Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

е, стига де, не те видях

а, твоите замачи са много, как да кажа, завъртяни

;)

а, съвсем проста е.Всеки от вас всеки ден е в контакт с този метод :)
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 143,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти си шофьор на автобус. В автобуса ти има 20 човека. На първата спирка се качват 4 и слизат 7. На втората се качват 10 и слизат 2. На третата се качват 3 и слизат 6. На последната се качват 5 и слизат 9. На колко години е шофьора на автобуса ?

Ти си шофьор на автобус.

В автобуса ти има 20 човека.

На първата спирка се качват 4 и слизат 7.

На втората се качват 10 и слизат 2.

На третата се качват 3 и слизат 6.

На последната се качват 5 и слизат 9.

На колко години е шофьора на автобуса ?

на колкото си ти, виж първото изречение. И не бързай, едва след като е решена една се дава втора!

а, съвсем проста е.Всеки от вас всеки ден е в контакт с този метод :)

"стреличка";)

И задачата е:

Темата позамря. Нека ви подхвърля едно въпросче:

Един човек има моя телефонен номер. Как мога да проверя дали номера, който той има е правилния без да му казвам отново номера си

П.П. И без да си звъним ;)

П.П.П. Малко помощ: задачата е давана на интервю от Гугъл

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

на колкото си ти, виж първото изречение. И не бързай, едва след като е решена една се дава втора!

е никой няма да реши твоята

а телефонния номера на листче ли му е записан или на телефона

Искрено се надявам че има поне двама, които активно участват във темата и ще се сетят

а телефонния номера на листче ли му е записан или на телефона

Това няма значение

Ето един жокер и от мен:

You need to check that your friend, Bob, has your correct phone number, but you cannot ask him directly. You must write a the question on a card which and give it to Eve who will take the card to Bob and return the answer to you. What must you write on the card, besides the question, to ensure Bob can encode the message so that Eve cannot read your phone number?

Мислете, аз отивам да пия бира :biggrin:

Ако е сгрешен значи го няма ,а той го има

Да, но въпроса е как да разбере че е сгрешен

Ето един жокер и от мен:

Мислете, аз отивам да пия бира :camera2:

нещо такова е :) доста известна и разпространена идея :)

Ми ше го кодираме с асиметричен ключ или ше го хешираме с познат само на двама ни хеш от там нататък е ясно...

чак кодиране не е нужно. просто хеширане. Даже не е нужно и да е скрит начина на хеширане, все пак това е еднопосочна криптография. Е, винаги има риск от колизии :camera2:

Някой да даде някоя задача

чак кодиране не е нужно. просто хеширане. Даже не е нужно и да е скрит начина на хеширане, все пак това е еднопосочна криптография. Е, винаги има риск от колизии :camera2:

Някой да даде някоя задача

Хъм, простото хеширане няма да ми даде информация, че някой по пътя е подменил данните. Докато, при криптирането, ако не мога да разкриптирам с моя ключ, значи някой по линията е мошеник и ще има санкции...

Ако съм посредник и знам, че алгоритъма е MD5 мога да си поиграя и да развъртя комбинациите - да врътнеш всички деветцифрени числа и да им сравниш хешовете си е доста лесно, особено ако това е така желаната информация...

не може ли да питаш просто човека за номера който има и да видя моя ли е не е ли

Може, но условието на задачата не го позволява. Жив пример е обмяната и съхраняването на пароли...

не може ли да питаш просто човека за номера който има и да видя моя ли е не е ли

Не, въпроса е да го попитате пред трето лице и това лице да не може да научи вашия номер

Хъм, простото хеширане няма да ми даде информация, че някой по пътя е подменил данните. Докато, при криптирането, ако не мога да разкриптирам с моя ключ, значи някой по линията е мошеник и ще има санкции...

Ако съм посредник и знам, че алгоритъма е MD5 мога да си поиграя и да развъртя комбинациите - да врътнеш всички деветцифрени числа и да им сравниш хешовете си е доста лесно, особено ако това е така желаната информация...

Може, но условието на задачата не го позволява. Жив пример е обмяната и съхраняването на пароли...

Да съм казал че има посредник? Задачата е по-проста и наистина няма нужда от криптиране, само потвърждаване на информацията по открит канал

може ли аз да дам една задачка

Мисля че Дарки няма да има нещо против :camera2:

Да съм казал че има посредник? Задачата е по-проста и наистина няма нужда от криптиране, само потвърждаване на информацията по открит канал

Да де, просто изтъкнах някои предимства, но ако не е необходимо, няма да усложняваме процеса. То е ясно...

Мисля че Дарки няма да има нещо против :camera2:

Давай!

Добре.Представи си че си на необитаем остров.На острова няма абсолютно нищо, а около него във водата плуват акули как ще се махнеш от острова. П.П.Лесна е винаги давам лесни.

Добре.Представи си че си на необитаем остров.На острова няма абсолютно нищо, а около него във водата плуват акули как ще се махнеш от острова.

П.П.Лесна е винаги давам лесни.

Хм, така както е попаднал на острова?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.