Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

Изглежда темата се е превърнала в събеседване между различни сектанти.   Как е възможно да се пишат подобни абсурдни и абстрактни неща - цитирам   "ДЪЛБОК ПОКЛОН НА БЛАГОДАРНОСТ  ПРЕД ВСИЧКИ СИЛИ И СЪЩЕСТВА НА СВЕТЛИНАТА  които бяха с нас, с мен и ни помагаха, напътстваха подкрепяха в сътворяването на песъчинката истинска любов, с която да допринесем за осъществяването на великия замисъл на ТВОРЕЦА за нашата прекрасна планета! Бъдете всички Благословени! Мир Светлина и Любов да изпълват дните Ви!"      Това го е написала сестра ми - в период, когато напълно се е самоотлъчила от всички свои близки - за няколко дни с изключен телефон. Братя и сестри от секта я обсебват с години, губят и време и пари, като досега никой от проблемите и не е решен.  Дори нещата при нея за всичко още се влошават.  Жалка история.

И коя е тази секта, чиито членове се изразяват така поетично?

Не си измислям нищо, нито ти приписвам неща, които не си казал. Просто това са изводите ми до които стигнах, след като те прочетох.

"След като казваш, че Законът на Милостта, е по-висш от Закона на Кармата,..."
невярно твърдение, повторено, въпреки че беше вече опровергано

"А вариантите мислиш, че са като тези в нашия свят, в който можеш да подкупиш съдията или пък да те помилват по симпатия."
невярно твърдение

Спирам дотук, въпреки че мога да посоча още.

Дай да прочетем малко, аз не съм чувал даже за това. Ще ни е интересно да се запознаем и ние. :-)

Ти основно на езотериката ли си фен? 

Да, неин фен съм.

Значи по-горе една съмишленичка-езотеричка, макар и привърженичка на друга школа, беше цитирала един известен автор, според когото ако човек чете по-умно Библията, може да добие представа за посвещението. Аз бих ти препоръчал вместо да се мъчиш с книга, в която съгласно афоризма може да се намери цитат в подкрепа на всяка мислима кауза, да прочетеш книжката на Алис Бейли "Посвещение човешко и слънчево" - има я поне в "Спиралата".

• Отговори 675
  • Прегледи 138,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

О, много бързо се отказа...

Значи толкова ти е вярата....щом не можеш да я защитиш! :whist:

О, много бързо се отказа...

Значи толкова ти е вярата....щом не можеш да я защитиш! :whist:

"А вариантите мислиш, че са като тези в нашия свят, в който можеш да подкупиш съдията или пък да те помилват по симпатия."
невярно твърдение

Не съм се отказал, мога да привеждам горното още n-пъти докато имам интернет, че и да го допълвам с още (меко казано) преиначавания на написаното от мен. За 14 г. в мрежата ми се е налагало да парирам доста подобни опити и съм придобил тренинг. А и много уважавам семантиката.

невярно твърдение

Не съм се отказал, мога да привеждам горното още n-пъти докато имам интернет, че и да го допълвам с още (меко казано) преиначавания на написаното от мен. За 14 г. в мрежата ми се е налагало да парирам доста подобни опити и съм придобил тренинг. А и много уважавам семантиката.

От думите ти, останах с впечатление, че подкрепяш тази теза...

И коя е тази секта, чиито членове се изразяват така поетично?

Участници са братята и сестрите последователи на учението на Възнесените Владици, прието от посланика на Великото Бяло Браство Татяна Микушина.   

Участници са братята и сестрите последователи на учението на Възнесените Владици, прието от посланика на Великото Бяло Браство Татяна Микушина.   

Тук сме на различни мнения относно сектите. Преди доста време изложих в тази тема своето - че секти могат да съществуват единствено в рамките на дадено вероизповедание. А с посланията, получени от Микушина, съм запознат, и ги намирам близки до това, което ми допада най-много от езотеричната литература. Наистина е много жалко, че последователи на тази рускиня са се държали като свидетели на Йехова и т.п. манипулатори. Значи и те могат да се причислят към духовните фанатици, и то най-опасните. Така се компрометира иначе читавата теоретична част.

Редактирано от Admetos (преглед на промените)

...

Аз и не казвам, че си приел описаните неща за истина, още повече пък от последна инстанция - просто ми е интересно до каква степен ги допускате да оказват влияние в живота ви. Добрата карма според мен произтича от разбиране, а не от предположения - а последните са от такова естество, че изглежда няма как да бъдат проверени лично от индивида, може само да се надява, че твърденията са верни, което .....

