Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съновник.Тълкуване и поръчване на сънища, видения, суеверия и истина

Featured Replies

Беше отдавна и не си спомням мнгоо за съня, но да питам все пак.. Някои знае ли какво означава да сънуваш аквариум пълен с риби и вътре нож ? :D Аквариума, рибити, ножа всичко беше същото като моите само че имаше добвени риби ! Моля ви пишете, ако някои може да го разтълкува.. :)

Редактирано от Whaт тhe Fuck !? (преглед на промените)

• Отговори 854
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

сънуваш ли че си заварчик се събуждай по- бързо да не се напикаш с огъня не се играе   

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Сънувах че се бия с крокодили и ги усмъртих всичките Гадни животни

• Нема ти разберат майтапа, дъ знайш!

Публикувани изображения

Беше отдавна и не си спомням мнгоо за съня, но да питам все пак.. Някои знае ли какво означава да сънуваш аквариум пълен с риби и вътре нож ? :angry: Аквариума, рибити, ножа всичко беше същото като моите само че имаше добвени риби ! Моля ви пишете, ако някои може да го разтълкува.. :baby:

Падам си по кратките тълкувания. Интерпретациите са ваше дело.

Рибите са твоите чувства - аквариумът - твоят чувствен свят. Чий нож лежи там и защо? Чии чужди чувства (добавените други риби) изпитваш... Отговори си сама...

P.S. Да добавя само - всичко, свързано с вода, море или друг воден басейн, насън отразява нашите чувства. А всичко, свързано с въздух, облаци, небе и въздушен свят - нашите мисли. Затова рибите са символичен образ на емоционалния ни свят, а птиците - на мислите ни.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

А да ви питам - можете ли да контролирате какво да сънувате? В смисъл да искате да сънувате нещо... и наистина да стане да имате такъв сън.

Не мога да разбера за какво говориш - за нарочване на сън и/или осъзнато сънуване?

И двете съм имала. Осъзнатото обаче не го контролирам, а го оставам по течението, наблюдавайки го осъзнато, че сънувам. Не искам и не съм променяла от него нищо.

Нарочването също - искам да сънувам по даден в-с нещо си, например което ще се случи близко бъдеще и го сънувам. Не винаги се получава и не винаги всичко ми се 'дава' да видя в съня.

Искаш странни сънища. Не знам до колко е странен единия, но за мен е интересен и ценен. Даже сън ги разказвала тези. Другия си е странен, малко психарски, обаче искам да ти кажа, че всичко от него си отговори на реалността на по-късен етап, което се случи и смисъла, който беше вложен зад символиката в съня. Целия сън беше една огромна символика, която си предсказваше и казваше как стоят и как ще стоят нещата във връзката ми тогава. Или иначе казано - тогавашната ми връзка и мен в нея, поради дадените там причини. Всичко си излезе. Ама психарска работа хахахахаха.

Първия:

Сънувах, че съм с човека, към когото имам чувства и чувствам някаква духовна близост. Та, сънувам, че съм с него и си купувам яке черно, спортно-елегантно. Сменяме си якетата - аз намятам неговото, той моето и после пак си ги връщаме. После пресичаме заедно една идеално гладка, хубава улица и отиваме на спирката отсреща, чакайки превозното средство. Качваме се в един микробус, за да идем някъде си - къде не знам точно, но виждах отсреща сякаш като пристанище, док, море, леко слънце - от улицата нататък става дума, иначе си бяхме на суша. Стояхме от дясната страна на седалките в микробуса, а той беше на седалката пред мен. Бяхме с обърнати лица към лявата страна. Постоянно мълчеше и само наблюдаваше, все едно гледа и си прави изводи, стоейки до мен, но не за мен, а за околните, другите в бус-а. Като аха да ми каже, ако види нещо нередно. Мислителя, наблюдателя. Някаква жена на около 40 ме заговори. Отговорих й 3 пъти от възпитание, иначе не ми се говореше. Протегнах си краката към нея и замълчах (това е тип отбранителна позиция - така го разбирам).

После картината се смени.

