Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

Имам чувството, че от както проведохме първата среща в Skype започнахме да пишем по-малко( с изключение на Hathor естествено :)). Аз започнах да пиша по-малко... Публикувано изображение Нека не забравяме, че сме тук не само да разговаряме но и да обменяме информация и да я предоставяме не само на учстниците във форума, но и на всички негови посетители. Hathor е права че форума ще замре като свършат епизодите, но може и да не стане.. не и ако се постаряем да не се случи. Все още има много неща които не сме си казали. Например биографиите на актьорите... Мисля че на всеки му е интересно какви са те не само на снимачната площадка.

Искам да помоля Hathor(отново :yanim: ) да постне биографията на Клаудия Блек, а аз обещавам да намеря нещо за Лекса Доиг.

Ако имате други желания, искам да ги чуя и да съживим форума заради който се регистрирах тук...

П.П. Съжалявам за :"Не може винаги да е на 200%", но както казах на Melmak вчера:"Винаги може"

Поздрави! :bye:

• Отговори 839
  • Прегледи 130,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има милион неща които да обсъждаме дотогава... Да темата наистина замлъкна замомент,но това не ме притеснява - разглеждай го като затишие преди буря :yanim: . За снимката на черепа която съм постнал,можеби не е най-добрата ,но е единствената достоверна която намерих в гугъл.

Ето още няколко снимки на черепа :yanim:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Надявам се да ви харесат...

Много ми допадна израза "затишие пред буря" :) Дано да е така :P

P.S. Искам само да вмъкна, че последните две снимки са на кристалния череп, който е изложен в Британския музей, а първите две са на черепа на Мичъл-Хеджис.

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Здравейте може ли да помоля някой ако субтитри за сезон 9 да ми прати на майла,че откакто не работи юнакс няма откаде да се намерят.Благодаря много! asenb_@abv

Туко що гледах 19 епизод и много ми хареса. Нещата придобиват развитие. Стана доста интересно с новите неща които разказа геройнята на Блек. Да ви питам от каде мога да си сваля субтитрите за 19 епизод защото го гледах без тях и някои думи ми убягват. Не можах да ги намеря в unac-са

Търпението е дна от силните ми страни :) Съжалявам че не мога да участвам в дискусията тъи като нямам достъп до комп със скайп, но ви предлагам ако говорите пак за пирамидите да се отклоните малко и до сфинкса.Някаде бях чул че го датират с няколко столетия по-рано от пирамидите. Ако го дискотирате моля дами ми пратите по-интересните неща на mail-a [email protected] :bye: :bye: :bye:

Честит празник на всички дами!! :wors:

Гледах някои епизоди на Атлантис и започвам да се обърквам...

Древните колко врагове са имали?? Ори, Призраци... Те край нямат :P Орите и Призраците имат ли някаква връска помежду си? Скоро няма да мога да ги гледам епизодите за да разбера, а не съм от най-търпеливите... :mark: Азгардите появяват ли се пак? (леле колко много питам :love: )

Между другото оправили са subs.unacs.bg ;)

Редактирано от Sun Ce (преглед на промените)

Мерси :mark::wors:

Ори-те са в SG-1 на земята, а призраците са в Атлантис. Иначе пак са си врагове на древните де.

А subs-a в момента при мен не тръгва Публикувано изображение Вчера работеше по едно време, изобщо ту работи, ту не... поне при мен де.

Да Ораите са си Орай ,Призраците Призраци.Първите все още не са наземята :) ,а вторите обитават съседната галактика.Въпреки че изглеждат малко смешни за да са били Древните.

Здравейте здравейте от мене,

нещо не съм се обаждал от мноооого време тука а и последните 2 седмици бях далече от цивилизацията ( без РС, кабелна и т.н Публикувано изображение ) та искам малко да си наваксам :

Честита баба Марта на всички!! и Честит 8-ми Март на потребителките на този форум (на патерици) със най-добри пожелания.

Такаа сега да се върна към форума :

Някой ако може да ми каже за тези конферентни връзки в skype по кое време стават за да се включа и аз.

Виждам че сте писали по интересни теми и ще гледам и аз да се включа :headphones: особено за пирамидите че ми е интересно кой какво има да казва.

