Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

преди 5 часа, valkiria1 написа:

Лично на мен ще ми е интересно да ми покажеш пасаж от Библията,който е забранен за цитиране в друг сайт. Чакам !

Не съм казал, че пасажи от Библията са забранени за цитиране в друг сайт, а че подобни текстове (т.е. призоваващи към насилие), от друга страна, са забранени в читавите сайтове. Разликата между действителната фраза и интерпретацията е колкото между стол и ... знае се какъв стол. Отново повод да изтъкна важността на семантиката.

Никъде не намерих правилата на "Калдата", предполагам, че има такива и в тях се забраняват призивите към насилие. Затова привеждам съответната част от правилата на два други сайта:

"Откровения": Данни, нарушаващи добрия тон и морал, данни съдържащи елементи на насилие, както и данни, насочени към увреждане на физическото, умственото и/или моралното развитие на непълнолетните не се допускат.

"В Контакте": When using the Site the User is prohibited from: ...loading, storing, publishing, disseminating, making available or otherwise using any information which: ... propagandizes and/or contributes to racial, religious, ethnic hatred or hostility, propagandizes fascism or racial superiority; ... propagandizes criminal activity or contains advices, instructions or guides for criminal activities...

Ето и малко цитати от Стария завет, призоваващи към насилие, които (в съвкупността си) правят юдеизма... пардон, иудеизма недопустимо за мен вероизповедание от морално гледище:

ИЗХОД 32:27. И той им рече: тъй говори Господ, Бог Израилев: турете всеки меча на бедрото си, преминете през стана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си.

ВТОРОЗАКОНИЕ 20:16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа.

• Отговори 675
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дълго време бях свидетел как думата "вяра" се изпълва с негативна конотация,и й се придава значението на думата "суеверие". Разбира се, сигурен съм, че ще се каже , че за това са отговорни самите "вярващи хора", а седящите отстрани и цъкащи с език само констатират "очевидните факти".

И реших да споделя какъв вътрешен "експириънс"(през турско са се гърчеели и са ползвали турцизми, сега е модерен английския за "интелектуалците"), трябва да доведе правилното разбиране, прилагане на понятието "вяра", според сектанта Дънов:

Според мене вярата е най-великият закон на човешкия ум. Когато човек работи с вяра, в него е заражда голяма светлина. Тогава е във връзка с всички светове, в които живеят разумни същества. Ако хората имаха развити до съвършенство сетива и интуиция, те биха могли да влязат в пряка връзка с тия светове и същества.

Tова е определено много високо вдигане на летвата.и липсата или наличието на такъв опит ситуира, кой за какъв се изживява, къде е по пътя, дали е ощетен или надарен. Разбира се на всекиго да му бъде според вярата.

• 1 година по-късно...

Сетите за мен са меко казано зловещи. Не веднъж са ми подхвърляли някакви бележки за членство в секта. Добре де, разбирам..... Членува си там, но защо искаш да зарибяваш други хора. Много от тях са склонни да им дават пари, за да се присъединят към сектата им

преди 9 минути, Jayashri написа:

Членува си там, но защо искаш да зарибяваш други хора. 

Ами като хремата е, заразяваш други хора с нея.

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Сектите са малки религиозни групи.Всяка група си има своята философия за ,,отношения  Господ -човек" и сектите както и големите религии си имат мнение ,че тяхната истина е най-истинска  ,че са дали най-правилните отговори относно въпроси от сорта ,,какво трябва да се прави за да даде Господ каквото и да било?" и ,когато някой получи просветление и благодат гледа да го сподели с другите,защото е хубаво и им се приисква и на другите да им стане хубаво и ,както те са били просветлени и са получили полза така искат и другите да получат полза и благодат и затова искат да просветляват и други.,,Желанието да присъединяват хора към тяхното учение" ти го наричаш ,,зарибяване".То и при сектите е като при спортните клубове,всеки знае,че за да си здрав трябва да тренираш правилно и за да вземеш медал трябва правилни тренировки,така и с Духовното здраве ,трябват правилната философия и учение ,за да знаете ,че сте на правилния път ,който ще ви осигури една безгрижна вечност в щастие ,удоволствие и изпълняващи се мечти ,а не едно посредствено съществуване.

Значи това с парите.Всеки учител иска пари за труда си,защото без финансова поддръжка ,не може да обучава.Когато на някой му харесва някое учение ,този някой дава пари за развитието на това учение,в противен случай учението изчезва ,както се е появило или развитието му е мудно или никакво и един ден просто бива забравено.

