Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

"""""Но определено мнението е Кис+Аутпоста е бетон.Понятие достатъчна защита няма.Има понятие недостатъчна защита.

Извинявам се за тона."""" Защо се извиняваш - отстояваш мнението си .... За бетона е вярно - възможно е - но какво ли толкова ценно пазим..... Не надценявай KIS -преди около 5 месеца инкасирах блокиране и с него - от азиатски произход - познават го в детайли - заради този случай не зная кога отново ще го инсталирам .... Но за да си наясно ще доуточня - заради хоби - сам ги "търся" и предизвиквам подобни развития .... Що за хоби би било - ако не е интересно !? ... Нямам нищо общо с реклами и антиреклами - Касперски винаги ще е едно от най-добрите решения ! Според мен обаче - добра защита е възможна - нека атакуват с x атаки - могат да им се спретнат x+n изненади с контраатаки - но не и на неравностойните - заради морални норми.... Поздрави

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

"""""Но определено мнението е Кис+Аутпоста е бетон.Понятие достатъчна защита няма.Има понятие недостатъчна защита.

Извинявам се за тона."""" Защо се извиняваш - отстояваш мнението си .... За бетона е вярно - възможно е - но какво ли толкова ценно пазим..... Не надценявай KIS -преди около 5 месеца инкасирах блокиране

Разбирам напълно за какво ми говориш.Нещо в мене се бунтува особенно срущу Аваст,не че е лоша ама толкова пък да се хвали...Безплатните решения излиза,че са по надежни от платените програми ;) Авира,безплатната версия какво толкова може повече?

Безплатните програми са с ограничени функции затова е необходимо да се слагат куп неща за да се допълват.Реално накрая повече време се отделя за отстраняване на конфликти между програмите.Ами ако докато се усетим...както сме наведени :doh: Какво правим тогава?

Не надценявам Кис удобен ми е,за мене си остава най доброто решение Кав+Аутпост4 или в краен случай + Комодо

Но на компа си работя не си правя експерименти,и да ме пита непрекъснато и да ми спъва работата изобщо не ми е по вкусът.А проактивната защита на Комодо направо е излишна. Касперски си се справя прилично.

Очаквайте изненади от KIS2009 доста е различна :)

Поздрави

• 2 седмици по-късно...
Заради недостатъчните ти лета на на този свят ще ти простя изказването. :) Вярно е, че не изглежда величествено като натруфения Norton, но в никакъв случай не е смешна. Пробвал съм и съм виждал доста антивирусни, но по-добра от NOD32 не съм ползвал досега. Ако трябва да пробвам друга, то би била BitDefender.

преди два месеца бях с нод32 правеше си проверките редовно и всичко изглеждаше наред докато не почнах да получавам съобщение че не ми достига памет на диска за нормално функциониране на системата . Купих си CounterSpy и в една папка открих няколко хиляди заразени файла Оттогава махнах нод32 и не искам да я виждам отново щото имаше и няколко стотин троянски коня а нод 32 ежедневно ми даваше отчет че компютъра ми е чист

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

преди два месеца бях с нод32 правеше си проверките редовно и всичко изглеждаше наред докато не почнах да получавам съобщение че не ми достига памет на диска за нормално функциониране на системата . Купих си CounterSpy и в една папка открих няколко хиляди заразени файла Оттогава махнах нод32 и не искам да я виждам отново щото имаше и няколко стотин троянски коня а нод 32 ежедневно ми даваше отчет че компютъра ми е чист

Голям специалист се извъди. Като не си си настроил програмата както трябва , така ще е!

Аз си купих преди 1 година Avira premium Security Suite и съм много доволен от нея-не съм имал проблеми с вируси и подобни-засича ги винаги.Единствения недостатък беше някакъв проблем в деактивиране на Mail Guard-a но наскоро направиха update с нов интерфеис и сега е Ок

Голям специалист се извъди. Като не си си настроил програмата както трябва , така ще е!

Настройките по препоръчване трябва да осигуряват оптимална защита.Не всеки знае как и какво да се бутне.

Но това

няколко хиляди заразени файла Оттогава махнах нод32 и не искам да я виждам отново щото имаше и няколко стотин троянски коня а нод 32 ежедневно ми даваше отчет че компютъра ми е чист
е несериозно.Питам се как изобщо е работил компютъра...

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Harry, настройките по подразбиране при v3 са си добре, просто няма нужда от промяна, за да ти дава допълнителна защита. bra74eda, ако използваш fix или crack, не се учудвай. Пък с тия сто и нагоре...., нещо явно не си разбрал, както каза nikssi, как си работил с този компютър въобще, ако е имало толкова много.

