Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Солена картофена торта "Пролет"

st3.JPG


1- 1.5 кг картофи
1 консерва Bonduelle царевица / 285 г отцедено съдържание
1 консерва Bonduelle червено цвекло / 265 г отцедено съдържание
1 консерва Bonduelle  грах / 265 г отцедено съдържание
4 бр. арабски питки
1 бр. морков
1 шепа магданоз
2 с.л. майонеза
100 г сирене
250 г кашкавал
50 г масло
черен пипер
олио
сол

 

за украсата:
100 г заквасена сметана
200 г крема сирене
зеленчуци: (магданоз, репички, моркови, маслини, чери домати)
1 яйце

Започваме като измиваме, обелваме и нарязваме картофите на средно големи парчета. Обливаме с вода, слагаме супена лъжица - две олио и щипка сол и оставяме да се сварят. Времето за варене ще е различно в зависимост от големината на парчетата и сорта на картофите, но щом са нарязани ще станат по-бързо.
Отцеждаме водата, като аз винаги я запазвам за кратко, тъй като може да ми потрябва, ако случайно направя пюрето твърде сухо.
Започвам да мачкам картофите като добавям маслото и черен пипер на вкус. Може да добавите от картофената вода или още сол, ако е необходимо.

Разделям пюрето на три части, като на котлона слагам да се загрее тиган, с една чаена лъжичка мазнина. Запичам за кратко арабската питка от двете страни, колкото да омекне и да се ароматизира.
Слагам на дъното на форма за торта с падащи стени с диаметър 20 см.
Върху нея разпределям първата част от картофите, към които съм прибавила настъргания морков, натрошеното сирене и 1/3 до 1/2 от цвеклото (отцедено) от консервата. Не слагам цялата консерва, тъй като цвеклото има доминиращ вкус и не искам да е твърде натрапчиво. Разбърквам хубаво и нанасям равномерно върху хлебчето. Поставям втора питка, която също съм запекла.

Втория пласт от пюрето е с грах, като прибавям още две супени лъжици майонеза и шепа кълцан магданоз за свежест.
Слагаме трета питка и разпределяме последния пласт. Той е от останалото пюре, консервата отцедена царевица и 150 г рендосан кашкавал.

Завършваме с последната затоплена питка. Пъхаме в хладилника да стегне за няколко часа. След това изваждаме от формата и измазваме с крем. Кремът е от кремата сирене и заквасената сметана, като измазваме като обикновена торта.
Украсявам отстрани с малки листенца магданоз, а отгоре - с рендосан кашкавал, зеленчуците и едно сварено яйце.

Тортичката се реже без проблеми, а всеки пласт е едно пъстро и вкусно удоволствие!

Три вида солени картофени салатки, пухкава глазура от сирена и украса от свежи зеленчуци - те правят тази рецепта уникално съчетание на пресни и готвени продукти!

Украсете празничната си трапеза с тази красота, а защо не и без повод. Ако пък познавате човек, който не обича сладки неща, а има рожден ден - може да го изненадате и с тази торта!

st8.JPG

стъпка по стъпка тук https://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2018/03/savory-salad-cake-with-potatoes.html

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Остави жената да готви в нета щом ѝ е хубаво.

 

Абе те адмоните ще кажат ;)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кус-кус с маслини и зеленчуци

couscous-with-vegetables4.jpg


Необходимите продукти :

300 г кус-кус
2 тиквички
1 патладжан
1 глава кромид лук
1 червена чушка
75 г черни обезкостени маслини
6 с.л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне :

Запържете нарязания на ситно лук в 1 с.л. от зехтина, докато омекне.

Нарежете патладжана и тиквичките на кубчета.

Подредете ги в тавичка с хартия за печене, заедно с целите маслини и ситно нарязаната чушка. Залейте с 3 с.л. от зехтина.

Поставете във фурна, предварително загрята на 200 градуса и печете 10-15 минути или докато зеленчуците омекнат. Поръсете със сол.

Сварете кус-куса според указанията на опаковката. Добавете останалия зехтин. Добавете запечените зеленчуци, разбъркайте и поднесете.

mish-mash.recipes

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

картофени шишчета

:beer:

1017513_702900373078588_4829920914135175

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Мини сандвич-тортички

mini_sandwich_cakes_3.jpg

Може да зарадвате гостите си с тези красиви мини-тортички. Лесни за приготвяне, изключително подходящи за всякакви фантазии и много вкусни. Всъщност тези тортички са само едни обикновени сандвичи с шунка и сирене. Нещото, което ги прави сочни и ароматни, е крем-сиренето Pphiladelphia с подправки. Да не говорим, че благодарение на него може да се придаде и чудесен вид. Тортичките могат да се приготвят ден предварително и да се съхраняват в хладилник. Украсете ги по ваше желание и сервирайте като предястие или лека вечеря. За парти също са много сполучливи, а ако се доверите на децата си и ги оставите те да ги украсят ще бъдете очаровани от краетивността им!

 

Продукти за 4 тортички:

12 филийки хляб за тост
360 г крем-сирене Pphiladelphia с подправки
100 г пълномаслено кисело мляко
2 с.л. ситно нарязан зелен лук
140 г нарязан на тънко кашкавал
240 г нарязана на тънко шунка
по желание див лук и чери домати за украса

Приготвяне:

* С помощта на ринг за сервиране или чаша изрежете от филийките хляб кръгове с големина около 7-8 см диаметър. По същият начин нарежете кашкавала и шунката.

* Разбъркайте сиренето с киселото мляко и лука.

