Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Интересни резултати от сравненията на анти-шпионски приложения:

1- За засичане на стари, не чак толкова и нови заплахи:

http://www.dozleng.com/updates/index.php?s...amp;#entry79214

2 - За справяне с Rogue приложения:

http://www.dozleng.com/updates/index.php?showtopic=18279

Има доста интересни неща в този форум. Първенец в повечето изпитания се оказа a-squared Free.

Мислих много за допълнителните програми против зловреден код, но установих че не е необходима повече от една такава.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Мислих много за допълнителните програми против зловреден код, но установих че не е необходима повече от една такава.

Напротив необходимо е.Няма безплатен обяд,както и няма програма която да е ефективна срещу всички заплахи.Затова е необходима допълнителна инжекция за сигурност.

При мене се допълват взаимно Кис 2009 + a-squared Anti-Malware + Malwarebytes' Anti-Malware

Поздрави

Напротив необходимо е.Няма безплатен обяд,както и няма програма която да е ефективна срещу всички заплахи.Затова е необходима допълнителна инжекция за сигурност.

При мене се допълват взаимно Кис 2009 + a-squared Anti-Malware + Malwarebytes' Anti-Malware

Поздрави

Сложи и Avira Security Suite & Windows Defender & Comodo & Spy Sweeper, поне защитата да ти е пълна,

а сега до въпроса,

Една програма не може да има дефиниции за всичкия зловреден код в мрежата, но може да ти осигурява постоянна защита срещу зловреден код, като ти сам решаваш кой е такъв и кой не, с една дума ти дава възможност сам да прецениш кое да пуснеш и кое не.

Редактирано от a4c7x (преглед на промените)

И коя е тази единствена универсална защитна програма ? Поздрави

Сложи и Avira Security Suite & Windows Defender & Comodo & Spy Sweeper, поне защитата да ти е пълна,

а сега до въпроса,

Една програма не може да има дефиниции за всичкия зловреден код в мрежата, но може да ти осигурява постоянна защита срещу зловреден код, като ти сам решаваш кой е такъв и кой не, с една дума ти дава възможност сам да прецениш кое да пуснеш и кое не.

Благодаря за съвета angry.gif ама мисля да помисля малко.a4c7x ще ти предложа един универсален начин.Свали си една колекцийка зарази,спри си защитата и пръсни малко зараза насам - натам.

После стартирай и почисти - с универсалното си приложение. :speak:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Благодаря за съвета angry.gif ама мисля да помисля малко.a4c7x ще ти предложа един универсален начин.Свали си една колекцийка зарази,спри си защитата и пръсни малко зараза насам - натам.

После стартирай и почисти - с универсалното си приложение. :speak:

Какви ги говориш бе човек?

Защитата никога не бива да се изключва, ако продължаваш да мислиш по този начин, ще ти трябват още десет такива програми!

Защитата никога не бива да се изключва, ако продължаваш да мислиш по този начин, ще ти трябват още десет такива програми!

Прихванал е от tnn-синдрома. Скоро в този форум ще започне да се твърди, че никой не бива да остава само с една антивирусна на компютъра си.

Това като диагноза- критика или комплимент да го възприемам ...Две антивирусни в активен режим !? Някои да не са се объркали - никъде не съм го препоръчвал! Нека не се сърдят ползващите атакуващ софтуер- една след друга програмите им ще спират да работят... Нека атакуват - не всеки е беззащитен и не знае как да противодейства... Иначе няма проблем - можем да пием по някое питие с тях...За здраве, успехи и качествени емоции.... Важно е да не е скучно.... Поздрави

Това като диагноза- критика или комплимент да го възприемам ...Две антивирусни в активен режим !? Някои да не са се объркали - никъде не съм го препоръчвал! Нека не се сърдят ползващите атакуващ софтуер- една след друга програмите им ще спират да работят... Нека атакуват - не всеки е беззащитен и не знае как да противодейства... Иначе няма проблем - можем да пием по някое питие с тях...За здраве, успехи и качествени емоции.... Важно е да не е скучно.... Поздрави

Ползват с отдалечено управление и лошо защитени компютри :)

Ползват с отдалечено управление и лошо защитени компютри :whist:

Абсолютно вярно - нужно им е малко време, докато схванат, че са попаднали на въдица... А не всяка въдица е предсказуемо добронамерена ... Поздрави

Прихванал е от tnn-синдрома. Скоро в този форум ще започне да се твърди, че никой не бива да остава само с една антивирусна на компютъра си.