Забелязали ли сте че Тийл'к вече има по изявена роля в SG1. Преди беше повече допълващ групата докато сега е все едно "танк" с 2 П90 в ръце (горкия тези оръжия му се губят в ръцете,сигурно жезъла му липсва :wors: )

Ами това е засега от мене,аиде до скоро :)

Да Ораите са си Орай ,Призраците Призраци.Първите все още не са наземята :wors: ,а вторите обитават съседната галактика.Въпреки че изглеждат малко смешни за да са били Древните.

<{POST_SNAPBACK}>

Като казваш, че първите все още не са на земята да нямаш предвид, че СА на земята :)

ПП. Абе някой има ли идея какво става със субтитрите на 19 епизод да SG-1? :headphones:

Снощи ви обещах, че ще пусна поста за "Проклятието на Фараоните" рано сутринта... За съжаление няма да успея, защото след малко ми се налага да изляза, но ето ви като малка компенсация поне последния за сезозн 9ти епизод 20ти на Stargate SG-1:

Stargate.SG-1.S09E20.DSR.XviD-XOR

Приятно теглене и приятно гледане :hush:

Здравейте хора! Новак съм ;) така че за сега мога да ви дам нещо като линк към сървъра на Lulin-Net където са поместени всички сезони на Stargate SG-1 и два сезона на Stargate Atlantis като вторият не е пълен.Ето:

\\server\free6\seriali\Stargate SG-1

\\server\free5\Seriali\Stargate Atlantis

Охх!Даже незнам дали става точно така но вие пробвайте! Публикувано изображение

Здравей. Добре дошъл/дошла ;) Според мен това което даваш би могло да стане само при хора, които са със същия доставчик. Иначе повечето серии могат да се намерят във find-bg например и по торентите. :huh:

Oу!Исках само да помогна Публикувано изображение Както и да е разбрах че имате много сигурен източник на инфо и ще се оправите.

Между другото аз съм Борислава,на 13 съм( :speak: ) живея в София както сигурно вече сте видяли много обичам "Старгейт"(главната причина да се регна тук).Любимият ми герой от "Старгейт Ес Джи-1" е Др.Джакън.Неуморен

изследовател винаги готов за приключения.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От "Атлантис" нямам любим герой,но все пак ето малко снимчици :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Е мисля че стигат толкова!Това е за сега от мен ЧАО !!!

Редактирано от BuBu1992 (преглед на промените)

На 26 ноември 1922 археологър Хауард Картър надзърнал през малък отвор над вратата на горбницата на Тутанкамон, държейки пред себе си свещ. онова, което видял, го замаяло: навсякъде блестяло злато. Той и колегата му лорд Карнарвън били направили най-голямото откритие в историята на археологията. Но след няколко дни намерили глинена табличка с йероглифи, които гласели: "Смъртта ще покоси с крилете си онзи, който наруши покоя на фараона". Следващият април лорд Карнарвън починал от неизвестна болест. До 1929 - само 6 години по-късно - двадесет и двама души, участвали при отварянето на гробницата, загинали преждевременно. Другите археолози омаловажавали "приклятието на фараона" като "търсене на журналистическа сензация". Но е трудно да си представим, че смъртта на толкова много хора е просто ужасяващо съвпадение.

Тутанкамон бил наследник на "великия еретик" Ехнатон (около 1375 - 1360 г.пр.н.е.), първия монотеистичен владетел в историята. Той изоставил столицата Тива с всичките и храмове и си построил нова - Амрна. Почитал само един бог - бога на слънцето Атон. Народът му, който бил свикнал да почита старите богове, нехаресал новата религия и се зарадвал, когато Ехнатон умрял млад и най-вероятно бил убит. (Такива били жреците!) Наследникът му, зетят - или синът му - Тутанкамон, който бил още дете, когато се качил на трона, загинал от удар по главата на осемнадесет години. Исторически погледнато, Тутанкамон е маловажен и името му едва ли заслужава да бъде споменавано. Единственото му постижение - ако може да бъде наречено така - било възстановяването на старата религия и връщането на столицата в Тива. Никой не знае как е умрял, дали при падане, или от удар на убиец.

