Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съновник.Тълкуване и поръчване на сънища, видения, суеверия и истина

Featured Replies

По памет мога да се помъча да поразтълкувам нещо от съня - много е важно мястото и хората, участващи в съня - а падането означава загуба, но при случая Ви е преодоляна. Намерете си Съновиденията на Зигмунд Фройд и Вечен календар - съновник и...всичко е наред, сами ще се справите.

• Отговори 854
  • Прегледи 138,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

сънуваш ли че си заварчик се събуждай по- бързо да не се напикаш с огъня не се играе   

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Сънувах че се бия с крокодили и ги усмъртих всичките Гадни животни

• Нема ти разберат майтапа, дъ знайш!

Публикувани изображения

Сънят, който все още се е запазил в съзнанието ми беше, когато бях малка - 5-6 годишна. Цвилещи коне изправени на задните си крака, които искат да ме прегазят :rolleyes:

От кои хора си се страхувала като си била на тази възраст? Може би сънят ти изразява страхът ти от тези хора.

Всички хора сънуват - това е задължително. Просто не си спомняш сънищата. Несънуването води до проблеми с психиката.

Ами значи съм психясал... Кво да направя че да сънувам? :lol6::angry:

Ами значи съм психясал... Кво да направя че да сънувам? :lol6::angry:

Споко - ти сънуваш! Просто не си спомняш сънищата си.

Ето малко интересна информация за съня:

Дисекция на съня

По правило сънят се разделя на периоди от по 90 - 120 минути, всеки от които има пет етапа. Различните етапи се характеризират с различна дълбочина на съня. Ако на спящ човек се прави електроенцефалограма, през всеки етап тя ще отчита точно определен тип мозъчни вълни. В будно състояние мозъкът генерира алфа вълни - такива с честота около десет цикъла в секунда. При стрес те преминават в бета вълни, чиито цикли в секунда са близо два пъти повече. Електроенцефалограма на заспал човек отчита по-бавните тета вълни (4 до 7 цикъла в секунда), а при дълбок сън - делта вълни (по-малко от 3.5 цикъла в секунда).

През първите четири етапа човек заспива все по-дълбоко, докато се стигне до петия, наречен REM. Съкращението REM идва от Rapid Eye Movement - (англ.) бързо движение на очите, което е типично за тази фаза. През нея мозъкът е много активен, дишането се забързва, а кръвното налягане, паднало през предните етапи, се повишава. С това 90- до 120-минутният период завършва и се преминава отново в първия етап на лек сън. Целият процес се повтаря четири до седем пъти на нощ.

REM частта от спането е особено важна и интересна, поради което останалите четири фази често се обединяват под името NREM (т.е. не-REM).

Хората, а и животните, сънуват почти само именно по време на REM. Докато това се случва, скелетните мускули на тялото са парализирани - това е нещото, което ни спира да не разиграваме реално всички движения, които извършваме на сън. Впрочем хората, които ходят или говорят, докато спят, го правят в не-REM фаза. Сомнамбулите не сънуват, докато се разхождат - те вървят с отворени очи. Очевидно в противен случай към неприятната им привичка да вървят спейки биха се прибавили и още по-неприятни синини по глезените.

Сънищата, които се явяват на човек по време на REM фазата, най-често продължават между 5 и 20 минути. Всички хора сънуват средно час на нощ, но често не си спомнят това на сутринта. Ако не бъде прекъснат насред сънуването, човек обикновено забравя всичко, докато се събуди. Ако пък бъде прекъснат, човек по правило... се сърди.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

От кои хора си се страхувала като си била на тази възраст? Може би сънят ти изразява страхът ти от тези хора.

идея си нямам Публикувано изображение

И честно казано не желая да зная тълкованията на сънищата си ... Едно време се интересувах от тези работи, но в края на краищата реших, че идеята да знаеш какво те очаква утре - прави животът ти безинтересен. А и другото, което ме тормозеше бяха самите сънища - предпочитам да не си ги спомням!!

SUN_CITY - не дърпай дявола за опашката - понякога е по-добре без сънища - спиш спокойно и почиваш!

Едно време се интересувах от тези работи, но в края на краищата реших, че идеята да знаеш какво те очаква утре - прави животът ти безинтересен.

Сънищата не ти казват какво ще ти се случи утре. Има само някои сънища, които го правят - сънища-предупреждения или сънища, насочващи в правилната посока или просто предсказателни. Така мисля.

А сънищата, свързани със страшно съдържание най-често са породени от нашите страхове.

Сънищата не ти казват какво ще ти се случи утре. Има само някои сънища, които го правят - сънища-предупреждения или сънища, насочващи в правилната посока или просто предсказателни. Така мисля.

