливо и най-добре да ги няма. Кой ще те вземе на сериозно? Толкова те грижа за тия хора, че си готова да им причиниш гладна смърт с лека ръка? Същото и с милиони домашни животни. И отказваш да чуеш какво ти се говори.

Това, че животните убиват, за да живеят, оправдава ли те теб, разумното същество, което има много друга храна в изобилие, която може да яде?

Цитат

Това, че ескимосите ядат месо, оправдава тях, защото те живеят в такива условия при които нямат алтернатива. Но ти имаш!

Казах ти, че ако месото причиняваше рак, хората щяха да умират много по-млади, а народи, които са основно месоядни - какво щеше да стане с тях? Ако нещо е отровно, то е отровно и отравя. Всички щяха да развиват тумори.  А това не го наблюдаваме. Навремето японски учени са идвали у нас и са ходили по Родопите да изследват диетата на местните, защото имало много столетници. Сещаш се, че не са били вегетарианци? Млечни продукти и месо основно. И японците тогава си правят изводите и почват да тачат БЪЛГАРСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО.

Месото, което ядат ескимосите няма нищо общо с това с което се храни човекът в индустриално развитите държави.
А и фактът, че не доживяват до 50 години е красноречив.
А българското кисело мляко, няма нищо общо с млякото, което се е произвеждало преди от хората, които сами са си отглеждали животните на село.
 Днес то е пълно с хормони, антибиотици и със заместители на мляко.

Един поздрав за Ауми:

Гледала ли си скоро Новак Джокович как се справя?

Като гледам тия кадри се опитвам да си представя два народа, две армии - едните, мускулести вегани, другите корави месоядци...

преди 1 час, Aumi написа:

Това, че животните убиват, за да живеят, оправдава ли те теб, разумното същество, което има много друга храна в изобилие, която може да яде?

Това, че я имаш, е някаква привилегия. Повечето хора по земята нямат тоя избор.

Иначе нещата с веганството са отишли по-далеч отколкото предполагах. Струва си да се види видеото на латвиеца по-горе, защото се оказва, че и той е бил веган известно време. Коментарите на хора отдолу, които са имали периоди на веганство, и са имали здравословни проблеми поради диетата си, са доста стряскащи. Някои са били вегани повече от 20 години. И признават, че тази растителна диета им отслабва мозъчните функции. Нищо чудно, че хора като теб Ауми просто не разбират... Замисли се, моля те! Не си рискувай живота и здравето заради някакъв криворазбран морал!

Ето го човека (ще пусна линк, за да може да се четат и коментарите, които са ценни):
Why I'm No Longer Vegan - My Ex-Vegan Story

Само да добавя, че в периода, в който ядях много малко млечни продукти, яйца, и месо, почнаха проблеми със зъбите, каквито не съм имал в друг период от живота ми. Веган не съм бил, но ако караш много месеци без месо, или примерно месо два-три пъти в годината най-много, и то малко количество - липсата почва да се усеща.

преди 7 часа, by_chechi написа:

Ето ! Това е Истината ! Казано с други думи - ЛАКОМИЯ (в случая - перманентно преяждане , малко движение) !!!

Всичко друго е за .......неразбиращи причините (така да го кажем).

няма как да преядеж с плодове .

преди 33 минути, Lumberman написа:

Това, че я имаш, е някаква привилегия. Повечето хора по земята нямат тоя избор.

как да нямаш избор всеки избира дали да яде смъртта си или не .  проблема е образованието на хората и главно липсата на такова . ето ти си пример за човек който не е образован по темата но четеш статийте най отгоре които намериш в Гугъл.

за това ти казвам сподели изследване а не статия .

https://www.greatveganathletes.com/

https://www.riseofthevegan.com/blog/252lb-international-rugby-star-goes-vegan

https://www.riseofthevegan.com/blog/only-male-us-weightlifter-in-olympics-is-vegan

разбирасе това са "несъществуващи" хора с " малнутришън" или това което вие "наивниците" наричате "липса на храна".

но за сега ти дадох 4 статии нека да дадем и малко изследвания.

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8327020 яденето на животински продукти СЕРИОЗНО уврежда мозъка .

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3705810/ алцхеимер заради животинските трупове

2. но как се лекуват мозъчните проблеми ? 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4757744/

сега въпроса е следният . Кое е вярното .

Факта че абсолютно всичките ми познати включително и аз имаме перфектни кръвни изследвания , перфектна чиста кожа , перфектна мозъчна активност увеличено IQ с почти 100.

или простотията че като не ядеш трупове ( които междо другото за да си набавят "веществата също са яли моркови а не КОСМОС " ) ще се разболееш.

ти  си просто поредният пример за промиване на мозъка . Никой няма да ти да даде златен медал защото защитаваш тази грешна глупост с яденето на трупове.

Това което трябва да ти прави впечатление че нито АЗ нито АУМИ сме активни агитатори но хората около нас започват да се хранят с истинска и чиста храна .