Но най-странната част от историята тепърва предсои. Върховният жрец (и дворцов шамбелан) се казвал Ей. Той взел властта и се оженил за петнадесетгодишната вдовица на Тутанкамон, Енхоснамон. Управлявал по-малко от четири години, после тронът отново бил узурпиран - от военачалника Хоремхеб, който не реагирал достатъчно бързо при смъртта на Тутанкамон. Очакването на трона очевидно го изнервило, защото веднага щом станал фараон, започнал да се държи като диктатор и наредил имената на Ехнатон и Тутанкамонда бъдат заличени от историята; те били изтръгнати от всички надписи, а с камъните от големия Храм на слънцето в Тел ал Амарна били построени три пирамиди в Тива. Той унищожил и много гробници на придворни на Ей и Тутанкамон.

Но пропунсал да направи най-очевидното - да унищожи гробницата на Тутанкамон и да заграби съкровищата и за собствената си хазна. Защо? Едно от възможните обяснения е, че местоположението на гробницата било пазено в тайна. Но това не е много вероятно - все пак Хоремхеб се качил на трона само четири години след смъртта на Тутанкамон и дори ако мястото и не било огласено, сигурно е имало жреци и работници, които можели да бъдат "убедени" да му го разкрият. Естествено е да заподозрем, че Хоремхеб е имал и някаква друга причина, за да реши да остави гробницата неосквернена ...

Следва продължение...

P.S. След като си изиграя играта :speak:

Намерих една много интересна история случила се в Гиза преди няколко години.Става въпрос за проклятието на Кукулкан,което е свързано и с Тутанкамон и една история от Южна Монголия и също за Кристалния череп за който сте получили пълен рапорт от Хатор.Предупреждавам че ще бъде дълго.

Публикувано изображение

Проклятието на Кукулкан

Преди няколко години една странна история, случила се в Гиза, недалеч от египетската столица Кайро, стана причина отново да бъдат възкресени легендите за проклятията, охраняващи древните гробници и застигащи онези, които дръзнат да нарушат покоя на владетелите, положени някога в тях. Неколцина италиански археолози, проучващи от години “Града на мъртвите” попадат на неизвестна до този момент гробница на египетски фараон, над чиито вход успяват да разчетат предупреждението, че “великата богиня Изида три пъти ще накаже всеки, който се осмели да оскверни това място”. Учените, естествено не му обръщат никакво внимание и изваждат от гробницата не само всички предмети, които откриват вътре, но дори и мумиите на фараона и съпругата му. Без да съобщят на египетските властти за

Сензационното откритие

те се опитват да изнесат всичко в Италия. Така и не успяват да го направят… Само след няколко дни, професорът ръководещ експедицията и отличаващ се до този момент с желязно здраве, внезапно умира в хотела си от сърдечен удар. След още два дни помощникът му, надзираващ опаковането на находките, е ухапан от отровна змия, изпълзяла от една стара къща в съседство. Като капак на всичко влакът, на който останалите италианци са натоварили откритите от тях съкровища, излиза от релсите, а сандъците изчезват безследно.

Съществуват безброй подобни истории, най-известната от които е свързана, разбира се, с гробницата на фараона Тутанкамон. Търсели са я в продължение на столетия. През 1916 британският археолог Хауърд Картър организира специална експедиция, финансирана от лондонския меценат лорд Кърнарвън. След шестгодишни безрезултатни разкопки, групата все пак попада на почти недокоснатата гробница на невръстния фараон, вътре в която намират златни носилки, трон, многобройни статуи, сандъчета със скъпоценности и дори полуразпадналата се златна колесница на владетеля. В съседната камера смаяните британци откриват и саркофага на Тутанкамон. Недалеч от него се въргалят три скелета, очевидно принадлежащи на грабители, опитали се да ограбят гробницата още в древността, около които са разхвърляни скъпоценни камъни и дребни златни предмети. Откритието е наистина сензационно, но постепенно възторгът и триумфът на участниците в експедицията се сменят с неясни опасения и растяща тревога. Още преди отварянето на гробницата Кърнарвън получава телеграма от нашумелият по онова време лондонски ясновидец граф Хеймън, предупреждаващ го за смъртната опасност, която дебне всеки нарушил покоя на фараона. Обезпокоеният лорд се обръща към известна местна гадателка, която му предсказва скорошна смърт. Въпреки това обаче, Картър и Карнарвън не устояват на изкушението и, заедно с братовчеда на Картър Хърбърт и младият археолог Мейс, влизат в гробницата. Само месец и половина по-късно лордът умира след ужилване от някакво насекомо и триседмична отчаяна борба с треската. Смъртта му поражда и първите хипотези за “проклятието на фараоните”. Следващата жертва е Хърбърт, който изпада в тежда депресия и се обесва. Самоубива се и Мейс. Също както и съпругът и, след ухапване на насекомо, умира лейди Кърнарвън. През следващите две години, при твърде съмнителни обстоятелства, загиват още членове на експедицията. През 1930 Хауърд Картър е вече единственият оцелял от ръководителите и.