"Няколко хиляди" заразени файла? Това и при касперски го няма ;)

Моля , модераторите да преместят постовете ни в подходящата тема ;)

Fixer , аз не съм бутал по настройките на нод и нищо ми няма. Явно въпросният потребител с хиляда заразени файла нещо е бъркал по настройките.

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

Harry, настройките по подразбиране при v3 са си добре, просто няма нужда от промяна, за да ти дава допълнителна защита. bra74eda, ако използваш fix или crack, не се учудвай. Пък с тия сто и нагоре...., нещо явно не си разбрал, както каза nikssi, как си работил с този компютър въобще, ако е имало толкова много.

Сега я преинсталирах и се оправи-Купих си я -без кракове и подобни е

Прехваления НОД32 доста зле се е представил

Я , погледни хубаво. Това , че няма родителски контрол не я прави по- зле

Да прав е че не е толкова зле че няма родителски контрол, ама факта че няма самозащита е доста зле според мен и прави програмата уязвима на вируси които ще атакуват нея за да я неутрализират. За мен номер 1 е бил, е и си остава Касперски cool.gif

Функционалност на

BitDefender Internet Security 2008

1.Това,че не иска да се инсталира при изключен интернет си е повече от минус.Как така,ще е включен интернета,а през това време кой ще защитава компютъра? :no-no:

2.Интерфейсът не ми харесва определено.

Eset SmartSecurity 3.0

1.Липсва Родителският контрол-особенно важен модул във свят крещящ от насилие.Това ще те заинтересува някога

2.Защита от изтичане на данни - без коментар

3.Проактивна защита - блокиране по поведение,защита на ядрото на ОС -съществена част от всяка уважаваща програма

4.Собствена самозащита на програмата - също доста странно,че отсъства.

Инсталиране на приложението

--Това направо е странно,направи ми и на мене впечатление още при бета версията,че не искаше рестарт след инсталирането.Само програми с ограничени функции не искат рестарт,а това е Интегриран пакет за Защита от троянски програми,шпионски програми,спам... :speak:

5. Не видях модул за Защита на пощата,но по принцип в самите настройки на антивируса го има,все пак отделен модул си е съвсем друга работа.

6.Интерфейс- приятно зелен,но както казах доста прилича по разположение на Кис 6

Kaspersky Internet Security 7.0

- просто бегло е прехвърлено на повечкото от възможностите има доста още полезни неща в самата програма.

1.Наблюдение на мрежата -- една възможност да проследите кой е направил връзка и кой прави връзка с Вас и то с реални адреси ;) виж шотчето

2.Интерфейс - скинове във форумите колкото искаш ;)

Останалото оставям на критиците и ползващите.

Norton Internet Security 2008

-бил съм с 2004 версия,наистина работи перфектно,за тази нямам наблюдения.

- Интерфейс - много ми харесва.

За останалите програми в теста имам само впечатления от пресата.

Мнението ми е лично и не отразява "никаква рекламна кампания на никаква компания"

Благодаря на колегата за този линк.Нека всеки каже мнението си аргументирано.

Поздрави cool.gif

nikssi, аз съм бил вманиачен пък за теб няма да коментирам.

1.Липсва Родителският контрол-особенно важен модул във свят крещящ от насилие.Това ще те заинтересува някога

Това, че Kaspersky го има не значи, че всички трябва да го имат. Като гледам и останалите ти този пакет искаш да го направиш съвкупност от операционни системи, браузъри и т.н.

Без коментари, как ще обвиняваш?

3.Проактивна защита - блокиране по поведение,защита на ядрото на ОС -съществена част от всяка уважаваща програма

Да и за това Kaspersky два пъти засичаше explorer.exе, като вирус, защото си играхте с тая проактивна защита.

Тук вече нямам информация.

--Това направо е странно,направи ми и на мене впечатление още при бета версията,че не искаше рестарт след инсталирането.Само програми с ограничени функции не искат рестарт,а това е Интегриран пакет за Защита от троянски програми,шпионски програми,спам... speak.gif

Има нещо наречено - удобство.

5. Не видях модул за Защита на пощата,но по принцип в самите настройки на антивируса го има,все пак отделен модул си е съвсем друга работа.

Отново огледай, мисля че го имаше някъде, но аз съм с ESET NOD32 и не мога да погледна в момента.

приятно зелен,но както казах доста прилича по разположение на Кис 6

Ново пет, сега било копирано.

В защита ще добавя, че все още ESET не са пуснали над 100 версии на пакета им за сигурност, както Kaspersky. Ще видим в края на годината за какво става дума.

--Това направо е странно,направи ми и на мене впечатление още при бета версията,че не искаше рестарт след инсталирането.Само програми с ограничени функции не искат рестарт,а това е Интегриран пакет за Защита от троянски програми,шпионски програми,спам...