Лично около мене когато ме попитат защо кожата ми е толкова гладка чиста и мека просто казвам истината... не ям животински тела и кърма . където спирането да ядеш животинска кърма премахва абсолютно всички пъпки от тялото .

*каква изненада*

НАЙ елементарното... ако наистина от яденето на растения хората се разболяваха сега нямаше да има 200 милиона вегани на света.

като имаш предвид че в Америка веганите преди 4 години бяха 10 а сега над 80 милиона .

https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Greger веган практикуваш лекар .  

въпреки че препоръчваше по едно време ползвнаето на добавки с б12 защото като лекар е длъжен да следва практиката за ниските стойности на б12 и в момента активно препоръчва растителното хранене.

John A. McDougall, MD 

https://en.wikipedia.org/wiki/John_A._McDougall  

лекува рак с растително хранене .

https://en.wikipedia.org/wiki/Neal_D._Barnard

в момента прецедател на американската лекарска комисия и през 2017 прекара решението. в болниците да не хранят болните хора с животински продукти .

за какво им е на лекарите да лъжат че веганството е вредно ? да разболеят хората?

в момента хората не са ли болни ?? и без да даваш на хората веганизъм те ще идват при теб за хапчета .

интересното в случаят е че горе посочените лекари дори не печелят повече клиенти защото след растителното хранене те просто не боледуват.

но "някой в ютуб" е казал че веганизма го е разболял ?

какво го е разболяло ? прекалено малко храна ? липса на плодове? липса на вода ? липса на движение.

не те разболява "веганизма" разболява те липсата ти на образование .

С плодове може да се преяде. Веганството обикновено означава небалансирано хранене и липсва на важни микро и макро елементи. Мозъкът има нужда от животински мазнини. Да, медицината в САЩ се движи изцяло от икономически фактори и да, целта ѝ е да се разболяват повече хората.

преди 2 часа, Shiyanu Neko написа:

но "някой в ютуб" е казал че веганизма го е разболял ?

какво го е разболяло ? прекалено малко храна ? липса на плодове? липса на вода ? липса на движение.

не те разболява "веганизма" разболява те липсата ти на образование .

Ами какво да ти кажа, като ги гледам тия хорица в 21 минути видео (по-горе), всичките изглеждат твърде кльощави и нездрави. Да не говорим за психичните отклонения, които се появяват при мнозина, прекаленото мислене и фокусиране върху храната, непрестанния глад и т.н. Още повече мнозина бивши вегани споделят страшни проблеми, които са си създали с тая диета. Веганите са се превърнали в религиозен култ и ни приемат, ни предават. Много тъжно. И ги държат в страх както всички религиозни култове, настройват ги против "другите". И колкото по-дълго се задържат в култа, толкова по-трудно е излизането.

Ти може да се чувстваш добре в момента с растителната диета, но наблюдавай какво се случва с времето с организма ти.

А поведението ти във форума не ми изглежда особено стабилно и уравновесено.

Цитат

НАЙ елементарното... ако наистина от яденето на растения хората се разболяваха сега нямаше да има 200 милиона вегани на света.

като имаш предвид че в Америка веганите преди 4 години бяха 10 а сега над 80 милиона .

80 милиона в Америка? Are you serious?  Работата много сериозна! Ако латвиецът е прав, и онзи негърът във видеото с полуголите жени около него, и веганската диета намалява репродуктивните способности - много жалко за американците, ама те си го избират.

Факта че абсолютно всичките ми познати включително и аз имаме перфектни кръвни изследвания , перфектна чиста кожа , перфектна мозъчна активност увеличено IQ с почти 100.

Като ти гледам правописа и пунктуацията, ако твоето IQ се е увеличило с почти 100 след като си спрял месото, преди това трябва да е било отрицателно :lol6:

ти  си просто поредният пример за промиване на мозъка . Никой няма да ти да даде златен медал защото защитаваш тази грешна глупост с яденето на трупове.

Пилците се броят наесен, има една приказка. Аз хич не съм оптимист за веганското движение от това, което виждам. Не че и месоядните нямат проблеми, понякога и повече, но проблемът пак казвам не е в месото.

преди 1 час, badsector написа:

Да, медицината в САЩ се движи изцяло от икономически фактори и да, целта ѝ е да се разболяват повече хората.

Те ще стават мейнстрийм. Като гледам толкова доктори накъде напират. За съжаление мисля, че си напълно прав. Не че няма и полезни идиоти, но тази пропаганда не е случайна... CNN, ала-бала... Но преди това какви ли не движения и социални експерименти не сме имали?!

преди 5 часа, Aumi написа:

Месото, което ядат ескимосите няма нищо общо с това с което се храни човекът в индустриално развитите държави.
А българското кисело мляко, няма нищо общо с млякото, което се е произвеждало преди от хората, които сами са си отглеждали животните на село.
 Днес то е пълно с хормони, антибиотици и със заместители на мляко.

