Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

Здравейте!Тези дни преинсталирах Уиндоус и реших да заложа антивир. защита на Касперски.Понеже интернета не ми е от най-добрите и доскоро комбинацията ZoneAlarm+Symantec ми създаваше проблеми със скоростта , искам да се посъветвам с вас дали ако сложа целият пакет КИС ще ми бави интернета , или има по-удачна и лека за трафика комбинация , например: КАВ и файъруол- Комодо ,ЗонАаларм да речем.Или казано накратко , интересува ме дали стената на Касперски е по-тежка от посочените , при положение , че изключа антивирусното Уеб сканиране?

Здравей,препоръчвам ти КИС 7.0.0.125 (Final) много по-лек и сигурен от 6.0.... това е цялостен пакет който включва много модули. Пакетът включва: Web Anti-Virus, Mail Anti-Virus ,File Anti-Virus,Anti-Spam,FireWall ,Anti-Banner,Anti-Phishing,Anti-Dialer,Аnti-spyware и др.

За повече инфо натисни точно ТУК

жив и здрав !!!-- cool.gif

• Отговори 794
  • Прегледи 132,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

...при положение , че изключа антивирусното Уеб сканиране?

Не го изключвай, това е изключително важен за сигурността модул, който малко пакети притежават. А и не той е причината за характерното от края на 6-та и цялата 7-ма серия забавяне на скоростта на връзката - многократно обсъждан, но все още нерешен проблем, наличен както при пакета, така и само при антивирусния модул.

Стената на Kaspersky е малко по-своенравна, но и тя не е причината за забавянето, също както не е и комбинацията между ZoneAlarm и Symantec, които си ползвал вече. Пък и самото понятие "лека" стена или пък "тежка" е твърде относително. При наличието на ZoneAlarm компютърът зарежда малко по-бавно (имаше коментари, че при последната засега финална версия от преди дни този въпрос е решен в някаква степен), защото стената си прави своите проверки, но след това не пречи на скоростта след това.

С пакета на Kaspersky (в горния пост е пропуснат един много важен модул - проактивната защита) системата ще ти зарежда осезаемо по-бързо, без сигурността да е подложена на съмнение - KIS държи пълен и висококачествен контрол върху цялата система.

Пък и нищо не ти пречи да опиташ, най-добре е да добиеш собствени впечатления.

Аз използвам Kaspersky от 4 години насам за личните си компютри.Това винаги е била защитата която съм препоръчвал и инсталирал на всеки който ме е попитал с какво ще се защити най-добре в мрежата.Винаги съм бил толкова доволен от програмата, и никога не съм се оплаквал.

Но с последната версия не е така, тази голяма черна точка със забавянето на трафика .Това също важи и за онлайн игрите при включен Proactive Defense. Дори и да нагласиш всичко правилно и прибавиш процесите към Trusted зоната проблемите пак си остават.

Затова ще продължа да използвам и предлагам на всеки който ме попита версия 6.0.2.621 която според мен е перфектна в много отношения.

Благодаря ви за компетентните мнения и съвети , които обаче да си призная честно леко ме разочароваха sad.gif Надявах се че ако изключа сканирането на трафика няма да има забавяне, но съдейки по вашите думи май не е така.Но както и да е , ще си сложа една custom инсталация на KIS 7.0.0.125 като махна стената , за която още се чудя коя да бъде ,пък ще видим.Само се надявам да не се влошат много резултатите по-долу,които са при нов Уиндоус, включена вградената стена и без антивир.За сравнение мога да кажа че при наличието на ZoneAlarm , която уж не товари интернета, цифрите бяха от порядъка на 10-ки пъти надолу и откакто я махнах не сам имал проблеми.И така ,ще съм благодарен ако някой, който е доволен от комбинация на КАВ с друга защитна стена ,сподели своя опит.

211946711.png

Благодаря ви за компетентните мнения и съвети , които обаче да си призная честно леко ме разочароваха sad.gif Надявах се че ако изключа сканирането на трафика няма да има забавяне, но съдейки по вашите думи май не е така.Но както и да е , ще си сложа една custom инсталация на KIS 7.0.0.125 като махна стената , за която още се чудя коя да бъде ,пък ще видим.Само се надявам да не се влошат много резултатите по-долу,които са при нов Уиндоус, включена вградената стена и без антивир.За сравнение мога да кажа че при наличието на ZoneAlarm , която уж не товари интернета, цифрите бяха от порядъка на 10-ки пъти надолу и откакто я махнах не сам имал проблеми.И така ,ще съм благодарен ако някой, който е доволен от комбинация на КАВ с друга защитна стена ,сподели своя опит.