Видях карта като звездна карта - картина от съзвездия като на карта, която говори за бъдещето ти. Виждах само тъмносиньото небе със съзвездията и картината, която образуваха. Беше кошница пълна с цветя, от която даже преливаха навън. Беше хубаво. И образите са все от съвкупност на звезди в небето.

После се появи друга звездна карта с личице на бебе от звезди. Стоях и го гледах странно. Очите му - големи. Нещо ме беше притеснило. Прочетох като на карта отдолу едно послание, което в началото ме наведе на мисълта, че не мога да имам деца, но когато довърших изречението се усмихнах и разбрах, че всъщност е завъртяна мисъл, тип мъдрост, която гласи, че всичко ще стане когато трябва, при когото трябва и не е случайно. После погледнах пак личицето на бебето на звездната карта и звездите започнаха да се пръскат и да се пренареждат, образувайки друг образ - на същото бебе, но този път цялото - с телцето, всичко. Беше едно пухкаво, нагърчено, здраво, сладко бебе. И приличаше на мен като малка.

После видях мъж, който се явяваше мъжа ми, в панталон и риза облечен. Мисля имаше и вратовръзка, ама не съм сигурна. Говореше по телефона и държеше сметка на някого за детето, но за доброто на мен и детето. Не бях аз човека отсреща на телефона, де. Беше грижовен, любящ, държеше много мен и детето ни. Лицето му не можах да видя. Беше едно петно сянка в лицето. Просто една сянка лицето му. Другото се виждаше, но не и лицето му. После го видях да си играе с детето ни - беше много хубаво. Пола на детето не ми стана ясно в съня какъв е, но май момче. Не знам.

И така, после се събудих.

Втория - психарския сън:

Стоя си в стаята при бившия, у тях (това съня). Той е там и баща му. По едно време си вадя вагината (луда работа! хахах ) като предмет и отивам да си я сложа пак, но в банята. Излизам от стаята и се насочвам по коридора към банята. Влизам вътре. Цялата баня е със стъклени стени и врати, и с огледала - красива, прекрасна баня като лукс. В момента, в който се поглеждам в огледалата, поглеждам и към стъклената врата и виждам себе си как бягам към мен си, онази мен в банята, за да се докопам и разкъсам на малки парченца месо - злоба, звяр. Виждах се как блъскам по стъклената врата и стени, дера с нокти, озъбена като звяр, ревейки като животно, което иска да стигне себе си в банята, да се разкъса. Стоях и гледах себе си от другата страна как иска да разкъса мене си - не знам дали някой е сънувал такова нещо, ама си е ужас. Не знаех какво да правя, бях в шок от ужас и незнание какво да правя, в шок от картинката, която виждах.

После се събудих, ако може да се нарече така. Бях си отворила очите, но продължавах да сънувам това. Виждах едновременно стаята, в която съм в реално време - как спа в стаята на тогавашния ми приятел и той е до мен спи, тъмно е в стаята, всичко е спокойно, нормално - реалността, както си е, но в същото време виждах картината от съня - точно като две нарисувани стъкла насложени едно върху друго - картината от реалността и картината от съня. Като две различни реалности и паралели. Стоях с отворени очи и не мърдах. Приятеля ми тогава се събуди (как и аз не знам - нито издавах звук, нито помръдвах) и почна да ми вика поименно какво ми ставало, да съм кажела нещо, какво ми ставало, молеше ме да му отговоря. Не можех - бях като в шок - парализирана и продължавах да виждам картината от реалността и картината от съня в 1 и също време. Така известно време. После успях да се "отскубна" и да реагирам. Обърнах се към него. Не знаех какво да кажа. Каза, че съм му изкарала акъла, че съм гледала ококорена без да реагирам, без да помръдна дори и съм била бледа, очите ми като две черни точки изглеждали. Бил си изкарал ангелите. Казах му "ти, ако знаеш какво видях...преживях..".. ама и не можах тогава даже да разкажа. Разказах на сутринта с подробности.