Един път да съм съгласен с Ауми. Направо си вземи една козичка и почни да си добиваш хубаво домашно мляко :) Може и някоя и друга кокошчица. Няма да ги колиш, ще ги гледаш до дълбока старост :)

преди 4 часа, Aumi написа:

...

Аз като разумно същество, не се чувствам виновен от това, че ям храната, която съм изработил и отгледал. Значи нямам нужда и да се оправдавам...

преди 4 часа, Aumi написа:

...

...

Фактът, че средният живот на ескимосите живеещи в не градски условия е 50 години, се дължи на факта, че те живеят в много по-тежки условия, с почти нулево медицинско обслужване!

преди 4 минути, darkterminal написа:

Фактът, че средният живот на ескимосите живеещи в не градски условия е 50 години, се дължи на факта, че те живеят в много по-тежки условия, с почти нулево медицинско обслужване!

Условията там наистина са много сурови. Чудя се Ауми ако отиде там да живее (особено на веганска диета), колко ли ще изкара?

Отделно в момента океанът и моретата са много замърсени с тежки метали и прочие, а те ползват морски храни много. Не е като едно време. Но, при всички положения, адмирации, че оцеляват в тия тежки условия. Е, не са се сетили да карат на зеленчук само или на фотосинтеза, но ако се бяха сетили по-рано, вече щяхме да пишем за тях в минало време!

преди 6 минути, darkterminal написа:

Аз като разумно същество, не се чувствам виновен от това, че ям храната, която съм изработил и отгледал. Значи нямам нужда и да се оправдавам...

А лова и риболова одобряваш ли?

преди 4 минути, Lumberman написа:

Чудя се Ауми ако отиде там да живее (особено на веганска диета), колко ли ще изкара?

Нали знаеш как е на езика на ескимосите "некадърен ловец"? :lol6:

преди 2 минути, Lumberman написа:

Условията там наистина са много сурови. Чудя се Ауми ако отиде там да живее (особено на веганска диета), колко ли ще изкара?
...

Ми.. Не знам... Там, зеленчуци не виреят много... А и с доставките има бая проблеми... Особено през зимата...

преди 3 минути, Lumberman написа:

...
Отделно в момента океанът и моретата са много замърсени с тежки метали и прочие, а те ползват морски храни много. Не е като едно време. Но, при всички положения, адмирации, че оцеляват в тия тежки условия. Е, не са се сетили да карат на зеленчук само или на фотосинтеза, но ако се бяха сетили по-рано, вече щяхме да пишем за тях в минало време!

Проблема е не са металите, те винаги са си били там... Проблема са ниските хигиенни условия при които живеят... Медицинската им култура... Те се лекуват с магии... През зимата всяка по-голяма рана е създава сериозна заплаха да завърши със сепсис... Особено зимата, когато храната е бедна на витамини... Друг голям проблем е метаболизмът... Тялото живее постоянно на високи обороти... Трябва да компенсира студа, липсата на светлина, трябва постоянно да разгражда мазнини за да набави калории, репродуктивните системи работя на пълни обороти да възстановяват измръзналата кожа и много други... Естествено е, че при такива условия, организмът се износва по-бързо!

преди 10 часа, Lumberman написа:

Ами какво да ти кажа, като ги гледам тия хорица в 21 минути видео (по-горе),

Агробизнесмен: Консумираме млечен продукт, в който има соматични ракови клетки

nedko-mitev.jpg

Два пъти носителят на званието „Агробизнесмен на България”, присъдено от в-к „Български фермер", разкрива в интервю за Епицентър.бг как се извършва ветеринарният контрол. "Ветеринарните служби смениха сертификатите за левкозата. Идват при нас на проверка и питам един професор да ми каже нещо ново, което да науча. Той ми отговаря: „Аз трябва да правя сирене и да показвам как се прави сирене, другото не ме интересува“. Левкозата е рак на кръвта на животните. За един литър мляко през млечната жлеза на кравата минават 80 литра кръв. Е, ако има левкоза – за какво мляко говорим? Животните направо трябва да заминават. Питам професора - поне от научна гледна точка не се ли интересува от това. Той вика: „Всеки си отговаря за стадата.“ Затова сме болен народ! И една от причините е, че се консумира млечен продукт, в който има соматични ракови клетки."

На въпрос как навлиза палмовото масло у нас, агробизнесменът обяснява: "Палмовото масло пристига у нас в цистерни с готови контейнери. Слага се в пластмасови калъпи от по 1 кг, защото иначе то се разпада. Налива се течност в тези калъпи, с която то бързо се втвърдява. В тези калъпи е сложено сухо мляко, нишесте, стабилизатор, желатин и др. Прави се конструктивна решетка – на сутринта се разфасова на по-малки обеми и... веднага е на пазара. Това е готовият млечен продукт, който тръгва към големите вериги. В него няма и грам мляко! Но има сухо мляко, а голяма част от него пък идва от района на Чернобил. Нашите медии се докопват до някои от тези неща, но истината, такава, каквато е, не успява да излезе пред обществото. Преди две години фирма в Бургас, която бе спечелила конкурс за храна в детски градини и училища, бе вкарала тонове сухо мляко от Чернобил. Дали го на децата, не на баби и дядовци – дотам стига тази гавра и този цинизъм! Това е положението! Може всичко да се провери, но никой не иска, притеснява се, свива се, всеки мълчи и гледа да не излезе от неговата уста", споделя бизбесменът. 

