Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

Като заговорихме за спойлери ...

Ами замисли се, нашите винаги са действали от вътре... чрез тайничко промъкване, изненада и после едно голямо БУМ!!! Естетсвено жертви от страната на доброто в началото имаше рядко... сега гледам са станали по-масови... цели кораби... Btw не знам кой и къде ме попита, но ми се струва, че унищоженият кораб беше на Stargate командването.

А сега да си поговорим конкретно за оръжието, което ще унищожи Ораите. Ами най-малкото за да има филм, който да привлича вниманието вече 10 години, то неговите сценаристи не са просто добри. Ето защо си мисля, че Ораите определено няма да напражят "poof" и да изчезнат от самосебе си... Би било не в стила на Stargate SG-1( Ако не зачитаме появите на Daniel Jackson, когато беше зънесен). А и все пак както вече казах ( ТУК СЛЕДВА СПОЙЛЕР!!!)

Daniel и Vala, стигат чак до Atlantis, за да намерят човека ( предполагам със гените на древнен), който да активира оръжието на Мерлин. Това май не беше кой знае какъв спойлер, защото за него се споменава още във самия край на 9ти сезон, но нищо де....

Та все пак оръжие има... къде и как е скрито, ще гледаме през юли. Кой ще го активира - пак тогава. Но едно е сигурно.. сценаристите не са запланували на Ораите да им се размине току така....

• Отговори 839
  • Прегледи 130,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще говоря малко за сезон 10, така че пазете се СПОЙЛЕР!!! Публикувано изображение

От начало и аз си помислих, че Одисей бе унищожен, но до колкото четох из чуждестранни форуми унищоженият кораб е Королев. Ораите ще телепортират екипажа на техен кораб(или само Даниел Джаксън, за това не съм 100% сигурен, но поне се знае, че Джаксън оживява). За Мичъл то е ясно, че е офейкал със един F-302.

До тук със СПОЙЛЕРА... вече почвам само с мои идейки.

Не че ми се вярва, но няма да е зле ако Асгардите пратят малко по-стабилен флот от повечко и по-висок клас кораби. В един епизод, когато плениха Тор, видяхме в края как Асгардите пратиха 2-3 кораба, които меко казано бяха огромни... Ха'така на Анубис изглеждаше по-малък от F-302 спрямо нашите кораби.

Също няма да е зле ако видим в битка Орион... този кораб е доста по-добър от останалите кораби с които разполагаме(в SG-1 100% няма да го пуснат... дано поне го видим как се трепе с Призраци). Но определено би било интересно да видим колко са издръжливи щитовете на Ораите срещу малко огнева мощ от Древните.

Редактирано от Forgotten_Evil (преглед на промените)

Точно така е Королев го е отнесъл, и до колкото си споням Даниел е на орайския кораб с Вала в 10х01

Моето мнение си остава, че каквото и да пратят с-у орайските кораби, независимо от кой са правени, защитните им щитове са непробиваеми докато са включени, защото практически това е технологията на древните, видяхме щита на сателитното оръжие как действа, виждали сме щита на Атлантида, и на други места където Древните са слагали щитове с-у призраците - непробиваеми са, а като гледам тия светещи кръгове наподобяващи старгейт в орайските кораби, лично аз си мисля че тия щитове няма да имат и проблема - щита падна на не знам си колко процента и захраването е на свършване.

Като гледам и с какво стрелят, също смятам че няма да се намери щит който да издържи на повече от 2-3 удара.

Спасението от тия може да бъде наистина от една страна да успеят да убедят Адрия да мине на наша страна - сценаристите са вмъкнали една идея че тя въпреки способностите си ще търси одобрението на майка си ....

И естествено оръжието на Мерелин.

По сайтовете виждам че много се говори за Проекта Пегъс, и силно се надявам че ще е някаква зверска джаджа от ранга на това в Дакара.

Естествено вариант в който Древните да вземат да се намесят, не очаквам, и като гледам по другите форуми също никой не очаква подобно нещо, аз лично бих се радвал ако за момент Орайте успеят да придобият достатъчно сила за да бъдат истинска заплаха за Древните, така както бяха репликаторите за Асгардците, и накрая нашите да им спасят възнесените четирибуквия ....