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

аз от малка сънувах някакакъв кошмар за нахлуващо море в някаква викторианска къща.... Накрая (наскоро) прочетох някакъв откъс от Юнг, където се казва, че това било символ на нежелание да чуеш подсъзнанието си. Не помня дословно. Но като го прочетох - и всеки път като започне този сън се сещам за обяснението, и кошмарите изчезнаха. А иначе най-странните ми сънища са все странни... хахаха...Например как на бебето му поникнаха криле и то отлетя да търси кебапчета, защото не искало адаптирано мляко

за да разтълкуваш успешно нечий сън, трябва поне в общи линии да го познаваш - или поне да го виждаш на живо, което пак си е тип да го познаваш. Защото образите в съня могат да значат много неща - макар че архетипите са доста подобни, понякога един символ може да значи коренно различни неща за двама различни хора.

Аз сънувам много неща и много шантави...И нали като се събудя ги зная и взема да ги разкажа..просто ги забравям....????!!!

Аз пък снощи сънувах доста странен сън...

Значи,бременна съм и си лежа на леглото,и по едно време усещам как бебето рита,и казвам на мъжа ми че това го прави за пръв път,и поглеждаме към корема ми и по едно време се вижда как ръчичката на бебето минава от едната страна на корема ми към другата,и аз му казвам че щом се вижда ръката му,значи е седалищно разположено,а не с главата на долу,както трябва да е.

И после сънувам че го раждам,само че по нормален път...ей така...и казвам на хората около мен,а това бяха майка ми и незнам кой още,но не бяхме в болница,ми приличаше на къща,все едно сме били у някой.И аз казвам че не мога да раждам по нормално,а трябва да е секцио,понеже първото съм го родила така,и те ми казват че сега щели да ми направят една операция да го вкарат пак в корема ми,и после още една да го изродят :hush: и аз викам абе за кво да го вкарвате,та то си е готово изгледано вече,в смисъл беше облечено даже го държаха и то ме гледаше и ми се усмихваше...страхотно момченце,с хубави сини очички...

и после се събудих...

Наистина незнам за какво става дума

Според съновниците, когато сънуваш, че си бременна, сънят ти вещае следното: Ако сънуваш бременна жена, те очакват грижи около близък човек. Ако жена сънува, че е бременна, означава, че е щастлива или в най-близ­ко време ще бъде много щастлива. Ако бременна жена сънува, че е бременна, ще има много пречки. Ако стара жена сънува, че е бременна, е предизвестие, че скоро ще умре. Ако момиче сънува, че е бременно, ще се сблъска с голяма лъжа. Ако мъж види жена си или любовницата си бременна, означава, че се обичат безпределно. Ако мъж сънува бременна жена, му предстоят неприятности и загуба на чест. Ако мъж се види бременен и е женен, ще се раздели с жена си. - и не е женен, ще си намери съпруга, която му е лика-прилика. Ако се видиш бременен (бременна), означава предстояща болест. - и си бедняк, ще забогатееш. - и си богат, чакат те съдебни разправии и други подобни неприятности.

ако искаш да си запомниш съня, разкажи си го сам на глас веднага след като се събудиш. Пробвала съм и така се запомня :-) Иначе и аз си забравям сънищата за секунди, а понякога са толкова смешни, че искам да си ги помня и по цял ден си се кикотя, като се сетя

Според съновниците, когато сънуваш, че си бременна, сънят ти вещае следното:

Ако сънуваш бременна жена, те очакват грижи около близък човек.

Ако жена сънува, че е бременна, означава, че е щастлива или в най-близ­ко време ще бъде много щастлива.

Ако бременна жена сънува, че е бременна, ще има много пречки.

Ако стара жена сънува, че е бременна, е предизвестие, че скоро ще умре.

Ако момиче сънува, че е бременно, ще се сблъска с голяма лъжа.

Ако мъж види жена си или любовницата си бременна, означава, че се обичат безпределно.

Ако мъж сънува бременна жена, му предстоят неприятности и загуба на чест.

Ако мъж се види бременен и е женен, ще се раздели с жена си.

- и не е женен, ще си намери съпруга, която му е лика-прилика.

Ако се видиш бременен (бременна), означава предстояща болест.

- и си бедняк, ще забогатееш.

- и си богат, чакат те съдебни разправии и други подобни неприятности.