211946711.png

Виж приятелю,защо ще изключваш стената ,аз нямам никакви проблеми с пакета на КИС 7 ,не взимай прибързани решения остави си я включена и виж как е , не я донастройвай остави я както си е под подразбиране, не е досадна както много други FireWall ,ще те пита например когато включиш Хамачи или някакъв подобен софтуер (създаваш правило и втори път няма да те пита ),но като цяло не е досадна и не спича трафика,това са отживелици на много по-стари версии,но все пак ти си решаваш :jumping11:

Поздрави !!!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Аз използвам Kaspersky от 4 години насам за личните си компютри.Това винаги е била защитата която съм препоръчвал и инсталирал на всеки който ме е попитал с какво ще се защити най-добре в мрежата.Винаги съм бил толкова доволен от програмата, и никога не съм се оплаквал.

Но с последната версия не е така, тази голяма черна точка със забавянето на трафика .Това също важи и за онлайн игрите при включен Proactive Defense. Дори и да нагласиш всичко правилно и прибавиш процесите към Trusted зоната проблемите пак си остават.

Затова ще продължа да използвам и предлагам на всеки който ме попита версия 6.0.2.621 която според мен е перфектна в много отношения.

Ти пробва ли КИС 7 или само цитираш мнение на някой си,все пак си има някои изисквания относно ОС ,ако си в параметрите няма проблеми и аз играя много игри и нямам проблеми Контра ,калф оф дути , не мисля ,че проблема с трафика се дължи на пакета,това разбира се си е мое мнение ;)

Поздрави!!

... За сравнение мога да кажа че при наличието на ZoneAlarm , която уж не товари интернета, цифрите бяха от порядъка на 10-ки пъти надолу и откакто я махнах не сам имал проблеми...

Стената не товари връзката, предназначението й е да контролира кой влиза и кой излиза, но не и да ги спъва. И ако си имал проблеми в това отношение, то става въпрос за настройки, но не и за ограничаване на скоростта.

А в конкретния случай е твърде възможно чудесната скорост, която е на снимката да се промени в нежелана посока, затова и не ползвам Kaspersky на собствения си компютър от доста време вече.

Виж това - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=592466

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Ти пробва ли КИС 7 или само цитираш мнение на някой си,все пак си има някои изисквания относно ОС ,ако си в параметрите няма проблеми и аз играя много игри и нямам проблеми Контра ,калф оф дути , не мисля ,че проблема с трафика се дължи на пакета,това разбира се си е мое мнение ;)

Поздрави!!

Лощото в случая е, че не цитирам никого, а това са моите лични наблюдения.Изградени върху Windows XP и Windows Vista.

Аз лично не играя игри от доста време на сам.Но от опит знам, че с настройки по подразбиране при 7 версия проблемите са на лице.

Лично моите системи са следните.

CPU DualCore Intel Pentium E2140 2 X 1600 MHz

Motherboard Foxconn 945GZ7MC

Chipset Intel Lakeport-G i945GZ

Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Video NVIDIA GeForce 8400 GS (256 MB) TC

HDD MAXTOR 250 GB SATA ( 16 MB )

ОS Windows Vista Ultimate -86

И другата

Intel Pentium 4 640, 3200 MHz

Motherboard MSI P4M900 M2

Chipset VIA P4M900

Video NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

HDD 40 GB SATA

OS Windows XP -86 Pro SP2

И на двете системи съм тествал всичките версий на Kaspersky.

Както споменах, аз игри не играя, но от време на време влизам да да поиграя малко World of Warcraft и Diablo 2

Когато е пуснат Proctive Defense и двте системи се държат по съвсем различен начин и играта не върви така както трябва да бъде.

Няма начин когато е пусната тази опция игрите да не се натоварват дори и да са сложени в Trusted Zone с забранени опции за сканирането им.

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Лощото в случая е, че не цитирам никого, а това са моите лични наблюдения.Изградени върху Windows XP и Windows Vista.

Аз лично не играя игри от доста време на сам.Но от опит знам, че с настройки по подразбиране при 7 версия проблемите са на лице.

Лично моите системи са следните.

