Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

Излязоха субтитрите за епизод 20ти :

Stargate SG-1 - Season 9 - Episode 20

Alt_CX, приятно гледане :) Знам, че ще се зарадваш страшно много. ;)

Както и разбира се на всички останали...

• Отговори 839
  • Прегледи 130,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Идеално ,перфектно,превъзходно.Тъкмо се чудех какво да гледам :) . Субтитрите са на Insaneboy.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Гледах го. Абе тия хора защо все така ги свършват сезоните? :yanim::yanim::) Това беше риторичен въпрос :P

Готина беше серийката Публикувано изображение Сега няма да спя до новите епизоди и на двата сериала :yanim:;)

Трябва да се признае на сценаристите че знаят къде да пуснат рекламните паузи. Но последната серия ме навежда към този Артур когото чакат, всъщност ще се роди познайте от кого (хех сетих се за думите на Джаксън "Тогава Тайлъс казал на хората от низините, не търсете лукавостта сред съседите си, щом тя е вече във вашия дом" - иронията е че Ораите сами си донесога оръжието срещу себе си). Само едно нещо ме дразни изключително много, не може народ които няма канализация в градовете/селата си да построи "междугалактически апарат"??!! и едновременно с това да тъне в л*й*а - буквално, не се връзва нещо супер напреднала технология & мотика. Поне Goa'uld-ите ми харесваха със супер кичозните си устроийства.

Абе хора аз ли съм недоскив

или това е некъв репликаторски вариант на Атлантис

мухахахаха WTF is this #$#@%^@#%!

Публикувано изображение

Мисля че си взел преработена картинка Апофис !!! Публикувано изображение

Да особено около надписа е толкова преработена, че няма на къде повече :P

Но идеята е готина.. Мисля, че само репликаторите липсват в Stergate: Atlantis...

Така, най-сетне прочетох на BuBu1992 историята и е много интересна наистина. Но има някои неща, които ми привлякоха вниманието.

“През 1930 Хауърд Картър е вече единственият оцелял от ръководителите и.” – Значи все пак някой е оцелял.

“...параходът, на който е натоварена мумията на Тутанкамон, едва не потъва след сблъсък с друг кораб...” – Но все пак не потъва.

И за последната история: “Защото от експедицията оцеляват само неколцина носачи...” – И тук има оцелели.

Съгласна съм със Sun Ce :

От всички материали които изчетох за проклятията, оставам с впечатлението, че страва въпрос за нещастни случаи или някой(човек) изпълнява предреченото. Но от това не следва, че пролятията не са реални... точно обратното, макар извършени от хора те са се изпълнили. А и никъде не е било написано, че някаква мистриозна сила ще избие хората  ;)

Някой от обясненията са по-достоверни, например това, че жертвите са били покосени от болести, предизвикани от бактерии и токсичността на въздуха. Мисля, че всичко по-горе е вярно... По малко от всичко...

По принцип не вярвам в тези неща, но някои случаи нямат обяснение(научно). И това е причината да мисля, че проклятието е живо, но хора, решили да изпълнят проклятията, избивайки влезлите в гробниците, ми се струва доста логично обяснение.

<{POST_SNAPBACK}>

А колкото до това

...Обаче за египетските гробници не го вярвам.Не мога да сои представя гробницата да се пази 10 века.

<{POST_SNAPBACK}>

Знае ли човек... може пък и я пазят - да си предават от поколение на поколение... щафетата ;) Все пак това са били силно вярващи хора, а с тях нищо не се знае.

...Следва продължение...

