Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 минути, Lumberman написа:

В интерес на истината, в момента   Тъй че това го има не само в Щатско, ама там горите са необятни. И строят директно в гората цели квартали. Досега не съм убивал сърничка, да не каже някой, че карам на готово... хубави животни и не ми пречат, не че не правят и някой зулуми. Обичат ябълки и ябълкови клонки (корите).

Имаме едно хубаво място в Родопите. Купихме го с цел инвестиционен строеж. Честно ти казвам, досега там еленчета не съм видяла. Имаше по -едно време истерия за някаква мечка, която нападала  и разкъсвала животни  и всичко живо не смееше да излезе в гората. После нещата отшумяха. Природата в България е красива. Родопите са уникално място. Но за съжаление нещата се променят и там драстично.  Местните разправят с носталгия за времената, когато са се чували"песните" на чановете из планината. Има една две мандри  от които купуваме мляко и млечни изделия , когато сме там..но си мисля,че и това ще отмине, което  е много, много жалко и тъжно.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 286,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Имаме едно хубаво място в Родопите. Купихме го с цел инвестиционен строеж. Честно ти казвам, досега там еленчета не съм видяла. Имаше по -едно време истерия за някаква мечка, която нападала  и разкъсвала животни  и всичко живо не смееше да излезе в гората. После нещата отшумяха. Природата в България е красива. Родопите са уникално място. Но за съжаление нещата се променят и там драстично.  Местните разправят с носталгия за времената, когато са се чували"песните" на чановете из планината. Има една две мандри  от които купуваме мляко и млечни изделия , когато сме там..но си мисля,че и това ще отмине, което  е много, много жалко и тъжно.

А, да измислят още бремена за отглеждането на животни и още няколко показни акции на БАБX, и съвсем трудно ще стане да се гледат животни. А за райони като Родопите, където земеделието е по-трудно, животните са от жизнена важност за оцеляването на хората. Ауми ще ги съсипе без да ѝ мигне окото! То в България няма много елени и кошути, повече са сърните. Тия на снимката не съм сигурен от кой вид са. В Родопите бяха пуснали няколко кошути с GPS и едната я убили.

Когато ги няма хората, няма да ги има и животните. А когато ги няма животните, и хората не може да ги има. Преди време комунистите взеха земята на хората. Сега от ООН ще натискат да намалят домашните животни (добитъка). Да излизаме от ООН, докато е време...

Бях чел разказите на Дж. Макгахан за баташкото клане. И има описание на района. Било е пълно с хора, ниви, дъскорезници, здрави, масивни къщи... процъфтяващо място. Сега става пущинак :( Да не идва ни комунизъм, ни демокрация. Ни глобализация.

Earthling Ed vs. Millie Weaver

Добър дебат. Учтиви, информирани и искрени. Девойката приятно ме изненадва. Аз бях пускал един неин репортаж по темата преди време, но беше кратък.

Неко-сан, обърни внимание.

Maлко на темата "веганска състрадателност" (да не мислите, че е само Ауми?). Коментари под едно видео за семейство вегани, които признават, че се отказват от веганството:

Цитат

Мелиса Кабрера
Преди 4 седмици (редактирано)

Франк,

Мога лично да потвърдя, че това, което казвате, е вярно. Ето някои от отговорите, които получих, когато казах на вегани, че вече не съм веганка, защото ми даде неврологично заболяване (което буквално ме остави без работа за 2 години).

- те ми се подиграват
- Надсмиват ми се
- Казват, че никога не съм била веган
- Те казват, че истинският веган никога няма да яде месо, без значение какво му се случи
- Наричат ме shill (за каква компания - кой знае)
- Наричат ме лъжкиня
- Нападат ме с обиди
- Наричат ме глупава, изостанала, к*чка, и т.н.
- Казват ми, че съм заблудена
- Аз съм убиец
- Аз съм мръсен ПОС (point-of-sale?), който обича да яде мъртви трупове
- Не съм се опитала достатъчно
- Нямам морал
- Болестта ми беше просто извинение
- Липсва ми дисциплина

Когато им казвам, че яденето на риба експоненциално помогна за излекуването на болестта ми, и аз се чувствам добре за първи път от години, ето какво получавам:

- Трябва да се откажа от храните, които ми помагат
- Ако мога да ям животни за здравето си, това прави ли окей за тях да ядат хора
- Трябва да опитам с XYZ хранителна добавка
- Рибите са мръсни и ужасни

И така нататък, и така нататък.

Веганско състрадание на FULL дисплей.

А ето още един случай от Германия:

Цитат
Това момиче Кристин
Преди 4 седмици

Тук в Германия има един музикант, който всяка година преди Коледа е домакин на коледна вечеря за стотици бездомни хора. Той е бил атакуван в социалните мрежи от вегани, защото храната, която е била сервирана, е традиционна коледна храна съдържаща месо. Веганите обичат да твърдят, че са видите ли толкова състрадателни, но нямат абсолютно никакво състрадание към собствения си вид. Това е лудост!

