Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

Днес Исусовци, мохамедовци и богоизбрани с лопата да ги ринеш, на всеки ъгъл - некой претендира да те прати я в небето, я в некой ад, ако не изпълниш некви правила.

Един Исус никога нищо не иска от теб, както не иска и един Лао Дзъ, или Буда, или Ошо. Истински религиозният човек от никого нищо не иска и е чужд на каквато и да е било организирана религия, или секта, или обществена организация и институция. Такъв човек в кошара не можеш да вкараш, партиен член или министър не можеш да направиш, защото той никога никому не служи!

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 675
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мормони разбиха живота на Йорданка и отнеха семейството й

20140826.ualtyaqphx.jpg
Йорданка Солачка
Не бях чувала за мормоните допреди 4 години, зарибиха ме с безплатен курс по английски език в момент, когато бях безработна, и за 5-6 месеца съсипаха живота ми. Това разказва в покъртителна изповед за личната си драма Йорданка Солачка пред вестник „Струма”.Тя си спомня, че е завела семейството си – съпруг и дъщеря, на мормонските курсове, подлъгана от усмихнатите и възпитани момичета, които са я посрещнали при посещението в мормонската църква в Благоевград.

След като курсовете започнали, се оказало,че всичко е блъф – вместо уроци, им четели непрекъснато библията на Мормон. Единственото, което Солачка успяла да научи от английския, било броенето от 1 до 10.

Благоевградчанката била смаяна, когато много скоро след като започнали да ходят в църквата, мормоните им предложили да ги кръстят и да ги направят членове на сектата. Ритуалът бил впечатляващ – облекли новите членове в бели гащеризони и ги окъпали в басейн, намиращ се в офиса на мормоните.

Веднага след като семейството на Солачка станали мормони, започнали да им търсят данък – 10% от всичките им приходи, и поискали част от имуществото на семейството. Хората имали триетажна къща и исканията на сектата били да им припишат един етаж или да я продадат и да им дадат половината от парите.

При посещенията си в дома им, представителите на мормоните поставяли и други искания - например семейството да гладува една седмица в месеца, а децата им - по един ден, и спестените пари да се дават на сектата. В резултат от това дъщерята на Йорданка Солачка, която била на 12 години, колабирала и се наложило да се търси лекар.

Благоевградчанката осъзнала,че нещата не отиват на добре, и предложила на съпруга и дъщеря си да напуснат сектата. Те обаче отказали. Съпругът й се влюбил в една мормонка и не искал да се откаже от нея, а дъщеря й заплашвала, че ще се самоубие, ако я застави да се откаже от мормоните.

Така жената останала без съпруг и дъщеря, които заживели семейно с мормонката, а наемът на апартамента им бил осигурен от сектата. Тя изпаднала в депресия и опитала да се самоубие, даже попаднала в психиатрична болница вследствие на получения шок.

„При мормоните бях само 5-6 месеца, но те разбиха живота ми”, плаче Йорданка Солачка. Сега жената иска само да помогне на заблудени хора да не попадат в нейната ситуация и да провалят живота си, свързвайки се със сектата на мормоните.

actualno.com

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

преди 2000 г. сме предупредени-

йоан 10

11. Аз съм добрият пастир: добрият пастир полага душата си за овците;12. а наемникът, който не е пастир, комуто овците не са негови, вижда вълка, че иде, оставя овците и бяга; а вълкът разграбя и разпръсва овците.13. Наемникът пък бяга, защото е наемник, и не го е грижа за овците.

• 2 седмици по-късно...

Вече си имаме и нова секта - ООН на религиите бе предложил Шимон Перез на папа Франциск при личната им среща наскоро. ООН на религиите или казано с други думи Една Глобална Религия на "бога на демокрацията, глобализацията и корпорациите"!

Вече си имаме и нова секта - ООН на религиите бе предложил Шимон Перез на папа Франциск при личната им среща наскоро. ООН на религиите или казано с други думи Една Глобална Религия на "бога на демокрацията, глобализацията и корпорациите"!

вече има Обединени нации, има и Световна банка, има и Международен Валутен Фонд, има и обединена армия – НАТО, има вече и Обединена Религия.какво  прави НАТО  тук на Балканите?цялото сегашно обединяване се извършва под флага на онази очаквана фигура, позната от пророците под името Антихрист.след подготовката на обединяването на религиите и посещението на папата в Израел и светите земи, ще се стигне  споразумение между Антихриста и държавата Израел – договор за възстановяване на Храма.ст момента на подписването на този договор, ще започне да тече предсказания период в пророчествата на Данаил.Антихрист ще бъде един в началото на своето царуване и съвсем друг във втората половина на предсказания период от седем години.

Пиринско се оплаква от мормони и йеховисти

Свидетели на Йехова" и членове на сектата на Мормоните тормозят жителите на Пиринско, съобщава Struma.bg.

В Благоевград от години се разхождат представители на сектата на Мормоните. Преди няколко месеца в Гоце Делчев своята дейност започнали "Свидетели на Йехова". Те дори наели зала в центъра на града, където да извършват своите проповеди по два пъти в седмицата - в четвъртък и събота. Живеещите в кооперацията обаче се оплакват, че силното говорене и слушане на сектантска музика нарушава спокойствието им.

