Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

Ще дойде време когато ще дойде страшният съд , е тогава всеки ще трябва да отговаря за греховете си извършени на земята или по скоро на самата подготовка за царството небесно.Абсолютно никой няма право да си тълкува както иска и променя неща от Св.Евангелие и Библия на Самаго Господа Иисуса Христа , това са сектите те си позволяват да променят и тълкуват грешно и след това го разпространяват и така произлиза тяхната измислена религия , ето самата молитва Отче наш може да ни подскаже как Господ изпитва хората дали са утвърдени в вярата си , шестото прошение гласи ''И не ни въвеждай в изкушение , но избави ни от лукавия'' Господ не изкушава хората , той допуска злото към нас за да ни изпита затова всички тези лоши помисли към даден човек и лоши чувста са като птици прилитащи в нашия разум и за да не се превърнат в грях тези лоши помисли ние трябва да ги отхвърляме, както трябва и да правим с сектите. 

А не е ли грях мъж да си слага такъв разголен аватар на жена? :wub:

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Отговори 675
  • Прегледи 138,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А не е ли грях мъж да си слага такъв разголен аватар на жена? :wub:

Грях е,но никога не можем да бъдем перфектни към Нашият Господ.

Грях е,но никога не можем да бъдем перфектни към Нашият Господ.

Е, нищо де, той нали е изкупил греховете ти...

Е, нищо де, той нали е изкупил греховете ти...

Да плашат хората със страшния съд за действителни и мними грехове е любимо занимание на верските фанатици. А стане ли дума за техните собствени грехове, започват да философстват относно Божията милост. Смятат, че за тях важи "повелята": Ти греши, пък аз ще ти прощавам!

Да плашат хората със страшния съд за действителни и мними грехове е любимо занимание на верските фанатици. А стане ли дума за техните собствени грехове, започват да философстват относно Божията милост. Смятат, че за тях важи "повелята": Ти греши, пък аз ще ти прощавам!

Да, това е краха на християнството, само с вяра не става и прошка, както им се иска много на някои. Причинно-следствения закон никой не го е прескочил досега - кармата. Ако не се изпълняват Божите заповеди това не е религия, а анархия. Те сами се опровергават като казват: "По плодовете им ще ги познаете". Но няма и как да е другояче, когато не е премахнат самия корен на злото, този уникален лично мой Аз за който Бог милее, а другите... кучета ги яли.

Много точно определение на християнството е дал Виктор Пелевин, което перфектно пасва и за исляма и за всички подобни религии: Да се насере в далечното бъдеще от фалшив гъз, останал в далечното минало – това, бих казал, е най-впечатляващото от чудесата на юдеохристианството.

Причинно-следствения закон никой не го е прескочил досега - кармата.

Много точно определение на християнството е дал Виктор Пелевин, което перфектно пасва и за исляма и за всички подобни религии: Да се насере в далечното бъдеще от фалшив гъз, останал в далечното минало – това, бих казал, е най-впечатляващото от чудесата на юдеохристианството.

Те, те, те... Далечното бъдеще си е за далечното бъдеще, не че има лошо някои да прозират и чак дотам. Надявах се, че будистите ги интересува какво самите те правят, и то в настоящия момент.

Ми не е точно така.Аз никого не плаша първо,просто казах че страшният съд наближава и всеки трябва да гледа как живее този живот,един от най-големите грехове и съсипване на живот е да тръгнеш да проповядваш в секта , да оставиш истинската си вяра и да отидеш в измислена.Ти мене не ме гледай как го живея,всеки да си гледа в неговата паница.

Да, това е краха на християнството, само с вяра не става и прошка, както им се иска много на някои. Причинно-следствения закон никой не го е прескочил досега - кармата.

Закона за причинно-следствената връзка никой не го е прескочил, но част от натрупаната карма се изтрива от "информационния носител" в чистилището след смъртта по време на съществуването между преражданията. И наказанието за греховете ни не цел в божия план, а средство за да се учим да не нарушаваме всемирните закони. Ако сме осъзнали грешката си, още докато сме на тази земя, ако сме решили да не я повтаряме и ако сме се постарали да я поправим по някакъв начин - още докато сме тук става като в чистилището, изтрива се тази карма от "информационния носител" - ето това е ПРОШКАТА.

Закона за причинно-следствената връзка никой не го е прескочил, но част от натрупаната карма се изтрива от "информационния носител" в чистилището след смъртта по време на съществуването между преражданията. И наказанието за греховете ни не цел в божия план, а средство за да се учим да не нарушаваме всемирните закони. Ако сме осъзнали грешката си, още докато сме на тази земя, ако сме решили да не я повтаряме и ако сме се постарали да я поправим по някакъв начин - още докато сме тук става като в чистилището, изтрива се тази карма от "информационния носител" - ето това е ПРОШКАТА.

