Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Разбира се, че е така. Но също така не важи ли и обратното...? Ако примерно си добър към едни хора или животни, но си лош към други, дали наистина можеш да бъдеш наречен добър и почтен човек?!

Всяко поведение си има своите мотиви, Ауми. За това и мислещите същества трябва да избягват да слагат всичко под общ знаменател. Немотивираното лошо отношение към някого е едно, а евентуалната нелицеприятна реакция след провокация е съвсем друго.

Не може да се твърди, че някой е кофти човек само, защото не обръща и другата си буза или постоянно премълчава и подминава. Пак стигнахме до много елементарно ниво на разглеждане на взаимоотношения, които дори нямат нужда от обяснения.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

Всяко поведение си има своите мотиви, Ауми. За това и мислещите същества трябва да избягват да слагат всичко под общ знаменател. Немотивираното лошо отношение към някого е едно, а евентуалната нелицеприятна реакция след провокация е съвсем друго.

Не може да се твърди, че някой е кофти човек само, защото не обръща и другата си буза или постоянно премълчава и подминава. Пак стигнахме до много елементарно ниво на разглеждане на взаимоотношения, които дори нямат нужда от обяснения.

Да, много зависи от това с каква мярка се мери това за което се говори Естествената емоционална реакция е нещо нормално за човешките същества, но пък толерирането на убийството на едни същества, а защитата на други, е нещо съвсем различно.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Да, много зависи от това с каква мярка се мери това за което се говори Естествената емоционална реакция е нещо нормално за човешките същества, но пък толерирането на убийството на едни същества, а защитата на други, е нещо съвсем различно.

Интересно ми е дали ти правиш някакво разделение на живите същества. Или отношението ти е еднакво към абсолютно всички.

Интересно ми е дали ти правиш някакво разделение на живите същества. Или отношението ти е еднакво към абсолютно всички.

Искам да ти отговоря чрез тази статия, защото това което искам да ти кажа, е казано много добре тук.  Надявам се един ден, всички да осъзнаете и разберете казаното в нея.

Нека тогава и аз да ти отговоря с една статия :

Вегетарианство, веганство и права на животните: критика

Сигурна съм, че не си прочел статията която цитирах, но и аз си признавам че прочетох по диагонал твоята, и ми стана пределно ясно какво се казва в нея.Затова ще кажа само едно - че всеки е свободен да използва своя разум и свободната си воля да прави това, което мисли че е правилно според него.

За мен и за други като мен, в убийството на животни за храна няма нищо морално, етично, хуманно и т.н....така че, моят избор вече съм го направила. :sunglasses:

Сигурна съм, че не си прочел статията която цитирах, но и аз си признавам че прочетох по диагонал твоята, и ми стана пределно ясно какво се казва в нея.Затова ще кажа само едно - че всеки е свободен да използва своя разум и свободната си воля да прави това, което мисли че е правилно според него.

За мен и за други като мен, в убийството на животни за храна няма нищо морално, етично, хуманно и т.н....така че, моят избор вече съм го направила. :sunglasses:

Растенията не са ли също живи ? Не ти ли е жал за тях ?

Растенията не са ли също живи ? Не ти ли е жал за тях ?

Жал ми е, но те не страдат така както страдат животните, защото нямат съзнание.

А според вас значи няма разлика между едното и другото "убийство"...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Жал ми е, но те не страдат така както страдат животните, защото нямат съзнание.

А според вас значи няма разлика между едното и другото "убийство"...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Искаш да кажеш, че охлювите или скаридите имат съзнание ли ?

Искаш да кажеш, че охлювите или скаридите имат съзнание ли ?

Защо си мислиш че нямат, защото са малки ли? Тогава, ако съдим по pазмеpа, би тpявбало и пчелите и мpавките да нямат съзнание?

Защо си мислиш че нямат, защото са малки ли? Тогава, ако съдим по pазмеpа, би тpявбало и пчелите и мpавките да нямат съзнание?

Тогава значи и бактериите имат съзнание.

Тогава значи и бактериите имат съзнание.

Въпреки че са микроскопични, със сигурност имат, щом знаят къде да се заселят.

Въпреки че са микроскопични, със сигурност имат, щом знаят къде да се заселят.

