Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съновник.Тълкуване и поръчване на сънища, видения, суеверия и истина

Featured Replies

Първо, сънища, които наистина значат нещо се сънуват рядко. Повечето са просто естествена дейност на мозъка, която няма отношение точно към живота на човека, в смисъл, че не данват насоки накъде да продължи бъдещото развитие и не показват и предупреждават какво ще се случи в бъдеще, за да е подготвен човек. А ти като искаш да си тълкуваш съня (ако той значи нещо), помисли какви са актуалните в момента за теб проблеми, на които се мъчиш да намериш решение. То просто тъй е трудно да се тълкува, поне на мен ми е трудно. Пък и аз не знам символите и архетипите. Затова си пуснах тема, в която се надявам някой да даде линк към сайт, в който са описани.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 854
  • Прегледи 138,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

сънуваш ли че си заварчик се събуждай по- бързо да не се напикаш с огъня не се играе   

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Сънувах че се бия с крокодили и ги усмъртих всичките Гадни животни

• Нема ти разберат майтапа, дъ знайш!

Публикувани изображения

Първо, сънища, които наистина значат нещо се сънуват рядко. Повечето са просто естествена дейност на мозъка, която няма отношение точно към живота на човека, в смисъл, че не данват насоки накъде да продължи бъдещото развитие и не показват и предупреждават какво ще се случи в бъдеще, за да е подготвен човек.

А ти като искаш да си тълкуваш съня (ако той значи нещо), помисли какви са актуалните в момента за теб проблеми, на които се мъчиш да намериш решение. То просто тъй е трудно да се тълкува, поне на мен ми е трудно. Пък и аз не знам символите и архетипите. Затова си пуснах тема, в която се надявам някой да даде линк към сайт, в който са описани.

Не е така, както ти си мислиш - всеки един сън е среща с нашето несъзнавано и обозначава част от нашия вътрешен живот, поради което нито един не е лишен от смисъл. Онези сънища, които на пръв поглед не носят голяма информация и не се запомнят, Фройд свързва с така наречения феномен на изтласкването - подтиска се тази страна на душевността, информация за която носи конкретния сън.

Сънищата са психичен феномен - душата (нашата психика) е в по-голямата си част изпълнена от несъзнаваното и по тази причина тълкуването му чрез съня е важно за осъзнаването ни, а всеки един сън е именно това - онази - невидимата част от айсберга на душата.

Сънищата се пораждат точно в тази част на средния мозък, която е отговорна за емоциите ни през деня, така че, един вид, те са тяхното продължение - по-дълбоко, по-скрито, понякога (при масата хора по-често) и от нас самите. Сън и емоция е едно и също нещо, което се проявява в различни измерения.

Един съвет - не чети всякакви линкове за тълкуване на сънища, а започни с тези публикации:

Зигмунд Фройд:

"Въведение в психоанализата"

"Бележка върху несъзнателното в психоанализата"

"Тълкуване на сънищата"

Юнг

"Архетиповете и колективното несъзнавано".

----

Нео, ще ти дам тълкуване на твоя сън на ЛС. Хубав сън!

Мисля, че Фройд е написал много глупости. Предпочитам Юнг. Не всеки сън значи нещо. Иначе мисля, че останалото, което си написала е точно така.

Мисля, че Фройд е написал много глупости. Предпочитам Юнг. Не всеки сън значи нещо. Иначе мисля, че останалото, което си написала е точно така.

Твое право е да си мислиш каквото си искаш, но аз ти казвам, че нито на този, нито на онзи свят има нещо, независимо какво е то - било сън, било мисъл, емоция, действие или бездействие..., което да няма смисъл. Всяко едно нещо си има своя смисъл, независимо от това, че не всеки един съумява да го види. Смисъл има дори и в твоето мислене, че не всеки сън значи нещо. Също и в мнението ти за Фройд. Аз зная какъв е той, но по-важното е ти да го проумееш...

Твое право е да си мислиш каквото си искаш, но аз ти казвам, че нито на този, нито на онзи свят има нещо, независимо какво е то - било сън, било мисъл, емоция, действие или бездействие..., което да няма смисъл. Всяко едно нещо си има своя смисъл, независимо от това, че не всеки един съумява да го види. Смисъл има дори и в твоето мислене, че не всеки сън значи нещо. Също и в мнението ти за Фройд. Аз зная какъв е той, но по-важното е ти да го проумееш...

И какъв може да бъде смисълът в едно бездействие? Освен почивката.

И какъв може да бъде смисълът в едно бездействие? Освен почивката.

Готовият отговор не е отговор.