Мерси :ph34r:

Сънувах, че стоя в стаята (не помня дали беше нощ, но май да) и изведнъж се появяват животни в нея - от прозореца уж влезли, но ние сме на висок етаж. Бяха 2 вида птици и 1 животинче - едната птица ми заприлича на папагал, но хем беше, хем не беше - странна. Втората не знам какъв вид беше. Бяха с 2-3 цветна украса, хубави птици. Еданата, тази която не знам какъв вид е, беше синя (90-95% беше синя). Другата (тип папагалче) беше смесица - светложълто, светлосивкаво, светлосинкаво покрай човката.. Животинчето се оказа по-късно в съня, че е мравояд. Всички животинчета бяха малки още (не бебета, но малки), не бяха пораснали "възрастни" и бяха сладки. Бяха добронамерени. Галех ги. Най-много си гушках и галех мравоядчето - беше страхотно сладко. Бяха като знак пратени.

Предположения?

EDIT: Няма нужда. Вече разбрах какъв е съня ми.

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

а аз вече няколко вечери поред сънувам Стив Джобс...няма такова нещо в никой съновник, хахаха. Чудя се какво ли значи, защото през деня нямам повод да мисля за него, освен че гледах наскоро пак "В търсене на Немо". Дали не е знак, че ще забогатея? :)

• 1 месец по-късно...

Сънувах Душата си. Сънувах я как напуска тялото ми.Просто се отдели от него.Разходи се до вътрешността на някаква сграда и после се прибра отново в тялото ми. Странно,но точно този сън беше чернобял,а аз сънувам само цветни сънища. Единствено сградата беше цветна,цвят охра. Какво ли означава това?...

Еми един път умрях в съня си от ядрен взрив! :cool:

И ти май се кефиш на "Терминатор"

Публикувано изображение

Обикновено рядко сънувам,но сънищата ми са страшни. Последният път,когато сънувах нещо,то бе-много мои близки в една сграда-моите родители,братовчедките ми и как сградата се срутва отгоре им.Още по-лошо ми става от факта,че някои от сънищата ми имат връзка с дейтвителността и се сбъдват по някакъв начин-не буквално,но понякога се сбъдват.Не знам какво да мисля-По принцип не съм суеверен,но предпочитам да не помня сънуваното от мен,не заради страх или нещо,а за да не се натоварвам психически и защото не искам пълня ума си с лоши мисли.

• 2 седмици по-късно...

Единствения начин да си помогнете е да подобрите живота си!

а аз понякога имам чувството , че това което съм сънувал после ми се случва в действителния живот...

При мен е същото

При мен е същото

Малко, щеше да изглежда подозрително, ако не се случваше.

Но, както казах горе, единствения начин, да подобрите живота си и съответно вашите същина, които го отразяват е като го направите сами с много усилия!

Санувала сам безброи много и странни сънища, напоследък рядко си ги помня, но когато се случи обикновенно са много ярки и силно въздеистващи сякаш не са сънища, а реалност... Често се случва да санъвам сън, който знам какво предвещава и това се случва, по-често е за лошо... Тези ми сънища ме плашат и се опитвам да не мисля за тях- повтарям си , че е просто сън, но когато се случи ме побиват студени тръпки... Друг път сънищата ми се струват дори глупави или нелепи, но всъщност,вярвам , че сънищата крият своите послания, които ние не винаги можем да разберем или разтълкуваме правилно... Веднъж като бях малка сънувах , че баща ми умира, беше адски мъчителен сън и като се събудих , бях плувнала в сълзи и в пот, а никога не плача на сън, но тогава дори след като се събудих не можех да се откъсна от съня и всичко ми се струваше толкова реално, 4е не можех да спра да плача, изтичах в хола и там беше баща ми ,които ме прегурна и се опитваше да ме успокои. Трябваше ми дълго време да се откъсна от ефекта на съня,а баща ми ми каза, 4е когато сънуваш човек да умре значи , че злото му умира и наисина впоследствие нищо лошо не се случи, даже напротив. Веднъж сънувах как има заметресение и блока в които живеех се срути до нашият етаж. Съня беше от тези , които силно те разтърсват и не можеш да ги забравиш дълго след това... На сутринат го разказах на майка ми и след време като се успокоих забравих за него. След месец вуйчо ми почина. Доста гадни сънища съм сънувала и лошото е , че тях ги помня повече... Странно е , че никога след като гледам филм на ужасите не сънувам кошмари , даже напротив. А когато уж деня ми е спокоен или седмицата сякаш от нищото идва някой кошмар.