P.S. След като си изиграя играта :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Какво стана, изигра ли си играта :)

Наистина може да сте прави.Все пак има хора оцелели през експедициите.Може да са превъртели и да са избили останалите,а може би алчността ги е завладяла и представете си вие сте на експедиция и намирате нещо много ценно което всички около вас искат да притежават.Няма ли да откачите?Или пък във оцелелите има Гоа'улди,което е малко тъпо от моя страна да казвам ама ...Може да се отклоня малко от темата,но непременно искам да кажа че вече се съмнявам дали и Господ не е някой Гоа'улд или Асгард... :) ! ! ! Направо съм превъртяла с тоя сериал...Много се отклоних извинете :)

Да ти кажа не си единствената. Ако вярвах в Господ щях да си мисля същото :) Само че не мога да реша дали би бил гоа'улд или асгард... може би все пак асгард, защото те са склонни да оставят хората да се пържат д собствения си сос, ако преценят, докато ако беше гоа'улд изобщо нямаше да ни има :)

Хахахаха! Това за собствения сос ми хареса ;) В сериала доста често се включват теологоични теми за размисъл. Как няма да се зачудите дали не е вярно... А бихте ли искали да знаете какво представлява Господ?? Тогава няма да вярвате в него, а просто ще знаете, че съществува. Чудя се, дали ще пуснат епизод в който да посочат дали има истински Бог(в сериала де :) )? Или ще бъде прекалено вмешателство във вярата на хората?

...Чудя се, дали ще пуснат епизод в който да посочат дали има истински Бог(в сериала де  :P )? Или ще бъде прекалено вмешателство във вярата на хората?

<{POST_SNAPBACK}>

Не ми се вярва. Всъщност те са споменавали, че има хора, които вярват в Господ и които не и че те са от вторите. Говоря за SG-1 тима де. Пък и би било много нахално да говорят, че може би има някакви богове при условие, че всичко което правят е да се борят с фалшивите такива. Ще видим де :)

Да особено около надписа е толкова преработена, че няма на къде повече :)

Но идеята е готина.. Мисля, че само репликаторите липсват в Stergate: Atlantis...

<{POST_SNAPBACK}>

Лично аз искам Призраците да стингат до нашата галактика точно по време на инвазията на Орайте

да видим кой кого ще изсмуче мухаха ...

...... Или пък във оцелелите има Гоа'улди,което е малко тъпо от моя страна да казвам ама ...Може да се отклоня малко от темата,но непременно искам да кажа че вече се съмнявам дали и Господ не е някой Гоа'улд или Асгард...  :eek: ! ! ! Направо съм превъртяла с тоя сериал...Много се отклоних

извинете  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Хич не си се отклонила ама изобщо даже...

Сериала е изпълнен с какви ли не намеци, които са пуснати много тънко, за да не скочат да ги съдят и спират разните му там сещате се ...

Достатъчно е внимателно да видите определени изречения в

Stargate SG-1 - 1x08 - Brief Candle и още няколко серии от тоя род

и да направите аналог с други сходни изречения от религии, митологии и т.н. / ще напиша пост точно какво имам предвид, но е дългичко за това по - нататък /

малък Offtopic

За всички фенове на фючър дизайна

ето малко картинки които мене много мъ радват, надявам се да ви харесат

http://forums.data.bg/viewtopic.php?p=4930218#4930218

вижте поста на Vladotto - / принципно във форумите и торентите се подвизавам с този ник /

В скоро време ще драсна един пост със заглавие

Stargate - богове и извънземни

но стана много дълго ще го посъкратя малко и тогава ще го пусна

преди това ще пусна нещо за атлантите

и ще напиша няколко неща свъразни с последните няколко поста

Редактирано от Apophis (преглед на промените)

Лично аз искам Призраците да стингат до нашата галактика точно по време на инвазията на Орайте

да видим кой кого ще изсмуче мухаха ...

Хехе, супер ще е. Да ти кажа аз лично ще съм на страната на Призраците, те поне се хранят с хората от глад, докато Ораите... Пък и с Призраците наште хора се оправят май по добре засега. Как мислите дали ще го направят? Всъщност Атлантис така свърши - бяха научили адреса на Земята, така че може пък и да го направят и да се унищожат едни други Публикувано изображение

Мен пък ми се струва прекалено утопично добре... Макар, че да... наистина ще е по-лесно после да ги унищожат... Аз казвам направео вместо да си играят да им кажат адреса на призраците :)

Ще стане "Bloody sucking story" Публикувано изображение, а аз ще гледам в захлас :wors: ...