6.Интерфейс- приятно зелен,но както казах доста прилича по разположение на Кис 6

1. Хмм ... в следващата версия на Касперски ще има и браузер чух го по новините :no-no:

2. Я , виж хубаво!

3. С тази проактивна защита Касперски унищожаваше уиндоус(знаете за кое говоря)

4. Хмм , тук не знам

5. ИМА защита. И от вируси и от спам.

6. Или по скоро касперски е копирал дизайна на Смарт-пакета на есет

name='Fixer' date='20.05.2008г. в 11:09ч.' post='927878

Ти коментираш

Това, че Kaspersky го има не значи, че всички трябва да го имат. Като гледам и останалите ти този пакет искаш да го направиш съвкупност от операционни системи, браузъри и т.н.

Не аз искам до го направя, предпочитам това да е направено при продукт който ползвам и това го има във всички програми без ESS виж тука

Някого да обвинявам момче?Твоето прилича на такова все едно тук не е форум за размяна на мнения

Да и за това Kaspersky два пъти засичаше explorer.exе, като вирус, защото си играхте с тая проактивна защита.

Засичаше?Че защо при мене това никога не е било?Да не съм бил с Нод я?Чел съм за тези проблеми,както и за други дето засичат заплахи впоследствие...

Удобство при работа да.Удобство при инсталация и защита - такова нещо няма.

Отново огледай, мисля че го имаше някъде, но аз съм с ESET NOD32 и не мога да погледна в момента.

Мислиш?Имах те за спец по продуктите на Есет

Чети какво писах,НЕ ми преначавай поста

В защита ще добавя, че все още ESET не са пуснали над 100 версии на пакета им за сигурност, както Kaspersky. Ще видим в края на годината за какво става дума.

Малко информация ще споделиш ли с нас?

А какво ще стане до края на годината ще е ясно.Вярвай ми и то по скоро ще е .

Това е форум - мнения различни.Отричаш ли това?

Haryy_Potter

1. Хмм ... в следващата версия на Касперски ще има и браузер чух го по новините :no-no:

2. Я , виж хубаво!

3. С тази проактивна защита Касперски унищожаваше уиндоус(знаете за кое говоря)

4. Хмм , тук не знам

5. ИМА защита. И от вируси и от спам.

6. Или по скоро касперски е копирал дизайна на Смарт-пакета на есет

Благодаря за настроението.Винаги ми го вдигаш. Ама ESS не излезе ли след Кис6?

по т.1 Няма браузър има друго

по т.2 - без коментар имам впредвид че нямам думи за това нещо.Защо липсва?

по т.3 с тази проактивна защита има проблеми само при незнаещи какво правят

по т.5 - може ли едно шотче да се убедя например? Защита на пощата Ще ти кажа има го в Нод 32 IMON май беше,но в ESS не се вижда,дай едно шотче да се убедя.

name='Fixer' date='20.05.2008г. в 11:09ч.' post='927878

Ти коментираш

Не аз искам до го направя, предпочитам това да е направено при продукт който ползвам

Някого да обвинявам момче?Твоето прилича на такова все едно тук не е форум за размяна на мнения

Засичаше?Че защо при мене това никога не е било?Да не съм бил с Нод я?Чел съм за тези проблеми,както и за други дето засичат заплахи впоследствие...

Удобство при работа да.Удобство при инсталация и защита - такова нещо няма.

Мислиш?Имах те за спец по продуктите на Есет

Чети какво писах,НЕ ми преначавай поста

Малко информация ще споделиш ли с нас?

А какво ще стане до края на годината ще е ясно.Вярвай ми и то по скоро ще е .

Това е форум - мнения различни.Отричаш ли това?

Благодаря за настроението.Винаги ми го вдигаш. Ама ESS не излезе ли след Кис6?

по т.1 Няма браузър има друго

по т.2 - без коментар имам впредвид че нямам думи за това нещо.Защо липсва?

по т.3 с тази проактивна защита има проблеми само при незнаещи какво правят

по т.5 - може ли едно шотче да се убедя например? Защита на пощата Ще ти кажа има го в Нод 32 IMON май беше,но в ESS не се вижда,дай едно шотче да се убедя.тн

В ESS няма модули(IMON тн) В ЕСС една антивирусна предпазва от зловреден код , един модул файъруол предпазва от атаки и тн. Схвааш ли разликата?

В ESS няма модули(IMON тн) В ЕСС една антивирусна предпазва от зловреден код , един модул файъруол предпазва от атаки и тн. Схвааш ли разликата?