Най-гадното е че, не мога да се сетя от къде подсъзнанието ми е направило скришом предварителни изводи и после ми ги сервира нощем в сънищата. Вчера сутринтта се събудих със спомена на един сън и после пред деня по новините в интернет и после по телевизията разправят едни неща които по символика пазват на съня ми. Събитията, които са независими от мен, са се случили преди да ги сънувам но нямам никакъв спомен да съм имал възможност да ги разбера преди да излязат в медиите.  Другото което ме ядосва е че, не сънувам никога верните числа от тотото (при мене е Lotto). Не може ли вместо подсъзнанието ми да ми подсказва неща които така и така няма да ми променят живота, да вземе да се засрами веднъж поне и да ми продиктува само 6 цисълца бе, да гушна едно милионче и после няма да ми трябва да сънувам нищо.

Най-гадното е че, не мога да се сетя от къде подсъзнанието ми е направило скришом предварителни изводи и после ми ги сервира нощем в сънищата. Вчера сутринтта се събудих със спомена на един сън и после пред деня по новините в интернет и после по телевизията разправят едни неща които по символика пазват на съня ми. Събитията, които са независими от мен, са се случили преди да ги сънувам но нямам никакъв спомен да съм имал възможност да ги разбера преди да излязат в медиите. 

Другото което ме ядосва е че, не сънувам никога верните числа от тотото (при мене е Lotto).

Не може ли вместо подсъзнанието ми да ми подсказва неща които така и така няма да ми променят живота, да вземе да се засрами веднъж поне и да ми продиктува само 6 цисълца бе, да гушна едно милионче и после няма да ми трябва да сънувам нищо.

[/quote

А де , де късмет! Ама не можем да си избираме какво да сънуваме, макар да ми се е случвало понякога да искам да сънувам нещо красиво, свързано с нещо конкретно и след като заспя с мисълта за него и съня ми да продължи като действие и развитие в същата посока... Но ми се е случвало и обратното...

Тай ,че скоро няма да дойде деня, в които да разбираме или още повече - да контролираме сънищата си.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Аз веднъж сънувах как дядо ми идва и на другата сутрин се чукна на вратата, и хоп! Кой бил - дядо ми. Не знам дали е странно, но на мен ми се стори странно. :)

Здравейте. Аз веднъж сънувах как дядо ми идва и на другата сутрин се чукна на вратата, и хоп! Кой бил - дядо ми. Не знам дали е странно, но на мен ми се стори странно. :ph34r:

Кое му е странното?

Аз съм така всеки ден, ако ти си само веднъж.

• 2 седмици по-късно...

Някъде по-нагоре в мненията прочетох,че ако сънуваш как някой умира значи,че злото му умира.. Да ама преди горе-долу 7 месеца постоянно сънувах как ме убиват..Помня че тогава почти всяка вечер сънувах такива работи,и от вечер на вечер бяха от брутални към по-брутални..И сега като се сетя за този период на "кошмари" най-странно ми се струва това,че въобще не се плашех от тези си сънища.. А наскоро(да е било преди най-много 2 месеца) сънувах пак подобен сън,обаче преди това (под това разбирайте моята смърт) бяха убили много скъпи за мен хора..и се събудих със засъхнали сълзи на очи.А много рядко плача на сън.. Също и аз като много от потребителите изказали се по-горе много често съм имала дежа-вю. А пък напоследък,когато сънувам(което се случва много рядко след периода с кошмарите ми)имам чувството че не спя.Имам предвид хем съм заспала и сънувам,хем не..дори не мога да го обясня.Ако някой може да ми даде поне една теория защо е така-ще съм му много благодарна. П.С.-Накой знае ли как мога да "се изследвам психически".Защото имам съченение на тема "Кой съм АЗ?",а не знам какво да пиша..а не искам да си измисля едно "АЗ" и за него да пиша..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.