Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Последните няколко поста с линкове към резултати от тестове съвсем оплескаха нещата, дано някой не се подведе по тях, че да си избира защита - не му завиждам. Разгледани поотделно, всеки един от тях изглежда категоричен, но това е само докато погледнеш следващия. И веднага възниква въпросът защо всъщност се правят тия тестове, след като резултатите от тях в преобладаващата си част противоречат един на друг. И остава само надеждата, че бъдещият алианс ще уеднакви критериите за тестване и няма да се публикуват такива разнопосочни данни.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

- AVK 2008 (1,022,418 – 99.8%);

- AntiVir (1,020,627 – 99.6%);

- Avast! (1,018,204 – 99.4%);

- Trend Micro (1,009,662 – 98.6%);

- Symantec (1,006,849 – 98.3%);

- AVG (1,005,006 – 98.1%);

- BitDefender (1,003,902 – 98.0%);

- Kaspersky (1,003,470 – 98.0%);

- Sophos (1,001,655 – 97.8%);

- F-Secure (999,806 – 97.6%).

Това е засега челната десятка според последните обемни изследвания на AV-Test - седалището им е в Магдебург - Германия и на върха са 2 немски програми.... Подборът на вредоносните програми е от съществено значение - затова има доста различия в тестовете ... Поздрави

- AVK 2008 (1,022,418 – 99.8%);

- AntiVir (1,020,627 – 99.6%);

- Avast! (1,018,204 – 99.4%);

- Trend Micro (1,009,662 – 98.6%);

- Symantec (1,006,849 – 98.3%);

- AVG (1,005,006 – 98.1%);

- BitDefender (1,003,902 – 98.0%);

- Kaspersky (1,003,470 – 98.0%);

- Sophos (1,001,655 – 97.8%);

- F-Secure (999,806 – 97.6%).

Това е засега челната десятка според последните обемни изследвания на AV-Test - седалището им е в Магдебург - Германия и на върха са 2 немски програми.... Подборът на вредоносните програми е от съществено значение - затова има доста различия в тестовете ... Поздрави

Тва пък откъде го извади? Май си измисляш като гледам статистиката на AV-test

TNN, таблицата, която ни предоставяш съдържа интересни данни, но със сигурност там, откъдето си я взел има и други любопитни данни. Би ли предоставил линк?

• Автор
Тва пък откъде го извади? Май си измисляш като гледам статистиката на AV-test

Защо да си измисля...Това че го няма NOD32 и мен ме учудва, но явно е факт!

Някои резултати не са толкова далече колкото тези:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=849061

А мисля си обаче че статистиката му е взета оттук: (но нека той да каже)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=809959

Всички които са извън челната 10-ка - не са успели по немските критерии да докажат,че мястото им е там.... Очаквах да се включи mihnev_sz - може-би е зает с друго - той е представил резултатите на http://virusinfo-bg.org/news.php?rowstart=143 Има ги в още много портали на всички основни езици - търсачките ги намират .... Техните изследвания са много обемни - затова обикновено ги провеждат през 6 месеца ! Тези резултати са от края на януари 2008 г - следващите се очакват юни-юли - дотогава немците ще"събират" над един милион нови вредоносни програми - естествено ще съберат каквото успеят - защото вредоносното кодиране също се развива ... Поздрави Вижте и http://virusinfo.info/index.php?page=tests - други тестове - други резултати ! Лека вечер

Редактирано от TNN (преглед на промените)

...Защо да си измисля...Това че го няма NOD32 и мен ме учудва, но явно е факт!

Има го, но е по-назад в таблицата:

"Number of Samples 1,024,381

WebWasher (gateway product only) 1,023,742 99.9%

AVK 2008 1,022,418 99.8%

AntiVir 1,020,627 99.6%

Avast! 1,018,204 99.4%

Trend Micro 1,009,662 98.6%

Symantec 1,006,849 98.3%

AVG 1,005,006 98.1%

BitDefender 1,003,902 98.0%

Kaspersky 1,003,470 98.0%

Ikarus 1,002,894 97.9%

Sophos 1,001,655 97.8%

F-Secure 999,806 97.6%

Microsoft 992,880 96.9%

F-Prot 986,961 96.3%

Panda 979,409 95.6%

Rising 962,674 94.0%

Norman 962,191 93.9%

McAfee 959,919 93.7%

Fortinet 957,558 93.5%

Nod32 953,936 93.1%

Dr Web 887,736 86.7%

VBA32 885,313 86.4%

QuickHeal 862,919 84.2%

ClamAV 791,505 77.3%

Command 729,233 71.2%

VirusBuster 693,944 67.7%

K7 Computing 571,329 55.8%

eTrust-VET 566,161 55.3%"

Източник - http://virusinfo-bg.org/news.php?rowstart=143 (първия линк)

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Има го, но е по-назад в таблицата:

Източник - http://virusinfo-bg.org/news.php?rowstart=143 (първия линк)

hlevoust , специални благодарности! :ph34r:

