Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Ако искате едно малко по-различно предизвикателство нека да поразсъждаваме и да видим дали можем да постигнем скорост (практически) по-голяма от скоростта на светлината (във вакуум)

Някой няма ли да се справи с тази стара задачка?

На предишните 5-6 страници им дискусии по темата

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 143,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Във вакуум няма нищо или поне тез величини

ммм, има, след като ви кажа ще разберете. Освен това можете да постигнете тази скорост и на Земята

нищо не е по-бързо от светлината

Точната формулировка е: никое материално тяло не може да се движи със скорост по-голяма от тази на светлината

хайде помислете малко по тази :)

е нали установихме че няма нищо по-бързо от светлината

е нали установихме че няма нищо по-бързо от светлината

не, до тук установихме че няма материално тяло, което да може да се движи толкова бързо. Очевидно е че търсим нещо нетолкова материално :)

е как нематериално което можем да видим това е невъзможно

Хм :popcorn2: Има, макар и условно. Прегледайте предишните страници, не ми се повтарят същите обяснения

Ше си пофантазираме...

няма нужда, това си е практически осъществимо. От почти всеки човек :lol6:

няма нужда, това си е практически осъществимо. От почти всеки човек :popcorn2:

пътуване във времето http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Съжалявам,но давам моята.

Една патица е по средата на езеро.До езерото има табела:

Не се допуска плуване и летене

Как патицата ще излезе от езерото.

пътуване във времето http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Съжалявам,но давам моята.

Една патица е по средата на езеро.До езерото има табела:

Не се допуска плуване и летене

Как патицата ще излезе от езерото.

с плуване или летене, тя не може да чете.

П.П. И помолих нещо относно задачите и правилата!!!!!

е аз се предавам не мога да реша тази със светлината някой друг предава ли се? Иначе отговора ти е верен.

Хъм, простото хеширане няма да ми даде информация, че някой по пътя е подменил данните. Докато, при криптирането, ако не мога да разкриптирам с моя ключ, значи някой по линията е мошеник и ще има санкции...

Ако съм посредник и знам, че алгоритъма е MD5 мога да си поиграя и да развъртя комбинациите - да врътнеш всички деветцифрени числа и да им сравниш хешовете си е доста лесно, особено ако това е така желаната информация...

Може, но условието на задачата не го позволява. Жив пример е обмяната и съхраняването на пароли...

Твоята идея ми даде една моя - пиша си номера криптиран с ключ , а ключа е моя номер . Не знам дали е възможно ? Ето какво имам предвид

Боб пише номера си криптиран , като ключа му е телефонния номер , предава го на Ийв (Eve) , тя го предава на третия , неговата работа ще е само да го разкодира със телефона които вече има.

Относно светлината , която май още не е решена ?

Ако искате едно малко по-различно предизвикателство нека да поразсъждаваме и да видим дали можем да постигнем скорост (практически) по-голяма от скоростта на светлината (във вакуум)

Не , не е възможно , ако Айнщайн е бил прав.

Когато достигнем 99,999...% от скоростта на светлината , колкото повече се опитваме да добавим скорост , толкова повече маса се добавя към тялото ни, а времето за нас тече по-бавно.Защото според теорията на Айнщайн , скоростта на светлината е най-високата достижима във вселената.

Редактирано от Фодор (преглед на промените)

Твоята идея ми даде една моя - пиша си номера криптиран с ключ , а ключа е моя номер . Не знам дали е възможно ? Ето какво имам предвид

Боб пише номера си криптиран , като ключа му е телефонния номер , предава го на Ийв (Eve) , тя го предава на третия , неговата работа ще е само да го разкодира със телефона които вече има.

Тази задача я решихме вече :rolleyes: Дай ся да видим какво мисли Капитана да ни прави с тази светлина...

Пак да повторя: няма медиатор. А криптирането на текст използвайки самия текст може да е добро само при много спеифични алгоритми. При други просто няма да работи добре и декодирането му е детска игра. И решението е хеш!

Относно светлината , която май още не е решена ?

Не , не е възможно , ако Айнщайн е бил прав.

Когато достигнем 99,999...% от скоростта на светлината , колкото повече се опитваме да добавим скорост , толкова повече маса се добавя към тялото ни, а времето за нас тече по-бавно.Защото според теорията на Айнщайн , скоростта на светлината е най-високата достижима във вселената.

Фодоре, да, формулата е m=m0/sqrt(1-v2/c2) 9или нещо таакова). Ама като си чел не си допрочел. за поне за трети път ще кажа че не говорим за материално тяло!!!

Кап , до колкото знам , според Айнщайн , фотоните са най-бързите частици във вселената. Има един начин да се премести частица по-бързо от светлината ,но не знам каква е скоростта , и трябва да има поне 2 атома (до колкото знам , може и да съм в грешка), квантовите частици могат да са на всякъде , и във всеки момент. От едно място на друго и така постоянно ... Не знам КОЛКО е възможно това , но по един или друг начин каквато и частица да е , не може да достигне скорост по-голяма от тази на светлината , просто ще се добавя маса .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.