Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

blader,

Не гадай на кого съм фен и на кого не. Ще ти кажа за да не се измъчваш. Не съм фен на никого, освен на себе си. Както и не разчитам на никого, освен на себе си и семейството си.

Мдам, ще намеря запис на предаването и тогава бих коментирал. Просто докато не го чуя не мога да коментирам.

Но ОК, нека ако това ще ви успокои - нека общините да са виновни, че учителите нямали пари. Хайде администрацията да е виновна. Няма проблем.

• Отговори 810
  • Прегледи 70,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Днес е двадесетият ден от учителската стачка

Днес е двадесетият ден от учителската стачка на преподавателите в цяла България. До късно снощи споразумение не беше постигнато, а министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев се оттеглиха от преговорите. На вчерашния втори национален протестен митинг в столицата дойдоха над 70 000 учители, според синдикатите. След оттеглянето от преговорите на Вълчев и Орешарски, днес не е ясно в какъв формат ще продължат разговорите и къде. Министърът на образованието Даниел Вълчев ще отговаря днес на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол, които са свързани с учителската стачка. От 16,30 часа ще се проведе протестен митинг в столицата

Източник: Фокус

Време е изобщо правителството да спре да преговаря с когото и да е било, а който не е доволен от условията да си намери друга работа, все едно са залепнали за тва учителско място тези учители! Също на учителите, които не се яват на работа в понеделник да им се търсят заместници, или да се пусне някаква процедура частници да поемат обучението

Време е изобщо правителството да спре да преговаря с когото и да е било, а който не е доволен от условията да си намери друга работа, все едно са залепнали за тва учителско място тези учители! Също на учителите, които не се яват на работа в понеделник да им се търсят заместници, или да се пусне някаква процедура частници да поемат обучението

Да бе някой ще ти се хване на работа за 300-400 лв :)

Точно това е проблема- ниските заплати карат свестните учители да си намерят друга работаи в училищата остават само най-смотаните ;)

айде всичко да свършва вече,стига сме се излагали.не може вече 1 месец учениците да не учат.няма ли карай всичко това? :)

айде всичко да свършва вече,стига сме се излагали.не може вече 1 месец учениците да не учат.няма ли карай всичко това? :)

Както виждаш, може 1 месец учениците да не учат. Всичко ще свърши, когато се подпише споразумение, изгодно и за двете страни.

Още един доволен от правителството ! Това за частниците е дълго лелеяна мечта на доста управляващи, още повече като става ясно последните дни, че и в образованието има доста пари ( сиреч има какво да се открадне)

Съкращенията отдавна са направени в местните администрации. Те работят на ръба на възможностите си по отношение на човешки и финансови ресурси. Независимо от това биват натоварвани с нови функции, свързани с децентрализацията на управлението.

Абсолютно си прав. В нашата община 15 години си имахме една кака в отдел образование. За две години обаче тя успя да се клонира и сега са 3 броя (невършещи абсолютно същата работа) - при положение, че броя на децата е намалял и в нашето училище (реално) съкратиха няколко учители. А дали е така само в нашата община? А дали е така само в тоя отдел? Имаш претенции за обективност, но фактите говорят друго. Т.е. понеже всеки ден мога да отида и да видя действителността - според мен ти лъжеш. Напомняш ми един министър, който преди години когато аз всеки ден купувах хляба на по-висока цена, излезе и каза: "Няма ткова нещо. Аз знам, че цената на хляба не се е променила."

И да кажа за синдикатите: Мисля, че трябва всички (не само учителите) да ги напуснат. Прочетох, че се обсъжда идеята за оттегляне доверието от синдикатите и създаване на съсловна организация на принципа на Българския лекарски съюз.

Иначе объркването е пълно!

Браво 90125,

След всичко което стовари отгоре ми като обвинения сега вече ми лепна и че съм лъжец. Браво. Виждам, че за теб всеки, който не е на твоето мнение е лош и трябва да му припишем всички гадории. То май бях и дървен философ, май и още нещо ми беше приписал (не ми се връща назад по темата ). Няма проблем, продължавай все така. Може да имаш напредък. Всички, които не подкрепят учителите са врагове и трябва да бъдат оплюти.

Когато не познаваш едно нещо не се изказвай.

Г-н учителю, за разлика от теб аз работя в тази система и виждам какво става. Доста общини не са запълнили щата си, защото се оголи за последните две години. Само миналата и тази са напуснали 8 души, а са назначени едва 4.

