Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Свързано ли е с броя на думите или буквите във всяко от изреченията? Първоначално помислих, че са еднакви, но в първите две има по 6 думи, а в третото - 7... Броят на буквите в първите две изречения също е еднакъв - по 26, но в третото са повече...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сещаш ли се, че ако беше самият ти, още преди пет поста щеше да започнеш да подскачаш нетърпеливо с думите "Може ли да пусна нова задачка? А? Може ли? А? Нека аз! А? Нека аз!". Е, достатъчно си поигра на нерви - давай жокер или - сещаш се, ще има следваща задача. Защото понякога и на батковците им се изчерпва търпението... Нали?! :friends1:

Свързано ли е с броя на думите или буквите във всяко от изреченията? Първоначално помислих, че са еднакви, но в първите две има по 6 думи, а в третото - 7...

Броят на буквите в първите две изречения също е еднакъв - по 26, но в третото са повече...

ммм.. :friends1: не

в загадката има някой части от думи в изреченията които са свързани

По-горе написах какво се прави. Или трябва да дам задача и твоята да потъне?

така ще нарушиш собствените си правила

Това е някаква безсмислица. Айде сега да тръгнем да разчленяваме думи и да видим какво ще се получи... Нищо "логическо" няма тук.

Това е някаква безсмислица. Айде сега да тръгнем да разчленяваме думи и да видим какво ще се получи... Нищо "логическо" няма тук.

има логическо незнам какво повече да подскажа за да се сетите ако кажа нещо друго ще издам отговора

Редактирано от kevin234 (преглед на промените)

Може да влезем заедно нали,Джак.

Надявам се,че парапетът е здрав

Tук се извървя цяло шествие от хора

извини ме, но това е толкова измислено и абсурдно че няма на къде повече. Това е подбран произволно стринг и опираме до криптография при която дължината на ключа е по-голяма от дължината на съобщението т.е. теоретически непробиваем!!!

извини ме, но това е толкова измислено и абсурдно че няма на къде повече. Това е подбран произволно стринг и опираме до криптография при която дължината на ключа е по-голяма от дължината на съобщението т.е. теоретически непробиваем!!!

това го прочетох от Фитнес за ума една книжка със загадки,така че карай се на издателите не на мен.

Да, знаех си, че е някаква подобна тъпня отговорът... Нищо логическо.

това го прочетох от Фитнес за ума една книжка със загадки,така че карай се на издателите не на мен.

Това че си прочел нещо в някаква книга не го прави автоматично умно

П.П. И прочетохме какво си написал, не е нужно да го повтаряш, такова разводняване (особено в тази тема) не се толерира

Да, знаех си, че е някаква подобна тъпня отговорът... Нищо логическо.

както вече казах не аз съм измислял задачата,така че не се сърдете на мен някой друг да даде задача сега

имам три еднакви зарчета. Колко различни комбинации мога да получа при тяхното хвърляне

хиляди :hush:

ще ми трябват десетилетия да ги преброя всичките

ще ми трябват десетилетия да ги преброя всичките

имам три еднакви зарчета. Колко различни комбинации мога да получа при тяхното хвърляне

тия зарчета, като са еднакви - страните им поне различни ли са , а ? :hush:

при всяко хвърляне вариантите можем да разделеми в следните групи:

1) 3 различни зарчета (1+1+1)

2) 2 еднакви, 1 различно (2+1)

3) 3 еднакви (3)

Броят на различните хвърляния от група 1) е 6*5*4*3/18=20.

Първото зарче може да показва каквото да е = 6 възможности, а всяко следващо трябва да е различно от вече хвърлените. Освен това, всяка комбинация може да се падне по 3*6=18 начина с точност до номер на зарчето.

Група 2): Има 6 възможности за еднаквите две зарчета. От другото едно зарче трябва да се паднат едно различно число от останалите 5, за което има (5 х 2)=10 възможности. Общо: 6*10=60 различни хвърляния.

Група 3): 6 различни хвърляния.

Като съберем всичко, 20+60+6=86 комбинации общо.

Това е съвсем магарешки начин за справяне със задачата де....

тия зарчета, като са еднакви - страните им поне различни ли са , а ? :cool:

3) 3 еднакви (3)

Първото зарче може да показва каквото да е = 6 възможности, а всяко следващо трябва да е различно от вече хвърлените. Освен това, всяка комбинация може да се падне по 3*6=18 начина с точност до номер на зарчето.

Група 2): Има 6 възможности за еднаквите две зарчета. От другото едно зарче трябва да се паднат едно различно число от останалите 5, за което има (5 х 2)=10 възможности. Общо: 6*10=60 различни хвърляния.

ако това е отговора казвай друга задача

Пазачът на един затвор казал на един затворник,който влизал този ден в тъмницата,че ще го обесят в някой ден от следващата седмицата,но той няма да знае кой,докато не почукат на вратата му по пладне точно в деня на обесването.Затворникът не се уплашил и влязъл спокойно в килията.Защо?

ако това е отговора казвай друга задача

Пазачът на един затвор казал на един затворник,който влизал този ден в тъмницата,че ще го обесят в някой ден от следващата седмицата,но той няма да знае кой,докато не почукат на вратата му по пладне точно в деня на обесването.Затворникът не се уплашил и влязъл спокойно в килията.Защо?

Ти знаеш ли какво означава "правила" !!!

Извинявай, ама си много досаден!!!

тия зарчета, като са еднакви - страните им поне различни ли са , а ? :)

3) 3 еднакви (3)

За точка 2 и 3 съм съгласен, но за точка едно нещо не мога да разбера от къде идват нещата. И подхода мисля че е малко обратен. Сметни всички варианти и тогава вади

защо :)

някой може ли да отгатне загадката

Вярно си много досаден. Не си я решил ти и скачаш!!!!

За точка 2 и 3 съм съгласен, но за точка едно нещо не мога да разбера от къде идват нещата. И подхода мисля че е малко обратен. Сметни всички варианти и тогава вади

Вярно си много досаден. Не си я решил ти и скачаш!!!!

къде пише,че тоя, който я е отгатнал трябва да пише нова

Точно така!Уволнил го е защото е спял на работното си място!

Ето следващата загадка:

Намирате се в стая без прозорци херметически затворена (идеално гладко и без цепки) врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра й. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Въпросът е колко свои отражения виждате?

Приятно главоблъскане!!!

ето тук този потребител преди това дава една загадка отгатват я и отново той дава а не този който я е решил

къде пише,че тоя, който я е отгатнал трябва да пише нова

например в правилата на настоящата тема от създателят и:

Предлагам тук да пиша една логическа задача и докато някой не даде верният отговор да не пиша друга!Ето и логическата задачка:

например в правилата на настоящата тема от създателят и:

Предлагам тук да пиша една логическа задача и докато някой не даде верният отговор да не пиша друга!Ето и логическата задачка:

тук никъде не пише,че трябва,който я е отгатнал да пише

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.