Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet Explorer 7 - въпроси и проблеми

Featured Replies

Четох, но не открих някой твърдо да казва, че проблемите с прекаленото товарене на IE7 са минало. Ако съм го пропуснал се извинявам за въпроса. Има ли някакви наченки на този проблем от предните версии ? Виждам, че коментирате само дребни проблеми, в което няма лошо, но нещо по-съществено като минус/лошо впечатление/бъг ??

Благодаря ;)

• Отговори 391
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте! С Internet Explorer 6 съм (не сметнах за нужно да създавам нова тема). А от вчера наблюдавам следният проблем. Малко преди да започне самата инсталация на BitTorrent 6.1.2, се стигна

• 1. проверете в Add/remove programs за Ask toolbar и го премахнете използващите IE 6 ще ви упътят как да смените търсачката по подразбиране

• Хм, аз Ask Toolbar-а отдавна го махнах от Add/Remove programs, но дори и след рестартиране на компютъра проблемът не се премахна. Благодаря все пак за предложението, но ще се надявам и някой друг да п

Публикувани изображения

От вчера съм с него... и не съм имал никакъв проблем... ;)cool.gif

Четох, но не открих някой твърдо да казва, че проблемите с прекаленото товарене на IE7 са минало. Ако съм го пропуснал се извинявам за въпроса. Има ли някакви наченки на този проблем от предните версии ? Виждам, че коментирате само дребни проблеми, в което няма лошо, но нещо по-съществено като минус/лошо впечатление/бъг ??

Благодаря ;)

До тук наблюденията ми са, че няма особена разлика между двата браузъра в това отношение.Ето скрийншот от Task Manager-а при отворени по два таб-а:

untitled1ic7.th.jpg

Между другото, най-накрая открих функцията за импорт/експорт на любимите сайтове (Favorites) на IЕ7 :)

И при мен се появи едно малко проблемче което не знам как да отстраня.Като се опитам да отворя този сайт ми изписва следното нещо.

CRITICAL_ERROR:

Line 197 /home/vhost/voxtradeiltd.com/root/MyFiles/balkan-music.us/class2.php

Error reported as: [3]: Core settings saved - backup made active.

CRITICAL_ERROR:

Line 199 /home/vhost/voxtradeiltd.com/root/MyFiles/balkan-music.us/class2.php

Error reported as: [4]: No core backup found. Please run the Reset_Core utility to rebuild your core settings.

After rebuilding your core please save a backup from the admin/sql screen.

Иначе като цяло браузъра наистина е добър

Редактирано от Zdraveli (преглед на промените)

И при мен се появи едно малко проблемче което не знам как да отстраня.Като се опитам да отворя този сайт ми изписва следното нещо.

Иначе като цяло браузъра наистина е добър

Грешката не е в твоя телевизор. Проблема е скриптовете на сайта.

Грешката не е в твоя телевизор. Проблема е скриптовете на сайта.

Добре,това какво означава,че сайтът е в ремонт или няма да мога да го отварям?Защото първия ден като си инсталирах IE7 нямаше проблеми,отварях си го спокойно този сайт а сега от два три дни немога,изписва ми тази грешка.

Браузърът се зарежда бързо (дори мисля, че се зарежда по-бързо от Firefox 2.0 RC3). В IE6 имаше един гаден проблем със шрифтовете - дори при минимален размер се показваха доста големи. Сега този проблем е оправен. Честно казано мислех си, че ще подобрят системата за download, но като гледам на пръв поглед си е все същата като в IE6, което за мен е минус. Това не ме тревожи толкова, тъй като използвам download manager, но все пак .. според мен трябваше да направят нещо по въпроса (не виждам опции за PAUSE и RESUME).

Имам два проблема. Единият е че като дам New Tab или дам линка да се отвори в New Tab и целия IE7 се затваря сам и не мога да ползвам табовете. Табовете са си разрешени от опцийте и не знам от къде е проблема.

Другия проблем е че, най-отгоре (в синята лента) не ми изписва името на нито една страница, а постоянно стоят едни квадратчета

Горните два проблема ги реших, имам допълнителен Pop up blocker и той ми е затварял новите табове, махнах го и се оправи всичко.