Под собствен вид жената има предвид към "другите човеци".

Историите са потресаващи. Точно като членове на религиозен култ, които се отнасят с презрение към всеки напуснал култа.

Неко-сан също демонстрира "добри обноски" и "учтивост" и ме спечели на страната на веганството, даже му блокирах акаунта да не го виждам какво пише. И предполагам, че е много доволен от себе си. Създава "доволни клиенти".

Гледах поредното интервю на sv3rige с един бивш веган, този път "американец" от слънчева Калифорния, по произход май е афганистанец. Човекът е пробвал какво ли не, връщал се към яйца и мляко, за да регенерира тялото си, след като растителната диета го разсипва. Имал е лични контакти с някакви вегански изследователи и светила, след което всякакви надежди относно растителната диета у него се разсейват. Много информативно интервю, по-различно от останалите. Не е типичният веган, който е чакал да се срине здравето му и да се откаже веднъж и завинаги, но многократно се е връщал към веганството с надежда да го направи "както трябва". Накрая стига до трудовете на Уестън А. Прайс (Weston A. Price). От личен опит казва, че спирулината и други такива водорасли се задържат в черния дроб, очевидно организмът не ги усвоява. Bottom line: веганството е толкова фейк колкото може да бъде. И дори самите доктори и фронтмени не вярват, че може да се кара с растителна диета. Човекът прави някои много добри изводи и дава разумни съвети. Интервюто е на английски:

А хората, които заблуждават съзнателно, че веганската диета работи като знаят, че те самите имат проблеми и вземат много хранителни добавки - тези са престъпници.

Може и да не напиша статията накрая, но определено мога да събера една компилация от мнения и цитати на бивши вегани. Както и коментари на хора, които може да не са били вегани, но знаят какво говорят. Хайде един малко смешен цитат за разведряване:

Цитат
 I only found this channel because I was trying to work out why vegans were repeatedly crashing their cars into my fence at my business.  i surveyed them and found they were mostly vegetarians or vegans. It shows concentration is lost on a poor diet.
Намерих този канал, само защото се опитвах да разбера защо веганите многократно разбиват колите си в оградата на моя бизнес. Аз ги разпитвах и открих, че те са предимно вегетарианци или вегани. Това показва, че концентрацията се губи при бедна диета.

Можете да прочетете и разумните съвети на лекари-вегани, за ползите от растителното хранене.

https://nutriciously.com/vegan-doctors/

https://www.humanedecisions.com/medical-doctors-advocating-a-plant-based-diet/

https://www.plantbaseddoctors.org/find

https://veganholistic.com/vegan-plant-based-doctors/

Веганското хранене ще ни спаси от болести

imageproxy.php?img=&key=d4983f46f2ea7d6a„Ние сме единственият вид на планетата, който продължава да пие мляко и след т.нар. отбиване от гърдата - казва световноизвестният специалист в областта на храненето и диетологията, автор на т.нар. „Китайско изследване”, д-р Т. Колин Кембъл – професор по биохимия на храненето в Корнелския университет, САЩ. Повече от 40 години д-р Кембъл провежда изследвания, изучавайки взаимовръзката между храненето и здравето, той е директор на проекта „Хранене и здраве Китай- Оксфорд-Корнел”, който стана известен като „Китайското изследване”. Този проект е най-обширният, подробен и всеобхватен анализ за ролята на храненето за болестите и здравето от всички, провеждани някога.  

Чистата веганска диета без продукти от животински произход е най-оптималната за здравето. До такъв извод са стигнали д-р Кембъл и синът му Том Кембъл, след което издават и книгата „Китайското изследване”. Д-р Кембъл продължава да участва активно в развитието на националната и международната политика на хранене. „Знаете ли - казва специалистът, - ние сме единственият вид на цялата планета, който продължава да пие мляко и след т.нар. отбиване от гърдата.

Имайте предвид, че несмилаемата белтъчина в кравето мляко предизвиква отрицателна верижна реакция на телата на новородените, децата и възрастните. Тай като тази белтъчина в крайна сметка стимулира растеж на клетките в тялото и растежа на раковите клетки по-бързо, отколкото другите белтъчини. Това е свойствено за животинските белтъчини въобще. Затова белтъчината в млякото предизвиква много проблеми. Когато тя не може да се разтвори до съставните й аминокиселини, малки вериги аминокиселини остават непреработени, наричат се пептиди. 

Те се всмукват в кръвта, 

особено на новородените и изглеждат като чужди белтъчини, каквито са и всъщност. И човешкото тяло изработва антитела, специфични именно против тях. Впоследствие тези антитела се обръщат и откриват същите вериги аминокиселини в клетките на задстомашната жлеза, отговаряща за производството на инсулин. И така, изработват се антитела против тези чужди белтъчини, а след това се обръщат против подобните вериги аминокиселини в задстомашната жлеза и я разрушават. Именно това води до диабет първи тип”. 