CPU DualCore Intel Pentium E2140 2 X 1600 MHz

Motherboard Foxconn 945GZ7MC

Chipset Intel Lakeport-G i945GZ

Video NVIDIA GeForce 8400 GS (256 MB) TC

HDD MAXTOR 250 GB SATA ( 16 MB )

ОS Windows Vista Ultimate -86

И другата

Intel Pentium 4 640, 3200 MHz

Motherboard MSI P4M900 M2

Chipset VIA P4M900

Video NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

HDD 40 GB SATA

OS Windows XP -86 Pro SP2

И на двете системи съм тествал всичките версий на Kaspersky.

Както споменах, аз игри не играя, но от време на време влизам да да поиграя малко World of Warcraft и Diablo 2

Когато е пуснат Proctive Defense и двте системи се държат по съвсем различен начин и играта не върви така както трябва да бъде.

Няма начин когато е пусната тази опция игрите да не се натоварват дори и да са сложени в Trusted Zone с забранени опции за сканирането им.

Здравей,какъв може да е проблема,не ми се вярва да е само от Касперски ,аз нямам такъв проблем ,друг софтуер до сега не съм ползвал ,пък и моята машина е по-слаба от твоята,не мога да си обесня защо се случва така при теб.Както и да е ...

Жив и Здрав!!!

Проблеми нямам не ме разбирай погрешно.И двете машини съм ги оптимизирал до колкото е възможно и най-малкото забавяне ми се набива в очите. Искам да обясня, че версия 6 е пъти по-добра за Game PC отколкото версия 7.

А за забавянето на трафика при браузване ,надявам се да се реши проблема в близко бъдеще.

Ами аз да ви се похваля - вече си сложих Касперски 7.0.0.125 (Final) и като цяло съм очарован от братушките ;) тъй че ще се купува програмката.Само че имам нужда от няколко съвета относно настройките.Значи сега всичко е нагласено на ниво recommended /с изключение на стената,която не я сложих понеже съм си го навил на пръста/ - това дали е достатъчно и нормално ли е при такива настройки програмата да иска разрешение за модификация на регистрите при отваряне на контрол панела и гасене на компютъра например /пише че explorer.exe и winlgon.exe опитват да се инжектират в друг процес/ което засега отказвам , ама де да знам :friends1:

hlevoust видях че си коментирал и стената на BlackIce -случайно да си я ползвал заедно с КАВ?

...hlevoust видях че си коментирал и стената на BlackIce -случайно да си я ползвал заедно с КАВ?

Не съм (или поне не си спомням вече), ползвал съм я с други антивирусни програми.

Ами аз да ви се похваля - вече си сложих Касперски 7.0.0.125 (Final) и като цяло съм очарован от братушките :P тъй че ще се купува програмката.Само че имам нужда от няколко съвета относно настройките.Значи сега всичко е нагласено на ниво recommended /с изключение на стената,която не я сложих понеже съм си го навил на пръста/ - това дали е достатъчно и нормално ли е при такива настройки програмата да иска разрешение за модификация на регистрите при отваряне на контрол панела и гасене на компютъра например /пише че explorer.exe и winlgon.exe опитват да се инжектират в друг процес/ което засега отказвам , ама де да знам :)

hlevoust видях че си коментирал и стената на BlackIce -случайно да си я ползвал заедно с КАВ?

Изключи ProactiveDefense като стартираш от Add/Remove Programs ,Modify,Repair or Remove Installation като избереш опцията за модефициране.

Ами аз да ви се похваля - вече си сложих Касперски 7.0.0.125 (Final) и като цяло съм очарован от братушките ;) тъй че ще се купува програмката.Само че имам нужда от няколко съвета относно настройките.Значи сега всичко е нагласено на ниво recommended /с изключение на стената,която не я сложих понеже съм си го навил на пръста/ - това дали е достатъчно и нормално ли е при такива настройки програмата да иска разрешение за модификация на регистрите при отваряне на контрол панела и гасене на компютъра например /пише че explorer.exe и winlgon.exe опитват да се инжектират в друг процес/ което засега отказвам , ама де да знам :)

Здравей,влизаш в settings от там в proactive defense ,МАХНИ отметките на enable application и на enable registry guard натисни Apply след това OK и няма да те пита повече !!

---> не изключвай proactive defense !!!! виж конфигурация и настройки от ТУК следвай инструкциите и няма да имаш проблем.

Поздрави!!!

Изключи ProactiveDefense като стартираш от Add/Remove Programs ,Modify,Repair or Remove Installation като избереш опцията за модефициране.

изключването на модула ProactiveDefense става от самите настройки на програмата --->settings-->

ProactiveDefense ---> на Enable ProactiveDefense махаш отметката , после Apply и OK

Поздрави!!

