Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте,

имам един много гадничък проблем с Виста SP1- error 6008 - unexpected system shut down! Видеото ми е GF 8600 GT -256 MB, 1GB RAM, двуядрен AMD 4800+ май беше,

Системата увисва тотално, без възможност за мишка, звук, клавиатура. Компютъра работеше перфектно на ХP със SP3.

Исках да пробвам вистата - харесва ми, но тези внезапни увисвания са много гадни. Пробвах първо наново - драйвери на видеото, драйвери на звука, драйвери на монитора/заради тези на монитора се оказа че не мога да преглеждам снимки, даваше розов цвят само/, с пуснат скайп, без пуснат скайп, с пусната мозила, без нея, с игра, без игра. Прави си го, когато си поиска. Някои форуми предлагат хардуерен проблем, но преди това не съм имал такъв с XP, а конфигурацията е същата. Случва се абсолютно случайно според мен, не при натоварена или не натоварена система, снощи се случи три пъти, единия път играех Tomb Rider/ legend - не е последния и не е на макс детайли/, другия път бях в Skype, третия път слушах само музика sad.gif След това си легнах, като оставих компютъра да работи, но му изгасих монитора от бутона, и на сутринта компютъра си работеше :)

Моля Ви, ако някои се е сблъсквал с това, да каже дали се е оправил!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 205,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Пробвай да изключиш всякаква периферия/дори клавиатурата и мишката ако са на USB, и използвай на PS2/ Другото, което при мен проработи е по време на инсталацията не променяй регионалните настройки, остави ги както са си. Винаги можеш после да си ги настроиш.

Направих го и пак същата работа. Просто не мога да си обясня, на други 2 компютъра ги пробвахме и станаха, на моя не иска.

Имам няколко въпроса : ( с виста 64 ултимейт съм от днес )

1-во сложих си DeamonTools за Vista 64 , обаче като моунт-на примерно GTA-то и нито ми зарежда SETUP , нито в My Computer имам такъв виртуален диск . Кажете как да го оправя ?

2-ро Проблем с драйвърите и по специално с тези за соунд-а , изтеглих си от сайта на гигабайт за моето дъно съответните реалтек драйвъри и няма звук , имам допълнителна соунд карта Creative Audigy 2 и за нея немога да намерч подходящи драйвъри за Vista 64 .

3-то проблем с RivaTuner , издърпах си най новаша версия, където пише че подържа Vista 64 , инсталирам го обаче ми дава ,че трябва да спра "driver singning enforcements" от къде става номера ?

Ето вище по първа точка как седи визуално проблема :

post-43707-1229712449_thumb.jpg

Направих го и пак същата работа. Просто не мога да си обясня, на други 2 компютъра ги пробвахме и станаха, на моя не иска.

Друго, което бих пробвал, е да настроя BIOS-а на оптималните настройки и за всеки случай да спра USB support, и всеки ненужен за инсталацията хардуер.

пс предполагам, че преди инсталацията форматираш дяла.

момчета за пръв път работя с виста и като инсталирах "алкохол софт120" даде ми нещо от сорта "непознати"драйвери ама аз дадох ок и компа почна да се рестартирва-неможе и да влезе под сейф мод да я изтрия,предполагам че програмата не е за виста.Имали оправия,само да вметна че имам 2 харда и на другия имам ОС(XP) ,ако може да се направи нещо от там.....ако може някой дапомогне...

Приятел и аз имам горе долу същия проблем с виста 64 битова съм и като сложа виртуално CD ( daemon tools ) и колкото виртуални устройства направя толкова unknown devices ми дава , при мен няма нужда от сейф мод върви си всичко , но това остава единствения ми проблем все още .

момчета за пръв път работя с виста и като инсталирах "алкохол софт120" даде ми нещо от сорта "непознати"драйвери ама аз дадох ок и компа почна да се рестартирва-неможе и да влезе под сейф мод да я изтрия,предполагам че програмата не е за виста.Имали оправия,само да вметна че имам 2 харда и на другия имам ОС(XP) ,ако може да се направи нещо от там.....ако може някой дапомогне...

P.S.- моя проблем се оправи след биоса с f8-Last known good

Аз пък имам проблем с харда. Д-диска ми е 192 гб и до преди 2 дни ми беше 50 свободни. Без да инсталирам нищо вчера и тази сутрин ми падна до 40, а сега дори 39.6

Ако някой знае защо ще съм много благодарен. Не е от ъпдейти...Не е и вирус или поне нито нод-а нито уиндоус дифендъра го открива...

Редактирано от nemios4y (преглед на промените)

използвайте CCleaner аккто и вградения инструмент на Windows, за да изчистите ненужните файлове.....

ако не използвате Хибернация, може да спрете тази функция

Аз пък имам проблем с харда. Д-диска ми е 192 гб и до преди 2 дни ми беше 50 свободни. Без да инсталирам нищо вчера и тази сутрин ми падна до 40, а сега дори 39.6

Ако някой знае защо ще съм много благодарен. Не е от ъпдейти...Не е и вирус или поне нито нод-а нито уиндоус дифендъра го открива...

Изключи System Restore за този дял на диска, ако е включен. И почисти временните файлове с TuneUp Utilities 2009.

