Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 7xx - дискусия

Featured Replies

Недей да бързаш да сменяш версията на Касперски, с която си в момента!

Изчакай утре да се появи Tigertron. Той е специалист по анти-вирусния софтуер и няма равен в този форум! cool.gif

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Отговори 794
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• след всеки ъпдеит три рестарта и тогава ми пуска нета...

Публикувани изображения

И аз съм на мнение , че 6.0.1.411 е по-добра версия,а и нали това е идеята на един софтуерен продукт - следващата версия да е по-добра от предходната.

Благодаря ви за отговорите ви.

Колко пъти да се казва вече?

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

tigertron го спомена наскоро, но ще го повторя, за последен път:

Престанете да искате ключове/лицензи и да предлагате такива дори и по ЛС. Бъдещи подобни коментари ще бъдат трити.

Night_Raven - трий, стига си предупреждавал. Полза от предупреждения няма, убедих се вече! Трий!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Значи, KAV 6.0.1.411 може да проверява скриптове, докато 6.0.0.303 не може, а относно коя да избереш, аз лично малко се затруднявам, понеже последната версия на КАВ много бави трафика, а и имам чувството, че натоварва машината повече и компа работи по-тромаво с нея!

Това е моето лично становище, имах възможността да изпробвам и двете версии.

Просто съм по-доволна от 6.0.0.303!

Допускам да греша в преценката си, нямам претенции за компетентност и изчерпателност по този въпрос!

Аз досега бях с 6.0.0.300,но мисля наистина да мина към 6.0.1.411,стига да не ми бави системата , както е било при MELL.

Но в края на краищата инсталирам и каквото е това ще е.

А при лицензен Касперски като оставя да се ъпдейтват и програмните модули дали ще е добре или да ъпдейтвам само дефинициите?

Недей да бързаш да сменяш версията на Касперски, с която си в момента!

Изчакай утре да се появи Tigertron. Той е специалист по анти-вирусния софтуер и няма равен в този форум! cool.gif

Е,хайде не се карайте сега.

И аз съм на мнение , че 6.0.1.411 е по-добра версия,а и нали това е идеята на един софтуерен продукт - следващата версия да е по-добра от предходната.

Благодаря ви за отговорите ви.

Хах, Мелл благодаря ти за оказаното доверие, но дали аз съм най-добрия може да се спори!

Също така, всяка версия на Касперски сканира скриптове, като се започне от ранните версии на 5.0 та до всички излезли до сега версии! Значи разликата между версии 6.0.0.303 и 6.0.1.411 е, че втората сканира криптирания трафик (SSL, TLS), докато 303 не го прави. Другата основна разлика е, че във версия 411 има възможност за включване на опция за Съвместим режим с други програми, които използват самозащита; Включена е възможност за обновяване на други компютри в локална мрежа; оправени са някои бъгове; има доста подобрения и т.н.

kristo - Обновявай и програмните модули, не само дефинициите.

Така, 411 е по-добра от 303, засича кейлогери и рууткитове, но наистина е по-тежка от 303. Чисто въпрос на личен избор е коя версия ще ползваш и дали нововъведенията в 411 са ти необходими. Успех!

Хах, Мелл благодаря ти за оказаното доверие, но дали аз съм най-добрия може да се спори!

Също така, всяка версия на Касперски сканира скриптове, като се започне от ранните версии на 5.0 та до всички излезли до сега версии! Значи разликата между версии 6.0.0.303 и 6.0.1.411 е, че втората сканира криптирания трафик (SSL, TLS), докато 303 не го прави. Другата основна разлика е, че във версия 411 има възможност за включване на опция за Съвместим режим с други програми, които използват самозащита; Включена е възможност за обновяване на други компютри в локална мрежа; оправени са някои бъгове; има доста подобрения и т.н.

kristo - Обновявай и програмните модули, не само дефинициите.

Така, 411 е по-добра от 303, засича кейлогери и рууткитове, но наистина е по-тежка от 303. Чисто въпрос на личен избор е коя версия ще ползваш и дали нововъведенията в 411 са ти необходими. Успех!

Tigertron, няма нужда да ми благодариш, аз мисля, че с компетентните си постове отдавна си го доказал, че си най-добрият!

Благодаря за поправката - "...Значи разликата между версии 6.0.0.303 и 6.0.1.411 е, че втората сканира криптирания трафик (SSL, TLS), докато 303 не го прави..."

На теб ти се доверявам, щом казваш, че е по-добра, значи наистина е така...имаш повече опит от мен, а и повечко ги разбираш нещата, нямаш стигане! ;)

Аз ще си остана с 303, защото 411 ми идва доста тежичка!

.............

Аз ще си остана с 303, защото 411 ми идва доста тежичка!

Да, 411 е по-тежка от 303, използва повече системни ресурси и памет, но е по-добра..... ;)

Благодаря ти за отговора tigertron :lol6: , както и на MELL и на PcMan :wors: .