Редактирано от Apophis (преглед на промените)

Съгласен съм с всичко само не и за щитовете. Според мен са пробиваеми, но всичко зависи колко огнева мощ ще хвърлиш срещу тях. Дори и щитовете на Атлантис почнаха да поддават при достатъчно огнева мощ и не достатъчно енергия. Как искат нашите хорица да пробият през Орайски щит с ракети и някакви смешни батарейки. При Асгардите нещата стоят по по-различен начин... те определено имат много по-добри технологии от нашите и с една скромна флотилия биха могли да унищожат поне няколко кораба. За Древните просто няма съмнение, че могат да пробият през щитовете... видяхме какво могат да направят дроните им и какво се случи на Анубис. Също сме ги виждали и срещу Призраците. Със сигурност обаче може да се заключи, че всичко зависи от енергията. Ако корабите на Ораите се захранват от източник, чиято енергия никога няма да свърши, то тогава нашите хорица ще си имат големи проблеми.

Със сигурност обаче може да се заключи, че всичко зависи от енергията. Ако корабите на Ораите се захранват от източник, чиято енергия никога няма да свърши, то тогава нашите хорица ще си имат големи проблеми.

<{POST_SNAPBACK}>

Имам такива съмнения, тия кръгове в корабите са ми много съмнителни какво точно правят, силно се надявам в някоя серия нашите да разберат за какво иде реч, иначе с още някое друго оръжие на древните сигурно ще имаме по големи шансове, но както Даниел каза най - добре да се справим със самите Орай, а пък с после ще е по лесно с последователите и корабите, особено ако корабите се управляват само от Приори, а те имам чувството че може би по някакъв начни са свързани със самите Орай - нещата ще придобият друг вид.

Само незнам защо имам едни съмнения, че точно приорите захранват корабите. В предпоследния епизод(Crusade) казаха, че са пристигнали толкова приори колкото са корабите и че всеки един от тях щял да активира по един кораб(а може би и да го оправлява?).

Да попитам нещо за кораба на Асгардите, който беше в тази битка. Според вас дали е от клас O'Neill или е по-нисък клас. Защото според мен е по-нисък клас, но в един форум изкараха доста обедителни доказателства, че е точно клас O'Neill. Мен лично много ме съмнява, понеже както видяхме в епизода когато унищожиха Репликаторите, Асгардите имаха 6 кораба които са досущ като този в Camelot. За мен обаче е малко вероятно Асгардите да са построили за толкова кратко време 6 кораба... един сезон преди това имаха само един неготов кораб от клас O'Neill и той беше унищожен за да се спаси родната планета на Асгардите. Дали е възможно сивите човечета при тотална разруха на цивилизацията си да построят толкова бързо толкова нови кораби снабдени с най-нова техника.

Малко радостна новина, за който незнае(СПОЙЛЕР):

Един от продуцентите е споделил в интервю, че в 10 сезон ще видим някой герой, който не сме виждали от отдавна. Дали е възможно да се върне поне за малко РДА и заедно с него да се появи и един от най-яките персонажи(поне според мен) Тор... че тоя Фасир(или там както се казва) малко ми лази по нервите... Искам O'Neill и Thor да се вяснат тоя сезон.

Според мен беше клас O'Neill, това го казвам от гледна точка на това което видях като дизайн, но може да съм се подвел. В 9х19 казаха че само Приор може да активира кораба, и кой ще управлява корабите мисля че целенасочено остана малко като загадка. Ако Приор го захранва то тогава това е много близко до моята теория че всъщност енергията идва направо от измерението на Орайте, но пак остава въпроса какво правят тия огромни кръгове, които светят с точно определен цвят който също ме навежда на някой мисли, пак в стил че това са нещо като проводници на енергия, а не средства за произвеждане на такава. Определено ще е страхотно ако Джак се появи поне за 2-3 серии, / за мен той беше сърцето на SG1 / а мисля че от Асгардците май само Тор е готин, всички други които са се появявали до сега са ми малко дървеняци, и определено успяват да ме издразнят макар че се появяват за кратко.

По дизайн кораба наистина прилича на клас O'Neill, но по размер? В предишни серии сме виждали, че тоя кораб не е шега работа... пък в тази битка се губеше по бойното поле. Даже нашите корабчета бяха по-големи. Определено и аз искам да видя отново комбината Джак/Тор! :P

На мен ще ми е интересно да ги видя в действие Мичъл и Джак едновременно Публикувано изображение ще бъде опасна комбинация ....

Още по-яко би било ако видим една яка комбинация между Джак/Тор/SG-1(сегашния)/Вала... абе дано да ни очаква един страхотен сезон. Публикувано изображение

Ако нашиша какво ства и кой къде се появява, ще е отново спойлер. Аз обаче, съм повече от обещала да не продължавам с тях нито тук, нито по време на конферентнаат връзка .. така че... сори.