Не знам за вашата община - при нас отдел образование са 4 души от които двама се занимават с финансово - счетоводната дейност на всички училища и ЦДГ. Надявам се, че се сещаш какво искам да кажа. Щото от нова година с делегираните бюджети тези 15 училища и 12 ЦДГ ще си водят сами счетоводството. Няма проблем, ще съкратим двама души за да назначат 27. ОК. Тъъкмо ще намалим разходите, та да са доволни даскали и всички, които ни смятат за изедници.

Ще орежем бюджетите на общините за да дадем парите на образованието.

Няма проблеми - ще режем от общините. Хайде щом те са виновните да ги закрием. За какво са ни.

И за разлика от теб не се плаша ако се наложи да си сменя работата.

П.П. Опааа, пропуснах, че освен назначаването на счетоводители ще трябва от делегирания си бюджет училищата да плащат освен заплати и осигуровки и за ремонти, отопление, електроенергия, вода, охрана, ремонти, обновяване на материалната база.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Sessily, за първи път от тебе разбирам, че ниските заплати нарушават данъчните закони.

Драги, явно четеш постовете ми, както дявола евангелието. Като съм казала, че нарушават данъчните закони, не съм имала в предвид, че дават ниски заплати. Сам ти в по предния си пост казваш какъв им е оборота, а какви харчове правят за екстри. От там нататък си прави изводите какво съм имала в предвид.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Да бе някой ще ти се хване на работа за 300-400 лв :)

Точно това е проблема- ниските заплати карат свестните учители да си намерят друга работаи в училищата остават само най-смотаните ;)

да де точно това е идеята, да не се хващат и да започне развитието на чатните училища

Още един доволен от правителството ! Това за частниците е дълго лелеяна мечта на доста управляващи, още повече като става ясно последните дни, че и в образованието има доста пари ( сиреч има какво да се открадне)

По-лош стопанин от държавата няма, това е доказано, точно сега се точат училищата и се краде.

/nickfox, правилно ме поправя :)), и тук искам да уточня че под точене се има предвид раздаване заплати на значително повече хора от необходимостта/

"Още един доволен от правителството !" не ми приписвай неща които не съм казал, има неща от които съм доволен и такива от които не съм, в случая със стачката не съм доволен от мекия подход, който се приложи, но съм съгласен с позицията че не може да се раздават пари, само заради социалната несправедливост

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Да бе някой ще ти се хване на работа за 300-400 лв mad.gif

Пич ти и повечето тук сте сигурно от София или друг голям град(Пловдив,Варна....) и при вас естествено заплатите са по-високи,става на въпрос за една средна заплата в София-м/у 300 и 400 лв.Нали и учителите вземат толкова и ревът,НО(има едно голямо НО)тези заплати са ниски за учителите в големия град(София,Пловдив,Варна,В.Търново),защото е унизително да взимаш колкото един необразован,обикновен работник,тук съм съгласен.Обаче я ми обяснете за какво са зинали нашите учители в малките градове(аз съм от Ловеч),веднага сигурно ще си речете-"тоя пък какъв му е проблема за стачкуващите в малките градове"-сега ще Ви обесня.Значи,както във всеки град има заводи за метали(чугун,аломиний и т.н),цехове за дрехи,фирми за строителни материали и инструменти и т.н.Тук в Ловеч тези работници работят ЦЯЛ ДЕН за не повече от 250 лв.(казвам го,защото познавам някои от тези хора),а да не си приказваме,че примерно някои от тях работят на машини способни да отнемат човешки живот или пък когато дойде тир със материали и трябва да се разтвари отвънка на студа Декември месец.

С това искам да Ви кажа,че учителите не вършат такава тежка работа,че да получават 800лв. и само да не ми се пишат коментари от сорта на:"Как да не вършат работа,та това е българския учител" ,защото от много учители,сме я докарали до там ,че нямаме нещо като посланник ли сега не мога да се сетя,по новините го казваха на скоро поради незнанието ни на чужди езици.

Voxy, има доста малообразовани и безработни. Да вземете да ги включите в курс за ограмотяване (месечен примерно) и ето ти решение на проблема. Само гледай да не са от "факолтето" (квартал в София), защото те за такива пари няма да работят.

Е, тогава спокойно можеш да пратиш децата си (или внуците) на училище. Ако не се образоват, поне мутри ще станат, в живота ще прокопсат.

