Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

ще получим движещо се слънчево зайче. И как се определя скоростта му (ако приемем за опростяване че стената по която го движим е лента, затворена в кръг)?

незнам :speak:
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

ще получим движещо се слънчево зайче. И как се определя скоростта му (ако приемем за опростяване че стената по която го движим е лента, затворена в кръг)?

като измерим дължината на лентата и после да засечем за какво време зайчето минава по нея

като измерим дължината на лентата и после да засечем за какво време зайчето минава по нея

И? мисли, мисли, мисли. Спомни си каква е задачата!

значи за задачката нещо метериално или не материално търсим

И? мисли, мисли, мисли. Спомни си каква е задачата!

Ето това е задачата:

Ако искате едно малко по-различно предизвикателство нека да поразсъждаваме и да видим дали можем да постигнем скорост (практически) по-голяма от скоростта на светлината (във вакуум)

,а не как да го постигнем.Отговорът на задачата е НЕ.

Редактирано от kevin234 (преглед на промените)

значи за задачката нещо метериално или не материално търсим

Ето това е задачата:

Ако искате едно малко по-различно предизвикателство нека да поразсъждаваме и да видим дали можем да постигнем скорост (практически) по-голяма от скоростта на светлината (във вакуум)

,а не как да го постигнем.Отговорът на задачата е НЕ.

отговора е - да. как? това трябва да откриете

ако застанем в центъра на стая и започнем да въртим фенерчето зайчето ще се движи със скорост по-голяма от тази на светлината сега може ли аз да задам загадка?

прочетох последните 4 страници и се изнервих 4 на n-та степен. някакъв изтряскал чичак, тоя с кучето, може би учител по квантова физика или астрономия на невъзможното и несъществуващото, или просто повярвал си ентусиаст на невъзможното, който забранява на хората да пишат в свободните теми по света и форумите, закачайки се с разни бобени шушулки, се опитва да обясни някакво безкрайно трагична самоизмислена в просъница или видение на зазоряване задача със слънчеви зайчета и светлосенки на залязваща кариера , която очевидно никой не го вълнува и не се впряга, и на която никой не може да отговори поради гореизтъкнатото и очевидно изнервя до безкрайност пишещите в темата. та се чудя, колко трябва да си се спраскал, че да се напъваш тук 5-та страница и да си вярваш, че правиш кеф на хората. взел се е на сериозно, а на кой ли му дреме дали той самия не лети в безтегловност със скоростта на светлината. напъни се в друга обаласт. отговора: следвайки последния съвет, да си спомним въпроса в задачата... да си кажа честно, аз не знам дали вече някой си спомня условието, а не съм руса, защото преминахме през вакуум, сфера, фенерче, лента и ... колко съм пила всъщност.

ако застанем в центъра на стая и започнем да въртим фенерчето зайчето ще се движи със скорост по-голяма от тази на светлината

сега може ли аз да задам загадка?

йееее, браво. Именно това е идеята. И всъщност скоростта на зайчето е ограничена само до дължината на кръга (стаята) и скоростта на въртене на фенерчето

Давай задача

прочетох последните 4 страници и се изнервих 4 на n-та степен. някакъв изтряскал чичак, тоя с кучето, може би учител по квантова физика или астрономия на невъзможното и несъществуващото, или просто повярвал си ентусиаст на невъзможното, който забранява на хората да пишат в свободните теми по света и форумите, закачайки се с разни бобени шушулки, се опитва да обясни някакво безкрайно трагична самоизмислена в просъница или видение на зазоряване задача със слънчеви зайчета и светлосенки на залязваща кариера , която очевидно никой не го вълнува и не се впряга, и на която никой не може да отговори поради гореизтъкнатото и очевидно изнервя до безкрайност пишещите в темата. та се чудя, колко трябва да си се спраскал, че да се напъваш тук 5-та страница и да си вярваш, че правиш кеф на хората. взел се е на сериозно, а на кой ли му дреме дали той самия не лети в безтегловност със скоростта на светлината. напъни се в друга обаласт.

отговора:

следвайки последния съвет, да си спомним въпроса в задачата... да си кажа честно, аз не знам дали вече някой си спомня условието, а не съм руса, защото преминахме през вакуум, сфера, фенерче, лента и ... колко съм пила всъщност.

не знам, вие кажете :go ahead:

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Един полицай цял живот гонил един сериен убиец.Един ден той разбрал кой е убиеца.Знаел къде живее.Можел да го хване страшно лесно,но същата вечер се самоубил.Защо?

някой да даде друга загадка :) Представете си,че всеки момент ще се качите на автомобила си ,който е паркирансрещу дома ви,в посока на изток по една права улица без завои.Качвате се ,запалвате двигателяи и започвате да шофирате.След малко сте на един километър западно от дома ви.Как го постигнахте?

някой да даде друга загадка :yanim:

Представете си,че всеки момент ще се качите на автомобила си ,който е паркирансрещу дома ви,в посока на изток по една права улица без завои.Качвате се ,запалвате двигателяи и започвате да шофирате.След малко сте на един километър западно от дома ви.Как го постигнахте?

АКо си Дядо Мраз (Коледа) и живееш на Северния полюс?

Хайде и от мен една :cant believe:

Kакъв ми се пада, вуйчото на стринка ми, ако леля ми е жена на брата на свата на доведената ми дъщеря, която е от втория брак на разведения девер на първата ми жена?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.