Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

1. Току-що се регистрирах и за проба да пусна как се прави горчица. 

2. Купешката горчица отдавна не е горчица. 

 

Прави се от смлени зърна на синап (горчица). 

Минималистичното е разреждане с вода. Придобива сила след 2-3 дена. 

 

Максималистично познатата ми правя аз. 

Вземам горчица на прах от руските магазини "Берëзка"; вчера взех 400 грама за 3.90 лева. 

Изсипах половината в голяма купа, добавих още толкова царевично брашно за разреждане на силата, добавих 50 грама джинджифил на прах, повече за аромат, пак толкова куркума на прах, повече за цвят, но и за аромат, 50 грама цели зърна бял и черен синап, за хрускане. 

Полях тази суха смес с олио, колкото да се омокри, и я оставих няколко часа. 

След това добавих вода, захар, ябълков оцет, щото е по-светъл, малко сол за адет - и разбърках. 

 

Така направената смес добива максималната си сила след ден-два. 

 

Някои мои познати не харесват истинската горчица, много им е силна. Ако не е разредена по горния начин е зверска. 

За по-нежните вкусове препоръчвам да я пробват на върха на клечка за зъби. 

 

 

Я да видим... да, успешно. 

1. Току-що се регистрирах и за проба да пусна как се прави горчица. 

2. Купешката горчица отдавна не е горчица. 

 

Прави се от смлени зърна на синап (горчица). 

Минималистичното е разреждане с вода. Придобива и след 2-3 дена. 

 

Максималистично познатата ми правя аз. 

Вземам горчица на прах от руските магазини "Берëзка"; вчера взех 400 грама за 3.90 лева. 

Изсипах половината в голяма купа, добавих още толкова царевично брашно за разреждане на силата, добавих 50 грама джинджифил на прах, повече за аромат, пак толкова куркума на прах, повече за цвят, но и за аромат, 50 грама цели зърна бял и черен синап, за хрускане. 

Полях тази суха смес с олио и я оставих няколко часа. 

След това добавих вода, захар, ябълков оцет, щото е по-светъл, малко сол за адет - и разбърках. 

 

Така направената смес добива максималната си сила след два-три дена. 

 

Някои мои познати не харесват истинската горчица, много им е силна. Ако не е разредена по горния начин е зверска. 

За по-нежните вкусове препоръчвам да я пробват на върха на клечка за зъби. 

 

 

Я да видим... 

Редактирано от Мих. Люз.
Проверка на техниката (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...