Не зная до колко показват и какво показват - до там не стигнах :) ...но бях стигнала до фазата, където можех да ги контролирам в известен смисъл.. или по-скоро да контролирам съзнанието си по време на сън. Може да звучи откачено, но е възможно ...

А сънищата, свързани със страшно съдържание най-често са породени от нашите страхове.

За себе си съдя, че не е така.

Такива сънища може да са породени от абсолютно всичко - неудовлетворение от нещо си, от емоции, стрес...

Откакто се помня сънувам всяка нощ и най-често си спомням сънищата си.Имам навик и да си ги записвам,защото все пак не всички могат да бъдат запомнени.Винаги съм им обръщала голямо внимание,защото моите освен шантави и разнообразни,често са много реални и още по-често се сбъдват. Публикувано изображение Често общувам насън с любимите си починали хора и това ме радва,така знам,че продължават да са с мен!Много са сънищата,които никога няма да забравя,не знам дали мога да отделя един.... :wub:

Хмм, и при мен се сбъдват сънища. По-точно това което помня (фрагменти), защото ми е трудно да запомня всичкото, особено когато някои неща се случват след седмици. И там е най-озадачаващото - не се сбъдват съществени неща (от сънищата) в живота ми - тогава защо ги сънувам? Дори моментите им и средата не са от някакво сериозно значение.

Може би от там идва "dejavu"-то - човек има чувстото, че е изживявал дадено събитие, а всъщност си спомня подобен сън.

Подобни преживявания могат да променят възгледите на човек за Вселената, науката и всичко религиозно Публикувано изображение

П.П. От другите ми сънища си спомням един доста "забавен". Сега ми е смешно, като си спомня, но тогава бая се изпотих. Покрай любимата игра Starcraft, която играх твърде дълго време, една вечер сънувах че съм в подобна битка. Изглеждаше толкова реалистично, че посред нощ се събудих плувнал в пот и не можах да заспя до сутринта... :rolleyes:

Ами значи съм психясал... Кво да направя че да сънувам============= =========================== Здравейте, в никакъв случай не сте психясал - причината е в прекомерно напрегнатия ни живот,грижи,контакти. Съвет да сънувате - да, ще Ви дам и съм сигурна, че ще помогна. Вземете вечерно време преди лягане, но няма да си лягате по-късно от 21 часа - вземете книга с развлекателни разкази,весели,любовни,романтични,исторически - нещо за душата. След 21 часа в никакъв случай не гледайте телевизор,игрички в компа и въобще нямате работа пред компа след този час. Изпийте чаша горещо прясно мляко с мед или чай с мед, хапнете семки с книжката - всичко това за около час-два и ...приятно сънуване! :rolleyes:

Съвет да сънувате - да, ще Ви дам и съм сигурна, че ще помогна.

Вземете вечерно време преди лягане, но няма да си лягате по-късно от 21 часа - вземете книга с развлекателни разкази,весели,любовни,романтични,исторически - нещо за душата. След 21 часа в никакъв случай не гледайте телевизор,игрички в компа и въобще нямате работа пред компа след този час. Изпийте чаша горещо прясно мляко с мед или чай с мед, хапнете семки с книжката - всичко това за около час-два и ...приятно сънуване! :rolleyes:

А рецепта как да спреш да сънуваш или да не си спомняш какво си сънувал ?? Публикувано изображение

И аз търся подобна рецепта Публикувано изображение ! Ах тези сънища по някога са толкова мокри,друг пъt,забвани,трети испълнени с прикючения,но най много преобладават ужасните сънища които почти винаги се сбъдват Публикувано изображение !

Аз пък веднъж сънувах, че съм в Рая, ама по-правилно е да го нарека Горния свят и едно същество ми показваше и разказваше как се управлява света. Видях как това, което се случва в Горния свят влияе пряко на Земята и събитията тук.

И аз веднъж сънувах,че показвам на една приятелка Рая.Такава красота!!!И съня беше твърде реален!

А след вчерашната новина,че Мадона ще идва в България,се сетих за мой сън от миналото лято.Бях с приятелка на пресконференция на Мадона в Париж.След суматохата,се добрах до нея и си взех автограф.Поговорихме и тя ми каза,че много иска и ще посети България!Чувала,че София и Варна са красиви градове! :rolleyes: После се озовах в гимназията в родния ми град и тя дойде и там.Бяхме сами в двора и беше тъмно.Остави ми подаръци за приятелката ми,за едно момче и джунджории за мен.Като си замина уверявах другите,че ще се върне и ще я видят и те ми вярваха!

Хм,не искам да спра да сънувам! :P

И аз търся подобна рецепта Публикувано изображение ! Ах тези сънища по някога са толкова мокри,друг пъt,забвани,трети испълнени с прикючения,но най много преобладават ужасните сънища които почти винаги се сбъдват Публикувано изображение !