Готовият отговор не е отговор.

Айде, давам ви храна за размисъл. Сънувах двама старци. Съпрузи. Как се тълкува?

Айде, давам ви храна за размисъл. Сънувах двама старци. Съпрузи. Как се тълкува?

Чужди манджи не ме вълнуват. Храната е за теб.

Ти и любимия(ата) след години...

И двамата ли са мъже? Публикувано изображение

Стига де :whist:

Откъде пък измисли, че това са тя и любимият след години?

А ти от къде измисли, че са мъже :whist:

Преди малко се събудих от един сън.Лошото на хубавите /като филм /сънища е че после много бързо се забравят.Забравя се най вече връзката между отделните детайли.Сънувах в началото един райски кът,беше край някаква голяма тропическа река.Имаше един малък кораб или голяма яхта на която правехме ремонт или я довършвахме нещо.Имаше и една хубава слънчева поляна на която много хора бяха излезли на пикник.Имаше и рибари с въдици край реката. Аз се занимавах с ремонта на яхтата.Точно до нея имаше нещо като канал прокопан навътре в брега,образуваше се нещо като изкуствена плитчина с кристално чиста вода ,пълна с малки рибки.От реката влизаха големи риби за да ловят малките,а три хлапета стояха отстрани и ловяха големите риби с голи ръце.Интересното е че като ги извадеха едното ги подаваше на другото и то казваше латинското име на вида риба която са хванали.Стана ми много интересно и отидох да ги попитам откъде знаят толкова много и видях че рибите са с едни мънички етикети на които си пише името на вида.Хлапетата ми обясниха че от някакъв развъдник или лаборатория ги пускали в рекат тия риби. Има и още от съня ,но ще го пиша ако някой ми разтълкува първия "епизод"....и има интерес. Публикувано изображение

Няма явно желаещи да чуят края на историята,пък и честно казано вече съвсем избледня спомена ,така че ще разкажа това което сънувах преди малко.

Детайлите ми се губят,но стоях пред една камара яйца и ги чупех и пусках в една голяма купа наполовина пълна с настъргани на едро ренде ябълки.След като изсипах съдържанието на всичките яйца видях че и много парчета от черупките са паднали в купата.Почнах да ги вадя ама беше доста дразнещо понеже трябваше да ги отделям и от ябълките. Събудих се с доста неприятно чувство,защото видях че там дето бях оставил черупките от яйцата има парчета плесенясал хляб и пълзят бели червеи.... ;) Доста сюрреалистичен сън,нали.Почва да става интересно.Ако и утре се събудя от нещо подобно .....всъщност е рано да се каже,може да е просто случайност. Публикувано изображение

Няма явно желаещи да чуят края на историята,пък и честно казано вече съвсем избледня спомена ,така че ще разкажа това което сънувах преди малко.

Детайлите ми се губят,но стоях пред една камара яйца и ги чупех и пусках в една голяма купа наполовина пълна с настъргани на едро ренде ябълки.След като изсипах съдържанието на всичките яйца видях че и много парчета от черупките са паднали в купата.Почнах да ги вадя ама беше доста дразнещо понеже трябваше да ги отделям и от ябълките. Събудих се с доста неприятно чувство,защото видях че там дето бях оставил черупките от яйцата има парчета плесенясал хляб и пълзят бели червеи.... :lol6: Доста сюрреалистичен сън,нали.Почва да става интересно.Ако и утре се събудя от нещо подобно .....всъщност е рано да се каже,може да е просто случайност. Публикувано изображение

Нео, съобразно твоите познания и моята схема(която не 'моя', разбира се! :ass: ) можеш ли да изтълкуваш вчерашния ми сън? Публикувано изображение Сънувах, че вървя бос по роса в бяла дреха рано сутрин, небето бе розово-оранжево и някаква жена с кичури на плитки с дълга пусната коса ме хранеше с мед?..

Съобразно "7-те небеса", като "части от атмосферата", според прекрасна Лайла....

:lol6:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Нео, съобразно твоите познания и моята схема(която не 'моя', разбира се! :lol6: ) можеш ли да изтълкуваш вчерашния ми сън? Публикувано изображение Сънувах, че вървя бос по роса в бяла дреха рано сутрин, небето бе розово-оранжево и някаква жена с кичури на плитки с дълга пусната коса ме хранеше с мед?..

Съобразно "7-те небеса", като "части от атмосферата", според прекрасна Лайла....

