Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

Самият Атанас Буров обаче не можа да избяга от смъртта - цялото му богатство не можа да му купи нито миг дъх в повече. Дори точно обратното - богатството му го затри и го направи лесна мишена на по-алчните и от него.

Ако беше послушал религията, тази в сърцето му, щеше да знае:

Матей 6:19 Не трупайте съкровища на земята, където молците и ръждата ще ги унищожат, а и крадци могат да се вмъкнат и да ги откраднат. 20 По-добре трупайте съкровища в небето, където нито молци, нито ръжда ще ги унищожат и където крадци не могат да се вмъкнат и да ги откраднат. 21 Защото където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

• Отговори 675
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Матей 6:19 Не трупайте съкровища на земята, където молците и ръждата ще ги унищожат, а и крадци могат да се вмъкнат и да ги откраднат. 20 По-добре трупайте съкровища в небето, където нито молци, нито ръжда ще ги унищожат и където крадци не могат да се вмъкнат и да ги откраднат. 21 Защото където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

Това трябва да се цитира на онези попове, които приемат скъпи подаръци от бизнесмени, че и се възмущават, когато журналисти им задават въпроси по този повод.

Това трябва да се цитира на онези попове, които приемат скъпи подаръци от бизнесмени, че и се възмущават, когато журналисти им задават въпроси по този повод.

Нима мотивите и действията на свещенослужителите могат да отменят завета? "Много тирсоносци, малко вакханти" - така е било винаги; какво още... Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне. 1 Коринтяни 10:12

Нима мотивите и действията на свещенослужителите могат да отменят завета?

Не могат да го отменят, но явно му противоречат. И противоречащите действия се извършват точно от онези, които трябва да дават личен пример за неговото спазване.

Самият Атанас Буров .....Ако беше послушал религията, тази в сърцето му, щеше да знае:   

Тъкмо обратното !

Повярва безкритично в една нова религия - религията на БКП.....

Ако си беше послушал разума , сега наследниците му някъде из Европа щяха банкери да бъдат....

Сега друга религия (пак същата) броди из умовете на хората - религията на "Демокрацията".....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

"Аз не мога да приема максимата на Маркс, че човек е създал религията като опиум за народите, че богатите, властвуващите, са я измислили. Не!

И тогава идват поповете, владиците и екзарсите и казват:

Интересно - сам го казва, вие го цитирате и никой не вижда противоречието. Та нали тъкмо тези попове, владици и екзарси, са богатите и властвуващите. Маркс е напълно прав, по отношение на социалната форма на религиите т.е. така както биват разбирани, организирани и ролите, които изпълняват в обществото, в този си вид, религиите наистина са продукт на властимащите, на политиката. Фактически разбирането за религия на Буров е същото, като на Маркс - не можел да приеме максимата, само където казва същата, но с други думи, с повечко подробности.

п.п. всъщност, ако трябва да съм честен, то ще кажа, че според мен тези хора даже не са чели Маркс - нищо, че са били главните комунисти.  Бай Тошо ще седне да прочете цялата философия на Маркс - нещо не мога да си го представя това, то няма да е за вярване. :Д

Това, скъпи ми Адметос, е за лична употреба. И е лична отговорност. И кой си ти, че да съдиш!?

Тъкмо обратното !

Повярва безкритично в една нова религия - религията на БКП.....

Ако си беше послушал разума , сега наследниците му някъде из Европа щяха банкери да бъдат....

Сега друга религия (пак същата) броди из умовете на хората - религията на "Демокрацията".....

Банкерството не е религия, прав си! То е заболяване!

"Аз не мога да приема максимата на Маркс, че човек е създал религията като опиум за народите, че богатите, властвуващите, са я измислили. Не! Религията е нужна на хората, които не искат да умират. Всеки човек иска да живее по-дълго. И да гледа божия свят отвисоко. И да се надява. Надеждата за безсмъртие и възнаграждение за мъките е родила религията. Кой иска да стане на пръст? Никой. Кой иска да го забравят на другия ден след смъртта му? Никой.

И тогава идват поповете, владиците и екзарсите и казват: „Надявайте се… Чакайте онзи свят, оня вечен живот, който ще ви направи щастливи. Ще имате на оня свят всичко — здраве, младост, жени, мъже, дрехи, обувки, храна в изобилие. Вие не ще тъгувате, не ще страдате. Ще се съберете цялото семейство, такива, каквито сте били в най-хубавите си дни — млади, весели, щастливи. И ще живеете вечно в мир.“ (Атанас Буров).

С Буров трябва много да се внимава. Слагат се доста реплики в устата му, които не е произнесъл. Откъде е този цитат?

С Буров трябва много да се внимава. Слагат се доста реплики в устата му, които не е произнесъл. Откъде е този цитат?

Книгата "Срещи с Буров" от Михаил Топалов-Памукчиев.

Това, скъпи ми Адметос, е за лична употреба. И е лична отговорност. И кой си ти, че да съдиш!?