Не е това. Това си го прочела в книжка или в нета, никаква представа нямаш за какво говориш, какво се опитваш да ми кажеш, затова няма как да взема думите ти на сериозно.

Те, те, те... Далечното бъдеще си е за далечното бъдеще, не че има лошо някои да прозират и чак дотам. Надявах се, че будистите ги интересува какво самите те правят, и то в настоящия момент.

Говоря за положението на християнството днес, далечно бъдеще от позиция събитията които са се случили преди 2000 години e днес, и всички ни засягат зулумите на малоумното духовенство. И от това което се случва днес, ще се прояви нещо друго в бъдеще, което няма да е по-хубаво, както са го подкарали свещениците с s-класи, алчност и разврат.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Па в настоящото време, будистките гъзове така са я втасали, че се чудят как да се наврат в християнския свят и да избягат от цветущото особено духовно и просветлено положение в местните им земи.

Не е това. Това си го прочела в книжка или в нета, никаква представа нямаш за какво говориш, какво се опитваш да ми кажеш, затова няма как да взема думите ти на сериозно.

Не, не трябва да се плъзгаме по повърхносста и да жонглираме с философски понятия и религиозни притчи, а размишлявайки да се помъчим да стигнем до сърцевината на въпроса и там отговорът е прост, обвивките му са сложни.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

Сектите обсебват и обикновено нанасят непоправими вреди.   За мен те са нещо като сдружения на идиоти.   Същите имат ли поне идея за някакъв реален смисъл на живота си!?

Същите имат ли поне идея за някакъв реален смисъл на живота си!?

Брей - ти си можел да задаваш и добри въпроси бре. Браво.

Брей - ти си можел да задаваш и добри въпроси бре. Браво.

Констатацията не е добър въпрос.    

Ми не е точно така.Аз никого не плаша първо,просто казах че страшният съд наближава и всеки трябва да гледа как живее този живот,един от най-големите грехове и съсипване на живот е да тръгнеш да проповядваш в секта , да оставиш истинската си вяра и да отидеш в измислена.Ти мене не ме гледай как го живея,всеки да си гледа в неговата паница.

Че страшният съд наближава, пророкуват поне от 200-300 г., даже някои от "пророците" са определяли точна дата за настъпването му. Но не би... Според езотериката един вид "съд" се извършва над всеки човек веднага след смъртта му и в зависимост от степента на неговата праведност или греховност той/тя се насочва към някое от нивата на астралния свят. Като съдът е страшен само за големите злодеи, които се пращат на най-долното ниво. (Описано от Данте в "Ад".)
В предпоследния си пост по темата писах, че поповете дори да не го произнасят на глас, си мислят: ’’Моят бог е истинският, останалите са фалшиви.’’ И по този начин съдействат за разделянето на хората и настройването им едни срещу други. В горния цитат просто определението "фалшив" е заменено със синонима му "измислен". (А че "бог" и "вяра" в случая също са синоними, смятам за явно.) Смятам също, че един непредубеден и коректен човек вместо да раздава квалификации би направил подробно сравнение между конкретните постановки на различните секти и официалните клонове на съответното вероизповедание (които клонове за мен са също секти - на по-горно ниво).
Естествено, че всеки трябва да гледа преди всичко в собствената си паница. Но когато други хора (попове, равини, ходжи и пр.) сипват в тази паница нещо и му заявяват, че това е единствената истинска храна, той има пълното право да излее съдържанието на паницата - ако то не му хареса.

Че страшният съд наближава, пророкуват поне от 200-300 г., даже някои от "пророците" са определяли точна дата за настъпването му. Но не би... Според езотериката един вид "съд" се извършва над всеки човек веднага след смъртта му и в зависимост от степента на неговата праведност или греховност той/тя се насочва към някое от нивата на астралния свят. Като съдът е страшен само за големите злодеи, които се пращат на най-долното ниво. (Описано от Данте в "Ад".)
В предпоследния си пост по темата писах, че поповете дори да не го произнасят на глас, си мислят: ’’Моят бог е истинският, останалите са фалшиви.’’ И по този начин съдействат за разделянето на хората и настройването им едни срещу други. В горния цитат просто определението "фалшив" е заменено със синонима му "измислен". (А че "бог" и "вяра" в случая също са синоними, смятам за явно.) Смятам също, че един непредубеден и коректен човек вместо да раздава квалификации би направил подробно сравнение между конкретните постановки на различните секти и официалните клонове на съответното вероизповедание (които клонове за мен са също секти - на по-горно ниво).
Естествено, че всеки трябва да гледа преди всичко в собствената си паница. Но когато други хора (попове, равини, ходжи и пр.) сипват в тази паница нещо и му заявяват, че това е единствената истинска храна, той има пълното право да излее съдържанието на паницата - ако то не му хареса.

