Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

неточно локализиране, горното ( "допълнително въображение") е атрибут на личност, не на географска локация или народност :cool:

"недетерминиран" има и преносно значение, но писалите речника не могат да знаят всичко. :P
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

"недетерминиран" има и преносно значение, но писалите речника не могат да знаят всичко. :cool:

Аз като човек занимаващ се основно с ИТ се осланям основно на преките значения, все още машинния "интелект" не е на достатъчно ниво за да успее адекватно да анализира идиоми, фразеологизми, преностно значение и т.н.

Аз като човек занимаващ се основно с ИТ се осланям основно на преките значения, все още машинния "интелект" не е на достатъчно ниво за да успее адекватно да анализира идиоми, фразеологизми, преностно значение и т.н.

Всичко е точно така, но изключително силно се надявам, че не си се превърнал в кибернетичен организъм. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Всичко е точно така, но изключително силно се надявам, че не си се превърнал в кибернетичен организъм. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

За сега не (но съм близо), и въпреки всичко обожавам изящната словестност заедно с всичките й витиевати похвати :cool:

За сега не (но съм близо), и въпреки всичко обожавам изящната словестност заедно с всичките й витиевати похвати :cool:

Древногръцките философи са били недостижими в тази област, но поради стечение на обстоятелствата не познаваме нито един от тях. Трудовете им едва ли отразяват и микрочастица от тяхното великолепие, затова трябва да считаме, че сме сериозно ощетени, че не сме познавали лично мислителите.

Като компенсация ние разполагаме с огромна база от знания, но 90 процента от тях не ни вършат работа дори за забиването на пирон, така че сме двойно по-ощетени.

За да не се побъркаме от този факт, Природата ни е дала механизъм, позволяващ да не забелязваме печалната истина. Повечето хора го предпочитат, защото е удобен като майчина утроба, затова и не се развиват. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Май пак прекалих с оффтопиците, извинявай!

Приятен ден, Кептън! :P

Древногръцките философи са били недостижими в тази област, но поради стечение на обстоятелствата не познаваме нито един от тях. Трудовете им едва ли отразяват и микрочастица от тяхното великолепие, затова трябва да считаме, че сме сериозно ощетени, че не сме познавали лично мислителите.

Като компенсация ние разполагаме с огромна база от знания, но 90 процента от тях не ни вършат работа дори за забиването на пирон, така че сме двойно по-ощетени.

За да не се побъркаме от този факт, Природата ни е дала механизъм, позволяващ да не забелязваме печалната истина. Повечето хора го предпочитат, защото е удобен като майчина утроба, затова и не се развиват. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Май пак прекалих с оффтопиците, извинявай!

Приятен ден, Кептън! :)

И последен офтопик от мен: всъщност информацията с която разполагаме е неприложима/безполезна в 99% от случаите. И каквито и нови начини да се измислят за извличането й и класифициране никой от тях не помага съществено за подобряването на положението (отделно от неефективността на работата на човешкия мозък)

логически задачки

Четири въпроса и един бонус-въпрос. Трябва да им отговориш веднага. Не може да мислиш, отговори на всички моментално. Ок?
Нека да видим колко съобразителен си всъщност!

Първи въпрос:
Участваш в надбягване. Задминаваш втория в надбягването. На коя позиция си?

Втори въпрос:
Ако си задминал последния човек, ти си...?

Трети въпрос:
Коварна математика! Забележка: трябва да се сметне изцяло наум!
Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат

Четвърти въпрос:
Бащата на Мари има пет дъщери: 1. Нана 2. Нене 3. Нини 4. Ноно
Как е името на петата дъщеря?

Добре, време е за бонус!
Ням човек се опитва да си купи четка за зъби. Като имитира движенията на човек, който си мие зъбите, той успешно се изразява пред продавачката и покупката е осъществена.
Ако там застане сляп човек, който иска да си купи чифт слънчеви очила, как трябва да обясни той?

ОТГОВОРИ:
1. Ако си отговорил, че си на първо място,БЪРКАШ! Ако задминеш втория в надбягването и заемеш мястото му, ти си втори!
2. Ако си отговорил, че си предпоследен, пак грешиш. Кажи, как можеш да задминеш ПОСЛЕДНИЯ човек?
3. Верният отговор е 4100.
4. Нуну? Не! Разбира се, че не!Името й е Мари! Прочети въпроса отново!
Бонус въпросът: Просто трябва да си отвори устата и да попита.

Ето един тест, за който не съм сигурна дали е сериозен или шега

Редактирано от EFFE (преглед на промените)

няма нова задача, затова давам аз:

трудна:

направих 2,3 комбинации, ама повече от 99 не го докарвам:cool:

направих 2,3 комбинации, ама повече от 99 не го докарвам:yanim:

Опитай тази задачка :)

Ако искате едно малко по-различно предизвикателство нека да поразсъждаваме и да видим дали можем да постигнем скорост (практически) по-голяма от скоростта на светлината (във вакуум)

Е, то в училище сме учили, че не може (масата става безкрайност от там и необходимата енергия също). В съоръженията от този тип: http://en.wikipedia.org/wiki/Relativistic_Heavy_Ion_Collider се сблъскват разни частици движещи се със скорости близки до скоростта на светлината, та не знам, да не е това отговора?

Е, то в училище сме учили, че не може (масата става безкрайност от там и необходимата енергия също).

В съоръженията от този тип: http://en.wikipedia....vy_Ion_Collider се сблъскват разни частици движещи се със скорости близки до скоростта на светлината, та не знам, да не е това отговора?

Ако проследиш дискусията с Нав на предишната страница може би ще разбереш че решението е малко в страни от дълбоката физика и може практически (почти де) да се направи от всеки, само със собствени усилия :)

Четох я аз тая дискусия когато я водихте. Това с малката нужда няма да стане, ама нали преди малко спомена за физика от училище та затова се включих. Нямам други идеи аз....По-точно мнението ми е че не е възможно. Както и най-вероятно е невъзможно тяло с маса безкрайност да излъчва светлина или каквото и да било друго.

Редактирано от starstar (преглед на промените)

Четох я аз тая дискусия когато я водихте. Това с малката нужда няма да стане, ама нали преди малко спомена за физика от училище та затова се включих. Нямам други идеи аз....По-точно мнението ми е че не е възможно. Както и най-вероятно е невъзможно тяло с маса безкрайност да излъчва светлина или каквото и да било друго.

защо си мисля че споменах че не се нарушават законите на физиката т.е. няма да получим безкрайна маса заради деленето на нула :)

защо си мисля че споменах че не се нарушават законите на физиката т.е. няма да получим безкрайна маса заради деленето на нула :)

Ето, и умните не могат! извинявам се за спама

Ето, и умните не могат! извинявам се за спама

ДОбреее, да видим. Ще ползваме само прости неща, такива, които могат да бъдат намерени във всеки железарски магазин и у дома :)

ДОбреее, да видим. Ще ползваме само прости неща, такива, които могат да бъдат намерени във всеки железарски магазин и у дома :)

Нещо не съзирам особен ентусиазъм за решаването на тази закачка. Нека да помогна малко, това, което смятам да ползвам (един от елементите) е обикновено фенерче

Някакви идеи?

Нещо не съзирам особен ентусиазъм за решаването на тази закачка. Нека да помогна малко, това, което смятам да ползвам (един от елементите) е обикновено фенерче

Някакви идеи?

и после?:huh:

фенерчето може да се включва

добре, и като светне какво виждаме

светлината и онова, което осветява

не, не виждаш светлината, а отразената светлина. И нататък....

и още ли има?

нали видяхме отразената светлина

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.