И при мен най-често се сбъдват ужасиите. Публикувано изображение

А рецепта как да спреш да сънуваш или да не си спомняш какво си сънувал ?? Публикувано изображение

Здравейте,

Да, и затова имам рецепта - изпитана и точна!

От ранна сутрин до късен мрак - БАЧКАНЕ!!! Многог сериозно работене - труд, усмивки, благи думи - А АКО СТЕ МЛАДИ - просто се влюбете!

Здравейте,

Да, и затова имам рецепта - изпитана и точна!

От ранна сутрин до късен мрак - БАЧКАНЕ!!! Многог сериозно работене - труд, усмивки, благи думи - А АКО СТЕ МЛАДИ - просто се влюбете!

Е то влюбването не става ей тъй... Публикувано изображение Иначе си търся някоя мома в която да се влюбя Публикувано изображение

послепис: тая нощ и Аз сънувах Публикувано изображение

Е то влюбването не става ей тъй... Публикувано изображение Иначе си търся някоя мома в която да се влюбя Публикувано изображение

послепис: тая нощ и Аз сънувах Публикувано изображение

Ахаааааа, уплашил си се, че несънуването води до сериозни последици за здравето и психиката и вече почна да си помниш сънищата. Публикувано изображение

Ахаааааа, уплашил си се, че несънуването води до сериозни последици за здравето и психиката и вече почна да си помниш сънищата. Публикувано изображение

Абе то не го помня много само си спомням че сънувах едно момиче Публикувано изображение Ама кво точно правихме не помня :):P

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Абе то не го помня много само си спомням че сънувах едно момиче Публикувано изображение Ама кво точно правихме не помня :):P

Не се безпокой! Ако бяхте правили нещо много интересно и ... Публикувано изображение вълнуващо, със сигурност щеше да го помниш. :)

Значи не се правили кой знае какво. Публикувано изображение

Здравейте! Аз сънувам рядко или може би рядко помня това, което съм сънувала. И понякога сънищата ми се сбъдват или пък са свързани с миналото ми. Истина ли е,че сънуваме винаги когато спим? Защо не си спомняме всеки сън?

Не се безпокой! Ако бяхте правили нещо много интересно и ... Публикувано изображение вълнуващо, със сигурност щеше да го помниш. :bye1:

Значи не се правили кой знае какво. Публикувано изображение

Язък... ;);)Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Има един сън, който сънувах много често преди. Появи се, когато бях още много малка. Сънувам, че съм на ЖП-гарата заедно със семейството ми(родителите и брат ми). Ще пътуваме нанякъде, не знам точно накъде. В един момент виждам как влакът спира на перона, те се качват, а аз оставам на мястото си и не мога да мръдна. Те сядат в купето, пускат пердето и виждам само сенките им. Брат ми сяда до прозореца и се заглежда навън, към мен. А родителите ми се прегръщат и се целуват. След това не знам какво става, защото се будя. Влаковете са ми мн позната тема - учих в гимназия в друг град и 5 години пътувах всеки месец, сега вече 2-ра година съм студентка ипак е така. Но другото... Не го разбирам... Публикувано изображение

Редактирано от marykz (преглед на промените)

Има един сън, който сънувах много често преди. Появи се, когато бях още много малка. Сънувам, че съм на ЖП-гарата заедно със семейството ми(родителите и брат ми). Ще пътуваме нанякъде, не знам точно накъде. В един момент виждам как влакът спира на перона, те се качват, а аз оставам на мястото си и не мога да мръдна. Те сядат в купето, пускат пердето и виждам само сенките им. Брат ми сяда до прозореца и се заглежда навън, към мен. А родителите ми се прегръщат и се целуват. След това не знам какво става, защото се будя. Влаковете са ми мн позната тема - учих в гимназия в друг град и 5 години пътувах всеки месец, сега вече 2-ра година съм студентка ипак е така. Но другото... Не го разбирам... Публикувано изображение

сънувам едни реки,езера,морета

а то било защото снощи препих Публикувано изображение

Струва ми се, че ти е скучно там и ти се иска разнообразие.

Да ама виж че тя остава на "перона" а пък само родителите и и брат и заминават Публикувано изображениеПубликувано изображение Ако иска разнообразие не трябва ли да е обратното (тя да заминава)? :P

Струва ми се, че ти е скучно там и ти се иска разнообразие.

Къде да ми е скучно? Публикувано изображение

Здравейте, говорих за скука по принцип, може би сте самотна, а те щом са в сянка - те са в миналото, пред Вас е новия живот. Всеки млад човек някога си поема собствения, самостоятелен път!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.