Митев обясни и как и къде пласира млякото си. "Едната част аз я преработвам. Другата я продавам на мандри. Големите мандри взимат млякото, но го плащат след 1 месец. И не правят продуктите си от чисто мляко, както аз искам, и както е моята продукция, а слагат само 20% чисто мляко - другото са желета, сухо мляко. Желатинът никой не го знае откъде идва. И той пристига в цистерни. По принцип желатинът се добива в кланиците – от кръв и желаци. Минава по една специална технология, разтопява се, изпарява се, после се кондензира, хаква му се един подобрител и така пристига при нас. Това е суровината за кисели млека и сирена, които са с много ниска себестойност. Килограм сирене, направен само от имитиращи продукти, струва 2 лева, сложете още 2 лева за този, който бърка коктейлите, още 2 лева за веригите, които ще го продават, и ето ви продуктът, който е на пазара. Слагат едни хубави етикети, купуват се от Беларус за жълти стотинки, те са най-хубавите, най-лъскавите. Но те прикриват истинското състояние – че с тях се продава имитиращ продукт", разкри още фермерът.

По думите му за един килограм истинско сирене са нужни най-малко от 5-6 литра. "През лятото ние продаваме млякото на 72 стотинки. Неговата себестойност е 63 стотинки - има 10 стотинки разлика между цена и себестойност. 6 литра мляко по 72 стотинки са 4 лева и 20 стотинки. Към това се прибавя 2 лева за производствен разход - става най-малко 6,20, плюс 20% ДДС. И колко стана – 7 лева. Аз в моите магазини продавам сиренето на 7,40 лв. и натискам цените отгоре. Продавам в малки магазини, имам собствена верига – няма добавка, няма надценка. Въпреки това има тарикати, които продават моето сирене за 11 лева. Аз го давам за 7 лева с отстъпка."

Недко Митев е собственик на "Недко Недков - Овчарово". Има стадо от 10 000 крави Холщайн, вкарал е супермодерна технология при която за 11 минути се доят по 40 крави. На денонощие от стопанството излизат 100 тона мляко.

https://www.faktor.bg/bg/articles/agrobiznesmen-konsumirame-mlechen-produkt-v-koyto-ima-somatichni-rakovi-kletki?fbclid=IwAR1oQdQx_QEKLykMF_UpPtYKfQPEQA1VlKzKjz0BRtauDx2OGh2XYjotVSg

преди 9 часа, darkterminal написа:

Да, но самото животно не си го "изработил" ти.
А фактът, че съвестта на милиони хора като теб  не чувстват ни най-малка вина, нито пък им трепва окото когато убиват други живи същества, и това не го считат за насилие, говори, че въпреки че тези хора може да са изчели хиляди томове книги, и се считат за интелигентни същества, те все още са далече от истинската интелигентност и цивилизованост.

преди 35 минути, Aumi написа:

...

Да, но самото животно не си го "изработил" ти.
...

Ми... Изработил съм го... Аз съм причината това животно да съществува въобще! Всяка хапка храна и глътка вода му са осигурени от мен... Без тях, то нямаше да съществува и и секунда (и не преувеличавам)... Разбира се това е ако аз съм стопанина... Когато купувам месо, то е осигурено на пазара от стопанина му, който е изработил всяка клетка от това животно и разполага с нея, както сметне за добре...

преди 35 минути, Aumi написа:

...
А фактът, че съвестта на милиони хора като теб  не чувстват ни най-малка вина, нито пък им трепва окото когато убиват други живи същества, и това не го считат за насилие, говори, че въпреки че тези хора може да са изчели хиляди томове книги, и се считат за интелигентни същества, те все още са далече от истинската интелигентност и цивилизованост.

Факт е, че критериите за интелект и цивилизованост не се определят от теб... Обществото е дефинирало приоритетите си и базирано на тях е изградило ценностите си... За момента, те са малко по-различни от твоите...

преди 15 минути, darkterminal написа:

Ми... Изработил съм го... Аз съм причината това животно да съществува въобще! Всяка хапка храна и глътка вода му са осигурени от мен... Без тях, то нямаше да съществува и и секунда (и не преувеличавам)... Разбира се това е ако аз съм стопанина... Когато купувам месо, то е осигурено на пазара от стопанина му, който е изработил всяка клетка от това животно и разполага с нея, както сметне за добре...

Това се нарича експлоатация!