Във всичко това излиза, че висшия Аз и господарите на кармата, са толкова (пред)определящи, че за конкретната личност почти не остава някаква самостоятелна роля - един вид тя изпълнява вече написаното, може да се каже, че от нея зависи колко добре ще се справи в изпълнението, но с това се изчерпва нейното участие, а положението в настоящето, като цяло е такова, поради висшия Аз и господарите на кармата. Отговорността отпада от плещите на личностите, а съдейки по положението, в което се намира света, то висшия Аз и господарите на кармата, се справят изключително зле - може да имат най- добри намерения, може да се опитват да бъдат справедливи, но не виждам особена успеваемост на практика.

Примерно нека те питам нещо - доколкото разбирам си чел библията. Какво ще кажеш за Исусовите думи, че милостта е по- висша от закона? Нещо, което по един или друг начин, е казвано от редица други известни имена от духовните среди.

"Мили Братя и Сестри пиша това писмо веднага след срещата, за да мога да предам точните вибрации на това, което усеща моята душа. Благодаря на всички, които дойдоха, защото всички  ние се обединихме по прекрасен начин. Сега ние ще знаем, че из цяла България имаме братя и сестри, които служат на Силите на Светлина! Сега ние знаем , че сме част от едно голямо семейство и всеки от това семейство ни обича от все сърце! Сега ние трябва да действаме ЗАЕДНО!  Всичко е в нашите ръце, мили  братя и сестри, и  когато видях , каква Любов има във всеки от нас и каква е когато се съберем  АЗ ВЯРВАМ, че ние МОЖЕМ! Аз вярвам! Повярвайте и вие. "   Това мнение е на друга жена от сектата на сестра ми.   Не констатирам опасен духовен фанатизъм.  Жената не може да си повярва какво може и какво не може.   Плаха и неуверена е.   Обсебена е от сектата. Вредно е лично за нея, а вероятно и за близките и хора.    В очите на нормални атеисти подобни жени изглеждат като психясали  идиотки.  Жалко е - защото те са за психиатрично лечение. А това в повечето случаи е много трудно.

Аз и не казвам, че си приел описаните неща за истина, още повече пък от последна инстанция - просто ми е интересно до каква степен ги допускате да оказват влияние в живота ви. Добрата карма според мен произтича от разбиране, а не от предположения - а последните са от такова естество, че изглежда няма как да бъдат проверени лично от индивида, може само да се надява, че твърденията са верни, което .....

Във всичко това излиза, че висшия Аз и господарите на кармата, са толкова (пред)определящи, че за конкретната личност почти не остава някаква самостоятелна роля - един вид тя изпълнява вече написаното, може да се каже, че от нея зависи колко добре ще се справи в изпълнението, но с това се изчерпва нейното участие, а положението в настоящето, като цяло е такова, поради висшия Аз и господарите на кармата. Отговорността отпада от плещите на личностите, а съдейки по положението, в което се намира света, то висшия Аз и господарите на кармата, се справят изключително зле - може да имат най- добри намерения, може да се опитват да бъдат справедливи, но не виждам особена успеваемост на практика.

Примерно нека те питам нещо - доколкото разбирам си чел библията. Какво ще кажеш за Исусовите думи, че милостта е по- висша от закона? Нещо, което по един или друг начин, е казвано от редица други известни имена от духовните среди.

Разбира се, че не ти си твърдял, че съм приел еди-коя си концепция за безусловна истина, което доведе до последвалото ми уточнение. А за степента на влиянието на тази концепция върху живота ми вече ти отговорих. Ще добавя, че за мен езотериката е истинската религия, т.е. обратна връзка с бога, тъй като не е просто вяра в написаното в дадена книга - често сляпа и безкритична вяра, а стройна система от философия, наука и вяра. Както правилно отбеляза Shiniasu, дадена ни е само малка част от езотеричното познание, и това е още една причина да бъдем умерени в твърденията си. Вече казах, че моята (небезусловна) вяра произтича от логичното и разумно обясняване от страна на окултната наука на феномени, необясними за официалната наука (давал съм в друг портал примери за това, как последната признава със закъснение постановки на първата, и дори некоректно си ги присвоява), подкрепено от известни лични опитности.
Напротив, отговорността на личността е голяма. (Shiniаsu се произнесе и по този въпрос по-горе.) Казват, че земята е единствената планета, на която съществува свободна воля. Пако Рабан има една сполучлива метафора за кармичната ситуация: На човек са му раздадени картите, от него зависи как ще ги изиграе. Сиреч дали ще се развива духовно, или ще затъне в материализъм. И отчайващата ситуация в света сега е резултат не от некадърността на индивидуалностите (още по-малко на Господарите на кармата), а от неправилното използване от мнозинството от личностите на свободната им воля. Както се казва, господ в кошара не вкарва. Същото важи и за помощниците му.

