Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Явно не разбирате.

Какво не разбираме?!

Никой с нищо не ви е задължил!

Имате си сайтове и форуми за вегетариани за вегани и квото там още изповядвате.

Тука ви чухме мнението вече.

Едно и също ще ни го навирате у очите пфуууу

А,вие не го ли правите?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 286k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

По-здравословно от това да се хапва пълноценно няма, в това число и месце от време на време. Не е казано да се прекалява естествено, всичко в рамките на нормалното е полезно. ;)

А,вие не го ли правите?!

ми то квото повикало - такова се обадило

няма само вас да ви слушаме я

Имате си сайтове и форуми за вегетариани за вегани и квото там още изповядвате.

Тука ви чухме мнението вече.

Едно и също ще ни го навирате у очите пфуууу

Както виждате, ние пишем в тема за вегетарианци, а не в тема за месоядни, за да ви натрапваме нашите предпочитания.

ми то квото повикало - такова се обадило

няма само вас да ви слушаме я

Ха-ха-ха,то си е точно обратното,хайде сега да не се лъжем!

Мда така и идея си нямаш от какви полезни вещества лишаваш организма си.

Аз не се смятам за кой знае колко похапващ месо, просто не се ограничавам. :)

ПС: Поста ми беше към Aumi.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Мда така и идея си нямаш от какви полезни вещества лишаваш организма си.

Аз не се смятам за кой знае колко похапващ месо, просто не се ограничавам. :)

ПС: Поста ми беше към Aumi.

Да, напълно ясно ми е, защото и аз съм била като теб. Но сега хапвам толкова много неща, с толкова ценни качества, за които преди не съм си и помисляла. И се чувствам много по-добре, пълна с енергия, и най-вече много по-здрава и жизнена. :)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Радвам се за теб. ;)

Всеки сам си избира за себе си кое е правилно и кое не е, стига да не натрапва на другите. 

Разбира се, тук само споделяме мнения и идеи. ;)

Както виждате, ние пишем в тема за вегетарианци, а не в тема за месоядни, за да ви натрапваме нашите предпочитания.

и къде видя че е само за вегетарианци тази тема а

и къде видя че е само за вегетарианци тази тема а

Не съм казала САМО, а казах, че е за вегетарианци, и че ние не ходим да пропагандираме вегетарианството в теми за месоядни или ястия с месо, а само там където става въпрос за това хранене и начин на живот, споделяме мнения и личен опит.Агресията тук я проявявате вие.Върнете се назад и прочетето всичко отначало.

отивам да си паля барбекюто че пържолките си обиколиха нивката

и вие да папкате ей

:P

С ръка на сърцето се заклевам,че мумията на Рамзес Трети,едно към едно си прилича с тоя веган....фараона, не е бил само растителнояден :P

Наистина ли ? :)

Публикувано изображение

Аумке,за пореден път са правиш на утрепана,че не разбираш какво ти се пише и за кого :wink12: ..или просто ми показваш,как изглеждат мокрите ти сънища :P

Този е същия, който беше и по-горе... ;)

Малеее Аумчи,ми той останал само едни съсухрени   мощи бе душко...също като Рамзес :P

тцццц,викам като е ял , само трева и "Зрънчо",ше мирише на амброзия,пък то...мъка,мъка,само на единия тен и кожени гънки  е останал :(

:tongue2:

Е, ти, ся, на тия години си тръгнала мощи да му търсиш :tongue2: , глей кви мускули има. ;)

Мойра, последното изобщо не е вярно.  :D

Ако човек не се грижи за зъбите си, не ходи редовно на преглед и профилактика, няма здрави зъби като ген, пуши, кърка, прекалява със сладко и пр., то независимо от начина на хранене - месояден или не, ще му опадат зъбките доста бързо.

Да, човек трябва да се грижи за зъбите си и да ходи редовно на зъболекар, но липсата на определени хранителни вещества оказва пагубно влияние върху венците и зъбите.

Строгите вегани при всички случаи имат сериозни проблеми със зъбите, факт.

Ако не вярваш, попитай някой зъболекар.

За кой ли път ще кажа, че на мен ми е все едно кой с какво се храни, защото не съдя за хората по техния начин на хранене, но агресивното налагане на веганството в някои медии и форумите считам за нередно.

хубав ден ти желая. :)

О, благодаря, и на теб също!

Но само ще допълня, че този който винаги държи да наранява и нагрубява, е много нещастен. Затова ти пожелавам и щастие в изобилие! :)

Това коте май е чело темата :D

Публикувано изображение

Затова ти пожелавам и щастие в изобилие! :)

Аз и това няма да й пожелая Aumi,тя не го заслужава,най-объркания човек в сайта e!

Продължителното престъпване на природните закони е равносилно на продължително престъпване на Божия закон.Наблюдаваните навсякъде страдания и мъка,окаяност,немощ,болести и слабоумие,завладяващи сега света,го правят като лазарет в сравнение с това,което би могъл да бъде и което Бог е определил за него.

Днешното поколение е с отслабени умствени,морални и физически сили.