:)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не се наемам да тълкувам други сънища освен моите собствени.Но за теб ще се опитам.Възможно е подсъзнателно да искаш да възродиш бялото братство,а жената дето те храни с мед е Лайла която иска да те върне дълбоко в материята. Публикувано изображение

Възможно е подсъзнателно да искаш да възродиш бялото братство,а жената дето те храни с мед е Лайла която иска да те върне дълбоко в материята. Публикувано изображение

"Бялото братство" да 'го възродя' значи, че съм се раждал там, но съм и умрял.. Публикувано изображение ....а аз от самото начало не съм бил обожател на Шайви-планските истории. Публикувано изображение а да не говорим за демонизмите на абрахамските религии, които са 'орязан шайвизъм' без йога, а само консумация, агресия и догма.

Шива никога не ме впечатлявал с мощта Му в материята, но го приемам, като част от Божествената подредба, тъй като , особено в кали-йуга, Шива е особено знчим за демоните. :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"Бялото братство" да 'го възродя' значи, че съм се раждал там, но съм и умрял.. Публикувано изображение ....а аз от самото начало не съм бил обожател на Шайви-планските истории. Публикувано изображение а да не говорим за демонизмите на абрахамските религии, които са 'орязан шайвизъм' без йога, а само консумация, агресия и догма.

Шива никога не ме впечатлявал с мощта Му в материята, но го приемам, като част от Божествената подредба, тъй като , особено в кали-йуга, Шива е особено знчим за демоните. :)

Май не ме разбра за кое ти говоря.Не ти ,то е умряло... Не говоря за дъновизма,естествено....Ок,може и да не съм усетил съня ти,ти ще кажеш ли как го тълкуваш?

Веджнъж сънувах че съм във филма STAR WARS и пилотирам X-wing. п.с. Няколко пъти са ми казвали че съм ходила насън.

Онзи ден сънувах че колата ми е на газ....а е дизел...... ха кажете какво означава това? Сънувах как си има газово, как сипвам газ. С ясното съзнание че това не е възможно.

А знаете ли, че сънищата могат да се използуват и за също така и за прегледите за миналите животи. Както пише и Едгар Кейси в неговата книга"Можете ли да си припомните миналите си животи" той пише , че сънищата , които ги сънуваме, също може да помогнат за да си припомним миналите си животи. И моят духовен учител Иеова ми каза, че е било истина истина това. Ето последното превъплъщение което си намерих чрез моят духовен учител е това, че съм била в Норвегия бедна. Ето какво сънувах: бяхме с една колежка пред една къща и искахме да откраднем цветя. Бяхме деца. Но една жена излезе и колежката избяга, а мен ме хвана и аз обещах повече, че няма да се случва това и тя ме пусна. После пак със същата колежка бяхме пак деца пак пред едно табло със снимки и имена. Тя се ядосваше , че нейното име е изтрито - беше Сузане. После пък друга картина беше - хем бях отвън и гледах рейса, хем пък бях в служебния рейс с който отиваме на работа с всички колеги и колежки. И моят духовен учител ми го разтълкува така: Че с тази колежка с която бяхме като деца сме били в Норвегия в минал живот заедно. После като големи тя ме е видяла от рейса, аз бях на пътя, но не ме познала, не ми е обърнала никакво внимание на мен,тя била актриса, а аз бедна като големи и затова не ми е обръщала внимание.

А знаете ли, че сънищата могат да се използуват и за също така и за прегледите за миналите животи.

ей, ама верно ли бе, ц ц ц ... то туй много интересно значи, браво.

Ей хора какво означава да сънуваш златен гердан и пръстен

Сънувам, че ги намирам и знам на кой са. И сънят свърши.

Да Гизмото, когато си пишехме по книгата на Едгар Кейси - "Можете ли да си припомните миналите си животи" - ми каза за сънищата, че можем да си припомним и от сънищата. От 15 години имам връзка с духовния ми учител Иеова чрез автоматично писане /и от 3 години когато го попитах за моите минали животи той ми ги каза, когато приказвахме по тази книга на Е.Кейси/ и тогава ми каза и за сънищата и тази година чрез сън си намерих и друг минал живот че съм била бедна в Норвегия освен тези , които ми ги каза.

Ей хора какво означава да сънуваш златен гердан и пръстен

Сънувам, че ги намирам и знам на кой са. И сънят свърши.

Може да сте били заедно с този човек в един от миналите си животи и да сте били много богати. Ако искате да попитам моят духовен учител Иеова.

Абе, доколкото знам сънищата не се отнасят до миналите животи, а само до настоящият. Ако изобщо имат някакъв смисъл, те показват на човек къде бърка, накъде да върви или какво ще му се случи. Няма нищо общо с миналите животи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.