Относно всичко, казано от Иисус, първо да уточня: то му се приписва, няма надлежно документирани негови изказвания, и това е естествено. Конкретно за приоритета на милостта пред закона - това е почти (ако не и съвсем) същото, което вече споменах в адресиран до теб пост: според някои (езотерици) законът за милостта е по-висш от закона за кармата. 

"Мили Братя и Сестри пиша това писмо веднага след срещата, за да мога да предам точните вибрации на това, което усеща моята душа. Благодаря на всички, които дойдоха, защото всички  ние се обединихме по прекрасен начин. Сега ние ще знаем, че из цяла България имаме братя и сестри, които служат на Силите на Светлина! Сега ние знаем , че сме част от едно голямо семейство и всеки от това семейство ни обича от все сърце! Сега ние трябва да действаме ЗАЕДНО!  Всичко е в нашите ръце, мили  братя и сестри, и  когато видях , каква Любов има във всеки от нас и каква е когато се съберем  АЗ ВЯРВАМ, че ние МОЖЕМ! Аз вярвам! Повярвайте и вие. "   Това мнение е на друга жена от сектата на сестра ми.   Не констатирам опасен духовен фанатизъм.  Жената не може да си повярва какво може и какво не може.   Плаха и неуверена е.   Обсебена е от сектата. Вредно е лично за нея, а вероятно и за близките и хора.    В очите на нормални атеисти подобни жени изглеждат като психясали  идиотки.  Жалко е - защото те са за психиатрично лечение. А това в повечето случаи е много трудно.

Имах предвид, че са опасни онези манипулатори, които карат зомбираните от тях да се отчуждават от близките си и да губят парите си. А в казаното от двете жени намирам само прекалена емоционалност, но не и неувереност, още по-малко психясване. За разлика от обикновените атеисти аз съм наясно с възможностите на колективната медитация.

Имах предвид, че са опасни онези манипулатори, които карат зомбираните от тях да се отчуждават от близките си и да губят парите си. А в казаното от двете жени намирам само прекалена емоционалност, но не и неувереност, още по-малко психясване. За разлика от обикновените атеисти аз съм наясно с възможностите на колективната медитация.

Мога ли някак да избавя сестра си от подобна колективна медиация?  По възможност без физически въздействия - не е правилно атеисти все да избиват всевъзможни вярващи... И защо тази медитация предизвиква при мен гняв и готовност за физическо унищожение!?   Уж не съм Сталинист - ама май атеизмът ми ме води в твърдолинейна посока...    Просто е - ако не можеш някой в нещо да го убедиш, значи трябва той да бъде унищожен...Духовно в преносен смисъл или физически - според случая.  И защо църквата все анатемосва разни секти и накрая пак нищо не прави?

Останах с впечатлението, че това зависи от висшия Аз - в такъв случай, значи със сигурност, същия е кармично обусловен.

Но пък и ти казваш, че не знаеш - и явно не сте сигурни, дали Блаватска знае ....... странно - вие съобразявате ли живота си с тези неща, тези предположения, оказват ли някакво влияние в/у бита ви, самите вас, като разбиране, светоглед, нагласи, отношение?

В живота просто се опитвам да постъпвам според това, което считам за правилно. Това, което коментираме тука са в по-голямата си част несъществени за развитието ни технически въпроси. Къде се съхранява кармата, как ни застига, кой я направлява (ако я направлява някой)? - това са неща от второстепенно значение. Същественото е да постъпваш правилно така, че последствията от действията ни да са положителни. Но е много по-трудно да измениш един свой лош навик, отколкото да научиш механически, как точно този навик ще ти доведе страдание.

ПП Имам и известни лични опитности, които се връзват идеално с окултната теория - относно обяснението на феномените, необясними за официалната наука.

Е, това е...чудо! Хора, защо не обърнахте внимание на това изречение, на мен не ми убягна.

Адметос, много те моля, разкажи за тези лични опитности, които обясняват окултните феномени.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

Същественото е да постъпваш правилно така, че последствията от действията ни да са положителни.