Колега delig не знам кой какво е прихванал,но тестовете ги правя, като изключа защитата си и нарочно се "самозаразявам" , след което, почиствам поразиите с програмите, които преди това съм подбрал за тази цел...след това анализирам логовете.

И има разлика м/у: антивирусна програма/само FireWall програма и anti-spyware програма,никой не е споменавал или намеквал защитата да е с две антивирусни.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Защитата аз не си я спирам никога.

Когато искаш да видиш как се държи определена програма със заразен компютър именно това е начинът да се убедиш в достойнствата и.

И нали се сещаш,че има начини да останеш чистичък след такава зараза.

Винаги съм защитен дори когато правя тестове и след това.Съгласен съм,че не се дублират програми със еднакви модули,но пък не съм съгласен да се ползва само едно комбайнче и това е.

Лично мое мнение е.

Къде съм казал,че съм с повече от една антивирусна на компа си?

Защитата на KIS2009 допълвам просто с някое anti-spyware решение.

За сведение Mamutu е вече вън от компа ми.Просто тази програма по скоро нищо не прави повече от Кис

Колега delig не знам кой какво е прихванал,но тестовете ги правя, като изключа защитата си и нарочно се "самозаразявам" , след което, почиствам поразиите с програмите, които преди това съм подбрал за тази цел...след това анализирам логовете.

И има разлика м/у: антивирусна програма/само FireWall програма и anti-spyware програма,никой не е споменавал или намеквал защитата да е с две антивирусни.

Четене му е майката.И екпериментиране бих добавил.

Едит: За желаещите да се пробват и действително да проверят програмите си ето един ЗАРАЗЕН линк

Би трябвало всички програми да ги засичат.Свалете ги,упаковайте ги порядъчно и тествайте ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Изглежда грешката е в мен. Бях останал с впечатлението, че a-squared Anti-Malware има и антивирусен модул.

Каква грешка - австрийската програма претендира, че осигурява комплексна защита и работи доста добре с Comodo Firewall Pro 3.0 - през март я заместих с Avira Premium 7 - заради резултатите и в тестовете ... Най-добре Nikssi да обясни как му хрумна да я инсталира заедно с пакета на Касперски и да сподели впечатленията си от странното съвместяване.... Поздрави

Каква грешка - австрийската програма претендира, че осигурява комплексна защита и работи доста добре с Comodo Firewall Pro 3.0 - през март я заместих с Avira Premium 7 - заради резултатите и в тестовете ... Най-добре Nikssi да обясни как му хрумна да я инсталира заедно с пакета на Касперски и да сподели впечатленията си от странното съвместяване.... Поздрави

Последно a-squared Anti-Malware има ли антивирусен модул или не? И същия въпрос за Mamutu - пази ли от вируси или не. Защото ако пази, съвместяването му с друг антивирус не е препоръчително.

Последно a-squared Anti-Malware има ли антивирусен модул или не?...

