Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Кап , до колкото знам , според Айнщайн , фотоните са най-бързите частици във вселената. Има един начин да се премести частица по-бързо от светлината ,но не знам каква е скоростта , и трябва да има поне 2 атома (до колкото знам , може и да съм в грешка), квантовите частици могат да са на всякъде , и във всеки момент. От едно място на друго и така постоянно ... Не знам КОЛКО е възможно това , но по един или друг начин каквато и частица да е , не може да достигне скорост по-голяма от тази на светлината , просто ще се добавя маса .

тъмната материя не може ли да направи нещо
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кап , до колкото знам , според Айнщайн , фотоните са най-бързите частици във вселената. Има един начин да се премести частица по-бързо от светлината ,но не знам каква е скоростта , и трябва да има поне 2 атома (до колкото знам , може и да съм в грешка), квантовите частици могат да са на всякъде , и във всеки момент. От едно място на друго и така постоянно ... Не знам КОЛКО е възможно това , но по един или друг начин каквато и частица да е , не може да достигне скорост по-голяма от тази на светлината , просто ще се добавя маса .

Фодоре, за четвърти път: материални обекти

Чети какво се пише!!!!

тъмната материя не може ли да направи нещо

добра идея,, но нали казахме че можем да го постигнем с подръчни материали. А тъмната материя още не са я доказали че я има, камо ли да я има в магазина :rolleyes:

Кап , фотоните не са ли тип материя ?

Да, с нулева маса в покой. И ако делиш нула на нещо получаваш нула. Ако го делиш на нула е неопределено (формулата от предишни постове). За това те имат маса само в движение

няма ли най-сетне да кажеш отговора http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif тази загадка ми омръзна

ДОбре де, имате фенерче, това стана ясно от предишните постове (които вие с Фодор не прочетохте). Мислете как с него да постигнете това, което се иска

Хъммм , може би , имам идея , стар ЦРТ екран е вакум , и във него като пуснеш електричество се създава светлина и ... Не знам как да го обясня , но ето го примера за които знам : Стъкло във сферична форма ,като от вътре е кухо и вакумирано ,а от 2 страни има по един електрод , така давайки електричество се получава един лъч , но той пак не е по-бърз от скоростта на светлината. Редакцията : За фенерчето , мога да кажа , само ,че когато е пуснато е по-леко , но не се сещам за друго нещо...

Редактирано от Фодор (преглед на промените)

като се отразява в огледала? (мъничко прочетох)

мне, това ще е скоростта на светлината, нещо друго ще да е :whist:

Хъммм , може би , имам идея , стар ЦРТ екран е вакум , и във него като пуснеш електричество се създава светлина и ... Не знам как да го обясня , но ето го примера за които знам :

Стъкло във сферична форма ,като от вътре е кухо и вакумирано ,а от 2 страни има по един електрод , така давайки електричество се получава един лъч , но той пак не е по-бърз от скоростта на светлината.

Фодоре, чети какво съм писал, счупих си клавиатурата от обясняване. Това за което говоря може д се постигне на Земята, не е нужен вакуум. И пак мислиш в посока на самата светлина, мисли около нея :ph34r:

Добре , ами помисли , като няма частици по-бързи от светлината , как можеш да направиш нещо да се движи по-бързо ?

Само да не го пратиш много бързо , че от 1 кг ща стане 10000000000000000000000000000000000000000000000000 тона...

Добре де, взимам фенерчето, включвам го и го хвърлям по Фодор ....

Много добра идея. Ако е включено фенерчето и го раздвижим какво ще получим?

Капитана нещо не ще да ни светне по темата с фенерчето, и се чудя защо ли?.....

Светване. Ами да го светнем фенерчето.....

светлинно шоу http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

как се нарича обекта, който виждаме, когато насочим фенерчето към някаква повърхност?

как се нарича обекта, който виждаме, когато насочим фенерчето към някаква повърхност?

сянка?

да не би тя да е по-бърза от светлината защото вече е там?

сянка?

да не би тя да е по-бърза от светлината защото вече е там?

С този отговор ти изби всичката риба в Дунав и Черно море. Стегни се и мисли, мисли, мисли...

хм, а може ли да го наречем слънчево зайче :speak: ? и какво ще стане ако раздвижим фенерчето?

светлинно шоу

:)

незнам не съм го учил в училище

светлинно шоу

:speak:

незнам не съм го учил в училище

ще получим движещо се слънчево зайче. И как се определя скоростта му (ако приемем за опростяване че стената по която го движим е лента, затворена в кръг)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.