Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

Теглиш откъде?Пробвай от официалния сайт.

Точно от калдата я теглих.. sad.gif сега го тегля от softpedia да видим ... но просто незнам откъде да си намеря читав кис .. от там тегля с 0.4 кб/с ... боза... и сега ако пак стане така .. незнам просто .. можеш ли да намериш читав линк

Редактирано от a_l_k_o_h_o_l_i_k_a (преглед на промените)

• Отговори 794
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

новия КИС 7.0.0.125 се даржи супер , премахнали са бъга с забавянето при интернтет браузването

Съжалявам, но не е така - пробвах я почти 50 часа на 2 различни компютъра, нулев напредък по този въпрос. Жалко, скоростта продължава да е с пъти по-ниска от тази с други защитни програми sad.gif .

и аз тва забелязвам да си призная честно - на 6-та версия основният проблем е стената а на 7-ма буферирането при браузване. Добавих доста страници в тръстед за да се отварят нормално но гугъла се губи някъде по трасето. Като я спра спира да се губи.... Жалко че не мога да открия читава стена за 6-та версия н а КИС с която да я съчетая - само може би Кор Форс се сработва с нея но е прекалено гадно направена за настройка и неимоверно досадна на моменти...

• Автор
и аз тва забелязвам да си призная честно - на 6-та версия основният проблем е стената а на 7-ма буферирането при браузване. Добавих доста страници в тръстед за да се отварят нормално но гугъла се губи някъде по трасето. Като я спра спира да се губи.... Жалко че не мога да открия читава стена за 6-та версия н а КИС с която да я съчетая - само може би Кор Форс се сработва с нея но е прекалено гадно направена за настройка и неимоверно досадна на моменти...

Добра комбинация за КАВ 6 е Agnitum Ouspost, например версия 2.7. Въпреки, че се препоръчва да се добави в Trusted зоната и да се приложи отделен патч за нея, аз не съм срещал проблеми дори и да не се направи това. Много добре се допълват и не съм забелязал забавяне на компютъра и скоростта.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Скоро си сложиш kis 7.0.0.120 ,но направо рс-то ми е умряло ,преди бях с Кав 6 на работехе малко по бързо ,сега една страница ми я отваря по сто часа ,същото се отнася и до отваряне на контролен панел например - от какво маже да е това и редно ли е този кис да върти постоянно , проверява нещо върти някви файлове нон стоп това.

А ако имам вирус и той е причината има ли начин да провера това след като антивируса не го хваща.

Извинете ме за непрофесиалния език и обяснение но толкова си мога. sad.gif

Виж фигура 8 на това ръководство за Kaspersky (независимо от вида и версията) и обърни внимание на модула Сканиране->Стартиращи обекти. По подразбиране този модул е активен и програмата сканира де що се помръдне в компютъра, а също и част от системата на 2-рата минута от стартирането й. Можеш да изключиш модула и да провериш за резултата след рестарт на програмата, или по-добре на системата.

Разбира се, винаги можеш отново да активираш отново модула, но аз не смятам това за нужно - лично мнение!

От както имам компютър и интернет съм с Kaspersky Internet Security ;) Минал съм през 5-те,до преди 1-2 седмици бях с Kaspersky Internet Security 6.0.0.303 ,а в момента съм с Kaspersky Internet Security 7.0.0.120. ;)

Нямал съм никакви проблеми,освен с рег.ключовете,но намерих един до 2010г. :wors:

Не съм забелязал забавяне на трафика,"забиване" на компа при сканиране-освен при 5-та и други такива нещица.

Всичките настройки са на МАХ,освен Защитната стена,тъй като при промяна ми спира нета.Така,че съм много доволен от Kaspersky и нямам намерение да ползвам друга :)

...Не съм забелязал забавяне на трафика...

Лично мнение:

Оставам с впечатление, че потребителите, които имат по-ниска, най-вероятно поради неограничен трафик, скорост не се оплакват от този проблем. Възможно е и да греша.

Аз умишлено съм на лимитиран трафик, за да мога да ползвам висока скорост. Не че е кой знае колко висока, но ме устройва напълно - от нашенските сайтове (а нерядко и от чужди) свалям с около 2-4 МБ/сек (с F-Secure, Trend Micro, Symantec), докато с Kaspersky тази скорост е в пъти по-ниска - с последните бета версии, .120 и .125 стига максимум до 600-800 КБ/сек, докато при последните 6-ци беше до 400-500 КБ/сек.

Вярно е, че и това не е малко при теглене, защото при лимит от 5 ГБ месечно едва ли ще тегля достатъчно големи файлове (или торенти), защото има други източници, но се поражда сериозен проблем и при зареждането на страниците. Правил съм всякакви експерименти чрез включване и изключване на отделни модули, различни нива, поставяне в надеждната зона - не и не, това е таванът на скоростта на теглене, а и страниците пъплят.

И все се надявам да оправят този проблем, който очевидно не е само при мен, но поне засега не виждам съществен напредък. Дано финалната версия да е по-оптимистична...

Щях да се изкажа неподготвен обаче реших да проверя и наистина бави връзката.А аз досега си мислех че е от доставчика.Аз съм със 7.0.0.124 и в друго отношение засега нямам проблеми.Програмата си работи много добре.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7.0.0.119 Final

нали не е платена версия

Всичко е платено, щом е Кашперски.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Забавянето при отваряне на страници в Интернет вероятно се дължи на новия модул за евристичен анализ, който е зададен по подразбиране на максимално ниво. Ако го промените от настройките всичко си идва на мястото. При мен се получи.

