Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Зелена салата с рулца от раци

Необходимите продукти са като за всяка зелена салата, маруля, краставица..... Лук аз лично не слагам, но вие, ако искате сложете. Също така, царевица. Класика до тук. Но след това добавяме размразени рулца от раци. Не ги задушавам, не си пържа. Никаква обработка. Просто ги изкарвам от фризера и след като са размразени, ги нарязвам на кубчета. Но все пак, ако искате да ги обработите по някакъв начин, се чувствайте свободни, но не обещавам същия свеж вкус

Най-подходящия дресинг е от лимонов сок и зехтин

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Днес поспорихме малко с колежка.

Дори си позволих да пиша на Чефът Манчев, да даде мнение.

Относно една салата, която тя ми сподели, че била от кюстендилско, и която както ми изброи продуктите, аз лично, никога няма да си направя.

Става въпрос за смесване на: зелен фасул ( бланширан- или от буркан), сол, чесън, копър, кисело мляко иииииии РАЗТОПЕНО КРАВЕ МАСЛО!!!

Кажете мнения.

Че минахме през тиквички и краставици от какво семейство са и защо бобът като е от друго Семейство растения не може много много да стане на таратор, нали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Maleficient написа:

Днес поспорихме малко с колежка.

Дори си позволих да пиша на Чефът Манчев, да даде мнение.

Относно една салата, която тя ми сподели, че била от кюстендилско, и която както ми изброи продуктите, аз лично, никога няма да си направя.

Става въпрос за смесване на: зелен фасул ( бланширан- или от буркан), сол, чесън, копър, кисело мляко иииииии РАЗТОПЕНО КРАВЕ МАСЛО!!!

Кажете мнения.

Че минахме през тиквички и краставици от какво семейство са и защо бобът като е от друго Семейство растения не може много много да стане на таратор, нали.

много е вкусна, ако обичаш зелен боб разбира се

 

тук е суров и бланширан после, аз купувам готов от буркан

и слагам зехтин или олио, не краве масло

може и домат да се прибави


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Мой стил гуакамоле

Всички сме чували за мексиканското ястие гуакамоле. В него освен авокадо, домати и чушки, се слагат и лук и чесън. Е, аз тях ги пропускам

Необходими съставки

2 3 авокадота, по възможност меки. Ако са още твърди ги оставете няколко дни да омекнат

1 домат

1 чушка

Разбира се, ако желаете можете да увеличите доматите и чушките, това е по избор

Начин на приготвяне

Нарязваме авокадотата, обезкостяваме ги и отделяме месестата част в голяма купа. Намачкваме я до образуването на пюре. След това нарязваме домата и чушката на ситно и ги добавяме. Разбъркваме хубаво. Може да се поднесе с начос или някакъв друг чипс. А може да се яде и като обикновена разядка

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, Jayashri написа:

Мой стил гуакамоле

Всички сме чували за мексиканското ястие гуакамоле. В него освен авокадо, домати и чушки, се слагат и лук и чесън. Е, аз тях ги пропускам

Необходими съставки

2 3 авокадота, по възможност меки. Ако са още твърди ги оставете няколко дни да омекнат

1 домат

1 чушка

Разбира се, ако желаете можете да увеличите доматите и чушките, това е по избор

Начин на приготвяне

Нарязваме авокадотата, обезкостяваме ги и отделяме месестата част в голяма купа. Намачкваме я до образуването на пюре. След това нарязваме домата и чушката на ситно и ги добавяме. Разбъркваме хубаво. Може да се поднесе с начос или някакъв друг чипс. А може да се яде и като обикновена разядка

Чесън, да ти кажа, не съм виждал да слагат... Лукът обаче е особен - Себоя... Реже се на много ситно! Чушката непрменно трябва да е зелено халапеньо... Ако не искаш да ти е много пикантно, можеш да почистиш семките и жилите... И непременно листенца силантро на ситно!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 2 минути, darkterminal написа:

Чесън, да ти кажа, не съм виждал да слагат... Лукът обаче е особен - Себоя... Реже се на много ситно! Чушката непрменно трябва да е зелено халапеньо... Ако не искаш да ти е много пикантно, можеш да почистиш семките и жилите... И непременно листенца силантро на ситно!

Чесъна го пише в българските рецепти, сигурно, за да увеличат лютото. Иначе аз затова и пропускам тези неща, за да не е пикантно. Ние тук този лук и чушка ги нямаме, а много би ми било интересно да пробвам истинско гуакамоле. Благодаря

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Салата с..... Праскови

През лятото много обичам да експериментира със салати. Ама много. Това лято преоткрих прасковата като чудесна съставка за свежа салата

Необходими продукти

1. Един домат

2. Половин краставица (обелена или не, това е по ваш избор)

3. 2 варени яйца

4. Сирене

5. Кашкавал

6. Половин или цяла праскова

Начин на приготвяне

Измиваме добре домата, красавицата и прасковата. Нарязваме ги в купа. Каква изненада. Прасковата зависи от големината и, избираме дали да е половин или цяла. След това добавяме яйцата. Настъргваме сирене и кашкавал. Дресинга за тази салата е от мед, горчица и соев сос

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Картофено-яйчена салата

Необходими продукти

1. Картофи

2. Яйца

3. Кисели краставички

4. Сол

5. Черен пипер

Картофите и яйцата се варят. Нарочно не ви казвам колко, защото всеки прави различни по размер порции и............ Абе да. Варим ги. След това картофите се нарязват на кубчета. Само, че при мен много често стават на пюре. Е, ако станат на пюре още по-добре. Донамачкваме ги, добавяме и яйцата. След това нарязваме киселите краставички на малки кубченца. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме хубаво

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Салата с пушена скумрия

salad_meat36.jpg

Необходимите продукти :

    скумрия - 200 г пушена
    пушени гърди - 200 г
    зехтин - 2 с.л.
    лук - 2 глави
    картофи - 500 г
    лимони - 1/2 бр.
    маслини - 5 - 6
    яйца - 1 бр.
    сол

Начин на приготвяне :

 

Сваряваме картофите в подсолена вода и още топли ги обелваме. внимателно обезкостяваме пушената скумрия и отстраняваме кожата ѝ.

Пушените гърди, сварените картофи и рибата нарязваме на кубчета, а лука на филийки. Смесваме продуктите в дълбока купа.

Овкусяваме ги със зехтин, лимонов сок от половин лимон, сол и пожелание черен пипер.

Поднасяме украсени с маслини и твърдо сварено яйце, нарязано на филийки.

recepti.ezine.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет от бял боб с пушена риба

IMG_4652.jpg

Продукти:
400г сварен бял боб
100г филе от пушена скумрия
100г пушено филе от сьомга
50 мл течна готварска сметана
50 мл олио
щипка пушен червен пипер

за украса:
зелената част на 2-3 стръка пресен лук
щипка лют пипер на люспи

Приготвяне:
* Бобът се отцежда, измива с чиста вода  и оставя в гевгир за 10-15 мин. да се отцеди добре.
* Всички продукти се поставят в чопър/блендер и пасират до гладкост.
* Съхранява се в хладилник в затворена  кутия.
* Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен лук, или люспи лют пипер.

pep-4o.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...