Не знам как се осъществява това на практика, при положение, че сме в неведение относно последствията от действията ни - нашето гледище е едно, но господарите на кармата и висшия Аз, явно имат друго, което не знаем и само предполагаме, поради настоящата ни, моментна невъзможност да имаме съзнателен досег с тях. Фактически късчетата езотерика в случая не внасят разбиране, а по- скоро едно "нацелване" спрямо мъгляви ориентири, дадени ни от трети лица в ролята на посредници. Пак казвам странна е тази картина, милостта, кармата и висшия Аз да си хортуват заедно на масата, а личността, която е главното действащо лице в темата на разговора им, да е така чудато отстранен и същевременно от него да се очаква ..... каквото и да е било това, което се очаква.

според някои (езотерици) законът за милостта е по-висш от закона за кармата. 

Аз питах според теб? - и защо? И също защо според езотериците е над закона на кармата?

Мога ли някак да избавя сестра си от подобна колективна медиация?  По възможност без физически въздействия - не е правилно атеисти все да избиват всевъзможни вярващи... И защо тази медитация предизвиква при мен гняв и готовност за физическо унищожение!?   Уж не съм Сталинист - ама май атеизмът ми ме води в твърдолинейна посока...    Просто е - ако не можеш някой в нещо да го убедиш, значи трябва той да бъде унищожен...Духовно в преносен смисъл или физически - според случая.  И защо църквата все анатемосва разни секти и накрая пак нищо не прави?

Щом в групата им няма психическо насилие, извършвано от една част от участващите върху останалите - както неправилно разбрах отначало - нямаш основания за безпокойство, освен ако сестра ти явно се държи твърде ненормално в светския живот. Защо се гневиш на излияния за любов и хармония? А църквата освен да анатемосва, друго не може. Кой съвременен трезвомислещ човек ще се впечатли от повтаряне на догми, при това на архаичен език?

ПП Със споменаването на сталинизма ме подсети да кача в тукашния си блог един мой стар старозаветно-политико-компютърен фейлетон.

Аз питах според теб? - и защо? И също защо според езотериците е над закона на кармата?

Казах - според някои, не според всички. По-късно ще приведа хипотетичен пример, с който да обоснова собственото си мнение, сега ме гони часовникът. Вече не си спомням кои точно автори твърдяха това и дали посочваха защо смятат така - чел съм доста и различни неща в продължение на десетилетия.

Не знам как се осъществява това на практика, при положение, че сме в неведение относно последствията от действията ни - нашето гледище е едно, но господарите на кармата и висшия Аз, явно имат друго, което не знаем и само предполагаме, поради настоящата ни, моментна невъзможност да имаме съзнателен досег с тях. Фактически късчетата езотерика в случая не внасят разбиране, а по- скоро едно "нацелване" спрямо мъгляви ориентири, дадени ни от трети лица в ролята на посредници. Пак казвам странна е тази картина, милостта, кармата и висшия Аз да си хортуват заедно на масата, а личността, която е главното действащо лице в темата на разговора им, да е така чудато отстранен и същевременно от него да се очаква ..... каквото и да е било това, което се очаква.

Първи аспект: Целият живот, всички - висши йерархии, "господари на кармата", висши азове, въплътени души, бездушевни материи, вселени и космически пространства - са диференцирани ВЪТРЕ в Единия, или Бог също така може да Го наречем, и са част от него и са едно цяло. Единение, това е законът на любовта. Вътре в това нещо действа неизменният закон на причинно-следствената връзка/кармата, но любовта е над него защото сме част от Бога и в крайна сметка Всичко е за ДОБРО.

Втори аспект: законът на кармата неотменно действа, но целта не е да бъдем наказвани когато грешим. Целта не е НАКАЗАНИЕТО, а да се научим да не грешим. Ако сме осъзнали грешката си и дори сме се помъчили да я поправим - кармата е ОТРАБОТЕНА и се изтрива. "Милост, Господи" когато сме казали или сме си помислили означава, че вече сме осъзнали грешката си. След смъртта част от кармата се изтрива в долните области на астралния свят наречени чистилище което причинява стадание и вероятно е така, защото детето се ражда невинно.

Трети аспект: след като милост се дава само за осъзнати грехове след искрено разкаяние т.е. за ОТРАБОТЕНА карма, следва че законът за милостта и законът за кармата не са противоречиви и несъвместими а действат заедно.

Е, това е...чудо! Хора, защо не обърнахте внимание на това изречение, на мен не ми убягна.

