Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Е такива действия, при положение че получава ъпдейти и компонентите й работят..

Всъщност това е видимата част , какво всъщност става "никой" не знае . Както вече ти написах , кой ти гарантира , че това , което получаваш всъщност е от ESET . Не е дигитално подписано , под контрола на fix-a е .

нещо self defense такива екстри?

И колкото Self Defence дадена програма да има , всеки човек с администраторски права може да премине този self defence . А колкото до вируси , NOD отдавна е защитена .

Харесва ми идеята за хакерчето "he is watching you" но дайте по-сериозно.

Да не кажеш , че не съм те предупредил . :)

Както и да е ... Няма значение ...

Редактирано от TheProfessor (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 287,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Гаранцията е, че фикса не променя сървърите за даунлоуд на дефинициите и се сваля от триал сървърите и то се вижда, следователно няма и да е дигитално подписано. "под контрола на фикса" - и това ми хареса biggrin.gif Селф дефенс е програмата сама да засече че нещо в нея не работи коректно, както и предпазва да не се терминира с код, което не ни интересува сега. Дали има тази технология в NOD32 и доколко функционира - без коментар.

А това също оставям без коментар, дали са "очевидни" причините на ЕСЕТ и всички останали:

untitledgg6.jpg

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Тук вече се спори за различни неща - NOD със фикс се ъпдеитва от официалните сървъри, за триал. Разликата е че обновяванита излизат с няколко минути до няколко часа по късно.

А memo123 търси сървър за обновяване които не прави проверка за валидност на потребителско име и парола... което си е съсем пълна версия инсталирана с някакъви име и парола, офлайн, и обновяваща се без проверка за валидност :speak:, като на практика на NOD 32 не е бъзикано с никакви кракове, пачове, фиксове и т.н. И точно за такъв случай имах предвид че примерно аз поддържам такъв сървър и замина на почивка, при проверка за ъпдеит от него програмата ще ви дава че няма нови обновления, защото няма да съм ги добавил, а реално може да върлува унищожителен вирус. Правенето на този тип сървър е сравнително лесно, единственото условие е поддържащия го да има легални име и парола за да сваля последните ъпдеити от официалните сървъри. До преди година, преди започване борбата с пиратството в България почти всички форуми предлагаха по няколко такива сървъра...сега вече се борим с пиратите....

Гаранцията е, че фикса не променя сървърите за даунлоуд на дефинициите и се сваля от триал сървърите и то се вижда, следователно няма и да е дигитално подписано. "под контрола на фикса" - и това ми хареса

untitledgg6.jpg

Най-същественото е невидимо за очите !

Здравейте и моля помогнете!

С NOD32 2.7 съм и програмата се ъпдейтваше редовно чрез Интернет-доставчика ми.От 20.06.2007 г. при автоматичния и при ръчен ъпдейт започна да се появява следното съобщение "Error occured while updating program modules (Cannot replace the current file.Check the sistem TEMP and TMP variables)".

Днес реших да деинсталирам програмата и да я инсталирам отново чрез нашия сървър.Инсталира се успешно и когато поисках да обновя базата, отново се получи същото съобщение???

Къде да търся причината???

Здравейте!

Казвате, че вашата антивирусна програма NOD32 е закупена от вашия интернет доставчик ли?

Лиценза е на интернет-доставчика ми и програмата автоматично се ъпдейтваше (до 19.06.2007).Във фирмата, в която работя съм със същия доставчик и нямам проблем с обновяването.

Лиценза е на интернет-доставчика ми и програмата автоматично се ъпдейтваше (до 19.06.2007).Във фирмата, в която работя съм със същия доставчик и нямам проблем с обновяването.

Кой е доставчика? Кажи името му .

Fixer имаше в предвид , че ESET NOD32 Bulgaria предлага закупуване на лиценз за NOD32 чрез избрани интернет доставчици(партньори) и ако твоят е от този вид (демек - лицензиран) можеш да получиш безплатна техническа поддръжка . Ако NODа ти е легален , регистрирай се на официалния форум на NOD32 на адрес www.eset.bg/forum , изпрати лично съобщение на модератора там ASpace (виж тук) с детайли за твоя лиценз (username , парола , на кого се води , email , на който е регистриран ) и ще ти помогнат веднага .

Редактирано от TheProfessor (преглед на промените)

Добър вечер!

TheProfessor, впечатлен съм :rolleyes: точно това имах предвид, но... първо направи тема пиши, а ако някои от техническата поддръжка или, които и да е ти поиска username и password, тогава можеш директно да му го пратиш чрез ЛС (Лично съобщение).

• 2 седмици по-късно...