Много думи се изприказваха, сума ти теории се развиваха, локуми разтегляха, но в крайна сметка май преговорите са стигнали до никъде! Накрая се оказва, че въпреки единия месец без даскало ние пак ще си имаме матури..., но от стачката полза нямаше! Не искам да звуча егоистично - всеки има право да получи добро възнаграждение за труда си, но какво са виновни учениците за проблемите в Образователната ни система ?! ;)

Пич ти и повечето тук сте сигурно от София или друг голям град(Пловдив,Варна....) и при вас естествено заплатите са по-високи,става на въпрос за една средна заплата в София-м/у 300 и 400 лв.Нали и учителите вземат толкова и ревът,НО(има едно голямо НО)тези заплати са ниски за учителите в големия град(София,Пловдив,Варна,В.Търново),защото е унизително да взимаш колкото един необразован,обикновен работник,тук съм съгласен.Обаче я ми обяснете за какво са зинали нашите учители в малките градове(аз съм от Ловеч),веднага сигурно ще си речете-"тоя пък какъв му е проблема за стачкуващите в малките градове"-сега ще Ви обесня.Значи,както във всеки град има заводи за метали(чугун,аломиний и т.н),цехове за дрехи,фирми за строителни материали и инструменти и т.н.Тук в Ловеч тези работници работят ЦЯЛ ДЕН за не повече от 250 лв.(казвам го,защото познавам някои от тези хора),а да не си приказваме,че примерно някои от тях работят на машини способни да отнемат човешки живот или пък когато дойде тир със материали и трябва да се разтвари отвънка на студа Декември месец.

С това искам да Ви кажа,че учителите не вършат такава тежка работа,че да получават 800лв. и само да не ми се пишат коментари от сорта на:"Как да не вършат работа,та това е българския учител" ,защото от много учители,сме я докарали до там ,че нямаме нещо като посланник ли сега не мога да се сетя,по новините го казваха на скоро поради незнанието ни на чужди езици.

ЗА пореден път казвам - нелепо е да се сравнява физическия труд с умствения (давала съм достатъчно примери по този повод във форума). Никъде, в никоя държава, която смята себе си за цивилизована първия не е по-високо платен от втория. Много добре знам как се работи на "машини способни да отнемат човешки живот" или поне да те осакатят завинаги, но това е положението. КОйто не иска да работи на такива машини, да е учил и да работи учител, щом е толкова лесно. Или да стане адвокат - те за да кажат "а" взимат 20 лв (казвам го произволно). Или да стане инженер като мен - колко му е - цял ден "телевизор" ще гледа (за тези които ще се заяждат как работя, щом пиша в работно време по форумите - днес съм в отпуска). Само че какво се крие и зад "3-4 часа" на учителите, "а" на адвоката, моя "телевизор" е отделна работа, с която не сте запознати. ТЪй че не мерете несъизмерими неща.

Иначе съм съгласна, че в малките градове заплатите като цяло са по малки и затова там дори сегашните учителски заплати са за много хора мечта непостижима.

Voxy, има доста малообразовани и безработни. Да вземете да ги включите в курс за ограмотяване (месечен примерно) и ето ти решение на проблема. Само гледай да не са от "факолтето" (квартал в София), защото те за такива пари няма да работят.

Е, тогава спокойно можеш да пратиш децата си (или внуците) на училище. Ако не се образоват, поне мутри ще станат, в живота ще прокопсат.

Няма незаменими, сигурен съм че срещу 5% от БВП частници могат да осигурят едно много по-добро образование

dnes.bg

Междувременно от Асоциацията за родителска активност предупредиха, че ако до понеделник учителската стачка не спре, ще заведат съдебни дела в Страсбург и Хага срещу синдикатите за подбуда към нарушаване правото на децата в България на образование. Това съобщи изпълнителният директор на Асоциацията Вяра Лазарова пред Дарик. Съдебните искове ще бъдат срещу лидерите на трите учителски синдиката - Янка Такева от КНСБ, Крум Крумов от КТ“Подкрепа“ и Аспарух Томов Независимия учителски синдикат.

Ето това смятам за истинска гражданска позиция - учители мислейки единствено за собствения търбух, и синдикати за политическите си интрижки забравиха за правата на всички учащи

Знаете ли какво се случва в училище сега в момента?