Имам един въпрос (той може да не е за тук,ако е така искрено моля да бъда извинен),но понеже става въпрос за Касперски ще питам тук - понеже както вече разбрах лиценза ми е само за KAV, коя защитна стена би се разбирала добре с него? Имам Kerio 4.1.3 и Black Ice 3.6 , дали ще се разбира с някоя от двете? :doh: Сори за въпроса , но не съм наясно и питам да не стане после с компа ми :lol6::wors:

Държа да отбележа че все пак прегледах темите свързани със защитни стени.

Благодаря ти за отговора tigertron :lol6: , както и на MELL и на PcMan :wors: .

Имам един въпрос (той може да не е за тук,ако е така искрено моля да бъда извинен),но понеже става въпрос за Касперски ще питам тук - понеже както вече разбрах лиценза ми е само за KAV, коя защитна стена би се разбирала добре с него? Имам Kerio 4.1.3 и Black Ice 3.6 , дали ще се разбира с някоя от двете? :doh: Сори за въпроса , но не съм наясно и питам да не стане после с компа ми :lol6::wors:

Би трябвало да няма проблеми защото в KAV няма стена и няма да има проблеми, издващи от наличие на 2 защитни стени в различни програми. След като направиш фина, внимателна настройка на firewall-a, който сложиш(няма голямо значение коя, лично аз бих си сложил zonealarm, но и изброените от теб са достатъчно добри. Коя точно е основно въпрос на личен избор), то няма да имаш проблемчета. ;)

Здравейте. На много приятели започнах да инсталирам безплатната версия на Касперски AOL Shield. Странно е, че дори и на пс което току що е преинсталирано и няма никаква AV, след получаване по e-mail на активационният код, го отхвърля след известно време и иконката от зеленичка става нещо такто сива и не иска да приеме и друг активационен код. Днеска току що на 3 пс-та стана това. При вас да сте забелязали подобен проблем? Благодаря.

Здравейте. На много приятели започнах да инсталирам безплатната версия на Касперски AOL Shield. Странно е, че дори и на пс което току що е преинсталирано и няма никаква AV, след получаване по e-mail на активационният код, го отхвърля след известно време и иконката от зеленичка става нещо такто сива и не иска да приеме и друг активационен код. Днеска току що на 3 пс-та стана това. При вас да сте забелязали подобен проблем? Благодаря.

А прочете ли лицензионното споразумение? Излиза ,че си инсталираш троянски кон,дето на всичко отгоре няма и да те опази кой знае колко добре,попрочети няколко страници назад в темата ,

също така разгледай и темата как да премахна spoclsv.ехе и вярвам,че ще си изясниш сам някои неща.

Всеки има гарантираното конституционно право да се набутва сам до дупка biggrin.gif Успех!

Благодаря ти за отговора tigertron :wors: , както и на MELL и на PcMan :) .

Имам един въпрос (той може да не е за тук,ако е така искрено моля да бъда извинен),но понеже става въпрос за Касперски ще питам тук - понеже както вече разбрах лиценза ми е само за KAV, коя защитна стена би се разбирала добре с него? Имам Kerio 4.1.3 и Black Ice 3.6 , дали ще се разбира с някоя от двете? :wors: Сори за въпроса , но не съм наясно и питам да не стане после с компа ми :clap::yanim:

В случая съм съгласен с PcMan при правилна настройка няма да имаш проблеми, а коя защитна стена ще избереш си е твой личен избор! И двете, които си споменал са добри и ще работят с КАВ. Виж коя ще ти е по-лесна на теб с настройките и слагай нея!

Кажи какво съобщение ти изписва когато отвориш програмата в ляво отдолу?

Благодаря ви :yanim: за компетентните отговори.

Само за инфо - спрял съм на следната комбинация : KAV 6.0.1.411 (дано лиценза ми да става за него),

Kerio firewall 4.1.3(нищо че е по-стара версия),Ad-Aware и Ewido anti-spyware,надявам се че компа ще ми е защитен доста добре.

Благодаря ви :yanim: за компетентните отговори.

Само за инфо - спрял съм на следната комбинация : KAV 6.0.1.411 (дано лиценза ми да става за него),

Kerio firewall 4.1.3(нищо че е по-стара версия),Ad-Aware и Ewido anti-spyware,надявам се че компа ще ми е защитен доста добре.

Да, ще бъде защитен компютърът ти в голяма степен. Пробвай тази комбинация и ако имаш въпроси или проблеми пиши!

Да, ще бъде защитен компютърът ти в голяма степен. Пробвай тази комбинация и ако имаш въпроси или проблеми пиши!

ОК, благодаря за бързия отговор.Само едно уточнение,нали лиценза ми става за всички версии на КАВ 6, а не само за 303 , който си е на диска с лиценза (PcMan ми отговори вече ,но аз да питам пак ,да не ми изгори лиценза).А за комбинацията ще пиша как е дори и да нямам проблеми,всеки пак е една комбинация за защита на компа и някой може да реши да я пробва и да знае как е.Нали и това е целта все пак на форума - да си помагаме както можем.