Най-добрият съвет за всички майки е да кърмят бебетата си минимум година, може и до две години. Това е естественото развитие на нещата. Ако жената не може да кърми въобще или кърми недостатъчно време, напълно достатъчно е да храни бебето си с растителна белтъчина на прах. Разбира се, тя не е полезна колкото майчиното мляко, това трябва да се разбере. И когато на бебето вече може да се дава вода и хранителни вещества от натурални продукти, тогава му давайте такова мляко на прах с растителни белтъчини.

В предишно свое интервю д-р Кембъл обяснява, че минимум 50% от парниковите газове, изпускани в атмосферата, са резултат от процеса на производството на добитък. С други думи, употребата на месо стои зад измененията на климата. 

„Въпреки че още е неофициално, има група хора, доста важни хора, които са направили такава сметка - казва той. – И изучавайки внимателно тези цифри, те са стигнали до извода, че животновъдството е причина за повече от 60% от глобалното затопляне. Това не са 18%, както се смяташе преди 3-4 години и дори не са 50%, както доскоро се предполагаше. Тези данни мен леко ме смаяха и не са известни почти на никого. Изводите от всичко това са невероятни. Първо, че 

основната причина за глобалното затопляне е метанът, 

а не въглеродният двуокис. И това е важно, защото метанът е много по-мощен. Второ, което вероятно е по-важно, това е полуразпадът, когато метанът се издига нагоре. Този период продължава 8-9 години, както ми казаха. Докато въглеродният двуокис се издига някъде за 75-100 години. Това означава, че метанът, който сега е там, ако престане да се произвежда, той ще започне бързо да се разпада за кратко време. А дори и да намалим производството на въглероден двуокис с 20% - максимумът, на който можем да уговорим политиците, това няма да доведе до нищо! След две-три поколения и това ще е под въпрос. Ето защо е толкова важно. Това, което ядем, е по-важно от всичко за нас и нашата планета.” 

Растителните диети ни осигуряват здраве, предотвратяват болестите и носят много ползи, особено контролирайки разходите за здравеопазване. Разходите за здравеопазване могат да бъдат значително понижени, ако например всички преминем на растителна храна. Д-р Кембъл споделя идеите си за това как да се привлече вниманието към толкова важни неща, каквото е веганският стил на хранене и неговата връзка със здравето, причините за глобалното затопляне и другите крайно важни за обществото проблеми. „Според мен - казва той - най-добрият начин е да сведем тази информация надолу, по места. Ако убедим хората или поне ефективно ги информираме, те биха могли да вземат решение за собствените си интереси. Пък и шансовете тази информация да се разпространява са много по-големи. Защото, давайки на обществото добър продукт, който действително работи, правейки го достъпен и удобен, е най-добрата рецепта той да бъде разпространен. Ние трябва да разберем колко важна е тази информация и след това да я предоставим на обществото. Нека обществото реши. Те, хората, ще си решат какво да правят с тази информация. Аз нямам никакви съмнения в това отношение.”

Съвременните лекари не ги обучават за диетолози. В медицинските университети не учат тази дисциплина. Но е факт, че има много добри хора и те се насочват към медицината, желаейки да помогнат на хората, това е тяхната цел. 

преди 6 часа, Aumi написа:

Можете да прочетете и разумните съвети на лекари-вегани, за ползите от растителното хранене.

Да, "ползите" сме ги видели. Толкова бивши вегани с увредено здраве са ги видели и нямат намерение да повтарят експеримента. Една от ползите е отслабването на умствените способности, която за съжаление печално поробва съвсем хората, влезли под влиянието на култа на веганството. А тия доктори ще си плащат за експериментите с човешки животи и отхвърлянето на доказани през хилядолетията начини на хранене.

Единствените краткосрочни ползи от растителна диета са пречистване на организма, тип "пост". Това е. Другото са бълнувания на заблудени религиозни човеци или платени шарлатани.

Което доказват и тоновете хранителни добавки, които вещества очевидно растителната храна не успява да снабди. Това само трябва да е сигнална лампа за всеки умствено-неувреден веган.

Иначе съветът на мъжа от Калифорния и към веганите беше да си вземат земя и да си отглеждат сами продукцията и да видят как ще оцелеят на своята диета. Тогава сами ще видя колко е устойчива тяхната философия. Веганите са основно градски чада с бял цвят на кожата, които купуват продукти от хиляди километри - разглезени от бързата и лесна глобална търговия. И това ще премине заедно с глобализацията.

преди 3 часа, Lumberman написа:

Единствените краткосрочни ползи от растителна диета са пречистване на организма, тип "пост".