“Смъртта с бързи крачки настига всеки, нарушил покоя на фараоните” – се твърди в един от надписите от гробницата на Тутанкамон, впоследствие наречен

“Проклятието на фараона”

Между другото, днес от това проклятие е заплашена и внучката на милиардера Аристотелис Онасис – Атина Русел, чието наследство включва и няколко златни предмета, намерени в гробницата на владетела. Впрочем, както подчертава навремето “Таймс”: “броят на желаещите да се доберат до безценните древни съкровища не намалява, така че рано е да слагаме точка в списъка на жертвите на отмъщението на египетските богове”. Думите се оказват пророчески. През следващите години в собственият си автомобил изгаря милиардерът Стокуел, купил каменния саркофаг на фараона, параходът, на който е натоварена мумията на Тутанкамон, едва не потъва след сблъсък с друг кораб, а в Кайро умира от инфаркт известният египтолог Гюнтер Майнц, малко след като се е сдобил с една статуетка на Озирис от печално известната колекция. През 1930 се самоубива 78-годишният лорд Уестбърн, чиито син е секретар на Картър и също умира при неизяснени обстоятелства. Малко след като е направил рентгенова снимка на мумията на фараона, при нелепа случайност загива д-р Арчибалд Дъглъс Рийд, а поредна жертва на проклятието става египтологът Артър Вейгъл, умрял от неизвестен вид тропическа треска.

Междувременно, оказва се, че не само гробниците на египетските фараони се охраняват от подобни проклятия. Само преди три години в Северозападен Китай, група австрийски археолози, търсещи гроба на легендарния Чингис-хан, попадат на тайнствени надгробни могили от Х-ти век. Местните жители неведнъж предупреждават чужденците, че над гробниците тегне страшно проклятие. Австрийците, естествено, не им обръщат особено внимание, за което по-късно страшно съжаляват. Само седмица след началото на разкопките, един от тях умира от сърдечен удар, след няколко дни - още двама. Експедицията веднага е прекратена. Ръководителят и професор Курт Шрот обаче допуска опасна грешка, вземайки със себе си няколко украшения, открити в надгробните могили. Още през първата нощ във Виена му се присънва китайска принцеса, която си иска любимите украшения обратно. Професорът, не обръща внимание на предупреждението, макар че през смях, разказва за него на сътрудниците си. Само няколко дни по-късно обаче, обядвайки в любимия си китайски ресторант “Шанхай”, Шрот внезапно усеща режеща болка в стомаха, а ръцете и лицето му пожълтяват. Персоналът моментално вика “Бърза помощ”, но професорът издъхва в ужасни мъки в ръцете на лекарите. Аутопсията показва, че целия му организъм е пропит с неизвестна екзотична отрова. Вдовицата на Шрот лично заминава за Китай за да върне

Прокълнатия предмет

на мястото му.

Малко по-късно, почти същата история се повтаря с неколцина френски археолози, изследващи древни надгробни могили в Южна Монголия. Един от участниците в експедицията, тайно от колегите си, отмъква няколко скъпоценности от ХІ век. Още на следващия ден започват да го мъчят кошмари. По време на обратния полет за Париж той все пак не издържа и признава на колегите си за кражбата. Откриват го мъртъв в тоалетната на самолета, след приземяването му на летище “Руаси”.

Една от най-кошмарните истории обаче, е свързана с експедициите, търсещи тайнствената и най-древна столица на маите, чиито развалини уж могат да бъдат открити в джунглите на мексиканския полуостров Юкатан. През 1974 там изчезват 16 британски учени, ръководени от професор Митчел-Хюджис. Двайсет и три години по-късно, за Юкатан излитат осем италиански археолози и търсачи на приключения. В чантата на един от тях се съхранява карта с предполагаемото местонахождение на древния град, купена за значителна сума от известен генуезки колекционер.