"Свидетелите" обикаляли по домовете на хората и звънели на входните им врати, за да им говорят за Библията и Бога. Пощенските кутии на част от жителите на южния град са пълни с брошури.

Това накарало група младежи да организират инициативен комитет и да започнат подписка срещу дейността на "Свидетелите на Йехова".

До момента в нея има над 2 000 подписа.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4287403

• 3 седмици по-късно...

Все ми бяха тикали брошурки тия сектанти по улицата, ама вече и във Фантастико плъзнаха.

Църква на Адвентистите от седмия ден

Брошурата кани на семинар абе да разбереш защо живееш с две думи

такам четем говорител Вадим Бутов я да го видим

http://www.asdarh.ru/Butov_Otkrytiya

• 2 седмици по-късно...

От тия последните, по-големи кукундрелници не съм виждал. Всички освен ако не си адвентис, си грешник, помияр, и гледат на всичко живо, като на кучета, любезни са само докато някой клъвне, а после ела да видиш. Обаче като спазват съботата, и се смятат за праведни че не вършат никаква работа, освен че висят по компютрите си, не им идва наум, че грешниците, които бачкат в неделя им осигуряват тока за да киснат кат прани каиши в общи чатове и да дрънкат глупости на тема библия.

• 2 месеца по-късно...

Два са безпогрешните признака, по които можете да разпознаете всяка една секта - дори и най- хитро създадените:

1. ако имат догми.

2. ако водачите им са егоисти, но ви забраняват вие да сте егоисти.

Може би някои ще заключат, че на база тези два признака излиза, че всички религии са секти - точно така!

Какво правят те - смятам, че е повече от очевидно: скапват ви живота и гледат да се облагодетелстват на ваш гръб.

Как да се пазим - интелигентните хора знаят как да се пазят, колкото до останалите: просто не приемайте на доверие неща, които не разбирате и няма как да проверите лично, ако трябва и многократно.

Няма как да се упазите от сектите, освен ако нямате гръб. Как ще живеете иначе, от държавата ли : ) А човек колкото и да е силен, все рухва някога и ще не ще приема тоя или оня за спасител, който да го извади от дадена ситуация. Ако имаше работа, и реализация, за всеки обикновен среднист, то сектите щяха да имат много по малък шанс. Някои от тях са по силни даже и от правителството на нашата република, и поради това е лесно да дадат положение някому, а кой би отказал, ако няма нищо и се нуждае ...

Погледнато фактически това не е вярно, защото в САЩ работа бол и възможности за реализация, колкото искаш, ала въпреки това, тъкмо там бъка, даже ври от секти, едва ли има друга държава в света, в която да се ширят свободно, толкова много сектантски движения.

• 1 месец по-късно...

Възлюбени в Бога братя и сестри пазете се ! Наскоро прочетох статия с заглавие : Свидетели на Йехова готвят мощно навлизане у нас ! В мормонската секта има много читави и вярващи хора, както и при евангелистите, но те са подлъгани и незнаят истината, че православието е спасението. Лично бях член на мормонската църква и ясно изказвам, че там членуват наши читави християни, но подлъгани. Склонен съм да подготвя и да прочета пред всички тях, защо православието, а не мормон и тяхната секта, която няма спасителните тайнства. Въпрос на време е да узрея и да го направя. Смятам, че няма да предизвикам конфликт а размисъл сериозен и на когото истината се открие, то ще е от Бога. Както е казано, всеки ще има правото на избор.

Във всички християнски форуми, в които съм участвал е имало не една или две дискусии, за мормонството - включително с представители на тази така наречена християнска църква. До сега не видях нито един вразумил се човек, а аргументите на християните бяха изключително изчерпателни, подробни и разбираеми - интересно ми е да разбера, какво се случи при теб и как се усети, че мормонството изобщо не е стока.

Във всички християнски форуми, в които съм участвал е имало не една или две дискусии, за мормонството - включително с представители на тази така наречена християнска църква. До сега не видях нито един вразумил се човек, а аргументите на християните бяха изключително изчерпателни, подробни и разбираеми - интересно ми е да разбера, какво се случи при теб и как се усети, че мормонството изобщо не е стока.

не съм казал че не са стока , казах че са подлъгани

не съм казал че не са стока , казах че са подлъгани

А аз не говоря за хората, а за мормонството - ти заради хората ли напусна или ..... ?

Възлюбени в Бога братя и сестри пазете се ! Наскоро прочетох статия с заглавие : Свидетели на Йехова готвят мощно навлизане у нас ! В мормонската секта има много читави и вярващи хора, както и при евангелистите, но те са подлъгани и незнаят истината, че православието е спасението. Лично бях член на мормонската църква и ясно изказвам, че там членуват наши читави християни, но подлъгани. Склонен съм да подготвя и да прочета пред всички тях, защо православието, а не мормон и тяхната секта, която няма спасителните тайнства. Въпрос на време е да узрея и да го направя. Смятам, че няма да предизвикам конфликт а размисъл сериозен и на когото истината се открие, то ще е от Бога. Както е казано, всеки ще има правото на избор.