намерих още два tweaks за ie7:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\InfoDelivery\Restrictions]

"NoSearchBox"=dword:00000001

това маха Search boxa горе вдясно

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]"MaxConnectionsPerServer"=dword:00000010

"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000010

това прави по 16 конекции към един съвър

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

При мен има странен проблем със сайта www.youtube.com.След като инсталирах последната версия на Флаш плеара на Адобе и от Tools - Manage Add-ons -Enable Ads-ons потвърдих плеара. Стартирах един клип от сайта - без проблеми.Изгасих компа и след няколко часа опитах отново да пусна клип -без резултат.Искаше да инсталирам последната версия на флаш плеара.Така си губих времето около час и накрая си пуснах Операта и си гледах видеото нормално.

И още нещо.Когато искам да спра някой сайт да се зарежда и натискам червения Х горе вдясно при повечето сайтове не действа.С Еscape бутона също не става.

Ако някой има подобен проблем и е намерил решение да сподели своя опит.

До тук наблюденията ми са, че няма особена разлика между двата браузъра в това отношение.Ето скрийншот от Task Manager-а при отворени по два таб-а:

untitled1ic7.th.jpg

Между другото, най-накрая открих функцията за импорт/експорт на любимите сайтове (Favorites) на IЕ7 :nono:

Пусни в таск мениджъра и колоната с виртуалната памет и ще се шашнеш ;)

При мен се получава доста често след отварянето на 5-6 таба (почти винаги, ако ги отворя едновремено или мн. бързо един след друг) да отнеме толкова ресурси, че да ми останат 5мб от 512 РАМ и процесора забива на 100%. Вече реагирам бързо, за да си отворя таск мениджъра за да се "спася". Лошото е, че продължавам да си ползва Макстона, както спомена колегата, но й той ползва еднжина на IE7. Влоши му работата, не товари толкова системата, но докато преди отварях по 200 таба (и не ползвах фаворити ;)) сега ограничих бройката в настройките до 50.

Друг някой с необичайно голямо натоварване при няколко таба ? (особено ако се е справил с проблема :) )

А някой може ли да ми помогне за моя проблем:

Export-нах си bookmarks от firefox и ги import-нах в IE7, като голяма част от тях са кръстени на кирилица. Реултатът е:

untitledfu7.th.jpg

Някакви идеи?

Редактирано от naiden (преглед на промените)

А някой може ли да ми помогне за моя проблем:

Export-нах си bookmarks от firefox и ги import-нах в IE7, като голяма част от тях са кръстени на кирилица. Реултатът е:

untitledfu7.th.jpg

Някакви идеи?

И при мен беше така.Оправях ги едно, по едно, на ръка sad.gif

Кофти кодировка (което няма общо с IE7 :wors:)

Един Notepad++ ще ти оправи проблема.

Успех

Кофти кодировка (което няма общо с IE7 :wors:)

Един Notepad++ ще ти оправи проблема.

Успех

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1251">

Колко повече да го кодирам?

Това на кое е ?

На експортнатия файл ?

Отвори го тогава в IE. Ако не става "видим" - има UTF-8, KOI8, ISO и т.н.

Имам следният проблем като искам да изтегля торент с uTorrent ми дава това след като натисна Find ми дава тази страница как да го оправя.С лисицата няма проблеми.

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Това пък е може би една от най-полезните нововъведения в IE!

Не го очаквах от тях :wors:

Оправи си асоциациите за .torrent файловете. Не знае с какво да ги отовори, а с Find ти обяснява какъв може би е този файл и с каква програма да го отваряш

Някой може ли да ми каже това ново "final" чудо как да го накарам да ми запомня паролите за акаунтите и да не се налага да пиша в полето всеки път дадения си ник и т.н (примерно така както е при Firefox)?

П.П. Между другото този проблем (с никовете) го имам и при Opera-та!