Т.е. организмът не е чист или е задръстен, когато не приема достатъчно растителна храна, и има нужда от растителната за прочистване.

Цитат

Иначе съветът на мъжа от Калифорния и към веганите беше да си вземат земя и да си отглеждат сами продукцията и да видят как ще оцелеят на своята диета.

Същият съвет може да се отправи и към невеганите.

Колко от тях биха могли да отглеждат сами храната си?!

Отдавна живеем в такива времена, в които малко хора отглеждат сами храната си.
Никой не може да си е самодостатъчен, затова е създаден стокообмена между хората и продуктите които произвеждат.

Беконът увеличава риска от колоректален рак и е класифициран като „ канцерогенен за хората ” от Световната здравна организация. След преглед на повече от 800 проучвания, СЗО стигна до заключението, че всяка 50-грамова порция обработено месо (няколко парчета бекон или хот-дог), консумирана ежедневно, увеличава риска от колоректален рак с 18%.

Диетологът на лекарския комитет Лий Кросби, RD, също пише на главния изпълнителен директор на McDonald's Стив Истърбрук, призовавайки го да помогне на клиентите да се борят с колоректалния рак, като сервират повече растителни храни.

BreakUpWithBacon_McDonalds_Demonstration-MED.jpg

https://www.pcrm.org/baconhour?fbclid=IwAR2CRqse9P8s7Q-RleCSRNlmP2uwB2L-X6149oB7hlrPeMTJYbjnjkC74Nk

преди 3 часа, Aumi написа:

Т.е. организмът не е чист или е задръстен, когато не приема достатъчно растителна храна, и има нужда от растителната за прочистване.

Има достатъчно боклучави храни и от животински, и от растителен произход. Човек може и просто да е преяждал. Съвременното хранене изобилства с храни, съдържащи вещества, които не се усвояват. Тъй че пречистването си значи точно пречистване. Веганите пък най-много ги правят ти "детоксикации". И то и много често след години на растителна диета.

преди 3 часа, Aumi написа:

Същият съвет може да се отправи и към невеганите.

Колко от тях биха могли да отглеждат сами храната си?!

Моля те, не прави куци опити да отклониш въпроса. Той го казва с идеята, че като опитат, хората ще видят от опит, че без животни работата не става. Веганите на теория ги докарват нещата, но си нямат идея как функционира светът. Ти си типичен пример, между другото :) Не е нужно да си отглеждаш 100 % от храната, но поне някакъв значителен процент. Не 0 % или 10 %. Навремето дори занаятчиите са имали градини у нас, всеки, дори държавните служители, са отглеждали растения и животни. Това е било нормално. Ясно е, че това няма как да стане - да гледаш кой-знае какво на балкона - ако си в големия град. Въпреки че има някои "ентусиасти", които си гледат на терасите в блока и коне, и прасета. Не взимайте техния пример.

Това колко биха могли сами да си отглеждат храната е съвсем друг въпрос. Но повечето фермери не са вегани, да те светна. Дори земеделие без добитък (вместо машини) не се прави. Но на самонадеяни богаташчета в 21-ви век какво да обяснявам? Вие си мислите, че откривате някаква панацея, а всъщност се подигравате със столетия човешки опит и история. И разчитате на една система за търговия, която е напълно неустойчива и абсурдна, и искате милиарди човеци да се поставят в такива нездрави зависимости? Ако веганството не може да се практикува и да бъде устойчиво единствено или почти изцяло с локална продукция, пет пари не струва! Изследвай исторически какво е ставало с градове и държави, които са разчитали за изхранването си главно на внос, когато този внос се проваля. Ако нещо работи в малък мащаб, то може и да се мултиплицира. Но ако работи само в огромен мащаб (като вашите вегански диети), редно е да се замислите не градите ли дома си върху пясък.

преди 1 час, Lumberman написа:

...

Не ми се спори, затова ти предлагам да прочетеш тази статия, от една българска лекарка:

http://dr.tanyagrandeva.com/mesoto-kato-hrana-na-trapezata-vi-nomer-3-ot-osnovnite-printsipi-na-zdravoslovnoto-hranene-vav-formulata-na-zdraveto-ili-kakvo-ne-se-kazva-za-hranata-blog58.html?fbclid=IwAR1Wf3mDJ767Z-8OQvyKr-zwsMqN2mwbMM-yQmXVHegMUIprhaXgUmQVzzM

преди 41 минути, Aumi написа:

Не ми се спори, затова ти предлагам да прочетеш тази статия, от една българска лекарка: 

Викаш, тя да свърши споренето вместо тебе. Питбула ли ми пускаш? :) И на мен не ми се спори с тебе, Ауми. Постигнали ли сме съгласие за нещо? Ако го правех заради тебе единствено, трябваше отдавна да съм се отказал.