• Автор
http://www.starreviews.com/Antivirus-Software.aspx#The - Други доста различни гледни точки за качество на антивируси ...Поздрави

Отново си позакъснял с информацията...Чети темата преди да предлагаш.Поздрави ;)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=649418

Отново си позакъснял с информацията...Чети темата преди да предлагаш.Поздрави ;)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=649418

Когато някои информации са рекламно-тенденциозни и без обосновки с методики се обърквам какво съм чел - кога е било и какво съм пропуснал... Рекламите явно са насочени към недостатъчно информираните в тези теми - а това са преобладаващата част от хората ... Поздрави

Когато някои информации са рекламно-тенденциозни и без обосновки с методики се обърквам какво сън чел - кога е било и какво съм пропуснал... Рекламите явно са насочени към недостатъчно информираните в тези теми - а това са преобладаващата част от хората ... Поздрави

Трай си пък ти, недей да коментираш неща, които не ти са ясни. За теб хубава антивирусна няма. Има ли реклама на антивирусен софтуер и ти веднага - не струва.

Трай си пък ти, недей да коментираш неща, които не ти са ясни. За теб хубава антивирусна няма. Има ли реклама на антивирусен софтуер и ти веднага - не струва.

Наистина човек не знае колко и какво не знае - но най-хубави са най-добрите програми ! Всички имат свои предимства и обикновено с нещо изпреварват останалите - на мен са ми достатъчно тези от челото на тестовете .... Нямам нищо против качествената реклама - но защо някои откровено преувеличават или се надлъгват - и от словашката марка го правят и грешат - но си е тяхна преценка .... Това не значи че продуктите им не струват ..... Мисълта ми е - трябва да се прави обосновано и с мярка - за да не отблъскват информираните - защото останалите се влияят от техните мнения ...С казаното не желая да дразня и засегна никой - нямам време и желание и за спорове .... Поздрави

• 2 седмици по-късно...

http://virusinfo.info/index.php?page=tests Интересни са данните от изследванията за месец март - впечатляват Webwasher-Gateway,AntiVir ,Ikarus и Sophos ..... А за тримесечието - няма нужда от превод - По результатам трех месяцев лидером по общему количеству детектированных образцов остается Webwasher-Gateway. Второе место остается за AntiVir, третье занимает Ikarus.

Лучший сигнатурный детект: Ikarus

Лучший эвристический детект: Prevx1

Лучший детект подозрительных файлов: eSafe

Лучший детект подозрительных упаковщиков / крипторов: AntiVir Поздрави

• Автор

Известните антивируси за Vista не издържаха проверката на Virus Bulletin

6266-33.jpg

Специалистите на Virus Bulletin проведоха серия тестове за оценка на ефективността на работата на най-разпространените антивирусни продукти за операционната система Windows Vista.

Тестовете са осъществени по програмата за сертификация VB100. Специалистите са оценили способността на продуктите на водещите производители на антивируси да откриват и блокират опасни програми от списъка WildList. Този списък съдържа информация за всички известни вируси, които сега циркулират в Интернет. За да получи сертификата VB100, антивирусният пакет трябва да може да блокира целия тестов набор вредоносен код от WildList. При това, антивирусът не трябва да генерира грешни съобщения при сканиране и да сигнализира за безопасни файлове.

За тестовете са подбрани 37 антивируса, от които 17 не можаха да се справят с поставената задача, съобщава InfoWorld. Тези тестове провалиха решенията на много от известните компании. Например, пакетът Security Coverage PC Live можа да идентифицира само 85 % от опасните програми от списъка WildList, а DoctorWeb блокира 95 % от вирусите, троянците и шпионските модули от тестовия набор. Малко по-добре се представиха продуктите на McAfee, Sophos и Trend Micro – ефективността на тяхната работа достигна 99,99 %.

Но пък продуктите за осигуряване на безопасност на Microsoft заслужават похвала. Постоянно критикуваните решения Windows Live OneCare и Forefront Client Security не само не дадоха лъжливи сигнали, но и откриха целия набор от вредни компоненти, използван в тестовете.

Коментирайки резултатите от тестовете, експертът на Virus Bulletin Джон Хейвс нарече разочароващо обстоятелството, че много от антивирусните решения не могат да открият даже опасните програми, които не са нови. А някои антивируси според него, изобщо отказват коректно да работят на компютри под управлението на Windows Vista.