Вече зададох този въпрос - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=973097

Mamutu го класифицират като защитна стена работеща евристично срещу всякакъв вредоносен код - не е грешка съвместяване с други антивируси. А ако държиш скенерния компонент на австрийската програма изключен - какви конфликтности да има - предполагам да е подобно и мнението на Nikssi . Поздрави

Mamutu го класифицират като защитна стена работеща евристично срещу всякакъв вредоносен код - не е грешка съвместяване с други антивируси. А ако държиш скенерния компонент на австрийската програма изключен - какви конфликтности да има - предполагам да е подобно и мнението на Nikssi . Поздрави

Значи Mamutu е нещо като TreathFire, с тази разлика, че TreathFire има предимството да ползва собствения си опит насъбран от всички потребители по цял свят, при които е инсталиран. Що не пробваш и него да си кажеш мнението в сравнение с Mamutu? Казвам го съвсем сериозно.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Значи Mamutu е нещо като TreathFire, с тази разлика, че TreathFire има предимството да ползва собствения си опит насъбран от всички потребители насъбран по цял свят, при които е инсталиран. Що не пробваш и него да си кажеш мнението в сравнение с Mamutu? Казвам го съвсем сериозно.

PC Tools ThreatFire Free това е цялостен пакет за защита(ако това имаше на в предвид),който я ползвал нека каже има ли нещо сходно с Mamutu ,по скоро с PC Tools Firewall Plus 4.0.0.28 Final може да се направи някакво сравнение,мисля да я пробвам.До колкото си спомням и hlevoust имаше подобно намерение или се лъжа?

PC Tools ThreatFire Free това е цялостен пакет за защита(ако това имаше на в предвид),не мисля ,че има нещо сходно с Mamutu ,по скоро с PC Tools Firewall Plus 4.0.0.28 Final може да се направи някакво сравнение.

Не, имах предвид ThreatFire Free - безплатната версия от тук:

http://www.threatfire.com/download/

И не мисля, че е цялостен пакет за защита, по-скоро препоръчват да се добави към някоя антивирусна програма.

едит - в предния си пост съм направил правописна грешка в името на програмата

Редактирано от delig (преглед на промените)

Не, имах предвид ThreatFire Free - безплатната версия от тук:

http://www.threatfire.com/download/

И не мисля, че е цялостен пакет за защита, по-скоро препоръчват да се добави към някоя антивирусна програма.

едит - в предния си пост съм направил праваписна грешка в името на програмата

PC Tools ThreatFire Free 3.5.0.21 някъде го определят като цялостен пакет за защита,аз и за това те попитах дали това имаше на в предвид.

delig, за да пробвам някоя програма - трябва да са ме заинтригували някакви предимства !Тоест впечатления и мнения от сродни форуми в света ...Иначе за недостатъци най-добре да не пиша, защото идеални са само представите в мечтите ни... Ако реша да пробвам този продукт понататък - предпочитам да е с платената версия . Благодаря за информацията ... Поздрави

...по скоро с PC Tools Firewall Plus 4.0.0.28 Final може да се направи някакво сравнение,мисля да я пробвам.До колкото си спомням и hlevoust имаше подобно намерение или се лъжа?

И да, и не, по-точно имам намерение да пробвам стената, но не и антиспай модула, който всъщност е Spyware Doctor и изисква регистрация. Не харесвам тази антиспай програма, изключително тежка и тромава е, но за стената чувам само положителни отзиви - елементарна и работеща почти по подразбиране, без излишни настройки, подходяща и за неопитни потребители. Но засега това са само чужди впечатления, лични все още нямам.

Само ще допълня, че актуалната версия е PC Tools Firewall Plus 4.0.0.35

Browser Security Test отлични резултати постигнати с включени 4 добавки към Mozilla Firefox2.15:

NoScript 1.7.6

Adblock Plus 0.7.5.5

PopupMaster 1.2.1

Flashblock 1.5.6

Congratulations! The test has found no vulnerabilities in your browser!

# Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed

# Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed

# Passed Adobe Flash Player video file parsing integer overflow - passed

# Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.5) - passed

# Passed Apple QuickTime MOV file JVTCompEncodeFrame heap overflow - passed

# Passed Mozilla code execution via QuickTime Media-link files - passed

# Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.8) - passed

# Passed Mozilla memory corruption vulnerabilities (rv:1.8.1.10) - passed

# Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.12) - passed

Opera 9.50 с настройките по подразбиране

Congratulations! The test has found no vulnerabilities in your browser!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.