На пръв поглед ще кажа само, че човекът може. Стига да не е слабоумен или сакат, и хората са измислили всякакви начини да хващат плячка. Не е нужно да го правим като леопарда, който няма същия акъл, но с оглед на другите особености на тялото му - има всичко необходимо, за да се прехранва. Не е нужно да тичам да ловя сърни и да ги хапя зад врата. Мога да гледам кокошки, които лесно се хващат и лесно се колят. А агнета знаеш ли колко трудно се убиват? Не се пробвай да ги хапеш по врата, не е добра идея. Човекът, прочее, не е животно, Ауми. Там ви е най-базовото разминаване. Ти ако си произлязла от маймуните, аз не съм.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Човекът, прочее, не е животно, Ауми. Там ви е най-базовото разминаване. Ти ако си произлязла от маймуните, аз не съм.

Напротив, според теб, и други като теб, човекът е хищник. А хищникът е животно!

.........................................................

ПЛУТАРХ – парливи думи за варварските навици на “дивашкото човечество”

_3_aUghNjO.jpg

“Най-често се разстройва храносмилателният орган след месна храна, защото тя скоро го затлачва и оставя лоши последици. За човека ще бъде най-добре да не яде никак месо, защото земята ни дава достатъчно много предмети, които ни служат не само за храна, но и за наслада. Но човек от алчност се нахвърля върху всичко, за да задоволи прищявките на своя апетит – опитва всичко, вкусва всичко и сякаш, търсейки това, което трябва да е за него, става едно всеядно животно. Той употребява месо не защото има нужда или необходимост, а от сластолюбие и пресищане, понеже вижда, че му се дава да прави свободен избор между тревите и плодовете, чието изобилие е неизчерпаемо. Той търси и намира нечиста и неудобна храна, която се доставя с цената на убиването на живи същества. И по такъв начин излиза по-жесток от най-кръвожадните диви зверове. Кръвта и месото на убитото животно могат да нахранят ястреба, вълка и змията, но за хората те са излишни храни.”

“Защо хулите земята, че уж тя не е в състояние да ви нахрани и напои?”

“Вие ме питате поради каква причина Питагор се е въздържал от употребата на месо. А аз се питам поради каква причина и в какво състояние на ума човекът допира устните си до плътта на мъртво създание, сервирано на масата пред него, и нарича храна това, което доскоро се е движело, живяло и с ужас се е съпротивлявало. Как човешкият поглед може да издържи да гледа клането на животно, при което вътрешностите се изкормват, а крайниците се отделят от тялото? Как може носът да вдишва вонята? Как езикът не се отвращава, когато влезе в допир със сокове и серум  отмъртва плът? Защо не ядем вълци и лъвове, които застрашават живота ни, а убиваме безобидни, покорни създания, които не могат да ни сторят никакво зло? Заради парче плът ние ги лишаваме от слънце, светлина и живот, на които те имат същото право, както и ние. Ако сте толкова сигурни, че животните са предназначени за ваша храна, тогава сами убийте това животно, чиято плът искате да изядете. Но го убийте с голи ръце и със зъби, а не с тояга, сатър или брадва!”

“Наричате хищни и жестоки лъвовете, тигрите и змиите, когато сами вие никак не им отстъпвате по варварство. И все пак за тях убийството е едничкото средство да съществуват, а за вас то е излишен разкош и престъпление. Всъщност ние не убиваме и не ядем лъвовете и вълците, което бихме сторили за самозащита, а напротив, оставяме ги спокойни, а преследваме и убиваме невинните, домашните, безпомощните същества, които са лишени от оръдие за самозащита. Горко на нашето дивашко човечество! Страшно е да се видят трапезите на богатите, заобиколени от тези, които простират върху тях убитите тела – касапите и готвачите. А още по-страшна гледка представлява същата трапеза подир пира, защото оголените мощи са по-грозни, след като бъдат оглозгани.”

“Ако въпреки всичко, още твърдите, че природата ви е предназначила за такава храна, тогава убивайте поне сами това, което вие искате да изядете, но вършете това само с вашите природни оръдия, без да употребявате нито ножа на месаря, нито брадва, нито сопа. И така, както вълците, лъвовете и мечките убиват сами всичко, с което те се хранят, така и вие убивайте кравата или вола, като ги захапвате с вашите челюсти, като гризете свинята с вашите зъби, като се хвърляте върху заека или овцата и ги разкъсвате на парчета, без да търсите време и място. Като извършите сами всичко това, тогава седнете на вашата трапеза. Но ако чакате някое живо и мислещо същество да бъде лишено от живот от други хора, и ако на вас самите е противно да изтръгнете сърцето на своята жертва и да пролеете нейната кръв, то защо вие, питам ви аз, в разрез с природата, се храните със същества, надарени със съзнателен живот? Нещо повече: даже след като са убити вашите жертви, вие не ще ги ядете в тоя вид, в какъвто са доставени от кланицата. Вие ги варите, печете и съвършено ги изменявате с огън и подправки. Вие напълно видоизменяте убитото животно, като употребявате десетки хиляди миризливи треви и зеленчуци, за да излъжете по тоя начин вашия естествен вкус и да го приготвите да приеме неестествената храна.”

