Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

За точка 2 и 3 съм съгласен, но за точка едно нещо не мога да разбера от къде идват нещата. И подхода мисля че е малко обратен. Сметни всички варианти и тогава вади

Вярно си много досаден. Не си я решил ти и скачаш!!!!

И (по моя начин н разсъждение) точка 2 също не ми се нрави :cool:

Предлагам тук да пиша една логическа задача и докато някой не даде верният отговор да не пиша друга!Ето и логическата задачка:

тук никъде не пише,че трябва,който я е отгатнал да пише

Не се приема, досаден си!!!!!!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 143,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се приема, досаден си!!!!!!

защо като съм нетрпелив да дам нова задача защото много обичам загадките ставам досаден

Редактирано от kevin234 (преглед на промените)

защо като съм нетрпелив да дам нова задача защото много обичам загадките ставам досаден

не, защото не спазвате установените норми. Както няколко пъти до сега казах тази тема не е за трупане на постове, а за мислене, спокойствие и разсъждение.

И все още чакам някои разяснение, защото ми се чини че не това е верния отговор

не, защото не спазвате установените норми. Както няколко пъти до сега казах тази тема не е за трупане на постове, а за мислене, спокойствие и разсъждение.

И все още чакам някои разяснение, защото ми се чини че не това е верния отговор

аз не мога да реша задачата и си помислих че Trichocephalus е успял да я реши теб те нямаше за да разбера дали е така и затова както споменах горе съм не търпеливи дадох нова задача

предавам се :cool:

точка 2: ако за първото зарче има 6 варианта за другите две има по 5. И така общия брой е само 30 (различими варианта)

имам три еднакви зарчета. Колко различни комбинации мога да получа при тяхното хвърляне

хм, 156 ?

хм, 156 ?

не

152 комбинации?

няма смисъл от налучкване

до сега видяхме че има 6 варианта за три еднакви и 30 за две еднакви и едно различно

да видим колко варианта са за 3 различни :cool:

не

Защо, по логиката на док имаме три варианта:

1. - три различни числа: 6*5*4=120 комбинации

2. - две еднакви + едно различно числа: 6*5=30 комбинации

3. - три еднакви числа: 6 комбинации

общо: 120+30+6=156

къде бъркам?

Защо, по логиката на док имаме три варианта:

1. - три различни числа: 6*5*4=120 комбинации

2. - две еднакви + едно различно числа: 6*5=30 комбинации

3. - три еднакви числа: 6 комбинации

общо: 120+30+6=156

къде бъркам?

в точка 1. много от комбинациите са неразличними

имам три еднакви зарчета. Колко различни комбинации мога да получа при тяхното хвърляне

да не би зарчетата да са нещо развалени например да се падат само шестици :cool:

в точка 1. много от комбинациите са неразличними

добре, сменяме логиката: всяко зарче може да даде 6 различни числа => 3 зарчета дават: 6*6*6=216 комбинации

обаче това ме връща на вече споменатата точка 1. която излиза че трябва да е 180, но не схващам защо, какво пропускам?

добре, сменяме логиката: всяко зарче може да даде 6 различни числа => 3 зарчета дават: 6*6*6=216 комбинации

обаче това ме връща на вече споменатата точка 1. която излиза че трябва да е 180, но не схващам защо, какво пропускам?

и всички уникални комбинации от три различни зарчета (според мен) са:

6 5 4
6 4 3
6 3 2
6 2 1
5 4 3
5 4 2
5 4 1
4 3 2
4 3 1
3 2 1

и всички уникални комбинации от три различни зарчета (според мен) са:

6 5 4
6 4 3
6 3 2
6 2 1
5 4 3
5 4 2
5 4 1
4 3 2
4 3 1
3 2 1

:wors:

сега разбрах къде е уловката

Въпреки всичко, от къде идва разликата 120 <=> 180 която се получава при двата ми начина на смятане? Все още не мога да схвана какво пропускам?

:wors:

сега разбрах къде е уловката

Въпреки всичко, от къде идва разликата 120 <=> 180 която се получава при двата ми начина на смятане? Все още не мога да схвана какво пропускам?

едното е пълно комбиниране (63 минус вариантите с две и три еднакви, другто са вариации (мисля) (6!/3!)

П.П. И двата са (принципно) приложими, само че трябва да се ограничи броя на неразличимите комбинации

ако това е отговора казвай друга задача

Пазачът на един затвор казал на един затворник,който влизал този ден в тъмницата,че ще го обесят в някой ден от следващата седмицата,но той няма да знае кой,докато не почукат на вратата му по пладне точно в деня на обесването.Затворникът не се уплашил и влязъл спокойно в килията.Защо?

разгадайте тази

разгадайте тази

имам спомени че логиката беше малко изчанчена :wors: и беше нещо от рода:

ако ще дойдат в до събота той ще знае че е в неделя т.е. не може да е неделя

ако не дойдат в петък той ще знае че е в събота т.е. не може да е събота

и така нататък т.е. не могат да го обесят и той да не знае в кой ден

П.П. и не съм казал че няма аз да дам пак и ти не си познал отговора

имам спомени че логиката беше малко изчанчена :cool: и беше нещо от рода:

ако ще дойдат в до събота той ще знае че е в неделя т.е. не може да е неделя

ако не дойдат в петък той ще знае че е в събота т.е. не може да е събота

и така нататък т.е. не могат да го обесят и той да не знае в кой ден

да :wors: и после те дошли в сряда и го обесели и той бил изненадан http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Извинявай, ама това е абсолютна глупост и безсмислица. Грам логика няма...

Извинявай, ама това е абсолютна глупост и безсмислица. Грам логика няма...

абе щом не виждаш логиката в задачите отиди на очен лекар

Ако стане неделя и още не са го обесили значи ще го обесят в неделя и така няма да е изненада.Значи не може да го обесят в неделя.Ако до събота не са го обесили значи ще го обесят в събота,защото неделя отпадна и така пак няма да е изненада.Значи и събота отпада.Ако не са го обесили до петък...

Пазачът на един затвор казал на един затворник,който влизал този ден в тъмницата,че ще го обесят в някой ден от следващата седмицата,но той няма да знае кой,докато не почукат на вратата му по пладне точно в деня на обесването.Затворникът не се уплашил и влязъл спокойно в килията.Защо?

абе щом не виждаш логиката в задачите отиди на очен лекар

Ако стане неделя и още не са го обесили значи ще го обесят в неделя и така няма да е изненада.Значи не може да го обесят в неделя.Ако до събота не са го обесили значи ще го обесят в събота,защото неделя отпадна и така пак няма да е изненада.Значи и събота отпада.Ако не са го обесили до петък...

Чакай, чакай... Не разбирам защо в разсъжденията ти времето тече отзад напред. Единственият вариант, при който няма да е изненадан, е ако не дойдат до събота, защото тогава вече няма други варианти - неделята ще е. При всички други положения има елемент на несигурност. Може би не поставяш условието правилно, но така написано, е безсмислица.

червей се катерил по стълб с височина 10 метра. През деня изминавал три метра нагоре, през нощта докато спи се свличал един метър надолу. Кога ще стигне върха?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.