Единствената причина,  хората да отглеждат животни за храна, е егоизмът, който ги кара да се мислят за пълноправни собственици на техният живот.
Защото отглеждането на животни за храна, се прави единствено по егоистични причини, с цел човекът после да се възползва от плътта на тези животни.

Цитат

Факт е, че критериите за интелект и цивилизованост не се определят от теб... Обществото е дефинирало приоритетите си и базирано на тях е изградило ценностите си... За момента, те са малко по-различни от твоите...

Което не означава, че моите ценности, са по-низши, по-неморални, по-нецивилизовани, или по-зли, от тези които е определило обществото като "морални".

"видях 1 клип в ютуб "

има 3 документални филма в които участват лекари от които 4 ма са световно известни лекари what the health и forks over knives 

не е като "един недоволен клип в ютуб" в който 21 минути месоядец твърди как мозъка му се е увредил следкато не е ял трупове . 

за разлика от "месото е полезно и растенията са вредни" трябва да се ползват изследвания а не статиики в нета .

и не неможеш посмъртно да се натровиш с растения ако изядеш 400 килограма плодове няма да ти стане абсолютно нищо .

преди 11 часа, Lumberman написа:

Пилците се броят наесен, има една приказка. Аз хич не съм оптимист за веганското движение от това, което виждам. Не че и месоядните нямат проблеми, понякога и повече, но проблемът пак казвам не е в месото.

literally познавам хора които са излекували диабет рак и акне като са спрели животинските.

ама пилците се броят на есен нали имаш клип в ютуб който казва обратното.

едни от най "нездравите хора" на земята са .

https://de.wikipedia.org/wiki/Patrik_Baboumian

и https://en.wikipedia.org/wiki/Kendrick_Farris

и двамата са вегани .. как така не са "кльощави" ? особено първият.

супер ултра мега невероятно глупаво е да се твърди че от яденето на растения може да си кльощав следкато животните които вие ядете ядът растения за да станат 200 килограма за 1 година .

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4074256/ 

какво става като хапваш мазинки .

на мозъка му трябват захари а не мазнини . не случайно най известните умове на света не са трупоядни .

1. Айнщайн вегетарианец

2. Тесла вегетарианец.

3 Едисън вегетарианец.

тогава не е било модерно да ядеш "кашкавали" вегетарианците са били главно* растителнояди .

вие виждали ли сте истински клипове на вегани в ютуб ? 

https://www.youtube.com/results?search_query=vegan+havy+lifter

кой от тая търсачка е "клюьощав и нехилитен " ? 

"аз видях 20 минути клип в ютуб " и вече видял всичките вегани на света.. ми не ти идва на ума че това дори не са вегани дето са в твоя клип ? 

и преди да кажеш  " ама тея бухат само приготвени храни"

ето как да бухаш мускули на не обработена храна . 

горкият нехилитен веган как стига до леглото :( 

Защото отглеждането на животни за храна, се прави единствено по егоистични причини, с цел човекът после да се възползва от плътта на тези животни.

А растенията защо се отглеждат? От алтруизъм ли? От любов към растенията и тия, които ги гледат, нищо не получават в замяна? Много ти е извратено чувството за хумор, Ауми.

преди 1 час, darkterminal написа:

Ми... Изработил съм го... Аз съм причината това животно да съществува въобще! Всяка хапка храна и глътка вода му са осигурени от мен... Без тях, то нямаше да съществува и и секунда (и не преувеличавам)..

Най-често такава е ситуацията с животните. Ако ги оставиш на свобода, повечето няма да изкарат много дълго, особено по-дребните и беззащитни такива. Достатъчно е хората да пуснат домашни кучета на свобода - казват, че те са по-безжалостни и жестоки убийци дори от вълците, лисиците, чакалите. Аз те питах и преди, Ауми, но ти нямаш какво да кажеш - човек няма ли право да се ползва от труда на ръцете си? При положение, че е отгледал, изхранил и опазил това животно, от хищници, и наистина него не е щяло да го има без човека/стопанина му, тогава кой ще забрани на този човек да го заколи и изяде? Той си го е изработил. Да, в хармония с природата. Защото ако животното не растеше, не се множеше, според както е заложено е естеството им, човек нищо не може да направи.

А ти ми ги говориш за морал? При положение, че ТИ СЕ ДОКАЗА, че веганска диета ще доведе ДО СМЪРТТА НА МИЛИОНИ, да не кажа милиарди ЖИВОТНИ И ХОРА, и това ли е морално и "интелигентно"? Хайде, бъди интелигентна, събери пари, отиди в Аляска или горе в Скандинавия и на отдалечено място и карай сама на растителна храна. Изкарай ЕДНА зима и после съди ония хора.

Което не означава, че моите ценности, са по-низши, по-неморални, по-нецивилизовани, или по-зли, от тези които е определило обществото като "морални".