– Из тракт “ЗА ЯДЕНЕТО НА ПЛЪТ”

на ‎27‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 12:23, Lumberman написа:

Веганската адженда набира скорост... ООН, Оксфорд, Харвард, научни публикации... За съжаление тези хора искат в дългосрочен план да забранят да се гледат животни. Борбата е в началото си.

И овцете се оставят да ги води ООН!

са институции които правят изследвания за вредата от животинският протеин.

и както обърна внимание "защитата" на човека беше .. "ама това са изкривени изследвания . извинявай 3те най големи научни бази на света твърдят едно и също ама са платени и изкривени институции ?

защо за да мога да си купувам Български домати от Америка ?!?!?

преди 23 часа, Lumberman написа:

Викаш, тя да свърши споренето вместо тебе. Питбула ли ми пускаш? :) И на мен не ми се спори с тебе, Ауми. Постигнали ли сме съгласие за нещо? Ако го правех заради тебе единствено, трябваше отдавна да съм се отказал.

ти със себе си неможеш да постигнеш съгласие какво остава с другите . 

п.с

не виждам какъв е проблема :

1. Аз мога да си купувам био органик ултра БГ зеленчуци от Български производители

2. вие можете да си ядете био супер ултра органик животински продукти от Бг производители.

накрая просто който първи се разболее губи. няма как да излезеш на глава с наивните хора.

как да стигнете до съгласие ???

нито от морална нито от здравословна гледна точка не е редно да се ядът животни които са яли растения за да ви набавят витамините от растения .

преди 1 час, badsector написа:

Това е напълно неморално. Правилното нещо е да умреш от глад или да се разболееш от недохранване. Много по-възвишено. А смъртта е най-висшата ценност за всеки веган. Те твърдят, че почитат живота, но всъщност идеологията им носи единствено смърт.  За съжаление нямат очи да го видят.

Ауми, между другото, ти вземаш ли хранителни добавки? Имаш ли необходимост от тях? От колко време си веган?

на 31.01.2019 г. в 7:00, Aumi написа:

даже след като са убити вашите жертви, вие не ще ги ядете в тоя вид, в какъвто са доставени от кланицата. Вие ги варите, печете и съвършено ги изменявате с огън и подправки. Вие напълно видоизменяте убитото животно, като употребявате десетки хиляди миризливи треви и зеленчуци, за да излъжете по тоя начин вашия естествен вкус и да го приготвите да приеме неестествената храна.”

Аз казвам, Ауми, да практикувате това, което проповядвате, а именно - храни като боб, леща, нахут, ориз, соя, грах, бакла, просо, пшеница, ръж, овес, царевица, ечемик, елда и прочие да ги консумирате директно както са. Никакво готвене, никакво подправяне, никакво киснене или блендиране, за да не ги "измените съвършено". И внимавайте да не си счупите зъбите! Помнете, че това е "естественият начин" тези храни да се консумират, иначе се "видоизменят"! Съгласни ли сте?

Бионсе и Джей Зи дават безплатни доживотни билети, ако станеш веган

Инициативата е в подкрепа на проект на певицата, който насърчава хората да консумират предимно зеленчуци

zx860y484_2036839.jpg

Aмериканските звезди Бионсе и Джей Зи предлагат на американските си фенов шанса да спечелят безплатни билети за техните концерти в следващите 30 години, ако в заманя успеят да преминат на веган диета за месец.

Изпълнителката обяви възможността в "Инстаграм" профила си, където има над 123 млн. последователи. В сряда тя публикува информация за проекта "Грийнпойнт", който окуражава хората да намалят своето вредно влияние върху околната среда чрез преминаването към хранене, което се състои изцяло от растения.

Според условията на съревнованието, един от феновете ще получи комплект билети за един концерт от всяко едно официално турне на Бионсе и/или Джей Зи в следващите 30 години.

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/bionse-i-dzhej-zi-davat-bezplatni-dozhivotni-bileti-ako-stanesh-vegan.html?fbclid=IwAR0ii1yyXkbJBEdwRM0pQFE0gzWiivW_XyebcInmZgfqxTOQz2ujf94yDgg

Като има кой да им се връзва на тия!

И Бийонсе и Джей Зи са се продали на тези, които държат парите в индустрията и бутат тоя свят в посоката, в която желаят. Съответно ще лансират това, което им се каже, ако искат да запазят статуса си. А тези, които се отклонят от предначертаната роля или ги хоспитализират, или ги убиват, или "умират" при съмнителни обстоятелства. Но, Ауми, ти ми цитираш Бил Гейтс, защо да не ми дадеш за пример и Саша Фиърс, може да пробваш и с Майли Сайръс или дори за десерт с Лейди Гага? "Звезди" известни с това, че са известни. Тези хора са толкова независими колкото бившия ни президент.

