Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

...отлични резултати постигнати с включени 4 добавки към Mozilla Firefox2.15:...

А каква е цената, т.е. консумацията на FF .15?

Никога не съм ползвал трайно добавки към FF, с изключение на български и английски речник за проверка на правописа, и пак товари и бави като за световно - 2 пъти повече от Opera 9.51 и 4 пъти повече от IE 7. Мога да дам и снимка, но предполагам, че всеки го знае.

Та затова и питам колко "струват" горница тия 4 добавки. И друг въпрос, свързан с първия - дали тия добавки (вероятно има и други, не знам това) не се заменят повече от пълноценно от модул за уеб сканиране?

Мнения?

П.П. Само ще уточня, че ползвам и трите браузъра ежедневно и не мисля да ги сменям или да намалявам броя им.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

А каква е цената, т.е. консумацията на FF .15?

Никога не съм ползвал трайно добавки към FF, с изключение на български и английски речник за проверка на правописа, и пак товари и бави като за световно - 2 пъти повече от Opera 9.51 и 4 пъти повече от IE 7. Мога да дам и снимка, но предполагам, че всеки го знае.

Та затова и питам колко "струват" горница тия 4 добавки. И друг въпрос, свързан с първия - дали тия добавки (вероятно има и други, не знам това) не се заменят повече от пълноценно от модул за уеб сканиране?

Мнения?

П.П. Само ще уточня, че ползвам и трите браузъра ежедневно и не мисля да ги сменям или да намалявам броя им.

Не,не го заменят,повечето от тях им се задават правила за определените сайтове,по-скоро имат спомагателна роля в защита.А що се отнася до скоростта на зареждане,нямам никакво забавяне,затова и дадох точно тази комбинация.При някои други се усеща доста забавяне,пример:Adblock 0.5.3.043 съвместно с PopupMaster 1.2.1 и Cookie Monster

А ето и консумацията с отворени 3-4 таба + една тема:

6d2d06e170d999bd.JPG

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Browser Security Test отлични резултати постигнати с включени 4 добавки към Mozilla Firefox2.15:

NoScript 1.7.6

Adblock Plus 0.7.5.5

PopupMaster 1.2.1

Flashblock 1.5.6

Или това не е тест или съм прекалено добре защитен: И при ИЕ6 и при Лисицата без никакви добавки получих това:

Congratulations! The test has found no vulnerabilities in your browser!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Mamutu го класифицират като защитна стена работеща евристично срещу всякакъв вредоносен код - не е грешка съвместяване с други антивируси. А ако държиш скенерния компонент на австрийската програма изключен - какви конфликтности да има - предполагам да е подобно и мнението на Nikssi . Поздрави

Конфликти?

Пробвам комбинацията за да преценя доколко си подхождат.

Интернета върви добре,заплахите се засичат и от двете програми последователно.Не забелязвам конфликт.

Вчера тествах един компресиран файл защитен с парола.Опитах да разхивирам и отново да го архивирам...Кис2009 не ме пуска каквото и да правех.

Накрая със зор успях да го кача в сайта си,за бъдещо тестване със спряна защита.

Мамута е вече вън от играта както и големият му брат.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Благодаря, mihnev_sz.

Направих теста и постигнах същия резултат, както и при tigertron - минах го безпроблемно на служебния си компютър с IE 6, FF .15 и Opera 9.51 без никакви добавки (Avira Premium с включен Web Guard).

Вкъщи комбинацията от браузърите е същата, само че с IE 7 и под KIS 2009. Не съм правил теста с IE 7, но не вярвам да ме изхвърлят. Всъщност, това не е толкова важно - мнозина потребители тестват браузърите си с разни тестове, като Асид 3, например, който нищо не доказва - принципно Opera се справя най-удачно с него, но това не помага на браузъра да се пъне при зареждането на почти всяка страница, та вместо картинки ми показва надписчета "изображение" и бааааавно ги зарежда едно след друго.

Browser Security Test отлични резултати постигнати с включени 4 добавки към Mozilla Firefox2.15:

NoScript 1.7.6

Adblock Plus 0.7.5.5

PopupMaster 1.2.1

Flashblock 1.5.6

Test results

* Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed

* Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed

* Passed Adobe Flash Player video file parsing integer overflow - passed

* Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.5) - passed

* Passed Apple QuickTime MOV file JVTCompEncodeFrame heap overflow - passed

* Passed Mozilla code execution via QuickTime Media-link files - passed

* Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.8) - passed

* Passed Mozilla memory corruption vulnerabilities (rv:1.8.1.10) - passed

* Passed Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.12) - passed

Congratulations! The test has found no vulnerabilities in your browser!

Мозила 2.0.0.14 и IE 7.0.5730.13 Без никакви добавки.

едит: Данните с IE 7 бяха аналогични затова не ги публикувам.

Много назад Avira Premium Security Suite 8.1.00.206 ZoneAlarm Pro 7.0.473.000 :laughing5: ,няма ли да го пооправят,едната поне е класика в жанра.

А при Service Pack 3 дали ще има промяна в подредбата?За момента операционната система на която са тествани е Windows XP Service Pack 2

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Поредната странна класация, че и оценки 10+ раздават. Четох и съпътващите .pdf-чета, по тази измислена класация стена да си избира човек.