А за забавяне на скоростта - с БТК (4Мбита) съм и няма такова нещо

cool.gif

Забавянето при отваряне на страници в Интернет вероятно се дължи на новия модул за евристичен анализ, който е зададен по подразбиране на максимално ниво. Ако го промените от настройките всичко си идва на мястото. При мен се получи...

Съжалявам, при мен не става, дори и при изключване на модула. А и проблемът съществува още от 6-та серия, в която този модул не съществува или поне не в настоящия му вид.

Съжалявам, при мен не става, дори и при изключване на модула. А и проблемът съществува още от 6-та серия, в която този модул не съществува или поне не в настоящия му вид.

Просто няма как да не се бави зареждането на интернет страници, тъй като за блокирането на банери и злонамерен код от тях, Касперски действа като прокси и когато се даде заявка за страница зареждането й от проксито на Касперски и сканирането за злонамерен код отнемат известно време, тъй като се прави буферирано сканиране.

Да, сигурно е така, но не съм блокирал банерите чрез съответната опция, а и не само Kaspersky сканира отварящите се сайтове, а някои даже и в по-голяма степен, например при Trend Micro IS това е застъпено още по-задълбочено и педантично, но не влияе на скоростта. И ако все пак това буферирано сканиране е причината за забавянето (приемливо е с оглед сигурността, която продуктът осигурява), то как може да се обясни забавянето при сваляне на файл?

Конкретен пример: един и същ файл тегля от един и същ източник чрез един и същ менажер (IDM, но не само - не се сещам кой не съм пробвал) - размерът му е достатъчно голям, та да може и менажерът да "набере инерция", и защитата да си сканира нужното преди момента на самото сваляна на файла - разлика в пъти в ущърб на Kaspersky. Очевидно е, че става дума за .avi, т.е. единичен файл.

Eто и една картинка по въпроса, маркирани са резултатите с KIS/KAV. Източникът е един и също - http://speedtest.net/, но така е и с други "контроли", така че за мен е достоверен.

testskorostrr0.jpg

Не крия, че съжалявам за това и все се надявам в първата финална версия проблемът да се реши, поне в някаква приемлива степен.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Според мен забавянето се дължи на буферираното сканиране. А също така се получава забавяне и при теглене на файл, защото се сканират всички потоци (портове), през които може да влезе нещо в компютъра. Да има доста осезаемо забавяне при теб, при мен е доста по-малко, но аз залагам на сигурността в случая.

Tествах КИС 7.0.0.125 - единственият сериозн бъг който намерих че ми сриваше стрийма на images.google.com. Явно бъговете почти ги няма вече които са от предишните версии на програмата което според мен е доста добре..

Tествах КИС 7.0.0.125 - единственият сериозн бъг който намерих че ми сриваше стрийма на images.google.com. Явно бъговете почти ги няма вече които са от предишните версии на програмата което според мен е доста добре..

За стрийминг-а отиди на Уеб Анти-Вирус - Настройки и задай не буферно, а стрийминг сканиране (или насочващо). Това трябва да увеличи скоростта. Също така можеш да отидеш в анти-хакер и в допълнителни можеш да дадеш максимална скорост. :)

Привет! cool.gif

Не знам, какво стана с Касперски 7 от вчера?!

Вече не ми ограничава скоростта на нета, когато свалям от локалния сървър, или от тракерите! ohmy.gif

Явно, проблемът изглежда разрешен и е дошъл с някой от ъпдейтите на програмата.

Нека и някой друг да се изкаже, дали нещата са същите и при него!

от 3 дни Касперски вече предлагат за закупуване версия 7 , свърши бетата...

справка тук

от 3 дни Касперски вече предлагат за закупуване версия 7 , свърши бетата...

справка тук

A нещо за бъга с бавенето на Гугъл. Има ли го още?

Винаги съм била с Касперски ,но това да скенира повече от 24 часа не ми се е случвало. От какво може да бъде това според вас ,нещо настроиките или....?

Kaspersky предлага опция за силно ограничаване и дори временно прекратяване процеса на сканиране, ако компютърът е зает с по-важни задачи - виж в менюто.

Ако компютърът е бил зает през цялото време, то резултатът не е необикновен. Но ако не е било така, то значи има проблем.

На мен се получи голямо забавяне, че и забиване на компа скоро, когато настроих програмата да сканира абсолютно всичко. Не знам защо, но папката Temp в Windows се пълни постоянно , докато отнеме цялото ми празно място от 5 гигабайта на дял C. След няколко неуспешни опита да сканирам компа изцяло, се наложи да прекратявам временно сканирането , докато временните файлове се изтрият и да пускам отново сканирането от там, докъдето съм спрял. След 2-3 спирания на програмата успях да свърша работа . Предположих, че проблемът е в архивите на една игра, които са по около 50 мегабайта. Даже WinRar ги отваря трудно. Касперски се бави страшно много там. В един архив съм засичал Win Rar да отваря 36 000 файла, а всъщност реално файловете да са 5-6 .dll. Така, че прегледай къде Касперски се бави и дали не се запъва на някой архив на игра. А и няма смисъл да се сканират архивите, защото дори и да имат вирус, той не е активен.

• 2 седмици по-късно...

Отказах се от 7-ма версия sad.gif Как ли не я мъчих, но проблемът със забавянето и дори с невъзможното отваряне на някои сайтове се оказа неразрешим.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.