Ако искаш да дадеш за пример някой, който не е жив роб в развлекателната индустрия, може да пробваш с ето този... той не им е цепил басмата очевидно и макар че никога не съм го харесвал, е много нива над онези двамцата от материала по-горе:

Този човек не е имал илюзии относно хората, които управляват света. А Ауми се прехласва по "човеколюбивите" инициативи на Обединените Нации! По "благотворителността" на г-н Гейтс. И откога онези там започнаха да се грижат за тези другите? Онези същите дето натискат за "демокрация" и "човешки права" в цял свят? Същите хора, които оправдават проливането на невинна кръв къде ли не (като CNN) и манупилират зрителите без свян, тези същите се загрижили за здравето на хората!? Май се шегувате!

Какво казва "лошият" Джексън:

Не е успял да си гарантира фенове с препоръчване на веганска диета.

И Пол Маккартни ли е подкупен?

-----------------------------------------------------------------------------------

Пол Маккартни иска от теб да направиш едно нещо за планетата

Защо музикантът е вегетарианец? От състрадание към животните, споделя той в интервю за „Нешънъл Джиографик“

âÐоже да бÑде доÑÑа пÑиÑÑно, когаÑо внимаваÑе какво пÑавиÑе, какво ÑдеÑе, как живееÑе и миÑлиÑеâ, ÑÐ¿Ð¾Ð´ÐµÐ»Ñ Ðол ÐаккаÑÑни. Снимка: ÐÐÐ/ÐÐÐÐС - Ðол ÐаккаÑÑни иÑка Ð¾Ñ Ñеб да напÑÐ°Ð²Ð¸Ñ ÐµÐ´Ð½Ð¾ неÑо за планеÑаÑа

Запитайте се какво да искате направите с останалата част от живота си и дали би ви било интересно да се опитате да промените света. Призивът е на Пол Маккартни, отправен чрез списание „Нешънъл Джиографик“. В интервю пред Сюзан Голдбърг, главен редактор на изданието, музикантът, който е известен повече с песните си, отколкото като защитник на различни хуманитарни каузи, обсъжда личните си избори и пристрастия.

75-годишният Маккартни е вегетарианец повече от 40 години. И в интервюто споделя първоначалната причина за отказа си от месо – състраданието към животните, които му били симпатични още от детските книжки, с които е отрасъл.

„Подкрепям много каузи, но тази конкретно е много лична за мен, защото аз така живея – казва Маккартни. – Чрез тази кампания мога да кажа на хората: „Просто опитайте“ и да им покажа, че всъщност може да бъде доста приятно, когато внимавате какво правите, какво ядете, как живеете и мислите. Запитайте се какво да искате направите с останалата част от живота си и дали би ви било интересно да се опитате да промените света.“

https://www.ploshtadslaveikov.com/pol-makkartni-iska-ot-teb-da-napravish-edno-neshto-za-planetata/

Пол Маккартни е на 76 всъщност. Почти на 77 даже- остават му 4 месеца до тази възраст. Нормално е да му дрънчат съчмите. Ненормално е, това да се използва за пропаганда.

Това е пълна пропаганда - месоядните били диваци и много агресивни, а веганите - извор на духовност, морал и съпричастност. Това дали човек е добър или лош е качество много по-високо от материалният свят и най-малко зависи от това с какво се храни. Месото е едно от малкото храни, което отделя хормони на щастието, че как иначе, нали е набавено от друго чувстващо и щастливо преди да умре същество, докато по мои наблюдения вегетарианците и веганите често са нещастни хора, умърлушени, лесно се изморяват, подлагайки тялото си на безкрайни мъчения. Това че изяждаш друго живо, чувстващо същество не те прави нехуманен, нехуманист е този който го убива  по мъчителен начин. Затова в живота си има йерархия и за всяка работа си има човек. Витамините от месото не могат да се набавят от никакви растителни продукти, самият аз съм полувегетарианец и част от витамините си ги набавям от яйчени продукти и соята, ядките, тиквата, което съвсем не е достатъчно за пълноценна и разнообразна храна. Организмът бързо се насища на едни храни, след което му са нужни други. На някои хора организмът им трудно понася лишенията, особено тези които работят тежък физически труд, ами че те без месо, сланина и ракия, са направо мъртви. Месото както и сладките ястия е едно от малкото неща които доставят радост и наслада на тялото. Не е нужно да бъдем убийци за да се храним с животни, щом човек трябвало сам да си приготвя храната, значи може и да реши дали да коли като звяр друго живо същество или просто да изчака естествената му кончина, грижливо угоявал го. И макар и пълна вече с токсини мастна тъкан от старотото животно, все ще може да се отдели малко чисто месце, колкото човека да не умре от глад. Иначе е грехота да хвърлим труповете на лешоядите и червеите.