И какво излиза - все пак и веганите ядат живи същества и то със съзнание (което е смехотворно)

И какво излиза - все пак и веганите ядат живи същества и то със съзнание (което е смехотворно)

Естествено, че и веганите също ядат, за да живеят, но когато ядат живи бактерии, или някакви други миниатюрни невидими с просто око същества, не го правят съзнателно.

Според някои източни учения, трупането на негативна карма зависи от големината на животното което си убил.Т.е. колкото е по-голямо животното, толкова повече негативна карма трупаш. Разбира се никой не е длъжен да вярва в това или да го приема като истина.Затова ни е дадена и свободна воля, за да решаваме кой път да следваме и в какво да вярваме или не вярваме. 

Естествено, че и веганите също ядат, за да живеят, но когато ядат живи бактерии, или някакви други миниатюрни невидими с просто око същества, не го правят съзнателно.

Според някои източни учения, трупането на негативна карма зависи от големината на животното което си убил.Т.е. колкото е по-голямо животното, толкова повече негативна карма трупаш. Разбира се никой не е длъжен да вярва в това или да го приема като истина.Затова ни е дадена и свободна воля, за да решаваме кой път да следваме и в какво да вярваме или не вярваме. 

Дали убиваш малко или голямо, съзнателно или несъзнателно все си е убийство. Че даже го и ядеш. А най-дребните ги ядеш живи - ужас !

Как спите спокойно се чудя.

Според някои източни учения, трупането на негативна карма зависи от големината на животното което си убил.Т.е. колкото е по-голямо животното, толкова повече негативна карма трупаш.

Ето защо трябва да се ядат прасенца-сукалчета... Не натоварват кармата, както я натоварва една възрастна свиня, да речем.. :P

Дали убиваш малко или голямо, съзнателно или несъзнателно все си е убийство. Че даже го и ядеш. А най-дребните ги ядеш живи - ужас !

Как спите спокойно се чудя.

Бъди спокоен, и аз "ям" съзнателно живи бактерии, но впрочем не ги ям, защото няма как да изядеш бактеpията, а им давам подслон в моето тяло да си живееят там на воля... :lol6:

Бъди спокоен, и аз "ям" съзнателно живи бактерии, но впрочем не ги ям, защото няма как да изядеш бактеpията, а им давам подслон в моето тяло да си живееят там на воля... :lol6:

Ама те може да не искат да живеят там.

Да, бе, да. Гостоприемство, подслон... в тази солна киселина... :D

Сещам се за едно определение, което бях забравил, но мярнах преди няколко дни:

вегетарианец (индиански диалект) - лош ловец :P

Ама те може да не искат да живеят там.

А тези които сами влизат в устата ми, какво да ги правя? :D

А тези които сами влизат в устата ми, какво да ги правя? :D

Плюй. :D

Лошите бактерии не се плашат от солната киселина. :clown:

Като става въпрос за бактерии и вегетарианство, ето ви една статия, която ми попадна тия дни.http://www.gnolls.org/1444/does-meat-rot-in-your-colon-no-what-does-beans-grains-and-vegetables/И да цитирам моя любим герой Хари Дрезден:

"Oh, what do you like on your vegetarian pizza?""Dead pigs and cows""???""They're vegetarians"

Blood Rites by Jim Butcher.

Превод: 

"О, а с какво искаш да е вегетарианската ти пица?""С мъртви прасета и крави""???""Ами, те са вегетарианци"

Редактирано от flare (преглед на промените)

Етернала изобщо не го разбрах какво яде и за кой точно Творец говори, но явно се съобразява с него.

До колкото знам веганите не ядат и готвено а той ми говори за боб. Или пък отделно от веганите има и суровоядци. 

Е,как да не разбра по-долу нали спомена,че ям боб!

Има вегани които се хранят с готвени храни (като мен),но не всеки ден! Да,има също така и вегани,които са пълни суровоядци!

Модераторе, в други теми се правиш на строг, пък тука доста си се разпасал :(

Другите теми си ги приключвал много по рано, вземи и я приключи и тази, защото отдавна се е изчерпала.

Весело ви е на месоядните, добре, че не осъзнавате на какъв хал сте!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.