Говоря ти за IMON,че присъства в Антивируса.За другото не ми обяснявай знам.Защита на пощата къде е този модул питам.Както се вижда от двата шота в ESS Защита на пощата се осъществява от Антивируса.При Касперски има отделен модул,което е по добре.

Виж сега:

В ЕСС цялата защита от зловреден код се осъществява от антивирусната вградена в ЕСС(нод32 3) по този начин с един модул получаваме защита на пощата , на уеб трафика , и на целия компютър! :rolleyes: При касперски са отделни модули ... същата работа :P

Отделните модули присъстват в нод32 2,7 , но в версия 3 започва принципа " с един модул - пълна защита"

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

Говоря ти за IMON,че присъства в Антивируса.За другото не ми обяснявай знам.Защита на пощата къде е този модул питам.

E-mail протецтион не го ли виждаш?

Редактирано от DeathSpreadeR (преглед на промените)

http://www.securitylab.ru/analytics/352794.php Опит за обобщена съпоставка между 6 водещи интегрирани пакети ...

TNN е написал съвсем ясно в поста си, че става дума за опит за съпоставка, при това между 6, а не между 2 пакета - Kaspersky и ESET. В конкретния случай даже и "опит" звучи твърде ангажиращо за странната табличка, разпалила толкова страсти.

TNN е написал съвсем ясно в поста си, че става дума за опит за съпоставка, при това между 6, а не между 2 пакета - Kaspersky и ESET. В конкретния случай даже и "опит" звучи твърде ангажиращо за странната табличка, разпалила толкова страсти.

Това се опитах и да направя.Да споделя това,което прочетох и личното ми мнение.Споровете раждат истината,но си прав принципно.Интересно нека се изкажат и ползващите другите програми.Полезно е.

Поздрави

Ето отговорът на критиките на никси:

Относно 1)

Има три вида пакети за сигурност : първите искат да контролират всичко . Освен защита от вируси , заплахи , атаки , те контролират други програми , правят архиви , правят оптимизации и почистваници и пр. Такива пакети за Norton 360 , Norton IS , Microsoft One Care , McAfee Total Protection

Недостатъка им е , че компанията не се съсредоточава само в един сектор , ами в много неща едновременно и така "100 баби - хилаво бебе". Тези пакети , също така , са огромни

Вторите предлагат защита + още нещо . Примерно защита от вируси , заплахи , firewall + родит.контрол => Kaspersky IS , Norton AV , Avira ISS

Третире вклюват цялостна грижа за сигурността и се концентрират само в/у сигурността : ESET Smart Security . Цялостна защита от заплахи , атаки , нежелана поща - всичко опасности . В този случай имаме концентрация в продукта , програмите са по-леки и предлагат само най-важното и най-необходимото . Не всичко искат родителски контрол или архивиране . Аз нямам деца , нямам кого да контролирам . Сам си архивирам . Искам пълна защита и я получавам

2) Глупавите leak tests

Прочетете частта относно тестовете на Matousec:

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php ... 0110#p3245

3) Има проактивна защита , но тя се изразява в уникалните напреднали евристики

http://www.eset.com/products/compare_he ... ection.php

4) Програмите на ESET имат собствена самозащита . Те работят като услуги , при v3 има специална допълнителна защита срещу спиране и преименуване на ядрото . Има защита на някои файлове , има защита на обновленията срещу това , да не бъдат подменени . Но няма други неща , както напрамер Panda или Kaspersky . Защо? Защото този вид собствена само защита :

- пипа в ядрото на операционната система , т.е. променя ядрото на Windows и прави нежелани промени във файлове на Windows

- може лесно да бъде избегната от всеки потребител с администраторски права (т.е. почти всеки) , което прави такъв вид защита ненужна

Освен това , не е важно да пазим антивирусната програма , а е важно тя да пази компютъра ни и данните ни . Какъв е смисъла , дадена заплаха да ни трие инфото , да краде информация , антивирусната програмата да не я засича , но да се пази . Ефекта е нулев !!! ESET залагат на по-сигурното => проактивна защита . Важно е на първо място да засечем и блокираме заплахата . Веднъж влезната и незасечена , каквато и самозащита на антивирусната програмата да имаме , тя не пази от вируси , пази себе си

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php? ... cbd2ffab33

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php? ... ab33#p3494

5) Има защита на файловата система , email и web трафик . С дефиниции може да чисти и регистрите от известни заплахи.

Сега надявам се че разбра!

""""Глупавите leak tests

Прочетете частта относно тестовете на Matousec"""" Защитните стени на ESET и Avira има да извървяват своя път - докато достигнат най-добрите..... Ползвал съм шестте интегрирани пакета -бих ги подредил обосновано малко по-различно - но при подобни странни реакции по-добре да не го правя .... Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.