Твоите ценности са вадени от някакъв инкубатор, нямат никаква връзка с реалността. Ти имаш избор в момента и лесен достъп до това, което искаш. Само че в повечето случаи с тая ти идеология, тебе просто няма те има... достатъчно дълго. Или ще си умряла от глад и недохранване през някоя по-тежка зима, или ще те е изял някой хищник, отказващ да мине на растителна диета. Толкова

Това се нарича експлоатация!

Аз затова го попитах дали одобрява лова и риболова? Защото там човек получава месото без да е положил труд по отглеждането. Но няма ли право на това? Вълкът няма ли право да убие, за да се нахрани? Лисицата? Акулата?

преди 5 минути, Lumberman написа:

А растенията защо се отглеждат? От алтруизъм ли? От любов към растенията и тия, които ги гледат, нищо не получават в замяна? Много ти е извратено чувството за хумор, Ауми.

за да се отглежда животно се убиват 50 пъти повече растения отколкото 1 човек може да изяде и яденето на такива не предизвиква рак аутизъм и остеопороза диабет и т.н.

преди 6 минути, Lumberman написа:

Най-често такава е ситуацията в животните. Ако оставиш на свобода, повечето няма да изкарат много дълго, особено по-дребните и беззащитни такива. Достатъчно е хората да пуснат домашни кучета на свобода - казват, че те са по-безжалостни и жестоки убийци дори от вълците, лисиците ,чакалите. Аз те питах и преди, Ауми, но ти нямаш какво да кажеш - човек няма ли право да се ползва от труда на ръцете си? При положение, че е отгледал, изхранил и опазил това животно, от хищници, и наистина него не е щяло да го има без човека/стопанина му, тогава кой ще забрани на този човек да го заколи и изяде? То си го е изработил. Да, в хармония с природата. Защото ако животното не растеше, не се множеше, според както е заложено е естеството им, човек нищо не може да направи.

А ти ми ги говориш за морал? При положение, че ТИ СЕ ДОКАЗА, че веганска диета ще доведе ДО СМЪРТТА НА МИЛИОНИ, да не кажа милиарди ЖИВОТНИ И ХОРА. И това ли е морално и "интелигентно"? Хайде, бъди интелигентна, събери пари, отиди в Аляска или горе в Скандинавия и на отдалечено място и карай сама на растителна храна. Изкарай ЕДНА зима и после съди ония хора.

то същото важи и за хората ако пуснеш хората в гората сами да си ловят животните не можете и 1 боровинка да преборите .  да се възползваш от това да убиваш безащитни животни пра пра пра пра пра пра пра пра дядо ти е решил че е мн хитро да яде трупове без да знае че яденето на тези трупове му причинява смърт .

+ това "изхранването" ти ще бъде 50 пъти по евтино и ефективно ако храниш себе си с плодове и зеленчуци вместо да угояваш животно което яде 50 пъти повече от тебе и трябва да качи поне 200 килограма за 5-6 месеца .

" При положение, че ТИ СЕ ДОКАЗА, че веганска диета ще доведе ДО СМЪРТТА НА МИЛИОНИ, " 

що за малоумна теория точно заради здравословните ползи милиони хора се хранят с растения  спри да повтаряш това безумие щото си го прочел в петел.бг 

" Аляска или горе в Скандинавия и на отдалечено място и карай сама на растителна храна. Изкарай ЕДНА зима и после съди ония хора."

никой не държи хората вързани в тези страни но никой не ги и кара да НЕ ядът консерви с растителна храна ако нямат достъп до прясна такава което пак е по добра алтернатива от това да си съкращават живота и да измират като гъби преди 50 годишна възраст .

преди 9 минути, Lumberman написа:

Аз затова го попитах дали одобрява лова и риболова? Защото там човек получава месото без да е положил труд по отглеждането. Но няма ли право на това? Вълкът няма ли право да убие, за да се нахрани? Лисицата? Акулата?

аха сега хората станаха лисици вълци и акули ? колко от вас могат дори да погледнат вълк и акула без да се посерат ?  без дори да смятаме вредата от това да ядете тяхното "месо" .

да отидеш и да си купиш убит и нарязан труп от магазина не е кой знае какво начинание . 

виждам как умишлено игнорираш факта че съм споменал световно известни лекари от които 1ният е прецедател на американската лекарска комисия точно защото е веган . 

преди 47 минути, Shiyanu Neko написа:

супер ултра мега невероятно глупаво е да се твърди че от яденето на растения може да си кльощав следкато животните които вие ядете ядът растения за да станат 200 килограма за 1 година .

И какво точно ядат? Тревата, която тъй или иначе си расте на воля, листа на дървета и храсти? А този човек в клипа като му гледам диетата с банани, ядки и прочие, доста е богата. Не е лошо, но в друго време и на друго място, много трудно щеше да си ги набавя локални тия работи. В умерения пояс и по на север, ако нямаш месо зимата, ще трябва да караш евентуално на картофи, ябълки и някакви кореноплодни, може би някакви ядки, каквито няма всяка година. Вие разчитате на една развит пазар и производство и се ползват от това, което е станало възможно благодарение на цивилизация, за която месото и животинските продукти са били основни? Животинските мазнини също са ключови за по-северните народи, а и са много хранителни.