Ама понеже съм голяма гадина ще направя ето това ...

Сезон 10 се завръща идното лято по Канал Sci Fi в Съединените Щати. Цялостния екип на сезон 9 се завръща заедно със гостуващата звезда Claudia Black ("Vala Mal Doran"), присъединяваща се към редовния състав за снимането на новите 20 епизода.

Тук е написано всичко известно до момента за следващия сезон.

FLESH AND BLOOD 1001

Когато Ori нападат Chulak - планетата на Jaffa, Vala и Daniel трябва да се споразумеят с техния лидер: младата дъщеря на Vala, внезапното порастнала заради Ori-те, с цел да им служи.

THE PEGASUS PROJECT

Daniel и Vala посещават Atlantis с надеждата да открият нов водач, който да ръководи Анти-Ori оръжието на Мерлин, но откриват повече от колкото са очаквали.

Помислете върху това ;) и пишете. :blink:

FLESH AND BLOOD  1001  

Когато Ori нападат Chulak - планетата на Jaffa, Vala и Daniel трябва да се споразумеят с техния лидер: младата дъщеря на Vala, внезапното порастнала заради Ori-те, с цел да им служи.

Помислете върху това :) и пишете. :computer2:

<{POST_SNAPBACK}>

ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР

Не мога да се сдържа да не напиша и аз малко за 10ти сезон - първия епизод

Дъщерята на Вала – Адрия, е роден Оракул, с генетично заложени знанията и способностите на Орай, Даниел и Вала ще се опитат да й обяснят истината за Орайте, но тя твърди че всъщност Древните са тези които източват енергията на последователите си. Момичето ще стане на 12 годинки за часове.

Интересен факт е че продуцентите са решили да използват бременност на Клаудия Блек, за да въведат както те казват нов „Подлец” в сериала.

Отвратителни сте и двамата! :):P

Само дразните любопитсвото ни!

Хахахах! Много благодаря за за инфото :)

Но, за съжаление премиерата е много далече... Няма ли от къде да се дръпнат по рано епизодите? Вярвам, че все някъде излизат по-рано...

Някой ако има инфо за подобен site да прати линк.

Да ти кажа аз лично ще съм на страната на Призраците, те поне се хранят с хората от глад, докато Ораите...

Не съм съгласен... Малко е жестоко да те изядат. Не говоря от собствен опит ;) Не, че и Ораите са цвете за мирисане. Как можеш да избираш по-малката от две злини? Отговор: Никак. Да ги изтребят всичките май е най-доброто решение :P

Не съм съгласен... Малко е жестоко да те изядат. Не говоря от собствен опит ;)

Хехе, ти да не си вегетарианец? ;) Разбира се, че е жестоко, но поне нямат избор, а Ораите имат... това да избиваш хора само защото не те славят като бог... ми се струва много гадно. А те че трябва да ги изтребят всички спор няма :P

Епизодите практически в момента не съществуват, поне не и в монтиран и обработен вид, повечето серии се снимат седмица за седмица.

В Stargate SG-1 True Science - Аманда подметна колко е весело когато графика ги притиска.

Първото място където виждат бял свят сериите е Sci-Fi Channel в петък - в реда SG1, Atlantis, BSG - в момента повтарят последните сезони и на трите сериала, после разни добри хорица им правят рипчета, пускат ги в западните торентите още същата вечер и в събота вече са тука в нашите торенти, с бърз западен може дори да ги има човек същата вечер при 1000 сийдъра минути след пускането на серията при западен средно 200к - серията може да я имате час след пускането й в ефир.

Информацията за сериите, идва от фенсайтове и форуми / лично аз посещавам към 20тина свързани със старгейт / и там сценаристите и продуцентите дават инфо за следващите епизоди, когато вече са одобрени че ще фигурират във сезона.