Че то това не е ли известен проблем с променливите пътеки на временните папки на Windows?

Прочети този пост на NightRaven :lol6: (едно търсене с точния текст на съобщението в Google или тук щеше да ти даде отговора ;) ).

• 2 седмици по-късно...

Къде мога да видя всичките ъпдейти в НОД 32 и мога ли да премахвам определени от тях и ако мога как?Благодаря предварително!

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем...

Първо да уточня, че много,много се нямам с компютрите :clap:

Значи, реших да видя какво представлява Нод32 и си изтеглих 30-дневната безплатна версия, и оттогава с всяко включване на компютъра все дава съобщение, че базата с данни е стара и трябва ъпдейтване, е да, но при опит за ъпдейт ми иска парола. В един момент ми писна и реших да я деинсталирам.... обаче ядец, пак иска парола.... Тогава взех генерално решение и изтрих всички фалове свyрзани с "nod 32" и "eset" и от този момент при зареждане, компютъра все ми дава грешка и търси файл "amon.vxd".

Моля за съвет, как да разкарам тази програма от компютъра :)

Имам проблем...

Първо да уточня, че много,много се нямам с компютрите :angel19:

Значи, реших да видя какво представлява Нод32 и си изтеглих 30-дневната безплатна версия, и оттогава с всяко включване на компютъра все дава съобщение, че базата с данни е стара и трябва ъпдейтване, е да, но при опит за ъпдейт ми иска парола. В един момент ми писна и реших да я деинсталирам.... обаче ядец, пак иска парола.... Тогава взех генерално решение и изтрих всички фалове свyрзани с "nod 32" и "eset" и от този момент при зареждане, компютъра все ми дава грешка и търси файл "amon.vxd".

Моля за съвет, как да разкарам тази програма от компютъра :jumping11:

От "Start", "Run" отвори "msconfig", на езиче "Startup" махни отметката на amon, или nod32, не съм сигурен точно кое от двете беше, ако ги има и двете - махни ги

Здравейте. Антивирусната ми програма (НОД32) засича вирус във директорията:

C:\WINDOWS\system32\odbc.exe - Win32/Agent.YE trojan

Като го засече ме пита какво искам да направя с него - да го преименувам или да го изтрия. Но незнам ако извърша една от двете операций дали няма да ми се прецака Windows. Моля ви помогнете ми. Кажете какво да правя.

Много ясно, че изтриваш. Кликаш на бутна Delete, пък NOD сам ще си свърши работата.

Много ясно, че изтриваш. Кликаш на бутна Delete, пък NOD сам ще си свърши работата.

Да но преди пак имах вирус и като го изтрих при зареждане на Windowsa ми даваше ерор и требваше да си

преинсталирам компа

Пробвай да го изтриеш - със сигурност е гадинка!

Ако не ти позволи да го "резнеш" изтегли си тази програмка и го изтрий при рестарт на компютъра си

http://www.killbox.net/downloads/KillBox.exe

Стартирай я, покажи и пътя до файла C:\WINDOWS\system32\odbc.exe

И избери:

Delete on Reboot

untitledaq1.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Пробвай да го изтриеш - със сигурност е гадинка!

Ако не ти позволи да го "резнеш" изтегли си тази програмка и го изтрий при рестарт на компютъра си

http://www.downloads.subratam.org/KillBox.exe

Стартирай я, покажи и пътя до файла C:\WINDOWS\system32\odbc.exe

И избери:

Delete on Reboot

Гадинката вече я няма. Нода я изтри. Мерси много

Редактирано от kris4o1993 (преглед на промените)

Не...Толку съм смотана че явно не мога...Пробвах как ли не biggrin.gif

• 3 седмици по-късно...

ИМАМ един проблем и ще съм много благодарна на всеки ,който ми помогне..Когато пусна NOD32 да сканира ми излизат няколко -около 25 файла ,оцветени в синьо,за който пише накрая ,че не могат да бъдат отворени и трябва да използвам друга операционна с-ма.Всички файлове са в С-то,например в скайп,в WINDOWSA и т.н.Какво означава товоа ,че в тези файлове има вируси ли?И моля за съвет какво да направя?

Няма от какво да се притесняваш-това са pagefile,няколко log файла и.... неща за които опасност аз не знам да има... ;)

Нехаресвам NOD32 -> мое мнение !!!

Да! Мнението е лично ТВОЕ! Но както виждам В раздела, никой не те е питал за него. Харесваш или не, човека пита за друго! Чети и му помогни. Ако не искаш, не поствай това, което другите не харесват у ТЕБ!

С уважение:

Стефан - LZ4JW

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.