Това, което сега ще кажа е последното ми изречение по повод участия в идните сезони на двата сериала ....

От неговите пръсти в ушите и умовете на сценаристите или от умовете на сценаристите в неговите пръст?

Apophis, Forgotten_Evil хайде вземете си инсталирайте един skype и да ни удостоите поне веднъж с честа да си пишем online... Мисля си, че пропуската голям купон така ... Обсъждаме доста интересни неща и в сккоро време смятам да пусна в моя форум цитати от досегашните ни срещи...

А като ви гледам двамата... давает страхотни теми за размисъл, на които човек може да отговори с не по-малко от страница мнение.( и сега ако се оплачете, че не ви изчетках :P добре ) Но което си е, си е. Така че - "Добре сте дошли"

Що се отнася до корабите... Това май ми е най-голямата слабост. Не че не са ми интересни или нищо не разбирам, но да си кажем точно .. чела съм прекалено малко за тях - факт, който трябва да бъде поправен в най-скоро, свободно време :)

Ето защо ви оставям и се надявам да пишете още много по темата, за да мога аз а и други потребители, да научат повече по нея.

Относно спойлерите, почти винаги чета само части от спойлерите на които попадам, и винаги си оставям по нещо непрочетено за да си запазя ефекта на изненадата, който съм успявал да усетя истински само във сериали като Старгейт и Фарскейп. Малко оффтопик, за съжаление нямам много време, и за това до сега не съм се влкючил в skype срещите, наистина ще се радвам ако пуснеш логове от скайпа, ако забелязвате си пиша постовете нощем, през деня и вечерта съм зает, надявам се скоро да имам време, да се включа в скайпа. Скоро смятам да почна да пиша и във форума, някой идеи, прочетени материали и теории за четвъртата раса - Атлантите, и подобни ... Както писах преди се занимавам отдавна с подобни тематики, и определено с удоволствие ще се включа на живо скоро време.

Относно срещите ни в skype, искам да направя едно малко изявление, че е много вероятно тази или утре вечер да има извънредна такава... Няма да обеснявам тук защо ще е така... естествено аз ще се погрижа да ви открия и ако сте свободни ще я организирам в подробности ...

Срещата ще бъде днес 28.03.2006.

Начало : 19:30h

Не се притеснявайте, ако закъснеете, защото те никога не са кратки.

Темите са :

1. Атлантида

2. Мерлин и рицарите на кръглата маса.

В следващия пост, ще пусна информация за Атлантида и Мерлин, за да може да попрочетете нещо повече... ако ви е любопитно...

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Атлантида :

“И така, време е да започваме,

няма какво повече да се бавим.”

Платон “Критий”

От антични времена се водят незатихващи спорове за съществуването на легендарния континент Атлантида. Хиляди книги и статии са посветени на този увлекателен сюжет. Само научните трудове наброяват повече от 200'000 страници. Френският атлантолог А. Безсмъртни казва, че ако Платон е можел да предвиди съдбата на своите тридесетстишни диалози, сериозно би се замислил дали да ги запише или не.

Още от времето, в което живял Платон, имало хора, които му вярвали безрезервно и такива, които го опровергавали ожесточено и безпощадно. Въпреки това интересът към Атлантида така и не затихнал, а напротив, много често се оказвал в центъра на всеобщото внимание. Това често ставало благодарение на научни открития, така както и на журналистически измислици и безпочвени твърдения на псевдоучени.

Тук

I. ДРЕВНИЯ СВЯТ

За Атлантида се пише от антични времена до наши дни, т.е. в продължение на 2000 години. Трябва обаче, да се отбележи, че в древността по тази тема е написано малко, а се е съхранило още по-малко - само десетина страници от платоновите диалози “Тимей” и “Критий”.

ДИАЛОЗИТЕ НА ПЛАТОН “ТИМЕЙ” и “КРИТИЙ”

Диалозите “Тимей” и “Критий” били написани от Платон (427 - 347 г.до н.е.) около 360 г. преди Христа.

Привържениците на теорията за съществуването на Атлантида са намерили в текстовете на Платон доста редове, съответстващи на последните постижения на съвременната наука. Противниците от своя страна, посочват множеството противоречия в текста на диалозите. Все пак, преди да преминем към фактите, изложени в тях, нека да разгледаме въпроса за това, кой е отговорен за грешките и противоречията.