Проблемът е че днес месото е лесно достъпно и човек не полага никакви усилия за да го получи, освен да хвърли няколко излишни пари. Така той няма никакъв контрол над храната си и затова се разболява. Нашите деди са живяли дълго, защото едно прасе са го изяждали за 1 година цяла фамилия по 4-5 човека и раздавали на роднини, на кумшии и най-важното-работили са тежък физически труд. Нека да се включи поне един веган който да работи като хамалин по строежите. Ами няма такъв. Или всички тези дето ви строят къщите, извозвайки ви боклука са просто едни диваци?

преди 4 часа, Aumi написа:

И Пол Маккартни ли е подкупен?

Не мога да кажа. Нямам наблюдение за него. Но какъв аргумент е това, че той е вегетарианец? Дядо ми пък е месоядец. И баба ми и тя беше месоядка (т.е. ядеше и месо), преди да почине. Стават 2 на 1.

А ти Ауми, не се научи да правиш разлика между хора и животни, и третираш животните като хора, а хората като животни. Предполагам, щото с добитък никога не си се занимавала. И животните хора трудно ще ги направиш, но хората - добитък определено можеш.

преди 1 час, peppone1 написа:

Това е пълна пропаганда - месоядните били диваци и много агресивни, а веганите - извор на духовност, морал и съпричастност.

Това си е едновремешна ерес очевидно. И никога не е била широко приета. Просто няма народи и племена, които да са били вегани. Изключае някои индийци по религиозни причини. Капка в морето, дето се вика. Но някои се впечатляват.

Пак казвам, нямам против някои хора да не ядат животински продукти, но съм абсолютно против да го налагат на останалите.

Между другото, Ауми, зададох ти едни въпроси по-горе? Не ги ли видя та ги пропусна?

преди 4 часа, Aumi написа:

И в интервюто споделя първоначалната причина за отказа си от месо – състраданието към животните, които му били симпатични още от детските книжки, с които е отрасъл.

И какво страда една крава като я доиш? Нищо не страда! Даже им е приятно, защото ги облекчаваш. Все едно да кажеш, че страда щото телето ѝ бозае. A приятно ли ѝ е като ѝ даваш сено цял ден да яде и блажено го дъвче? Или това може да го игнорираме? Не може човек да се фокусира само на лошото (според него) и да пропуска доброто.

Като я заколиш - наистина страда за броени секунди. Но дори да не я заколиш ти, а да умре от естествена смърт или да я убие звяр - пак ще страда, дори може би повече. Затова има значение как е живяла, а не как е умряла. Всички умират рано или късно. Това за страданието не е никакъв аргумент, понеже въобще не е задължително животното да страда.

Може би това, което е най-нехуманно, поне от християнска гледна точка, е да се консумира кръвта на животното, и това е изрично забранено. Защото животът (или душата) му бил в кръвта... Е, това вече е неуважение към животното и гавра. Неслучайно се счита за проклятие да те изядат диви зверове и да ти изпият или излочат кръвта.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Като я заколиш - наистина страда за броени секунди. Но дори да не я заколиш ти, а да умре от естествена смърт или да я убие звяр - пак ще страда, дори може би повече. Затова има значение как е живяла, а не как е умряла. Всички умират рано или късно.

Няма какво да кажа повече по въпроса, след като ти в насилието не виждаш насилие, и никога и за миг не си представяш да си в позицията на страдащото същество.

преди 2 часа, Aumi написа:

Няма какво да кажа повече по въпроса, след като ти в насилието не виждаш насилие, и никога и за миг не си представяш да си в позицията на страдащото същество.

И аз какво повече да кажа? Явно пропагандата е намерила своето място. Ако такъв елементарен пример не разбираш,, трябва да търсиш помощ. Как коленето на животно за броени секунди е по-лошо или причинява повече страдание от умиране от естествена смърт, или смърт от болест, инцидент или нападение от хищник? Вие да не би да предлагате безболезнена смърт (евтаназия)? Или може би сте решили проблема с умирането и животните ще живеят вечно? Не, всъщност предлагате да не живеят въобще и съответно да не умират. Много мило. А с хората какво ще правите? Някои хора живеят много по-труден живот от повечето домашни животни? И тях ли да ликвидираме по "етични" подбуди? За какво да се мъчат? Колко деца има в Африка дето са "в повече" и "по-добре да ги няма", нали?

Мисля, че всеки трезвомислещ и неиндоктриниран във веганството човек може да види абсурдността на твърденията ти.

За пореден път ще те помоля  да се въздържаш от публикуването на видео, включващо  сцени на насилие 

Диалогът ви е интересен и съм сигурна, че можеш да се аргументираш, и по друг начин

Редактирано от Лин (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.