Цялото това нещастие се е натрупвало от поколение на поколение,защото падналият човек нарушава Божия закон.

Вършат се най-ужасни грехове,защото се угажда на извратен апетит.

Темата е за вегетарианство или против / ....... /, не за Божия закон, нито пък с религиозна насоченост.

Темата е "Вегетарианец,или не?".

В темата се показва какви преимущества има във вегетарианството,пред това да не си,а Божия закон,колкото и да не ви се иска,той е пряко свързан с правилното хранене! ;)

Все повече се убеждавам, че не е толкова важно какво влиза през устата, колкото какво излиза. :ph34r:

Възможно ли е културизмът и веганството да вървят ръка за ръка.

Възможно е! И още как!

Живото доказателство за това е Франк Медрано, който се присъедини се към все по-нарастващия брой спортисти и бодибилдъри, чията феноменална физическа форма и издържливост се "захранват" единствено от растения.

Публикувано изображение

Напоследък широката общественост все по-често се сблъсква с жестокостта, съпътстваща индустриалното животновъдство. В резултат на това, въоръжени със знанието, че можем да живеем здравословно и без животинска храна, все повече хора правят избора да спрат консумацията на месо, мляко и яйца. Съответно и списъкът с придържащите се към веганството шампиони и рекордьори нараства с всяка изминала година, показвайки че е възможно не само да се оцелява, но и да се жънат спортни успехи с диета на растителна основа.Поддръжници на тази теза са и здравни експерти от цял свят. Те непрекъснато представят нови и нови научни доказателства, че веган диетата е не само подходяща за хора от всякаква възраст, но може да придаде значителна полза за здравето, включително намамаляване риска от затлъстяване, диабет, висок холестерол, инфаркт, инсулт и някои видове рак.Още през 2009 година Американската академия по хранене и диетология, която е най-старата, голяма и авторитетна подобна институция в САЩ, призна, че човекът е биологичен вид, който за съществуването си не се нуждае от приема на животински продукти.

Според специалистите добре балансираните вегетариански диети, включително и веганските, са здравословни, питателни и могат да спомогнат за превенцията и лечението на някои заболявания. Те също така са подходящи за всички етапи от жизнения цикъл на човека, включително бременност, кърмене, ранно детство, детство, юношество и за спортисти.Белтъчините са основният градивен елемент на всички живи същества. Като основна съставна част на телесните клетки те съществено определят структурата на човешкото тяло и поемат множество жизненоважни функции: свиването на мускулите се осъществява чрез мускулни протеини, антителата помагат при борба с инфекции, ензимите регулират храносмилането, а хормони като инсулинът контролират нивото на кръвната захар. Много оспорван е въпросът какво количество белтъчини наистина са нужни на човешкото тяло.

Докато много културисти смятат, че с високо количество протеини в хранителния режим ще могат да изградят много мускули, с течение на времето диетолозите намаляват значително количеството на препоръчваните белтъчини. Дори за професионални спортисти в сферата на силовите спортове са достатъчни 0,8 гр. белтъчини/ кг телесна маса - количество, което без проблем се подсигурява с веганска храна.

http://www.sportal.bg/news.php?news=455187

Публикувано изображение

http://nomeatathlete.ru/sportsmeny/patrik-babumyan-bodibilder-vegetarianec/

Нова ТВ ви среща с човека, който се закани да изкачи седемте най-високи върхове в света, вече три от тях са в краката му. Той е веган - пълен вегетарианец и не използва изкуствен кислород дори и на хиляди метри над обичайната за човека атмосфера. Следващата му цел по пътя към рекорда  е Еверест.

Атанас Скатов е на 35 години. Страстта му към планината е от детските години, но едва сега се отдава изцяло на хобито си – да покорява върхове при особени условия.

„Имам проект, който цели изкачването на седемте континентални първенци на нашата планета без използване на животински храни и изкуствен кислород. Три от тях бяха покорени през 2013 г. Успях да изкача първенците на Африка, Европа и Южна Америка“.

Преди да започне да се занимава с алпинизъм Атанас е бил научен сътрудник, защитил е и докторантура по растителна защита. Преди две години изоставя научната си дейност. Сега се е насочил към най-високия връх - Еверест и може би е първият веган, който ще го покори.

„От няколко месеца проучвам в интернет. Писал съм и писма до чужбина, дали има данни за качването на Еверест от веган и без изкуствен кислород - в тази комбинация, досега не съм открил подобен случай”. 

По думите на Скатов подобно хоби е особено скъпо. Само таксата му за влизане към върха е 10 хил. долара, а има и много други разходи. Той разчита основно на спонсори, но сумата е голяма и затова Атанас разпродава лични вещи в сайта си, само и само да стигне до Еверест.

„Смятам още в началото на април да замина за Непал. Ако не се съберат тази година, догодина, по-догодина... Той върхът си е там“.

Скатов иска да посвети изкачването на Еверест на всички загинали сливенски алпинисти, катерачи, планинари, туристи и хора, обичащи планината.

http://novanews.bg/news/view/2014/03/11/70164/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D0%BB%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.