Здравей,влизаш в settings от там в proactive defense ,МАХНИ отметките на enable application и на enable registry guard натисни Apply след това OK и няма да те пита повече !!

---> не изключвай proactive defense !!!! виж конфигурация и настройки от ТУК следвай инструкциите и няма да имаш проблем.

Поздрави!!!

Като не си на ясно не подвеждай хората,изключването на модула ProactiveDefense става от самите настройки на програмата --->settings-->

ProactiveDefense ---> на Enable ProactiveDefense махаш отметката , после Apply и OK

Поздрави!!

Не, че не съм наясно и не,че не съм се сетил и за това като решение, но ако последва твоя пример само ще забрани използването на опцията. И ще му излиза едно постоянно предупреждение, че въпросният модул не е включен. А това съобщение е доста дразнещо. Ако се вслуша в съвета ми ще разкара този модул за винаги и въобще няма да му дава никакви предупредителни съобщения.

За какво му е да има нещо в системата си което няма никога да го използва.

Не, че не съм наясно и не,че не съм се сетил и за това като решение, но ако последва твоя пример само ще забрани използването на опцията. И ще му излиза едно постоянно предупреждение, че въпросният модул не е включен. А това съобщение е доста дразнещо. Ако се вслуша в съвета ми ще разкара този модул за винаги и въобще няма да му дава никакви предупредителни съобщения.

За какво му е да има нещо в системата си което няма никога да го използва.

Той не е споменавал ,че няма да го ползва модула!! Както и да е предполагам ,че се е оправил !!

Поздрави!!

Ами наистина мисля , че е важно използването на пълния пакет антивирус като ще подкрепя мнението си с едно обяснение на разработчик от Касперски - запитан защо тяхната програма е пропуснала много опасен вирус , който почти всички известни антивирусни пакети са хванали в някакъв тест , той казва , че резултатите не са коректни защото са били тествани само дефинициите на програмите , като иначе проактивната защита веднага би открила заплахата.Тъй че този модул е един от ключовите за цялостната защита според мен.Иначе ми е ясно как мога да премахна дразнещите съобщения , обаче мисълта ми беше , че ако програмата предупреждава при отваряне на контрол панела наистина може да има нещо нередно , защото съдателите би трябвало да са се погрижили да няма такива неща при нормало работеща система.Още повече че при инсталацията е зададен основен режим на програмата , а не експертен , при който такива питания може би биха били нормални.Благодаря ви пак за съветите и поздрави!

Ами наистина мисля , че е важно използването на пълния пакет антивирус като ще подкрепя мнението си с едно обяснение на разработчик от Касперски - запитан защо тяхната програма е пропуснала много опасен вирус , който почти всички известни антивирусни пакети са хванали в някакъв тест , той казва , че резултатите не са коректни защото са били тествани само дефинициите на програмите , като иначе проактивната защита веднага би открила заплахата.Тъй че този модул е един от ключовите за цялостната защита според мен.Иначе ми е ясно как мога да премахна дразнещите съобщения , обаче мисълта ми беше , че ако програмата предупреждава при отваряне на контрол панела наистина може да има нещо нередно , защото съдателите би трябвало да са се погрижили да няма такива неща при нормало работеща система.Още повече че при инсталацията е зададен основен режим на програмата , а не експертен , при който такива питания може би биха били нормални.Благодаря ви пак за съветите и поздрави!

Да така е,ако си изтеглил програмата от официалния сайт на kaspersky или линка който ти дадох не би трябвало да имаш проблем с пакета ,аз ползвам същия пакет на KIS 7.0.0.125 от както е излязла финалната версия инсталиран е и на двата ми компа ,но може би проблема да не е в пакета,ако имаш инсталиран друг подобен софтуер и да има конфликт , може да се включи опцията--> съвместимост със други подобни програми...лек ден !!

Поздрави!!! cool.gif

сега и аз да попитам едни неща - значи питането ми е към някой който е с КИС 7.0.0.125 та въпроса който имам дали е оправен с някой от критичните ъпдейти дека програмата си инсталира проблема който на мен лично най ного ми пречи. Значи става дума за тва дали е оправен бъга който се получава при работа с мозилата и по точно забавяне на трафика от някои страници. За да не почнете да пишете да си пусна нормална връзка само ще уточня че ползвам услугите на най добрият доставчик на интернет в СФ - Мегалан. Ако е разкаран проблема за който говоря чрез някой от последните ъпдейти и вече няма непоносимост на програмата с Лисицата ще си я инсталирам. Ако проблема за който говоря седи ще си остана на 6.0.2.621 докато не излезне финален билд на версия 8 на програмата в който няма да има подобни проблеми. Говоря така защото гледам че бети на 7-цата излизат през няколко дни в нета.