Ето едно мое кратко есе от 2004-та:

ЗА СЪДЕНЕТО И СЪДНИЦИТЕ

Нерядко срещам, включително в литературните сайтове, изрази от рода на: “Бог е единственият съдник.”, “Само Бог има право да съди.”, дори “Кой си ти, за да ме съдиш?” В такива случаи оставам с впечатлението, че употребяващият подобен израз човек не иска да поеме отговорност за изреченото или извършеното от самия него. Ами че ако се оставеше само на индиферентния Бог да съди хората, щяха да настъпят безотговорност и анархия. Нямаше да се спазват нито писаните, нито неписаните човешки закони. Какъв би бил животът тогава, е показано в някои литературни и филмови произведенияантиутопии.

Широко известна е библейската максима “Не съдете, за да не бъдете съдени!”. Но какво е нейното същинско значение? Изглежда ми логично следното тълкуване: не обвинявай някого за нещо в аспект, в който самият ти не се чувстваш напълно (или почти) безупречен. Защото могат да ти бъдат отправени контраобвинения в същия аспект.

В този смисъл аз лично съм съгласен не само Бог, но и всеки човек да ме съди”, т.е. преценява и евентуално укорява (независимо доколко ме познава и дали изобщо ме познава) за всяко отделно мое изказване и всяка отделна моя постъпка, и да поемам пълната отговорност за думите и делата си. И ми се струва, че това би трябвало да важи за всички.

Цитатът е от книгата "Срещи с Буров" на Михаил Топалов Памукчиев. Всъщност аз не знам да е издавана друга книга за Буров. Не е лошо да я прочетете. В нея има доста любопитни неща за живота преди 9 IX 1944 година в България.

Книгата "Срещи с Буров" от Михаил Топалов-Памукчиев.

Точно от това се страхувах.

Цитатът е от книгата "Срещи с Буров" на Михаил Топалов Памукчиев. Всъщност аз не знам да е издавана друга книга за Буров. Не е лошо да я прочетете. В нея има доста любопитни неща за живота преди 9 IX 1944 година в България.

Прочетох я доста отдавна (1-2 курс в университета), но на написаното от Памукчиев може да се вярва, колкото на лафовете на Митьо Пищова. Ако случайно обичате наистина да четете книги (щото тук, в този форум, не са много по четенето на сериозна литература), Ви предлагам няколко заглавия:

1."Атанас Буров - банкер, политик, дипломат" - В. Александров;

2."Атанас Буров - хронология на един достоен живот" - Н. Неделчев;

3."Вековете на Атанас Буров" -  Н. Увалиев.

А ако не сте по четенето и обичате да получавате знания тип "бърза храна", ето Ви едно доста добро разяснение на персоната на Буров, както и обяснение на мистификациите на Памукчиев:

Поздрави!

Редактирано от Весна Змиянац (преглед на промените)

Адметос, има разлика между "съденето" и говоренето на истината!

Разбирам, че за теб да осъждаш другите е приятно занимание, тъй като ти се струва, че ролята на съдник някак си те извисява над другите... особено над поповете ти се ще да се извисиш... ;)

Съденето е храна за егото.

Затова в Библията ти е казано: Не съди!

Първо се разбери със себе си!

Адметос, има разлика между "съденето" и говоренето на истината!

Разбирам, че за теб да осъждаш другите е приятно занимание, тъй като ти се струва, че ролята на съдник някак си те извисява над другите... особено над поповете ти се ще да се извисиш... ;)

Съденето е храна за егото.

Затова в Библията ти е казано: Не съди!

Първо се разбери със себе си!

Алия, разбира се, че има разлика между "съденето" и говоренето на истината. Не намирам в досегашните си постове пасаж, който да дава основание да се смята, че ги схващам като синоними. Както "съденето" може да бъде говорене на истина или на неистина, така и говоренето на истината може да бъде "съдене" или "несъдене". Проста логика.
Да, приятно ми е да критикувам, но ако си схванала смисъла на последния абзац от есето ми, нямам нищо против и другите да ме критикуват, тъй като това ми помага да отстранявам недостатъците си.
Колкото до поповете смятам, че отдавна съм се извисил над много от тях в две отношения:
1. Те дори да не го произнасят на глас, си мислят: ’’Моят бог е истинският, останалите са фалшиви.’’ И по този начин съдействат за разделянето на хората и настройването им едни срещу други. (Примери - бол, най-пресният е Йемен, при това там са се хванали за гушите представители на две секти от едно и също вероизповедание. А някои анализатори смятат, че събитията в Украйна представляват кръстоносен поход на католицизма против православието.) Докато аз, бидейки езотерик, стоя над отделните вероизповедания, не персонализирам и не ’’етнизирам’’ бога, и по този начин съдействам за обединяването на хората.
2. Преди време надълго и нашироко коментираха по тв оня пловдивски поп, който носел прескъп за нашите стандарти ръчен часовник и още един поп - не помня вече дали не беше същия - който си развявал расото в подарена му от някакъв бизнесмен прескъпа за нашите стандарти лека кола. Аз пък нося ръчен часовник за 8 лева и се возя с градския транспорт.
ПП За 33 г. занимания с астрология съм се разбрал напълно със себе си, струва ми се. Още повече, че в рождения ми хороскоп има тригон между слънцето и луната - ако разбираш какво означава това.
  • 2 седмици по-късно...