Гледах 9х20 на 700 мб серия и ако имах време щях да поровя по западните торенти и за други серии

изгледах почти целия Атлантис на 700 мб версии и определено се губи адски много при 300 мб версии.

По темата за Орайте, Призраците и избора, определено това което е най гадното при Орайте, че те са от типажа / който е изключително разпространен сред хората в реалния живот /

"Абе некви хора си живеят живота, нямат нищо общо с нас - дай ние да ходим да им се бъркаме, да им съсипваме живота като ги караме да са такива каквито ние искаме"

На тях енергията от последователите, не им е жизненоважна.

Най ИЗРОДСКОТО при тях, е че при тях абсолютно нищо не ги принуждава да избиват невинни хора, те го правят просто защото могат

/ Като Богинята в Себасианската легенда от Фарскейп /

По никакъв начин не оправдавам Призраците - най малко са виновни в това че не са потърсили алтернативен източник за прехрана - но много пъти те са показвали че ако имат нужда от примерно 100 души за да се нахранят а селото е 200 души, то другите сто ще бъдат оставени живи, нито ще бъдат поробвани, нито нещо подобно, докато Орайте действат на принципа който не е с нас все едно е някаква застрашаваща живота на всички заплаха, която трява да бъде заличена незабавно.

А в същност те са точно заразата която трябва да бъде заличена от всички възможни галактики, заради методите си на действие.

Да не забравяме кое е основната причина Древните да се изнесат от тази галактика, да отидат в Пегас, да се почнат с призраците, и накрая са се изнесли и от двете галактики.

..::EDIT::..

Сетих се нещо от Андромеда, който не го е гледал с две думи, има едни изроди Магог, много грозни и брутални същества, и Ницшеанци - хора, които живеята на кланове, живота за тях се изчерпва с това да имаш правилното ДНК за да създадеш потомство.

Харпър: - Виж, съжалявам. Израснах на Земята, Живях сред ницшеански набези и магогски атаки, глад и чума.

И знаеш ли? Ницшеанците бяха най-лоши.

Тренс : - Защото са толкова силни ли?

Харпър: - Не, защото са човеци. Нека ти кажа няколко древни човешки думи

Разпъване на кръст. Електрически стол. Гилотината.

Та Орайте са същата работа, леко променен вид на "светата" инквизиция.

По темата за Орайте, Призраците и избора, определено това което е най гадното при Орайте, че те са от типажа / който е изключително разпространен сред хората в реалния живот /

"Абе некви хора си живеят живота, нямат нищо общо с нас - дай ние да ходим да им се бъркаме, да им съсипваме живота като ги караме да са такива каквито ние искаме"

На тях енергията от последователите, не им е жизненоважна.

Най ИЗРОДСКОТО при тях, е че при тях абсолютно нищо не ги принуждава да избиват невинни хора, те го правят просто защото могат

За Орайте енергията не е жизнено важна, но им трябва за да могат да надвият Древните, които за тях са Злото.

За Призраците мога да кажа, че убиват и за удоволствие... нали на Атлантис има ретро-вирус, който може да ги направи хора и да изчезне нуждата от това да се хранят с хора. Но за тях храненето е станало начин на живот и определено нямат намерение да се откажат от него.

P.S. Струва ми се, че в една битка между Орайте и Призраците определено Призраците ще загубят. Както видяхме Орайте имат страшно добри щитове... дори и Асгардския кораб неможа да пробие през тях, а както знаем до момента най-добрите ни съюзници са Асгардите.

Не смятам обаче, че корабите на Призраците ще стигнат до нашата галактика... В последния епизод Шепард изчезна и вероятно е успял да се закачи към някой Кошер. С Маккей и Ронан ще измислят начин да унищожат Кошерите.

Да, определено корабите на Ораите са много по-добри, а самите те са много по-силни дори от най-добрите ни съюзници. Не ми се иска да гадая по тази тема, защото иначе се губи тръпката от рпредстоящата реалност :hush:

Добре дошъл на страниците на kaldata.com и по-спесиално в нашата скромна темичка :), която в последно време е позамряла ... :). Това е може би, заради почивката, която Stargate SG-1 и Stargate: Atlantis ни дават :eek:

За Ретро вируса не е много сигурно дали и как действа в продължителен период / да речем поне година / защото теста с Майкъл продължи прекалено за кратко.