сега и аз да попитам едни неща - значи питането ми е към някой който е с КИС 7.0.0.125 та въпроса който имам дали е оправен с някой от критичните ъпдейти дека програмата си инсталира проблема който на мен лично най ного ми пречи. Значи става дума за тва дали е оправен бъга който се получава при работа с мозилата и по точно забавяне на трафика от някои страници. За да не почнете да пишете да си пусна нормална връзка само ще уточня че ползвам услугите на най добрият доставчик на интернет в СФ - Мегалан. Ако е разкаран проблема за който говоря чрез някой от последните ъпдейти и вече няма непоносимост на програмата с Лисицата ще си я инсталирам. Ако проблема за който говоря седи ще си остана на 6.0.2.621 докато не излезне финален билд на версия 8 на програмата в който няма да има подобни проблеми. Говоря така защото гледам че бети на 7-цата излизат през няколко дни в нета.

Здравей,аз ползвам КИС 7.0.0.125 fINAL и не съм забелязал забавяне на трафика,не мога да кажа с Mozilla как е ,аз ползвам IE7 и Opera 9.22 и нямам никакви проблеми.пробвай с някой друг браузър да видиш как е ? --->забавянето на трафика с някой страници до голяма степен зависи от самия сайт дали е натоварен,т.е. отговора който се очаква от него се забавя,дължи се точно на тази причина..

Поздрави!!

Здравей,аз ползвам КИС 7.0.0.125 fINAL и не съм забелязал забавяне на трафика,не мога да кажа с Mozilla как е ,аз ползвам IE7 и Opera 9.22 и нямам никакви проблеми.пробвай с някой друг браузър да видиш как е ?...

Забавянето го има и при трите браузъра, които ползвам - IE 7, Firefox 2.0.0.11 и Opera 9.24. Видно е, че някои потребители нямат тази вече прословут поблем, не знам какъв е критерият за това. При мен забавянето е пъти.

Забавянето го има и при трите браузъра, които ползвам - IE 7, Firefox 2.0.0.11 и Opera 9.24. Видно е, че някои потребители нямат тази вече прословут поблем, не знам какъв е критерият за това. При мен забавянето е пъти.

Йодка, мисля да напиша едно писъмце до лаборатория-Касперски, относно вечно дискутирания проблем със забавянето на скоростта при рендирането на страниците с браузърите! Не знам дали ще има ефект, но не ми представлява трудност да опитам.Аз работя в момента с F-Secure и съм доволен, но Касперски е "слабост" на жената и разрешат ли го този проблем, ще преминем на него! :P:ph34r:

Йодка, мисля да напиша едно писъмце до лаборатория-Касперски, относно вечно дискутирания проблем със забавянето на скоростта при рендирането на страниците с браузърите! Не знам дали ще има ефект, но не ми представлява трудност да опитам.Аз работя в момента с F-Secure и съм доволен, но Касперски е "слабост" на жената и разрешат ли го този проблем, ще преминем на него! ;):bighat:

Напиши го и дай да се подпиша и аз. В лабораторията няма как да не знаят за него, но отдавна не съм посещавал форума на руснаците и не знам какви са коментари там. Вече почти година ползвам F-Secure и нямам никакви основания да се оплаквам, но Kaspersky ми е слабост, та като нищо бих се върнал, но не и докато не се реши проблемът със забавянето.

В новата версия 7.0.1.321 която всъщност е RC 1, и която инсталирах и изпробвам от днес. Проблема с забавянето го няма.

Изпробвано е на Windows Vista Ultimate 86 и браузерите който съм изпробвал са Internet Explorer 7 и Mozilla Firefox 2 .

Мисля, че му се вижда края на това biggrin.gif

Единствено не мога да разбера какво е това чудо с зоните на защитната сетна, това което се вижда в сетинга на снимката.

d9208838ac140fc5.png

... Единствено не мога да разбера какво е това чудо с зоните на защитната сетна, това което се вижда в сетинга на снимката.

Това не е ли свързано с невидимия режим на IP-адреса, има активирани зони по подразбиране (замъглените) и възможност за избор на останалите?

Моля някой по-запознат да осветли въпроса.

П.П. Казваш, че проблемът със забавянето го няма, дано наистина е така, че продължи година и горница.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.