Сигурно ще успееш да намериш видеа от вегани, които изглеждат добре физически. Но това няма как да отрече състоянието на много други вегани, които изглеждат недохранени. Както няма и как да докажеш връзка между консумирането (традиционно) на животински продукти и рака, защото просто такава няма. Иначе толкова много хора нямаше да изкарват до дълбока старост. Щяха да развиват рак още в младостта си. А това не се наблюдава. Наблюдава се в Западния свят със съвременното хранене, но това е друга тема.

Просто това вашето е богаташко религиозно увлечение и толкова.

преди 17 минути, Shiyanu Neko написа:

за да се отглежда животно се убиват 50 пъти повече растения отколкото 1 човек може да изяде и яденето на такива не предизвиква рак аутизъм и остеопороза диабет и т.н.

Оу! Ти гледал ли си някога животни?! Викаш, трепят се растенията! Да те видя как ще пасеш трева като овца, много ми е интересно? Пробвай се на такава диета няколко месеца - трева, листа... и после ще си приказваме! Може и по малко зърно да добавяш, от мен да мине.

Истината е, че гледането на животни в много случаи е по-ефективно или добавя към ефективността на земеделието. Примерно едно време знаеш ли с какво дядо ми и родителите му са си хранили овцете, кравите? Със стъблата и листата на царевицата, която са гледали, основно. И със сено. А зърното от царевицата е било за хората и птиците. Какаляшките (кочаните) пък са горели заедно със слънчогледовите стъбла за отопление зимата, защото дърва не са имали. Всичко е било навързано. Не са разделяли нещата изкуствено като вас. Ако са карали на растителна диета в онова време, щели са да бъдат много по-слаби и болнави.

Разглеждате нещата крайно ограничено , едностранно . Всеки от своята камбанария свежда нещата до крайности....

Това може и да е любопитно с идеята за установяване границите на човешките възможности . Но в никакъв случай не е нормално ! :nono:

.....Виждал съм тежкоатлети (борци , щангисти , боксьори...) само на газирана вода да преживяват.......когато трябва да свалят килограми . И се чувстват нещастни ! :) Иначе кой знае защо предпочитат предимно "вълчи салати" ....! Не се шегувам . Със завист съм наблюдавал по разни спортни мероприятия как се оплюскват 30-40 кебапчета/кюфтета на едно ядене...... :lol6:

Казано е : " Туршия не прави шия ! " :nono:

Виж , на гимнастичките шоколад им дават......само да го душат ! Горките и те нещастни....! :lol6:

....За това - кебапчета с гарнитура ! .....:lol6:

Т.е. всекиму според нуждите и предпочитанията.....! :nono:

Време е да се разбере - пишат всякакви щуротии пари да печелят....

преди 20 минути, by_chechi написа:

Разглеждате нещата крайно ограничено , едностранно . Всеки от своята камбанария свежда нещата до крайности....

Аз да не съм тръгнал да им обяснявам, че е вредно или неморално да се яде растителна храна?

Кой е този, който прибягва до крайности?

Имайте предвид и друго: на веганите ако им се даде власт един ден, сред тях има такива, които биха забранили яденето на месо от "морални съображения". Това е напълно реалистична прогноза като гледам как върви тая пропаганда и колко са откъснати от реалния живот тия хора. Нито история знаят, нито се интересуват.

Нека не ме разбират погрешно. Ако искат да карат и на морски водорасли само. Техен избор си е. Но да ми се месиш в чуждия живот и да съдиш субективно, това не се приема. Яж си там зеленчука и си трай. Пък, който се интересува, може да те попита - защо, как и т.н. И се надявайте да не почнете да изглеждате като онези във видеокомпилацията на латвиеца.

А също знайте, че имате и МОРАЛНА ОТГОВОРНОСТ спрямо всеки човек, вслушал се в съветите ви, при който веганската диета доведе до здравословни и други проблеми. Тука вече наистина за морал ще говорим, Ауми.

преди 1 час, Shiyanu Neko написа:

то същото важи и за хората ако пуснеш хората в гората сами да си ловят животните не можете и 1 боровинка да преборите .  да се възползваш от това да убиваш безащитни животни пра пра пра пра пра пра пра пра дядо ти е решил че е мн хитро да яде трупове без да знае че яденето на тези трупове му причинява смърт .

Нямам думи. Що за промит мозък е това?! Много жалко, наистина, че гледаш през такива криви огледала реалността. Много жалко. Но изборът си е твой.

+ това "изхранването" ти ще бъде 50 пъти по евтино и ефективно ако храниш себе си с плодове и зеленчуци вместо да угояваш животно което яде 50 пъти повече от тебе и трябва да качи поне 200 килограма за 5-6 месеца .