Източник: pcworld.bg

Таблици:

Virusbtn.pdf

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

...Таблици:

Към поста ще добавя екстракта на издържалите и провалилите се:

- издържали - AEC Trustport Antivirus, AVG (Grisoft), Avira AntiVir, CA eTrust Antivirus, CA Internet Security, Check Point ZoneAlarm Internet Security Suite, ESET NOD32 Antivirus, Fortinet FortiClient, Frisk F-PROT Antivirus, F-Secure Client Security, G DATA AntiVirus 2008, Kaspersky Anti-Virus, Kingsoft Internet Security 2008, Microsoft Forefront Client Security, Microsoft Windows Live OneCare, MWTI eScan Internet Security, Redstone Redprotect и Symantec Norton AntiVirus

- неиздържали - Agnitum Outpost Security Suite Pro, Ahnlab V3, Alwil avast!, BitDefender AntiVirus 2008, Bullguard, Doctor Web Dr.Web, Hauri ViRobot, Ikarus Virus Utilities, K7 Total Security, McAfee VirusScan Enterprise, Norman Virus Control, PC Tools Antivirus, Quick Heal Anti-Virus Lite, Rising Antivirus, Security Coverage PC Live, Sophos Anti-Virus, Trend Micro Internet Security, VirusBuster Professional и Webroot Spysweeper with Antivirus

На въпроса защо съм си играл да ги копирам от .pdf файла - освен някои екзотични имена, които чувам за пръв път и представили се и добре, и не, ми направи впечатление поредното противоречие в данните от тия тестове. Провалът на Ikarus Virus Utilities и Sophos Anti-Virus, например е в остро противоречие с вчерашните данни, предоставени от TNN:

...Интересни са данните от изследванията за месец март - впечатляват Webwasher-Gateway,AntiVir ,Ikarus и Sophos ..... А за тримесечието - няма нужда от превод - По результатам трех месяцев лидером по общему количеству детектированных образцов остается Webwasher-Gateway. Второе место остается за AntiVir, третье занимает Ikarus.

Лучший сигнатурный детект: Ikarus...

Неведнъж в коментарите си съм писал, че не се влияя от подобни резултати пр избора на защита, но това не ми пречи да ги следя с любопитство. И все пак, подобни разминавания в данните (не се заяждам!) предизвикват най-малкото недоумение за начина на провеждане на тестовете.

П.П. Panda отново отсъства...

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Да се надяваме, че новото обединение, което създадоха производителите на антивирусен софтуер преди няколко месеца (в Испания май беше) ще доведе до по-добри и обективни критерии при тестването на тези продукти.

""П.П. Panda отново отсъства... " При руските изследвания Panda e с малко по-добри комплексни резултати от Kaspersky - 7-мо място -ако не греша - а това впечатлява....Методиките са представени - език по избор - руски или английски - дано нямате проблеми с кирилизациите ... Тук участват известни руски топпрограмисти и обективността е цел №1 ..... За британските изследвания по-добре нищо да не пиша - мнението ми е противоречиво - дори на моменти са трагикомични - дано създадат единни критерии !!! Поздрави

• 4 седмици по-късно...
http://virusinfo.info/index.php?page=testseng Оповестиха резултатите и от априлските изследвания - на пръв поглед няма големи различия спрямо мартенските , освен увеличаващото се превъзходство на Avira 8 .... Поздрави

Боже мой, руснак да каже хубава дума и за NOD32, това си е истински напредък. Честно казано, като отворих смятах, че ще видя колко велик е Kaspersky и колко зле са останалите, обаче не.

:) Винаги има изненади.Особенно при тестовете на програмите,мнения различни,спонсори също :)

Пак казвам важното е колко ти върши работа и колко си защитен.Всеки избира сам.Не смятам,че ползващите продуктите на Касперски не са защитени.Още повече при това което сега виждат очите ми със версия 8 макар и не финал.

Поздрави cool.gif

Е - стига толкова - Вие пак си знаете Вашето - ESET или Kaspersky !?! Не отричам качествата им - но и те не са идеални ....В последните тестове надделяват Avira,Avast,AVG и Bitdefender... Но наистина най-правилният тест за всеки е редно да е личната му практика ! Успешни преценки и избор на всички ! Поздрави

Е - стига толкова - Вие пак си знаете Вашето - ESET или Kaspersky !?! Не отричам качествата им - но и те не са идеални ....В последните тестове надделяват Avira,Avast,AVG и Bitdefender... Но наистина най-правилният тест за всеки е редно да е личната му практика ! Успешни преценки и избор на всички ! Поздрави

Не виждам какво толкова повече,ще ми предложи Avira,Avast,AVG и Comodo в повече от това,което имам в момента.

Личната необходимост бих казал е най важната.Зависи за какво се ползва машината,как и още куп неща.

В момента ме устройва Кис напълно.Може би след три месеца да премина на Касперски Антивирус + Комодо зависи и от други неща... :) Чакам Кав2009 да се стабилизира.Аваст какво толкова ми го хвалите?АВГ?Авира е друго нещо,но пак не е по напред от Руснака.Тестовете не са важното,както казах има спонсори и тестовете едва ли са реални,още повече че тези които правят въпросните тестове обикновенно са пристрастни.Човешко е.Само Нод32 не бих сложил поне не сега.Дори спрях тестването на ESS поради ред причини.Може и някой да ме убеди но не със статии и тестове.Поне там където редовно влизам в нета са доста малко хората ползващи Нод,Авира,Касперски за Аваст просто не ми се говори.Но обпределено мнението е Кис+Аутпоста е бетон.Понятие достатъчна защита няма.Има понятие недостатъчна защита.

Извинявам се за тона.

Поздрави cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.