В началото на стачката, всички се нахвърлиха върху инакомислещите и нестачкуващите;

в средата на стачката се отдръпнаха от диалог, т.е. монологът премина в презрение, мълчание и отвръщане на погледа в страни;

а сега: стачкуващите се скараха помежду си; измориха се, чувстват се предадени, използвани; нямат единно мнение.

Явиха се вътрешни неформални лидери, пред които всички мълчат, но в тяхно отсъствие се изказва мнение.

Е, кажете ми за какво става въпрос..... всичко се повтаря, докато масовостта и страхът са налице.

Днес - 19.10 в училище

Основното образование е задължително в цяла Европа. Ако тук си го направим и частно, сами се сетете за чия сметка ще е. Всички приказки за конкуренция са неприложими към образованието, зашото целта е идеална, а не печалба, а е такава, защото има едно нещо, наречено "Конвенция за защита на правата на човека", която е ратифицирана и от България и където образованието е записано като право. Ако си мислиш, че частно е синоним на качествена услуга и добро управление, дълбоко се лъжеш. Много хора бяха на същото мнение през 90-те и сега виж докъде са стигнали нещата. Предпремачът търси печалбата и ако може да я постигне с по- малко разходи го прави. Единственият начин да се гарантира качеството на услугата в частния сектор е конкуренцията. Например електроразпределителните дружества, които докато бяха държавни реализираха печалба, а след приватизацията вече са на загуба, а качеството на услугите им спадна забележимо, пък цената и се вдигна. Защо, защото си имат гарантирано изкупувана от държавата и по договори с големите индустриални потребители ел. енергия и така няма конкуренция. Така че човече не давай мения по въпроси от които си нямаш ни най- малка идея, освен ако не се бъзикаш и в такъв случай, извинявай. Сесили, това, което имам в предвид е, че въпросните фирми си плащат данъците, осигуровките и т.н., но ниските заплати им позволяват да реализират огромни печалби и то за сметка на персонала. Така шефа си купува коли, а работникът се чуди как да си плати тока и това не е нормално за европейска държава през 21 век, въпреки че икономисти и социолози масово се опитват да ни убедят в обратното. Nickfox, аз от кога ти казвам, че Финансовия и Образователния целенасочено заблуждават хората, пък ти ги защитаваш. Напълно съм съгласен с последното ти мнение и бих допълнил, че в момента въвеждането на делегираното заплащане ще значи огромна далавера за директорите, защото няма изградени контролни механизми и ясни правила за харченето на парите. Така вместо да се постигне целта на въпросната реформа, а тя в целия останал свят е по- добър финансов контрол, ще се получи точно обратното, хаос и корупция.

Редактирано от blaber (преглед на промените)

Сесили, това, което имам в предвид е, че въпросните фирми си плащат данъците, осигуровките и т.н., но ниските заплати им позволяват да реализират огромни печалби и то за сметка на персонала. Така шефа си купува коли, а работникът се чуди как да си плати тока и това не е нормално за европейска държава през 21 век, въпреки че икономисти и социолози масово се опитват да ни убедят в обратното.

Съгласна съм. НО ако имаше сериозно производство, както вече казах и съответно голямо търсене на работна ръка, такива тарикатщини нямаше да могат да се случват. Или поне щяха да бъдат изолирани случаи. Защото вместо опашка от безработни, на портала на подобни фирми щеше да виси табелка "търсим персонал"

А сега да посмятаме малко тогава. Ти сама признаваш, че твоята заплата е 330 лв. Предлагат ви 650. Защо ми се струва, че това е.... 96,96%.

Иначе ако смятаме процентите върху суми 444 и 650, то излиза 46%, а не 40%.

Хайде да прибавим към тези средства и клас прослужено време, да прибавим и клас квалификация. Да речем учител с 10 г. стаж и основна заплата от 650 лв. Прибавяме 65 лв. за 10 години и става 715 лв. Прибавяме да речем 2 клас квалификация още 50 лв и се получава сумата от 765 лв. брутна заплата.

Сметката при 789 лв. излиза още по сериозна. 10% са 78,90, прибавено към 789 лв. прави 867 лв. С клас квалификация става .... приблизително 920 лв.

И най-вероятно ти няма да си на средната заплата от 789 лв., а ще си на 810 или 820, защото новите колеги учители ще са да речем на 720 до 750 лв.

В този случай твоята брутна заплата ще гони 1000 лв., което съпоставено със 444 лв се явява не 100%, а 125%.

Браво. Задминавате даже и румънските си колеги по заплати.