* Наредете сандвичите на пластове, като редувате сирене, шунка и кашкавал. С част от сиренето ги измажете отвсякъде за да заприличат на малки тортички. Украсете по ваше желание и поднесете. Да ви е сладко!

mini_sandwich_cakes_1.jpg

yoli.bg

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бобена салата - една различна импровизация на тази класика

P1200370.JPG

P1200372.JPG

P1200373.JPG

P1200376-001.JPG

jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пастет за 10 минути

2111467600.jpg

Може да приготвите пастета с месо, което ви е останало от друго ястие - сварено, печено или на грил. Пригответе този пастет с него - ще ви отнеме само 10 минути.  

 

Съставки :

    1/2 ч.л. Черен пипер
    1/2 ч.л. Сол
    1 ч.л. Естрагон
    3 бр. Орехи
    4 с.л. Лимонов сок
    1/2 глава Чесън
    125 г Маскарпоне
    300 г Готово пилешко

Начин на приготвяне :

    1.
    Всички съставки, без орехите, се слагат в блендера и се пасират.
    2.
    Добавете орехите и пасирайте отново.
    3.
    Добавете подправките и объркайте.
    4.
    Ако пастетът се получи по-гъст, отколкото искате, добавете му лъжица кисело мляко.

bistro.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофена салата със сушени домати

sal.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_

Трябват ни един килограм пресни картофи, една чаша кисело мляко, шест лъжици майонеза, 150 грама сушени домати, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим картофите до готовност. Така, както са целички, но за предпочитане е да се варят в подсолена водичка. Стават много по-стегнати и по-вкусни.

Докато си варим картофите, през това време си подсушаваме сушените домати от излишната мазнина и си ги нарязваме на ивички с помощта на остър нож.

Може и на обикновени парченца, както ви е по-удобно и предпочитате.

Взимаме си една малка купа и в нея си смесваме млякото, заедно с майонезата. Към тях си добавяме после ситно нарязания магданоз и нарязаните сушени домати.

Тази заливка се разбърква хубаво, за да се превърне в напълно хомогенна смес, а после си я изсипваме върху вече отцедените, но още топли картофи.

Внимателно разбъркваме салатата и я оставяме да се охлади в хладилника, преди да я поднесем на трапезата.

Тази салатка е по-вкусна, когато се сервира студена и затова трябва да проявите търпение и да не я нападате веднага.

Изчакването обаче си струва, защото от нея става такова разкошно мезе.

topactualno.com

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Охлювчета от тиквички и шунка

rulca-tikvi4ki-6unka-625x381.jpg

Необходими продукти:

    2 средни тиквички
    11 тънки резени шунка или прошуто
    11 тънки моцарела или кашкавал
    50 грама галета
    1/4 чаена лъжичка магданоз
    1/2 чаена лъжичка риган
    1/4 чаена лъжичка сол
    3-4 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете тиквичките на тънки дълги ивици. В купа смесете галетата и подправките. С четка нанесете малко зехтин по тиквичките. След това оваляйте в галетата и поставете в тава, покрита с намаслена хартия за печене. Сложете във фурната и печете около 15 минути или докато омекнат. Извадете и оставете тиквичките за 5 минути да изстинат.

На всяка лента поставете парче шунка и моцарела. Навийте на руло и забодете с клечка за зъби. Върнете върху хартията и печете за около 5 минути или докато моцарелата се разтопи.

receptite.online

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Морска салата

morska-salata.jpg

Нужните продукти :

    една пушена скумрия или пъстърва – не повече от 250 грама за да не става тежка салатата
    200 грама рачешки рулца /сурими/
    два стръка целина /селари/ – само стеблата
    200 грама трапезна майонеза
    една консерва царевица /бруто 425 мл./
    3 супени лъжици лимонов сок
    една чаена лъжичка настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне :

    Обезкостете пушената риба. Преди това отстранете кожата. Тя не ви трябва. Накъсайте я на парченца с ръце и я изсипете в голяма купа.
    Нарежете рачешките рулца на колелца или малки парченца и ги прибавете към рибата в купата.
    Изчистете /издърпайте/ тънките нишки от целината доколкото може с помощта на малък нож. Не се престаравайте! Нарежете я и я прибавете към горните продукти в купата.
    Прецедете царевицата от течността и я добавете.
    Изсипете майонезата и разбъркайте докато всичко се смеси. Става за нула време.
    Подправете вашата морска салата с лимоновия сок и настърганата кора. Преди това добре измийте лимона, който ще ползвате. Лимоновият сок ще предаде лекота на салатата и ще я балансира. Тук е моментът в който да опитате. Ако смятате, че се нуждае от още кисел вкус, прибавете още малко лимонов сок.

Прехвърлете салатата в красива чиния, украсете с резенчета лимон и сервирайте.

В салатата сол не се слага. Пушената риба е достатъчно солена. Съхранявайте салатата в стъклени буркани с капачка, в хладилника. Може да я приготвите предварително.

cookathouse.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мезе за бира

65.jpg

Необходими продукти:

1 много голяма глава кромид лук – в зависимост от броя на гостите
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
6-7 големи лъжици брашно
хлебни трохи (галета), сусам и подправки по желание
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелете добре главата лук, измийте я и нарежете по начина, така че да заприлича на цвете. Разбийте яйцата с прясното мляко и брашното и залейте лука с получената течност, така че да се напои равномерно. Смесете хлебните трохи, сусама и подправки на вкус и поръсете напоения кромид, така че да се полепят подправките по цялата му повърхност.

Изпържете панирания по този начин лук в дълбок тиган или фритюрник. Необходими са около 10 минути.
В средата на готовото мезе поставете купичка със сос по желание – тартар, кетчуп, мед и горчица и др. Поднесете със студена халба бира!

gzona.eu

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...