Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Не мога да намеря това Clone Stamp Tool и Dodge Tool и Burn Tool :D

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога да намеря това Clone Stamp Tool и Dodge Tool и Burn Tool :speak:

Опитай сега, а може още с кратките им пътища - О и S.

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, искам да попитам, как се прави това избледнялото и почернялото на фона на картинката ? Благодаря предварително.

Публикувано изображение

Здравейте, искам да попитам, как се прави това избледнялото и почернялото на фона на картинката ? Благодаря предварително.

Публикувано изображение

Photoshop e като шахмата. Предлага много пътища за постигане на желания резултат и това те кара да мислиш. На свой ред държи ума ти буден и те развива. С думи две, начините са няколко.

Например, на нов слой с помощта на перото рисуваш нов контур. Заливаш го с бял цвят, а после го размиваш по Гаус. Налагаш миксиране на слоевете до добиване на желания ефект.

Прилагане на градиент в зададена област е друг вариант. Трети е боравене с четките на осветител и затъмнител.

поздрави

• 4 седмици по-късно...

Кои инструменти например? Ако си инсталирал версията Essentials, сигурно е доста орязана.

Кои инструменти например? Ако си инсталирал версията Essentials, сигурно е доста орязана.

Ами изтеглих е от замунда "Adobe Photoshop CS3 + Cr" прочетох мненията и тогава е смъкнах,никъде не прочетох някои да се оплаква - че липсвало някой работи ! Ето едно клипче при смяна на небе.Забелязвам,че като цъкне на даден инструмент,му се отваря прозорче с още 2-3 инструмента вътре,а при мен такова нещо няма :biggrin: !

Публикувано изображение

Виж, Profruit ти е показал групирането на сходните инструменти. Задръж ляв бутон върху инструмент или опитай да цъкнеш точно върху стрелкичката вдясно долу (на инструмент част от група).

А, бе хора един елементарен въпрос (може и глупав да ви се стори, ама аз сега се уча). Трябва да изрежа една снимка, ползвам си Ласото, сейфам селекцията, ама къде да я търся след това?

А, бе хора един елементарен въпрос (може и глупав да ви се стори, ама аз сега се уча). Трябва да изрежа една снимка, ползвам си Ласото, сейфам селекцията, ама къде да я търся след това?

Нещо не ми стана ясно. За какво ти е да си записваш селекцията?

Записва се от меню Select-->Save Selection и пак от там се зарежда Select-->Load Selection.

Някой ползват селекция и прилагат Crop на нея, което за мен си е излишно, след като направо може да си избереш Crop инструмента и с Enter го реже.

Говорейки за ласо, май говориш за слой, а не целият файл, защото файлът може да има единствено правоъгълна форма.

Предполагам искаш да изтриеш фон на обект. Преименуваш слоя, ако е с име Background, отиваш на него, селектираш, инвертираш селекцията (Ctrl shift I или от меню Select) и Delete.

Здравейте.. Изтеглих Photoshop Project File за направа на един мн готин текст но как да сменя текста да е такъв какъвто искам ??

Здравейте.. Изтеглих Photoshop Project File за направа на един мн готин текст но как да сменя текста да е такъв какъвто искам ??

Това плъгин ли е някакъв? Няма ли си ръководство?

Това плъгин ли е някакъв? Няма ли си ръководство?

Не.. не е Плъгин .. Имам Предвид Project В *.psd формат.. От един сайт го изтеглих и ся просто искам да променя текста

Прикачил Съм Го :)psawesome_metaltext.zip

Редактирано от WoLf` Fен (преглед на промените)

Не.. не е Плъгин .. Имам Предвид Project В *.psd формат.. От един сайт го изтеглих и ся просто искам да променя текста

Прикачил Съм Го :)psawesome_metaltext.zip

Абе, защо ползваш сложни думи за прости неща Публикувано изображение

Текста като текст не може да промениш, защото... там няма текст. Може и да е имало, но е растеризирано. Самите текстови слоеве са с иконка Т, а тук може да се убедиш, няма такава.

ПП: Изтегли си ефекти за текст (нета прелива от тях). С едно цъкване ще преобразяваш текст.

Публикувано изображение

ППП: Сканирай непременно за вируси.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, Имам проблем! Без да искам махнах едни опции и сега не мога да ги върна обратно! Може ли да ми помегнете да ги върна? Ето и какво без да искам съм направил: http://prikachi.com/images/659/2251659Q.jpg!!! Благодаря предварително!!!

Редактирано от kiki99999 (преглед на промените)

Здравейте, Имам проблем! Без да искам махнах едни опции и сега не мога да ги върна обратно! Може ли да ми помегнете да ги върна? Ето и какво без да искам съм направил: http://prikachi.com/images/659/2251659Q.jpg! Благодаря предварително!!!

post-8384-005397600 1277230883_thumb.png

Здравейте имам малък проблем не знам къде е Animation в Photoshop 7.0 моля помогнете и благодаря предварително. :angry::down::P

Здравейте имам малък проблем не знам къде е Animation в Photoshop 7.0 моля помогнете и благодаря предварително. :question::cool::wors:

Във меню Windows се намират всички палитри. По азбучен ред би трябвало да е първата в списъка. Бутончетата и са като на палитрата Layers (Слоеве), оттам създаваш и триеш нови кадри. Накрая, за да запишеш файла като анимиран GIF отиваш във меню File и избираш Save for web.

Пробвай с F11. Погледни и във меню View-->Show/Hide.

Ето и ключа на палатката за твоята версия:

Публикувано изображение

В ImageReady вече си я има палитрата Animation в меню Windows.

ПП: Записва се като избереш от меню File-->Save Optimized As.

Значи, вие сигурно си пийвате биричката и си гледате мача, ама пусто магаре съм \тоест магарица, нали съм женско ;)\ та разцъквам си Фотошопа тази вечер, но уви, проблем ми се появи. Как да създам моя собствена четка от някое изображение? Пробвам се, но не става. Маркирам си частта от изображението, но Едит - Define Brush preset стои неактивно? :speak: А, бе начинаеща съм си, ама важното е че почнах отнякъде :clap:

Редактирано от youaremydesire (преглед на промените)

;):speak::clap: е, добре де не разбирам защо натискайки Rectangular Marquee tool върху изображението се появява ЕЛИПСА?! По никакъв начин не сменям фигурата автоматично чрез клавиш, просто не става да се направи правоъгълник? ЗАЩОО защооо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

:huh: :huh: :sobbing: е, добре де не разбирам защо натискайки Rectangular Marquee tool върху изображението се появява ЕЛИПСА?! По никакъв начин не сменям фигурата автоматично чрез клавиш, просто не става да се направи правоъгълник? ЗАЩОО защооо http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

като задържиш натиснат левия бутон на мишката върху бутона Rectangular Marquee tool ( а това важи и за всички останали бутони) ще получиш достъп до всички опции ( видове) на инструмента :

Публикувано изображение

и след това си избираш формата на инструмента

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif аз така го правя и пак като почна да "чертая" върху изображението, фигурата се сменя. Вместо правоъгълник, излиза ЕЛИПСА :huh:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.