Само не мога да ви разбера - Ревете, че имало много излишен персонал в училищата, а същевремненно искате за този персонал средна заплата за него от 427 лв. т.е една чистачка или параджия ще имат ............. около 350 лв. заплата да речем. Т.е. хора без висше образование и без никаква квалификация ще получават колкото хора с висше образование и квалификация. Не знам, но навсякъде тръбяхте, че това не трябвало да бъде така, а сега точно вие го искате.

И отново не се чува нито една дума от ваша страна за реформи, за оптимизиране на училищната мрежа, за някакви критерии за диференцирано заплащане. Не, няма и да се чуе. Вие сте защитници на уравнивиловката. Парите да са на калпак без значение заслужени ли са или не.

Мисля, че ви казах нещо - "Лаком гъз глава затрива."

10х за това мнение.

Тия просто прекалиха в исканията. Станаха поредните играчки на някоя политическа сила. Едва ли без заплати си плащат транспорта до София за да висят по площадите....

Жалко че сред тях има учители които наистина обичат работата си и я вършат с желание, тези които стачкуват нямат работа в сферата на образованието.

Миналата седмица гледах изказване на Янка Такева - това за мен е напълно проста жена. Каза нещо за което съм и аз - РЕФОРМИ, но интересното за мен беше какво разбира Янка Такева от реформи - да има задължителна матура за децата... а за учителите защо да няма сертификации?

Защо техните заплащания не бъдат на базата на техните знания, а всички трябва да бъдат на едно ниво?

В частния сектор работодателя изисква квалифицирани специалисти с опит и съответно на базата на това се определят заплата на бъдещия работник и бонуси.. Защо това да не се приложи и при тях. Вместо три месеца лятото да се скътават да ходят на курсове (къде опреснителни за предметите които преподават, къде чисто подагогически - най-вече защото на много от тях им липсват часовете по методика). И когато есента едно елитно училище започне да си избира преподаватели то ще търси най-добрите тези които имат знания и умения и на такива хора всеки би дал повече пари за да ги задържи.

blader,

Не защитавам никого. Просто казвам реалностите. Учителите сами си поискаха делегирани бюджети. То и сега има училища с такива. Пилотните общини. Механизми за контрол има. Сега ще трябва да свикват с проверките на АДФК, Сметна палата и ред други органи. Просто такава е логиката. Както нас нон стоп ни проверяват, така ще е и при тях.

Сега сами ще се затворят училищата в които няма ученици. Колкото ученици, толкова пари. И когато нямаш деца - загиваш. Просто няма да има бюджет за издръжка.

Досега бяха добре. Общините дофинансираха от собствените си бюджети училища. Предложихме преди 1 година оптимизация на училищната мрежа. От 15 училища да останат 8 средищни и част от учителите да бъдат пренасочени към тях и една малка част да бъдат съкратени. Учителите не се съгласиха, лобираха пред общински съветници и се гласува общината да дофинансира издръжката на училищата. С това си действие те лишиха училищната мрежа в общината от 600 000 лв, които бяха по тази програма за оптимизация и които щяха да бъдат използвани за модернизация и обновяване на средищните училища, за подобряване на транспорта на учиниците, на условията за труд на учителите.

Освен това общината щеше да спести доста средства за ремонти и издръжка на губещи училища и те да се използват за социални програми за образованието и младите хора, за децата.

И още нещо. Всички тук говорим за гражданско участие, за прозрачност. Добре. Да попитам дали някой учителски колектив се сети да уведоми училищното настоятелство на училището за намерението да се стачкува, някой да го обсъди с това настоятелство. Но ако трябва да се помогне с нещо, да се организира нещо - ооо, припкате веднага за да видите с какво могат да помогнат. Член съм на училищно настоятелство и никой не се сети да ни уведоми. Няма значение, че сме помагали с каквото можем. Ние сме нищо вече. До следващия път когато потрябваме.