При всички положения Призраците са гадняри, ясно е че са свикнали да живеят като господстващ вид и няма да се откажат туко така от това дори и да могат / все едно асгардците да бяха почнали да правят "празни" клонинги на хора ( без съзнания ) за гоаулдите и те да се бяха съгласили да ги използват без повече да поробват хора - No Way /

но мисля че макар и малка част от призраците евентуално биха опитали с ретро вируса.

Естествено че биха убили някой като Шепърд и другите, дори да не им трябва да се нахранят, просто защото са им се намесили в плановете - но това си е война, в такива случай поне една от двете войващи страни изпитва удоволствие от това че убива и го прави много често без да е наложително.

При Орайте става въпрос за хрумвания, на тях така им е скимнало че другите са зло, според мен са изгубили всякава представа за добро и зло още когато са почнали да се трепят с Алтерранците и от тогава са си абсолютно побъркани - тоест много преди да имат нужда от енергия, за да победят и преди да се възнесат - вече са били за усмирителни ризи.

Не може да използваш подобни методи, които всеки вижда че са чисто зло, де претендираш че си добро и да обявяваш за зло някой, който нищо не ти е направил или още по лошото на никой нищо не прави - както са примерно Алтерранците - били са миролюбива раса която се е стремяла към технологичен прогрес, търсене на знания, и духвоно развитие - в общи линии по - добро от това няма на къде.

От това което се показва до момента, те наистина си го мислят, за разлика примерно от гоаулдите които се правеха на на богове просто за да не ги пребият, и както Ба`ал каза веднъж :

Достатъчно сме умни, за да знаем, че не сме богове. Е, някой от нас започнаха да вярват в собствената си пропаганда.

то Орайте са фанатици които наистина си вярват, че са някакво добро от самото начало докато са били хора, именно за това са пуснали чумата, преди да се възнесат, а като са се възнесли вече тотално са изперкали.

Ако говорим сериозно за идването на призраците до нашата галактика, и аз съм на мнение че някой или нещо ще ги спре преди това, освен това мисля че стила и начина на мислене на сценаристите не е такъв.

Що се отнася до корабите на Орайте, не вярвам че има или ще има технология която ще ги спре, единтсвения начин е самите Орай да изчезнат.

Като цяло съм абсолютно съгласна :hush:

Що се отнася до корабите на Орайте, не вярвам че има или ще има технология която ще ги спре, единтсвения начин е самите Орай да изчезнат.

<{POST_SNAPBACK}>

Тове вече не ми се вярва. Какъв филм ще е това, ако лошите изчезнат от само себе си. Сигурно ще измислят нещо, а и дъщерята на Вала ако я зарибят на тяхна страна ще помогне... може би. Всъщност то не е чак толкова трудно, просто ще се качат на някой кораб, ще му разберат защитите и т.н. и готово :hush::hush:

Принципно SG-1 така действат - отвътре, още първи сезон видяхме как се справиха с двата Ха`така, на Апофис и сина му, но аз имах предвид че няма технология която да се справи със щита и оръдията на корабите докато работят, а като не работят много ясно че ще ги оправим.

За Орайте имам предвид това което прави оръжието на Мерелин, и това рано или късно ще стане, и както се появиха Орайте след като разкарахме репликаторите и повечето Гоаулди, то така пак ще има нещо ако продуцентите решат да снимат примерно 12ти сезон, защото според мен 10ти и 11ти поне ще се трепаме с Орайте :))

Що се отнася за Адрия - СПОЙЛЕРЧЕ !!!

Още в началото когато Даниел и Вала разбират че не иска да приеме що за стока са Орайте, двамата ще се опитат да я затнат, и да я вземат със себе си - явно с идеята да я убедят като й покажат това онова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.