В България имало секта на канибали

В България имало секта на канибали. Членовете на сектата ядяли органи на мъртъвци, мажели се с прах от кремирани трупове. Това разкрива пред „24 часа" Емил Велинов, шеф на дирекция по вероизповеданията.

Непозната у нас секта на хиндуизма проповядва в Благоевградско човек да се откаже тотално от себе си и да яде органи на мъртъвци. Така последователите на хиндуиското религиозно течение смятат, че убиват човешкото его и отричат представата за човешката красота. Това са т.н. агори, които почитат Бог Шива, съобщава Емил Велинов.

Той добави, че специализирани органи събират пълни подробности за сектата. Неин проповедник е завърнал се от Индия софиянец на име Иван, който ходи по селата и привлича за каузата младежи.

От останалите течения в хиндуизма ги отличавал фактът, че те събират прахта от кремираните и покриват с тях тялото си. Някои носят украшения от човешки кости, а други използват черепи, за да си правят купи за пиене на течности, за хранене или за просене. Често използват и трупове като олтари, над които медитират, но самите те не убиват.

„По случая работим с ДАНС, прокуратурата и полицията", казва още Емил Велинов.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1417266

Ужас!

Дали е вярно?

Агори И убиват - все пак са нами. Пък дали ги има и тука, щом ДАНС са се заели, ще се разбере.

ПП За 33 г. занимания с астрология съм се разбрал напълно със себе си, струва ми се.

За да разбереш себе си, трябва да гледаш не в звездите, а в душата си...

Не и в другите, а в душата си...

В България имало секта на канибали

Дали е вярно?

Агорите не са канибали и не ядат мъртъвци в Индия.

Не всички почитатели на Бог Сива са агори. Агорите почитат едно специално въплъщение на Сива, наречено Байрава. Байрава е този, който не позволява възгордяване, дори и на Брама, създателят на живота.

Яденето на мъртъвци е характеристика на Холивудските филми само.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

За да разбереш себе си, трябва да гледаш не в звездите, а в душата си...

Не и в другите, а в душата си...

Всеки разбиращ достатъчно от астрология е наясно, че звездната наука е отлично средство за разбиране както на света и хората, така и на самия себе си.

дойдоха празници и пак защъкаха из мола някакви

то сигурно няма забрана да си проповядват дето си щат

Всъщност най-страшната секта и най-страшната религия е тази, която се прекланя пред Парите и ги въздига в бог и владетел на човешката душа!

А именно тази секта ни залива от всякъде - от реклами, обяви, филми, медии.

Всъщност най-страшната секта и най-страшната религия е тази, която се прекланя пред Парите и ги въздига в бог и владетел на човешката душа!

А именно тази секта ни залива от всякъде - от реклами, обяви, филми, медии.

Отказваш се от телевизия и интернет, отиваш да живееш на село, като сама си произвеждаш храната и оставаш извън обсега на сектата.

Просто е.

Преклонението пред Бога на Парите е в душата на празните отвътре, а не в географската местност. :)

Парите са само слуга, не и господар.

Но за да знаеш това, трябва да си познал истинският си господар - Душата си.

Древните българи са познавали тази велика гоподарка душата и са я почитали като Бог СебАзи, Богът на Човешката душа.

Преклонението пред Бога на Парите е в душата на празните отвътре, а не в географската местност. :)

Парите са само слуга, не и господар.

Но за да знаеш това, трябва да си познал истинският си господар - Душата си.

Древните българи са познавали тази велика гоподарка душата и са я почитали като Бог СебАзи, Богът на Човешката душа.

Но ти го знаеш това ?

Ще дойде време когато ще дойде страшният съд , е тогава всеки ще трябва да отговаря за греховете си извършени на земята или по скоро на самата подготовка за царството небесно.Абсолютно никой няма право да си тълкува както иска и променя неща от Св.Евангелие и Библия на Самаго Господа Иисуса Христа , това са сектите те си позволяват да променят и тълкуват грешно и след това го разпространяват и така произлиза тяхната измислена религия , ето самата молитва Отче наш може да ни подскаже как Господ изпитва хората дали са утвърдени в вярата си , шестото прошение гласи ''И не ни въвеждай в изкушение , но избави ни от лукавия'' Господ не изкушава хората , той допуска злото към нас за да ни изпита затова всички тези лоши помисли към даден човек и лоши чувста са като птици прилитащи в нашия разум и за да не се превърнат в грях тези лоши помисли ние трябва да ги отхвърляме, както трябва и да правим с сектите. 

Редактирано от Vanquisher (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.