Няма незаменими, сигурен съм че срещу 5% от БВП частници могат да осигурят едно много по-добро образование

Ето това смятам за истинска гражданска позиция - учители мислейки единствено за собствения търбух, и синдикати за политическите си интрижки забравиха за правата на всички учащи

Абе Мунчо, ако твоите деца си лягат гладни, или няма какво да облекат , или са смачкани от всякъде, или са аутсайдери,без самочувствие,или ти служиш за присмех, то можеш ли да учиш чуждите деца. И на какво ще ги научиш? Да приличат на тебе? Аз не искам такива учители за моите деца. Искам свободни, щастливи задоволени учители, защото те ще предадат това свое настроение на децата. А не злоба , комплекси и безсилие. :P:P

Няма да ги проверяват, защото те пак няма да имат собствени приходи и ще се водят второстепенни разпределители на бюджетните средства, така ще ги контролира само Сметната палата, която си ги контролира и в момента. А по ЗУКТС, настоятелството не е страна. Така, че nickfox, пак се бъркаш и търсиш вината в грешните хора. Selia, пак ще кажа, тази работа не е като онази работа. Първо учителите не почиват 3 месеца. Не бъди като Ипитата, които очевидно без да са наясно, дават решения от частния сектор за проблемите в публичния. Ако ще приватизираме образованието, защо да не приватизираме и армията, полицията, съдебната система, администрацията и т.н. И защо ли тези системи са държавен монопол навсякъде по света? Така че Ипи go home:)

Редактирано от blaber (преглед на промените)

Абе Мунчо, ако твоите деца си лягат гладни, или няма какво да облекат , или са смачкани от всякъде, или са аутсайдери,без самочувствие,или ти служиш за присмех, то можеш ли да учиш чуждите деца. И на какво ще ги научиш? Да приличат на тебе? Аз не искам такива учители за моите деца. Искам свободни, щастливи задоволени учители, защото те ще предадат това свое настроение на децата. А не злоба , комплекси и безсилие. :speak::rolleyes:

Искаш ли да си малко по-умерен с тона? Колко свои деца си поверил в ръцете на тези, които толкова бясно защитаваш?

Колко учители познаваш? Колко от колегите ти - студенти (ако изобщо си бил студент) са станали учители и защо са станали такива? Може би най-умните и способните? НЕ- най-некадърните кандидат-студенти и студенти стават учители.

Принципно се въздържам от коментари и дори от четене на такива теми, защото са ми много "болни". Но ми омръзна некомпетентни хора да поучават и да се изказват неподготвени!

Аз познавам достатъчно учители, които НЕ ИСКАТ да напуснат, защото децата им са ученици и им трябва свободно време и връзки.

На 90 % от учителите съпрузите са полицаи, военни или бизнесмени (изключвам самотните майки, вдовиците и мъжете - мухльовци, които за нищо друго не ги бива). Дали са гладни и необлечени?

Редактирано от Nadi (преглед на промените)

Няма да ги проверяват, защото те пак няма да имат собствени приходи и ще се водят второстепенни разпределители на бюджетните средства, така ще ги контролира само АДВФК, която си ги контролира и в момента. А по ЗУКТС, настоятелството не е страна. Така, че nickfox, пак се бъркаш и търсиш вината в грешните хора.

Еххх, blader, a ти си винаги компетентния и точния. Всички останали са грешните.

Аз да съм написал, че сме страна по ЗУКТС училищното настоятелство. Да съм казал, че трябва задължително да ни уведомяват по закон или да искат разрешение. Май няма никъде такова нещо. Говорих за взаимно доверие и уважение. Писах за това, че ако поне малко уважаваха училищните си настоятелства, то можеха да ни уведомят. А и все за гражданско общество говорим, ама май се обрщаме към него само когато ни отърва.

И не мисли, че няма да има контрол. Или вярваш, че някой ще остави ей така нещата. Кради народе, сега ти се е паднало. Но има и друго - крадлив директор - затрито училище.

Знаете ли какво се случва в училище сега в момента?

В началото на стачката, всички се нахвърлиха върху инакомислещите и нестачкуващите;

в средата на стачката се отдръпнаха от диалог, т.е. монологът премина в презрение, мълчание и отвръщане на погледа в страни;

а сега: стачкуващите се скараха помежду си; измориха се, чувстват се предадени, използвани; нямат единно мнение.

Явиха се вътрешни неформални лидери, пред които всички мълчат, но в тяхно отсъствие се изказва мнение.

Е, кажете ми за какво става въпрос..... всичко се повтаря, докато масовостта и страхът са налице.

Днес - 19.10 в училище

Явно колективът ви е ужасен..... Защо ли в моето училище не е така????? Масовост, страх.... стачкували, недостачкували.... Карали се, презирали се, неформални лидери пред които не смеят да изкажат мнение, говори се зад гърба им.... Тръпки ме побиват! Всъщност какво имаш предвид под масовост и какво именно се повтаря при наличието му?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.