Пристигайки в района, италианците незабавно започват разкопки, като за да облекчат работата си наетите от тях местни жители, без да му мислят много, подпалват голям участък от джунглата. Когато димът се разсейва, пред очите на смаяните авантюристи се разкриват остатъците от голям древен град, разположен върху площ от 33 хектара, със стъпаловидна пирамида в центъра, полуразрушени каменни стени и огромен амфитеатър, способен да побере над хиляда души. Средновековната карта се оказва вярна! Но радостта на откривателите, бързо е заменена от неясна тревога и страх. Разглеждайки развалините на пирамидата, италианците откриват развърляни обезглавени скелети, по някои от които все още висят остатъци от дрехи. Броят им е 16 – т.е. колкото са и участниците в експедицията на Митчел-Хюджис. Малко по-късно откриват дневника на британския професор, в който освен изводите и хипотезите му, са описани странни явления, които засилват страха у италианците. Оказва се, че англичаните са търсели фамозния “кристален череп” на бога на дъжда Кукулкан, който, според легендите на древните маи, давал възможност “да се вижда миналото и бъдещето”. В дневника си Митчел-Хюджис пише, че бедите на експедицията започнали веднага след като един от участниците случайно попаднал на светилището с кристалния череп. Още на следващия ден изчезват всички инструменти и повечето припаси на експедицията. После започват да умират участниците в нея. “Тук стават ужасни неща – завършва дневникът на професора – всяка нощ загива поне един човек, а на сутринта намираме обезглавения му труп на стъпалата на амфитеатъра. Върнахме черепа на Кукулкан на мястото му, но убийствата продължават. Останахме само петима…”.

Италианците решават веднага да напуснат прокълнатият град. Любопитството им обаче надделява и преди това отиват да видят Кристалния череп

Откриват го в малка ниша под олтара на голямата пирамида. Според оцелелите, предметът бил точно копие на човешки череп от полиран кварц, покрит със злато. Той като че ли фосфоресцирал в тъмното, а от време на време по повърхността му се появявали странни светещи квадратчета, в които се забелязват някакви изображения. Какво точно представлявали те обаче, остава загадка. Защото от експедицията оцеляват само неколцина носачи, които така и не успяват да обяснят на мексиканските власти, какво точно се е случило. Изпратените на мястото военни хеликоптери откриват само обезглавените трупове на участниците в италианската експедиция. Всичко останало е погълнато отново от джунглата. Заедно с кристалния череп на Кукулкан и тежащото върху него древно проклятие.

Надявам се не сте се отегчили МНОГО от дългото разказване :)

От всички материали които изчетох за проклятията, оставам с впечатлението, че страва въпрос за нещастни случаи или някой(човек) изпълнява предреченото. Но от това не следва, че пролятията не са реални... точно обратното, макар извършени от хора те са се изпълнили. А и никъде не е било написано, че някаква мистриозна сила ще избие хората :) Някой от обясненията са по-достоверни, например това, че жертвите са били покосени от болести, предизвикани от бактерии и токсичността на въздуха. Мисля, че всичко по-горе е вярно... По малко от всичко... По принцип не вярвам в тези неща, но някои случаи нямат обяснение(научно). И това е причината да мисля, че проклятието е живо, но хора, решили да изпълнят проклятията, избивайки влезлите в гробниците, ми се струва доста логично обяснение. :bye:

От всички материали които изчетох за проклятията, оставам с впечатлението, че страва въпрос за нещастни случаи или някой(човек) изпълнява предреченото.

И аз за това си помислих,като говорим за последния случай с обезглавяването.Все пак,ако предположението не е вярно, дори не ми се мисли накъде води това Публикувано изображение .Не е изключено да са месни или някой член на експедицията да е превъртял.

Обаче за египетските гробници не го вярвам.Не мога да сои представя гробницата да се пази 10 века.

Добре дошла във форума. :bye: :bye: :bye: :bye:

Това за проклятията е по-скоро внушение на хората според мен.

Всеки иска да вярва ,че съществуват мистериозни сили, които са извън нашите възможности.Тези сили са привличали хората винаги и ще продължава да е така и за напред.

Въпреки че съм съгласен, че се събират на едно място доста необясними случаи, за които едни казват, че са нещасни, а други - проклятие.Всеки решава сам за себе си.

Аз лично предпочитам да потърся логично обяснение първо , но никога не изключвам и свръх естествените сили.

Благодаря за линковете на всички. :)Публикувано изображение:clap:Публикувано изображение

Редактирано от ColdSteel (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.