Тук

Още можете да прочетете тук :

АРГУМЕНТИ В ПОЛЗА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА АТЛАНТИДА

АТЛАНТИДА В АТЛАНТИКА

АТЛАНТИДА В СРЕДИЗЕМНО МОРE

ДАТИРОВКА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ГИБЕЛТА НА АТЛАНТИДА

ОСНОВНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА АТЛАНТИДА

ОСНОВНИ ТЕОРИИ ЗА ГИБЕЛТА НА АТЛАНТИДА

СРАВНЕНИЕ НА ДАННИТЕ ОТ ДИАЛОЗИТЕ С ДАННИТЕ НА НАУКАТА

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Съжалявам за нечовешкия оффтопик, но просто не се сдържах, аз на Орайте се дразня че са Улигофрени, но вижте какво става в нашта мила реалност :yanim:

http://dnes.bg/article.php?id=20864

Е на такива им пожелавам някой да им занесе подарък играчка репликаторче ... Публикувано изображение че имат по повечко крачета за чупене мухаха

Не случайно отдавна съм казал че "Схващанията" на хората, са всъщност схващания на мозъка - е за тоя важи на сто процента.

:clap: Защо бе, много са си прави хората като чупят играчките... ;) Честит първи април :P:) :bye:
  • 4 седмици по-късно...

Ех забравихме се ... Тук се занимари май май, след като вече няма епизоди, които като луди да гледаме всяка събота сутрин. Още малко има и ще сме пак щастливи :) Но до тогава нищо вече не ни пречи да изгледаме специалните филмчета към DVD релийзите на Stargate SG-1. Нали така? И ако сега се питате къде можете да ги откриете.... Не се притеснявайте. Аз ще ви кажа. Кога ли не съм го правила. Не се сещам за такъв случай.

Ето тук :

Stargate SG-1 Season 3 Extras

Stargate SG-1 Season 4 Extras

Stargate SG-1 Season 5 Extras

Stargate SG-1 Season 6 Extras

Stargate SG-1 Season 7 Extras

Stargate SG-1 TV Extras

Отново ми намери работа :) .За която не възразявам разбира се :shake_puter: . Тенк Ю.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Мерси и от мен, Хатор, ама много мерси :down::wors::wors::wors:

Значи Ричард Дийн Андерсън ще се появи в две серии на Старгейт SG-1 и в три на Атлантис, като първото му появяване ще е във 200-ния епизод на SG-1, който ще се излъчи на 18 август :clap:

Източник: http://www.stargate-fusion.com/?id=428

Надявам се, че е вярно... всъщност не. Надявм се да не е вярно, а да се появи в повече серии :)

ПП. Иначе двата сериала тръгват на 14 юли по Sci-fi, сигурно го знаете де, ама... :)

Не си спомням точно, но ми се върти в главата, че миналата година ги излъчиха по някаква друга телевизия още по рано... ако е така ми остава надеждата, че и сега ще е така, ако ли не... 14 юли не е чак толкова далече... кого заблуждавам разбира се че е далече, но ще дойде все пак живот и здраве Публикувано изображение

Здравейте ! Още един фен на двата сериала (и на sci-fi, като цяло) решава да покаже присъствие във, както изглежда най-големия форум за старгейт в БГ. Напишете кога (ден, час) ще е следващата има конферетна връзка в скайп-а? п.с. изгледах двата сериала за около месец и сега адски ме сърбят ръцете за новите сезони! , ще се побъркам до юли!

Да... Много ще е жалко ако О'Нийл се появи само в два епизода. Но е по-добре от нищо, нали :eek:

14 юли наистина не е толкова далече, а и Hathor винаги ни намира някаква занимавка през това време, за което съм много благодарен :eek:

Не може ли някоя от нашите телевизии да озлъчват НОВИТЕ епизоди, а не старите които сме ги гледали по няколко пъти? Не, че не ми харесват вече, ама като знаеш какво става по-нататък малко се губи удоволствието. Ако можем да убедим шефовете им (по някакъв начин) да закупят новите епизоди, а старите да ги излъчват по 2( Публикувано изображение ) на ден... Така е възможно дори да наваксат и да ги излъчват паралелно със Sci-fi. Само дето ми се струва, че това ще остане само в мечтите ми Публикувано изображение

ММ за твое което говориш, може само по AXN да стане... иначе сред програмните editor-i явно няма фенове на старгейта.... жалкооо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.