Адметос, много те моля, разкажи за тези лични опитности, които обясняват окултните феномени.

Следа, преживяванията ми, които се обясняват просто от окултната наука, но са необясними за официалната, не са никак приятни. Затова нямам желание да ги правя публично достояние. Мога да ти ги разкажа в лично съобщение.

Няма обърканост - просто недоразумение, причинено от различна формулировка. Общоприетата, но неправилна според мен в случая ще гласи: "Човек носи кармичните последствия от действията си в своите предишни животи." Обаче както е казано в Библията, живее се само веднъж. Живялата на земята човешка личност след физическата си смърт не се въплъщава отново, а се издига през астралния и менталния светове до своя висш Аз и се слива с него. Висшият Аз, езотерично наричан още душа, слънчев ангел, присъствие “Аз съм” и пр., е условно безсмъртен. Бидейки проводник на кармичния закон, именно той създава и изпраща за въплъщаване следващата личност, а не предишната умряла. Така че смятам, че правилната формулировка би трябвало да бъде: "Човекът, живял преди мен по веригата на превъплътяване на висшия Аз, част от който съм и аз, е бил еди-какъв си (еди-кой си)." Само много развит духовно индивид, който е осъществил връзка с висшия си Аз и се отъждествява с него, има основание да казва: "В последния (предпоследния, първия и т. н.) от миналите ми животи аз бях такъв (този)." Защото е получил от това всезнаещо за нашите представи същество сведения за всички негови предишни личности. Нещо повече, дадена му е възможност да проникне в съзнанието на всяка от тях, т. е. да чувства и мисли като предшествениците си.

На първо, второ и дори на трето четене, някакси се разбира, че човек отработва карма (ако така са решили "господарите на кармата") на някакви други хора живели преди него ПО Реинкарнационната верига - това е съществено. Но човек НЕ е личността. Човек е Дух(троен) живеещ в тройно тяло, съставено от материи с различна плътност. Човек е Висшия Аз/или част от него все същото, който се е въплътил, както ти казваш "е създал и изпратил за въплътяване". Т.е. Висшият Аз е човекът и следователно във всеки следващ живот отработва своята собствена карма, а не кармата на друг човек. Личността е материя.

Разлика в терминологията, но създава много неприятно объркване, което ликвидира логиката и като следствие на това приемливостта на тази теза пък и на школата, защото е основна част на учението.

Малка е вероятността жена да е посветен от висока степен, повечето посветени са мъже. Това е така защото посветените могат и си строят положително (или активно) етерно тяло, каквото имат жените, и положително плътно тяло, каквото имат мъжете. Така посветените от висока степен имат две положителни тела от физическа материя.

Жени: +етерно и -плътно

Мъже: -етерно и +плътно

Понякога посветени от висока степен приемат и женско плътно тяло ако мисията да служат им налага, например Дева Мария.

Следа, преживяванията ми, които се обясняват просто от окултната наука, но са необясними за официалната, не са никак приятни. Затова нямам желание да ги правя публично достояние. Мога да ти ги разкажа в лично съобщение.

Добре, разбрах. Не искам да те карам да се връщаш към неприятни преживявания. Не ми ги разказвай в лично съобщение.

Много ти благодаря за отговора.

На първо, второ и дори на трето четене, някакси се разбира, че човек отработва карма (ако така са решили "господарите на кармата") на някакви други хора живели преди него ПО Реинкарнационната верига - това е съществено. Но човек НЕ е личността. Човек е Дух(троен) живеещ в тройно тяло, съставено от материи с различна плътност. Човек е Висшия Аз/или част от него все същото, който се е въплътил, както ти казваш "е създал и изпратил за въплътяване". Т.е. Висшият Аз е човекът и следователно във всеки следващ живот отработва своята собствена карма, а не кармата на друг човек. Личността е материя.

Разлика в терминологията, но създава много неприятно объркване, което ликвидира логиката и като следствие на това приемливостта на тази теза пък и на школата, защото е основна част на учението.

