Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямаме време да обичаме, защото губим време да съдим.

Featured Replies

Неподкупно е съденето ми.

Каквото са търсили - това са намерили.

Посятото - посято,

пожънатото - пожънато!

Никой не може да възпре волята ми.

Аз съм Господарят на времената.

Моя е вселената -

звездите и планетите.

Аз нареждам ритъма на сезоните.

Зимата и лятото,

есента и пролетта

идват и си отиват според повелята ми.

Нямаме време да се обичаме,защото съдим.

Може да не е лесно да го правя ,но се опитвам.

Може би първо трябва да видим своите грешки,

а след това да намираме подходящия начин да посочваме

грешките на другите.А да обичаме е най-хубавото ,за което

трябва да намерим време.

• Отговори 56
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Все ми се струва, че една такава констатация- като тази, която е заглавие на темата, би трябвало да подтикне търсещия да гледа по- надълбоко от едно обикновено нямане на време, от едно обикновено съжаление от вида "Ех, защо правим така, бе! ". Ако нещо толкова упорито се случва, въпреки уж осъзнаване и нежелание на хората да се случва, ще да има доста по- сериозна причина от едно елементарно нямане на време...

Едва ли някой ,който обича и е обичан мери времето с хронометър.

Тогава то просто спира.Да, губим много време в търсене на грешки и различия.

Но когато има любов ,просто ние сме обичани и обичащи и последна грижа

ни е да съдим.

"Нямаме време да обичаме, защото губим време да съдим."

Толкова е верно ,че чак ми става гадно като се замисля.

На където и да се обърне човек ,всеки "съди" някого за нещо.

Само че аз бих допълнила:

" 1 Затова и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото,

"Римляни 2 глава

Как да обичаме ,след като съдейки ,търсим собственото си оправдание.

И заслепени от изградената си "безпогрешност" бързайки да изтъкнем себе си ,забравяме това състояние "обичам".

Колко простичко казано и същевременно колко дълбоко. И в един момент това време ще се превърне в безвремие т.е. във вечност...

Ние сме във Вечността

И Вечността е в нас

Зависи за какво ти е-въпрос на избор

Ако сме, какво ни пречи да откроим малка част от вечността за обичане?

Спомням си, че Кай беше получил задача от Снежната кралица да нареди думата "Вечност"от ледени парченца. Тогава щял да стане господар на себе си, да получи целия свят и един чифт нови кънки.

Но все не успявал.

Дали Любовта не е преди Вечността? За какво му е на някой, който няма Любов- Вечност? (То и не става така, за щастие...)

Ние сме във Вечността

И Вечността е в нас

И аз мога да го кажа, но не мога да го живея.

Дайте им диета и на тези думички да понапълнеят.

А обичта е живот, който, както и да го гледаш, не се побира в думичките.

Ние сме във Вечността

И Вечността е в нас

И тогава защо не обичате нестандартните прояви на Вечността?Примерно Иван Айдъла?А го съдите,без даже да видите всъщност какво искаше да каже с шантавото си поведение? cool.gif

Човече, някои хора бягаме точно от тези неща в този форум.

Какъв айдъл,

дано ти помага да обичаш.

Не става въпрос конкретно за него ,а за начина на мислене и стереотипите които обикновено ни водят! cool.gif

Не става въпрос конкретно за него ,а за начина на мислене и стереотипите които обикновено ни водят!

За да го осъзнаеш има си ценности ,ако ги нямяме що за хора сме... cool.gif

Абе, то и аз се чудя на доста неща още - било хубаво казва един приятел - щом се чудиш, има какво ново да научиш...

И аз сега гледам и се чудя, гледам и се чудя... и се уча. cool.gif

Не винаги само съдим, но все има нещо, което ни пречи да обичаме и да бъдем обичани.

Ако успеем да се насладим на това, което имаме в момента и което чувстваме в момента, цена няма да имаме...

Само с чудене не става, така си губим времето и какво? Нищо! Животът си минава, а няма да сме задълго на по 20 и 30 години. Животът е хубав, но кратък. Затова е най-добре, когато обичаме и ни обичат, да не задваме много въпроси и да се чудим кое как и защо става, а да се оставим на чувството...

Дааа, чудно същество е човекът...

казва - "Не съди!", съдейки...

Опитай с нещо друго! Може да имаме полза!

Преди 1-2 седмици докато вършех разни банални ежедневни неща, чух съвсем случайно по телевизията следната сентенция /ако не се лъжа на Майка Тереза/, перефразирам:"Защо губим време да съдим хората, като просто можем да ги обичаме?". Тази сентенция се загнезди в главата ми. Та това е самата истина! Колко много време съм загубила в това да пресмятам нечии предимства и недостатъци. Колко много време съм загубила в това да меря кой колко количество чувства заслужава. Колко време съм загубила за да се правя на Господ! Помислих си, колко е хубаво просто да обичаш. Да приемеш хората каквито са. Колко хубаво е да не приемаш нечии недостатъци или странности като някаква заплаха за сърцето си! Колко е хубаво като спреш да драматизираш отношението на хората, което не те устройва като нещо насочено срещу теб самия. Колко е хубаво като се опиташ да разбереш хората, на които държиш! Колко е хубаво да не се страхуваш от хората! Та те сигурно са също толкова глупаво уплашени колкото самият ти! Защо толкова много пазим сърцата си? За къде ги пазим? За кога ги пазим? Няма ли опасност в един момент просто да загубим способността да се обичаме?

Добре написано браво!

Но е нужно да се пазим иначе не можем да се съхраним като хора.

Понякога уж се разбираш с някой пък се оказва, че не е така.За жалост!Способността да обичаме не съществува, защото е решение, а не даденост!Или искаш да обичаш или не!

Прекрасна тема. Наистина трябва да се обичаме повече и да съдим по-малко. За съжаление почти никой не го прави, а и динамичното време в което живеем, все по-малко имаме време да се обичаме. Гоним други задачи и времето все не стига. Колко хора ми се иска да бях показвала, че ги обичам, а не го направих. Пропиляно, загубено време.

Мога само да си обещая, че всеки ден ще давам малко повече обич на най-скъпото за мен, отколкото дадох през предишния ден.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.