Инсталацията премина абсолютно безпроблемно, дори често описания проблем с размазаните букви не се появи, въпросната отметка е включена (по подразбиране), но нямам размазани букви по екрана и картина е с нормалното си високо качество. Дори и табовете се появиха без да се налага да стартирам съответното .exe. Но...

Извинявам се, че повтарям отново вече няколко пъти зададен въпрос, но така и не намерих ефективно решение - става дума за стартовата страница. Зададох му да е about:blank (както винаги досега) и след натискане на Home веднага си отива на мястото. Проблемът е при стартирането на ИЕ 7 от иконката - веднага ми зарежда http://runonce.msn.com/runonce2.aspx. Какво ли не опитах, за да ми отваря директно about:blank, но не ще. Разбира се, в Internet Options->General->Home page му зададох about:blank, няма втори ред (както бе писано вече по темата). Същата стартова страница (about:blank) е зададена и на Ad-Aware SE 1.06 Pro (това е важно или поне беше с ИЕ 6).

Какво да правя?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Ами мини го веднъж това "runonce" :wors:

Инсталацията премина абсолютно безпроблемно, дори често описания проблем с размазаните букви не се появи, въпросната отметка е включена (по подразбиране), но нямам размазани букви по екрана и картина е с нормалното си високо качество. Дори и табовете се появиха без да се налага да стартирам съответното .exe. Но...

Извинявам се, че повтарям отново вече няколко пъти зададен въпрос, но така и не намерих ефективно решение - става дума за стартовата страница. Зададох му да е about:blank (както винаги досега) и след натискане на Home веднага си отива на мястото. Проблемът е при стартирането на ИЕ 7 от иконката - веднага ми зарежда http://runonce.msn.com/runonce2.aspx. Какво ли не опитах, за да ми отваря директно about:blank, но не ще. Разбира се, в Internet Options->General->Home page му зададох about:blank, няма втори ред (както бе писано вече по темата). Същата стартова страница (about:blank) е зададена и на Ad-Aware SE 1.06 Pro (това е важно или поне беше с ИЕ 6).

Какво да правя?

Като затваряш IE7 не ти ли излиза един диалог и да те пита дали следващия път да зареди автоматично заредените в момента табове, има и опция да не те пита повече и да не зарежда нищо, може от там да е проблема.

Пише си:

To complete the installation and setup, please select the appropriate options and click the Save settings button.

Настрой си там каквото искаш и натисни Запис. На тази страница "runonce2"

Благодаря, получи се, макар и за миг да започва търсене на стартовата страница и намира about:blank :)

Благодаря, получи се, макар и за миг да започва търсене на стартовата страница и намира about:blank :)

Май намерих решението:

Fix: Internet Explorer 7 is stuck at the first run welcome page

Sometimes IE7 will be stuck at the Welcome page (http://runonce.msn.com/runonce2.aspx ) that appears the first time IE7 is run. Attempts to revert to the normal home page may fail:

Some possible causes of this problem are:

1) The Welcome page does not load completely for whatever reason.

2) Scripting has been disabled (note: blocking ActiveX does not cause this problem)

In such circumstances, the DWORD "RunOnceHasShown" may not be created in the following registry key, or it may not be set to a value of 1.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\RunOnceHasShown

If your system is stuck at the initial IE7 welcome page, shut down IE, check for the existence of the RunOnceHasShown DWORD and set it to a value of 1.

Also, ensure that the following key is set to 1:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\RunOnceComplete

Also make sure you have disabled anything that may prevent IE from writing to the registry such as anti-malware applications:

http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/10/1...plications.aspx

Благодаря, получи се, макар и за миг да започва търсене на стартовата страница и намира about:blank ;)

Дааа, получи се, ама вчера. Тази сутрин с включването на компютъра - същата история: зарежда си въпросната страница http://runonce.msn.com/runonce2.aspx, от about:blank няма и следа.

Също както отсъства и указаният от some_spirit регистър HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\RunOnceComplete

Сега какво?

П.П. Взе да ми писва накрая от въпросния линк и го заключих (надявам се - надеждно) в Restricted sites. Ще видя резултата утре.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.