Струва ми се, че тук иде реч за два, ако не и три различни въпроса, повече или по-малко свързани:
1. Дали да се казва "моите предишни животи" - общоприетата формулировка, или "хората, живели преди мен по веригата на превъплътяване на Висшия Аз, част от който съм и аз" - моята формулировка.
2. Кой следва да бъде наричан човек - монадата (както казва Shiniasu), Висшият Аз (както казваш ти), или личността (както би казал някой материалист).
3. Кой натрупва и отработва карма (= е подвластен на кармичния закон) - личността (както казвам аз), или Висшият Аз (както казваш ти).
По втория въпрос: много духовни учители подчертават, че трябва да се идентифицираме не с нисшата, а с висшата съставка, даже един американски астролог-езотерик беше съчинил стихотворение-мантра в смисъл: аз имам физическо тяло, емоции и ум, но не съм никое от тях, аз съм душата. Но това е труднопостижимо предвид на обстоятелството, че центърът на съзнанието на почти всички земни хора се намира във физическия мозък. Аз бих казал, че на сегашния етап е добре да гледаме на себе си комплексно и балансирано, без да омаловажаваме или фаворизираме някоя от съставките на конструкцията личност-душа-дух.
Старая се да се разнообразявам в изговора, затова редувам синонимите. Не винаги слагам пред човек прилагателното земен, но имам предвид точно това.
По третия въпрос: не помня какво е казал Макс Хайндел, но Тибетеца (един от Бялото Братство, наричан Вестителят на Учителите, понеже знае повече относно лъчите и планетарните йерархии в слънчевата система от колегите си - за сведение на Sound) казва, че Висшият Аз: 1. Няма индивидуална съдба; 2. Влага в личността минимален обем от себе си: 3. В някои периоди се интересува от личността повече, в други - съвсем малко. Всичко това, плюс становището на още много автори, че (най-малко) в причинния свят, където той живее, вече няма дуалност, ме кара да възприема становището, че подвластна на кармата е само личността. Явно не съм бил достатъчно прецизен в цитираното изложение и трябва да го допълня, но от друга страна отделеността на Висшия Аз от личността се подразбираше от утвърдителния ми отговор на твоя въпрос за пускането й от него да прави каквото си иска.
И накрая, за сведение на Sound - един цитат от Тибетеца:
Законът за карма е най-удивителният закон в системата, който обикновеният човек не може да обхване по никакъв начин, защото, ако се проследи към основния му корен и многото разклонения, човек достига до положение, при което е необходимо да борави с причини, предшестващи слънчевата система, а тази гледна точка може да се схване успешно само от посветен от висок ранг.

Поправка: Написаното за Тибетеца като член на Бялото Братство е за сведение най-вече на attj.

....

А след като са диференцирани, а човекът в плът в най- добрия случай може да стигне едва до висшия Аз, то от къде знае, че в действителност са диференцирани и тяхната йерархична подредба? За да заяви това със знаене, то тогава човек трябва да е стигнал единение със самия Бог.

.

Всъщност това че човек сам си определя съдбата е най големия мит.Представям си някой който вярва в това върви по улицата,една саксия му пада на главата,и дотам със "Сам си решавам съдбата "  :D

Според мен живота ни е решен много преди да се родим,и каквото и да правим ще стане каквото ни е писано.Колкото до господарите на кармата и тук не съм съгласен,справят се доста добре.Помисли колко изостанал,варварски и жесток е бил света преди 1000 години.Сравни го с сега и виж дали няма разлика.А след още 1000 години,когато войните,бедността и болестите изчезнат - пак ли ще пишеш че висшия "Аз" и господарите на кармата не са се справили ? ;)

Разликата е колкото в рамките на статистическа грешка - със същия успех, мога да кажа, че преди 30 века света е бил много по- приветлив, буден и хуманен от сега.

Някакви доказателства имаш ли за това ?

Защото аз имам че преди 10 века света е бил по изостанал,варварски и жесток от сега

Иначе в това че живота ни е предначертан започнах да вярвам рано,на около 16-17 години.Тогава имах доста приятна съученичка и това което се случи с нея само потвърди че съм прав.Веднъж тя и баща и отиват на сватба,там стария се напива зверски и на връщане правят тежка катастрофа.Бащата на място,момичето изкара няколко седмици в болница но оцеля.Година по късно от училището организираха екскурзия,тя се записа и замина.Само че автобуса катастрофира,имаше няколко леко ранени,но единствения който загина беше момичето което оцеля в първата катастрофа ...

Явно и е било писано да загине,веднъж се отърва,но на втория ...

Ама вие пак си говорете че няма съдба и сами определяте живота си ... Блажени са вярващите

Е за преди десет века и аз имам такива доказателства - а за преди по- малко от век пък имам противоположните доказателства. И какво друго доказват тези доказателства, освен несъстоятелността на тезата ти? А да - един човек умрял, значи всичко е вярно. :Д

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.