В днешно време нещата с интернета и дигиталните технологии вече дават възможност на малките учения да се запазят срещу скромни суми(примерно аз с моето учение се самофинансирам), вече е въпрос на упорит труд и почти с нищожни средства се постигат неочаквано добри резултати надхвърлящи многократно очакванията ми.Примерно трябва да се обмислят нещата и се получава ефекта на пеперудата.

Да разбирам ли, че и ти имаш секта или просто не мислиш това за нещо лошо?

преди 4 часа, Jayashri написа:

Да разбирам ли, че и ти имаш секта или просто не мислиш това за нещо лошо?

Той иска да прави харем от последователки да им отваря чакрите, най-вече едната от тях ... 

преди 30 минути, Anjel Dimitrov написа:

Не точно секта а ,учение и още не съм го регистрилал ,защото трябват средства.Няма лошо ,защото като ти рекламират лаптоп и секта е едно и също просто те приканват да закупиш продукт,разликата е ,че при лаптопа разбираш какво купуваш и не се дразниш,докато когато ти предлагат вероучение се дразните защото нищо не разбирате.

По-скоро се дразним, когато някой се опитва да ни налага нещо. Не си мисли, че, ако някой настоява да си купим неговите домати, няма да се дразним. Ще купим това, което ние искаме

преди 8 минути, Anjel Dimitrov написа:

и аз това казвам,самоче с доматите си свикнал ,но със сектите им се дразниш.

От къде знаеш, че съм свикнала? Напротив. Все едно някой веган да ми каже, да съм веган. Няма как да приема такава досада. Нека сама да преценя?

на 31.01.2019 г. в 19:16, Белгиеца написа:

Той иска да прави харем от последователки да им отваря чакрите, най-вече едната от тях ... 

Това е нещо съвсем различно

Съмнявам да се да е това

Не знам какво да ти кажа, освен да ти пожелая успех с това, което си се захванал

преди 32 минути, Jayashri написа:

Не знам какво да ти кажа, освен да ти пожелая успех с това, което си се захванал

Благодаря.

За сега съм доволен от работата си.

преди 19 часа, Anjel Dimitrov написа:

Целта ми е ,че искам и другите хора да достигнат Господ Бог както аз съм го направил

Преведено на атеистичен език, ти казваш че целта ти е и други хора да изпаднат в същата заблуда като твоята. Искаш да ги заразиш с твоя модел на религиозен вирус. Защото вирусът е взел контрол над съзнанието ти и цели да се размножава, демек да не умре след твоята физическа смърт. Хитър е вирусът, хитър е ... пък и мутира даже и става по-устойчив и корав за убиване.

преди 4 часа, Anjel Dimitrov написа:

не са много (много ме е страх от венерически болести.Но виж петинга ако се брои и близостите през дрехите ,бройката е наистина завидна).

- Господине, моля ви се. Вече 15 минути се търкате в мен.

- Автобуса е претъпкан госпожо. Какво да направя.

- Ами, отстъпете мястото си на някой друг.

• 2 седмици по-късно...
на 7.02.2019 г. в 16:13, A.com написа:

- Господине, моля ви се. Вече 15 минути се търкате в мен.

- Автобуса е претъпкан госпожо. Какво да направя.

- Ами, отстъпете мястото си на някой друг.

Нещата винаги опират в един момент до търкането.

Не съм член на секта, но някак си са  бг православната църква не привлича хората, понеже не се пее госпел, няма стая за изповядване, няма пастор, няма места зя сядане.

преди 11 часа, sky1 написа:

Не съм член на секта, ...

Е как ще си член а секта, ти просто си в друга църква ползваща различен превод и прочит на новия завет. Твоите братя и сестри протестанти ти обясняват че сте си църкве което го има и .... у америкА !

преди 7 минути, Anjel Dimitrov написа:

Точно така,поповете даже не правят разлика между Господ и Христос(иначе казано не знаят даже какво е Господ).

А какво е господи боже наш ? И триединството каква мистерия е ?

преди 5 часа, Anjel Dimitrov написа:

То по ония времена ,когато са градени религиите доста от понятията просто не са съществували.

И най-важното не са си и представяли даже, че един ден ще имаме наука психиатрия, която да ни осветли как са възникнали светите писания.

А в Белгия още преди години изготвиха списък на опасните секти, някаква комисия в парламента май беше.
Можеш да го намериш  и потърсиш тези които го поддържат и ги помолиш да те включат в него с тоето учение.
Защото нали знаеш че като нещо е "забранено" то привлича още повече наивниците да го пробват.
Като се уредиш със статут на опасна секта, ще ти порасне работата.

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.