Ще взема и аз да публикувам една класация, дори повече цветове ще сложа.

Тези тестове за защитни стени са горе-долу реални - пробвал съм челната шестица . Ashampoo Firewall 1.20 е далеч от нивото им и я деинсталирах заради установени доста слабости. Отново инсталирах мамута - той е извън класациите - вече ще внимавам дори за карантиниране в ръчен режим с него ! И аз ще го пробвам заедно с Avast 4.8 Pro ... Поздрави

Тези тестове за защитни стени са горе-долу реални - пробвал съм челната шестица...

Не е въпросът в челната 6-ца, а в изцяло абсурдната подредба и липсите - къде е ISS BlackICE, например, която е от най-добрите стени изобщо? Вярно, че е много грозна на вид, ама дали това е причината да липсва? Незавидната позиция на ZA е странна, съмнявам се, че някой практически е бил "пробит" под нейната опека. Не виждам и с какво толкова Outpost превъзхожда останалите.

Най-вероятно утре в някоя друга класация Outpost ще е в неизгодно положение, но нуждата от уеднаквяване на критериите за оценка, за което май само се говори и писа неотдавна е по-скоро пожелание, отколкото реалност.

Няма как да ми е известно защо са тествали точно тези продукти и защо толкова много други липсват - студентска им работа .... Чел съм мнения във водещи сродни световни форуми, че се стремят да са обективни.... Доколко е вярно е друг въпрос ...То и аз ако знаех кои са най-добрите програми - щях да съм с тях , вместо постоянно да ги сменям....Май личната преценка трябва да се постави над всичко останало ! Поздрави

...Май личната преценка трябва да се постави над всичко останало...

Споделям това, но мнозина не се занимават по разни причини с тестване и ползват точно такива публикации при избор на програма, пък била тя и не само защитна. А има и друг проблем, освен неясните критерии - смесват се стени и стени от пакети, а това едва ли е уместна съпоставка.

Ами да са живи и здрави спонсорите. Ще задам за втори път въпрос, свързан с първия линк:

shielddlx08llh9.jpg

Само на мен ли водачът в класацията прилича като 2 капки вода на KАV 6?

Само на мен ли водачът в класацията прилича като 2 капки вода на KАV 6?

Както и на Актив Вирус Шийлд докато го имаше. По важното е обаче дали ползва енджина на Касперски и ако да защо се представя по-добре от по-новата версия на Касперски.

• Автор

Първия ти линк е малко позакъснял:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=649418

Втория нещо не се отваря: (може да е блокиран при имунизацията ми на HOSTS.ini с програмката hphosts)

28386019if7.jpg

Без проблеми отварям трите линка, но не съм теглил софтуер от тях - само чета... Поздрави

Според тебе каква е причината за толкова различни резултати във всички тестове?

Според мене файда никаква от тези тестове.Прекалено много реклама има в тях и се сещаш нали какво значи това? :inlove1:

"Да са живи и здрави спонсорите" :inlove1:

Въпреки това благодаря за линка.

Поздрави

Никой не знае какъв е подборът на вирусите - а от това и най-посредствената програма може да изглежда като победител... Изобщо не оспорвам качествата на Авира .... Поздрави

Никой не знае какъв е подборът на вирусите - а от това и най-посредствената програма може да изглежда като победител... Изобщо не оспорвам качествата на Авира .... Поздрави

15th 83% 451 Microsoft ? :)

16th 82% 468 eTrust-Vet

17th 80% 533 F-Prot

18th 80% 541 Rising

19th 79% 551 Fortinet

20th 79% 570 Symantec

=====

24th 74% 688 McAfee

25th 74% 706 Panda

26th 71% 776 NOD32v2

Майкрософт и защитен софтуер? Версията на Нод32 е малко старичка,пък и не мисля че е толкова зле спрямо другите участници.

Последните тестове май са приблизително реални - цяла седмица съм с Аваст и се усеща разликата с Авира... Аваст е около нивото на Касперски - а те са под нивото примерно на Икарус - около това ниво е Twister ! Имам предвид "виждането" на вредоносния код - най-важна е първоначалната констатация - вярно доста програми могат като KIS допълнително да блокират - но срещу невидимите не е лесно, има пропуски и възникват усложнения... Преценката ми е субективна - но все пак - по сродни методи регирам спрямо "гости" и не е трудно да се прецени кога са повече....Добре могат допълнително да блокират и Norton,Panda,ESET - но шансът им е по-малък, защото при водещите също са налице сродни възможности! Споделям лични мисли и изводи ..... Нормално -сега това не означава, че ще деинсталирам Аваст - програмата се държи стабилно, дори когато нищо не вижда и си е доста добра ...За разлика от KIS - там не спират с експериментите и бетите им май ще продължат да излизат една след друга неизвестно докога... Поздрави

.....За разлика от KIS - там не спират с експериментите и бетите им май ще продължат да излизат една след друга неизвестно докога... Поздрави

До август месец :yanim:

До август месец :speak:

Ти си човека,когато му дойде времето. laugh.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.