Истинската Вяра е Православната Вяра това мога да ти кажа аз съм обяснявал какво е секта,учил съм го и няма човек който да ми промени това което съм научил и са ми казали известни Богослови а,ти къде ще избереш просто изборът е твой.

.......

Нещо май се плашиш, а? :Д

Сякаш те грее нещо в избора на другите - та ти припарва леко така. Казали ти били известни богослови - ахам, знаем, знаем, попа от нашто село е голем богослов и цел свят го знае.

Нещо никак не разпознавам никакви секти с моя си атеизъм.   Ама то и няма причина да искам да ги разпознавам - защото тогава ще се наложи нещо да ги правя....     Там е пълно със заблудени шизофреници и е съвсем нормално да не знаем какво да правим с тях...

Прошката е нещо, което трябва да се заслужи. А се заслужава ако разкаянието е истинско. Това не е много по-различно от просветлението. На разкаялия се му е все едно за кармата, както и на просветления. Те са готови да я понесат, а една част от нея вероятно никога няма да ги застигне. Просто в тях няма нищо останало съзвучно с лошата карма, което да я привлече.

Нещо никак не разпознавам никакви секти с моя си атеизъм.   Ама то и няма причина да искам да ги разпознавам - защото тогава ще се наложи нещо да ги правя....     Там е пълно със заблудени шизофреници и е съвсем нормално да не знаем какво да правим с тях...

Чакай, нали ставаше дума за твоя близка попаднала в бялото братство? Ето че си се сблъсквал със секта.

Сектите се възползват от човешките слабости често чрез изкривено прилагане на вече познати доктрини и идеологии по начин, който да служи на целите на техните създатели.

Чакай, нали ставаше дума за твоя близка попаднала в бялото братство? Ето че си се сблъсквал със секта.

А вашето не е ли секта? Като се научиш да приемаш всичко поне с доза скептицизъм, тогава ще се отделиш от нея.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нещо май се плашиш, а? :Д

Сякаш те грее нещо в избора на другите - та ти припарва леко така. Казали ти били известни богослови - ахам, знаем, знаем, попа от нашто село е голем богослов и цел свят го знае.

Аз кво ти говоря ти ми различаваш попа ти от село с известни Български Богослови,на различни езици сме,няма смисъл.Бил съм се плашил.  :get out:

....

Не се и съмнявам, че са супер мега хипер известни из средите на БПЦ. :Д

И са такива читави и велики богослови, че църквата вече мирише на умряло.

Истинската Вяра е Православната Вяра това мога да ти кажа аз съм обяснявал какво е секта,учил съм го и няма човек който да ми промени това което съм научил и са ми казали известни Богослови а,ти къде ще избереш просто изборът е твой.

Представям си какво са ти казали известните богослови - като познавам манталитета им. Може би ти е казал това-онова и Станимир Станев. Още в средата наа 90-те въпросният богослов беше публикувал във в. "Теохороскоп" един пасквил против езотериката, пълен с (меко казано) неистини по отношение на философията на еволюционния процес - вероятно разчитайки на лековерието и неосведомеността на читателите. Аз веднага го репликирах в контрастатия и опровергах измислиците му. Не последва дуплика от негова страна - изглежда беше разбрал, колко несъстоятелни са твърденията му. След няколко години видях в интернет, че е качил и в мрежата споменатия пасквил. Както се казва, нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Нейсе, то се пише в кармичната му сметка. И едва ли Иисус, в чието име е клеветил утвърдени духовни учения, разпространяващи езотеричното познание, ще бъде по-снизходителен към него поради това.

ПП Не КЪДЕ, а КАКВО ще избера. Май в семинарията не са обръщали нужното внимание на езиковата култура.

Прошката е нещо, което трябва да се заслужи. А се заслужава ако разкаянието е истинско. Това не е много по-различно от просветлението. На разкаялия се му е все едно за кармата, както и на просветления. Те са готови да я понесат, а една част от нея вероятно никога няма да ги застигне. Просто в тях няма нищо останало съзвучно с лошата карма, което да я привлече.

Не съм съгласен. Съществува т.нар. резервирана карма и дори човек да е просветлена душица, ако Господарите на кармата са решили, че трябва точно на него да му се случат нещастия заради големите грехове на някои от живелите преди него по реинкарнационната верига, те ще му се случат - защото няма как да се разкайва за лошите постъпки на умрели до раждането му хора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.