Това за мен е пар екселанс сектантски пост - в контекста на изразеното ми и в тази тема становище (5.12.2013.), че на по-горно равнище като секти могат да се разглеждат също клоновете на съответното вероизповедание, т.е. католицизма, протестантството и православието в юдео-християнството; шиизма и сунизма в исляма. Пост, който с претенцията си за монопол върху ’’истината за спасението’’ разделя хората и ги настройва едни срещу други - нещо, което повече или по-малко правят традиционните вероизповедания.

А изречението ’’Склонен съм да подготвя и да прочета пред всички тях, защо православието, а не мормон и тяхната секта, която няма спасителните тайнства.’’ ми се струва безсмислено.

Бог е един, пътищата към Него са много. Бог е като Планински връх, към който водят много планински пътеки.

Когато достигнеш до върха, пътеките вече нямат значение.

А аз не говоря за хората, а за мормонството - ти заради хората ли напусна или ..... ?

Да една част заради тях. Тия мормони за които говорим гр.Пловдив предлагаха на мен лично да се запиша на курс по Английски език безплатен и реших да пробвам но като разбрах какви неща използват , промиване на мозъци , в часовете по английски аз съм спорил и защитавал нашата вяра,а те.... И не е само това използват някакви компютри , облъчващи машини които наистина ти промиват мозъка,страшна работа са. В предния пост ти ме попита защо мисля че не са стока да донякъде е така , кои са те да казват че спасение няма ? Кои са те да казват че Св.Троица изобщо не съществува нека да си стоят в Америка и да не ни се бъркат в вярата защото те живеят в измислен живот , завършил тези курсове дали му скъпи телефони облякали го и единственото нещо което се иска от него е да променя вярата на хората ...

Редактирано от Vanquisher (преглед на промените)

Бог е един, пътищата към Него са много. Бог е като Планински връх, към който водят много планински пътеки.

Когато достигнеш до върха, пътеките вече нямат значение.

Съгласен съм и зачитам правото на избор на вероизповедание или духовно учение, но не приемам онези от тях, проповядващи нетърпимост към другомислещите и насилие, и/или претендиращи за единствена истинност.

..............

.М .. доколкото знам, мормонството не отрича троицата, нито пък изповядва, че спасение няма - пък и като се замисли човек, ако вземат да твърдят, че няма спасение, тогава кого ще привлекат?! Ти присъствал ли си на такива проповеди?

.М .. доколкото знам, мормонството не отрича троицата, нито пък изповядва, че спасение няма - пък и като се замисли човек, ако вземат да твърдят, че няма спасение, тогава кого ще привлекат?! Ти присъствал ли си на такива проповеди?

Аз говорих за свидетелите на йехова и то за мен те са си същите като останалите мормони като незнаеш кой какво изповядва и отрича защо спориш с мен ..... не не съм присъствал и съм благодарен на това.Само като ти видя подписа какво си писал ми става ясно с какъв човек си пиша , жалка работа. 

......

Aхам - сериозен разговор, мда. :Д

Това, което си написал си го прочел в интернет, ето го:

http://www.blitz.bg/news/article/286944

Та така ....... с клюките напред към сериозните разговори.

Aхам - сериозен разговор, мда. :Д

Това, което си написал си го прочел в интернет, ето го:

http://www.blitz.bg/news/article/286944

Та така ....... с клюките напред към сериозните разговори.

Не не съм го прочел в интернет като завършил ученик наскоро в Пловдивската Духовна Семинария съм учил и минал доста през тези секти от нашия клас миналата година 6 ма момчета от класа се залъгахме и отидохме донякъде на този курс по Английски език и даже бе интересно защото водиш диалог и защитаваш вярата си но след време като разбрахме за какво става въпрос спряхме да ходим.

Най-големите сектанти са всъщност политиците - умират си да се делят и да разделят и разпарчетосват... :)

• 3 седмици по-късно...

"Аз не мога да приема максимата на Маркс, че човек е създал религията като опиум за народите, че богатите, властвуващите, са я измислили. Не! Религията е нужна на хората, които не искат да умират. Всеки човек иска да живее по-дълго. И да гледа божия свят отвисоко. И да се надява. Надеждата за безсмъртие и възнаграждение за мъките е родила религията. Кой иска да стане на пръст? Никой. Кой иска да го забравят на другия ден след смъртта му? Никой.

И тогава идват поповете, владиците и екзарсите и казват: „Надявайте се… Чакайте онзи свят, оня вечен живот, който ще ви направи щастливи. Ще имате на оня свят всичко — здраве, младост, жени, мъже, дрехи, обувки, храна в изобилие. Вие не ще тъгувате, не ще страдате. Ще се съберете цялото семейство, такива, каквито сте били в най-хубавите си дни — млади, весели, щастливи. И ще живеете вечно в мир.“ (Атанас Буров).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.