Въобще не знаеш какво говориш. Но ще те оставя в неведение вече, защото го заслужаваш

никой не държи хората вързани в тези страни но никой не ги и кара да НЕ ядът консерви с растителна храна ако нямат достъп до прясна такава което пак е по добра алтернатива от това да си съкращават живота и да измират като гъби преди 50 годишна възраст . 

Какви консерви с растителна храна, бе перко! Какви консерви - с боб и леща ли? Ако тия хора там горе не консумират месо и животински продукти, те са приключили. Или може би ще внасят банани от Еквадор, и тропически плодове, средиземноморски ядки?! Вие наред ли сте с акъла? Не виждате ли, че този модел е напълно несъстоятелен и неустойчив? В Индия го практикуват, но там няма зима, а и акъла определено не са за пример индийците. Цигания пълна. Още повече, те гледат животни, включително крави.

Щели да ми карат хората в Аляска на зеленчукови консерви, що за простотия и гавра е това?! Иди в Аляска и карай на консерви да те видя. Нека ти спрат и доставките от континенталните Щати и Канада. Там освен картофи, марули, някакви зелета полу-оранжерийно... ами в общи линии това е.

преди 6 минути, Lumberman написа:

Нямам думи. Що за промит мозък е това?! Много жалко, наистина, че гледаш през такива криви огледала реалността. Много жалко. Но изборът си е твой.

преди 8 минути, Lumberman написа:

Какви консерви с растителна храна, бе перко! Какви консерви - с боб и леща ли? Ако тия хора там горе не консумират месо и животински продукти, те са приключили

Въобще не знаеш какво говориш. Но ще те оставя в неведение вече, защото го заслужаваш

хаххахахахаха

Щели да ми карат хората в Аляска на зеленчукови консерви, що за простотия и гавра е това?! Иди в Аляска и карай на консерви да те видя. Нека ти спрат и доставките от континенталните Щати и Канада. Там освен картофи, марули, някакви зелета полу-оранжерийно... ами в общи линии това е.

аз нямам приоритет да живея в Аляска ако ми се наложи просто ще се преместя не случайно има топли страни . Който му са живее на студ може да кара на консерви

преди 1 час, Lumberman написа:

Аз да не съм тръгнал да им обяснявам, че е вредно или неморално да се яде растителна храна?

точно това правиш ненормално е за теб да не ядеш трупове . 

Имайте предвид и друго: на веганите ако им се даде власт един ден, сред тях има такива, които биха забранили яденето на месо от "морални съображения". Това е напълно реалистична прогноза като гледам как върви тая пропаганда и колко са откъснати от реалния живот тия хора. Нито история знаят, нито се интересуват.

по скоро причината поради която яденето на трупове ще се забрани клони към "Рак , алцхеймер , деменция , brain damage " отколкото към морална . 

преди 1 час, by_chechi написа:

Време е да се разбере - пишат всякакви щуротии пари да печелят.

literally един от НАЙ силните хора на земята яде само растения 

значи цитирах ти лекари

цитирах ти изследвания.

цитирах дори и твоят Единствен източник "youtube клипове"

какво още искаш да сложим по 2000 лева и да ти покажа че мога да работя тежка физическа работа повече от теб ?

Кой е този, който прибягва до крайности?

абсолютно "не е крайно"  > да храниш животни с растения и после да ядеш животни за да стигнеш до витамините и минералите от растенията хич не е крайно.. ама хич...

абсолютно нищо крайно няма в това .

никав шанс ..

надявам се да се шегувам като пишеш тези тъпотии 

Сигурно ще успееш да намериш видеа от вегани, които изглеждат добре физически.

всички вегани които познавам изглеждат добре и могат да те бият на тежка физическа работа стига да консумирате един и същ вид калории преди нея . 

Истината е, че гледането на животни в много случаи е по-ефективно или добавя към ефективността на земеделието. Примерно едно време знаеш ли с какво дядо ми и родителите му са си хранили овцете, кравите? Със стъблата и листата на царевицата, която са гледали, основно. И със сено. А зърното от царевицата е било за хората и птиците. Какаляшките (кочаните) пък са горели заедно със слънчогледовите стъбла за отопление зимата, защото дърва не са имали. Всичко е било навързано. Не са разделяли нещата изкуствено като вас. Ако са карали на растителна диета в онова време, щели са да бъдат много по-слаби и болнави.

всъшност едно време хората са консумирали мн по малко животински продукти това е било по скоро "лукс" на богаташите.  което чиста ирония е убило доста от тях. 

Живееш в България.

1.Български оризови бобови и т.н

2.Български плодове и зеленчуци

всичко в БИО качество без да плащаш за БИО цена .

"ОМГ какво да ям в България като веган само некви вносни банани  "  

See the source image

с парите които даваш за 1 килограм трупове мога да ям 2 дена без никав проблем . 

давам ти 2000 лева да докажеш че диетата ти е по добра ама ти откаваш да ги вземеш еи това е... бг манталитет :(

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.