Здравейте .. имам голям проблем с виста. Лаптопа е купен от испания със Виста и уж има български език вътре но когато си инсталирах БС плайер да пробвам филмите субтитрите ми ги дава като йероглифи абсолютно неразбираеми. После забелязах че и на други програми които би трябвало да са на български пак ми ги дава така ,но не всички някои са нормални... пробвах да сваля някой български пакет но ми каза че вече има... Имате ли идея как да се оправи това. И между другото съм със Windows Vista Home Premium обаче доколкото знам не е ъпдейтван особенно.

Извинявам се ако този вапрос е задаван вече ама не ме бива с търсачките.

Друго, което бих пробвал, е да настроя BIOS-а на оптималните настройки и за всеки случай да спра USB support, и всеки ненужен за инсталацията хардуер.

пс предполагам, че преди инсталацията форматираш дяла.

Да форматирам го, но днес успешно инсталирах Windows 7 през Daemon tools, пробвах и Вистата през виртуалното CD но пак на същото място заби.

А това за оптималните настройки на BIOS-а не знам какво ще рече, в смисъл кои са оптималните настройки. По въпроса за BIOS съм малко лаик.

Всъщност сега се сетих, че преди няколко месеца си флашнах BIOS-a възможно ли е да са настъпили промени в настройките му, защото и преди съм инсталирал Виста и то без проблеми.

Джентълмени-незнайно как съм изключил функцията ЗАСПИВАНЕ на компа.Ползвам я постоянно,а не мога да се сетя как се възстановяваше.Моля дайте едно рамо по въпроса!!!Благодаря!

Желая на всички весели празници-време е да прекаляваме с всичко!!!! :P

Джентълмени-незнайно как съм изключил функцията ЗАСПИВАНЕ на компа.Ползвам я постоянно,а не мога да се сетя как се възстановяваше.Моля дайте едно рамо по въпроса!!!Благодаря!

Желая на всички весели празници-време е да прекаляваме с всичко!!!! :P

control panel->power options->change plan settings

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

control panel->power options->change plan settings

Проблема е,че там всичко е нагласено!!!И въпреки това опцията е деактивирана!!!!

Някой има ли си на идея, защо тапетите ми постоянно се махат?Слагам го и след време се маха или след като изляза от някоя игра.Не ми е валидирана Вистата, ако това има значение.

Здравейте .. имам голям проблем с виста. Лаптопа е купен от испания със Виста и уж има български език вътре но когато си инсталирах БС плайер да пробвам филмите субтитрите ми ги дава като йероглифи абсолютно неразбираеми. После забелязах че и на други програми които би трябвало да са на български пак ми ги дава така ,но не всички някои са нормални... пробвах да сваля някой български пакет но ми каза че вече има... Имате ли идея как да се оправи това. И между другото съм със Windows Vista Home Premium обаче доколкото знам не е ъпдейтван особенно.

Извинявам се ако този вапрос е задаван вече ама не ме бива с търсачките.

Е аз пък имам португалска Виста на моя лаптоп.Значи отиваш в Painel de controlo оттам в Relógio, Idioma e Região после Alterar Pais виж тук.
post-88492-1230134211_thumb.jpg

Така ще направиш всички програми които са написани и на български да бъдат разпознати от системата.BS Player-ът е добър, но защо не ползваш kmplayer ? Много удобен за ползване има го на български и не ти трябват допълнителни кодеци (освен нещо наистина специално).Тук можеш да намериш последната версия http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=4094.

Успех.

Някой ще може ли да ми каже как да сложа български език на Windows Vista Home Premium,знам че по принцип не може,но знам и че има един начин,но го забравих,ако може да ми го припомните и д ами дадете линк към файла.С СП2 съм,бетата.

TУК не би трябвало да е проблем,че си с бетата!Първо слагаш Вистализатора-сваляш каквото ти трябва и ....действаш!Успех и весели празници!!!

искам да попитам от каде да си оправя кирилицата на Вистата, защото на текстовите файлове на БГ ми изкарва "маймуните"

искам да попитам от каде да си оправя кирилицата на Вистата, защото на текстовите файлове на БГ ми изкарва "маймуните"

Настрой регионалните настройки на България.

Пробвах,ама изписва че поддържа само SP1 и RTM-а,така че няма да я бъде.Знаеш ли обаче как се маха SP,в частност SP2?

Изтрих го сема пак ще пробвам.Май ще станее,обаче за какво като изтрих СП2 и сега ми показва водния знак долу в дясно за СП1 обаче преди не го даваше.Как да го махна там пише 6001.

Значи проблема с водния знак ме озадачава-аз съм с SP1 ,но воден знак нямам,а и не би трябвало да има!Какво копие на Виста си сложил?Това май трябва да скиваш!!!А иначе подкарали вистализатора-побългари ли се всичко!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Значи проблема с водния знак ме озадачава-аз съм с SP1 ,но воден знак нямам,а и не би трябвало да има!Какво копие на Виста си сложил?Това май трябва да скиваш!!!А иначе подкарали вистализатора-побългари ли се всичко!

Да всичко си е наред при следващ рестарт всичко се оправи и си е на български.Сега се чуда ако сложа пак СП2 дали ще остане на български,но няма да бързам.При Ultimate като сложих СП2 си остана активирана и на български при тази не знам,сложих HOME PREMIUM,защото е без 2-3 излишни работи и е по-лека и по-бърза.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.