Поздрави на всички cool.gifcool.gifcool.gif

ОК, благодаря за бързия отговор.Само едно уточнение,нали лиценза ми става за всички версии на КАВ 6, а не само за 303 , който си е на диска с лиценза (PcMan ми отговори вече ,но аз да питам пак ,да не ми изгори лиценза).А за комбинацията ще пиша как е дори и да нямам проблеми,всеки пак е една комбинация за защита на компа и някой може да реши да я пробва и да знае как е.Нали и това е целта все пак на форума - да си помагаме както можем.

Поздрави на всички cool.gifcool.gifcool.gif

Да лиценза ти ще става и за 411 и за 303! :yanim: Но е само за КАВ, не можеш да го ползваш за КИС!

Да лиценза ти ще става и за 411 и за 303! :yanim: Но е само за КАВ, не можеш да го ползваш за КИС!

ОК Благодаря ти. :yanim:

Аз от доста време съм с Kaspersky Internet Security 6.0 и съм много доволен от работата с него. Никога не ми е правил проблеми и работи бързо. Дразня се обаче , че прекалено много ме пита за щяло и нещяло.

Аз от доста време съм с Kaspersky Internet Security 6.0 и съм много доволен от работата с него. Никога не ми е правил проблеми и работи бързо. Дразня се обаче , че прекалено много ме пита за щяло и нещяло.

Постави програмите, на които имаш доверие в Trusted zone, и ще те пита много по-малко!

Ако искаш, може и да дадеш повече информация, може би ще помогнем да се чувстваш по-комфортно с Касперски! :clap:

Предполагам те запитва много за riskwares и промени в регистрите. Както и за достъп до интернет. Можеш да изключиш спокойно Proactive Defense - според мен това не намаля нивото на защита. Също така може да наммалиш Anti-hacker-a на Low, или на High(при High Kaspersky не пита на коя програма да даде достъп до интернет и решава сам, като спестява запитванията и вдига защитата едновременно. При евентуален проблем може да се върне на training low или low). В крайна сметка training mode е най-рационалният избор като при запитване за достъп се избира any activity, по този начин при достъп на същата програма, следващия път няма да има запитвания.

Пропуснах да кажа за riskwares - Ако често те запитва за "опсани програми", които слагаш/пускаш просто изключи това наблюдение за такива програми от settings->protection->potentionally dangerous software(riskware).

Здравейте cool.gif .С Касперски 6.0.0.303 съм,работи си доста добре.Искам да ви помоля за съвет за една комбинация за защита,преди няколко дена бях ви писал за друга,но когато Ewido започна да се ъпдейтва(имам само пробна версия,която след30 дни си работи като безплатна) проактивната защита на Касперски ревна че се инсталира троянец ,дадох му го терминира и Евидо-то не се ъпдейтна.

Та комбинацията ,която сега мисля да инсталирам (е Касперски няма да го преинсталирам иначе май ще загубя лиценза) е :

KAV 6.0.0.303 + Outpost Firewall(безплатната версия) или Jetico Firewall + a-squared free (само за сканиране веднъж седмично) + Spyware Terminator или Spyware Blaster или някоя друга безплатна антиспай (или трябва да сложа повече от една ако са безплатни).Та мисълта ми е тези програми ще работят ли безпроблемно с Касперски,естествено само резидентния модул на Касперски ще е активен?

Просто търся безплатни решения за другите програми за защита (другите са платени) , които да вършат работа заедно с Касперски и да ме защитават що-годе.Ако има значение - на кабелен интернет съм.

А да,щях да забравя - чел съм тук-там за мрежова сигурност и съм спрял доста услуги на Уина,и съм пипнал тук-там за по-сигурно.

Предварително Ви благодаря :eek: .

Поздрави cool.gif .

Здравейте cool.gif .С Касперски 6.0.0.303 съм,работи си доста добре.Искам да ви помоля за съвет за една комбинация за защита,преди няколко дена бях ви писал за друга,но когато Ewido започна да се ъпдейтва(имам само пробна версия,която след30 дни си работи като безплатна) проактивната защита на Касперски ревна че се инсталира троянец ,дадох му го терминира и Евидо-то не се ъпдейтна.

Та комбинацията ,която сега мисля да инсталирам (е Касперски няма да го преинсталирам иначе май ще загубя лиценза) е :

KAV 6.0.0.303 + Outpost Firewall(безплатната версия) или Jetico Firewall + a-squared free (само за сканиране веднъж седмично) + Spyware Terminator или Spyware Blaster или някоя друга безплатна антиспай (или трябва да сложа повече от една ако са безплатни).Та мисълта ми е тези програми ще работят ли безпроблемно с Касперски,естествено само резидентния модул на Касперски ще е активен?

Просто търся безплатни решения за другите програми за защита (другите са платени) , които да вършат работа заедно с Касперски и да ме защитават що-годе.Ако има значение - на кабелен интернет съм.

А да,щях да забравя - чел съм тук-там за мрежова сигурност и съм спрял доста услуги на Уина,и съм пипнал тук-там за по-сигурно.

Предварително Ви благодаря :wors: .

Поздрави cool.gif .

Преди да инталираш EWIDO, сканира ли с Касперски инсталационния файл на програмата?

Ако си го направил, и файлът е бил чист, не трябва да се притесняваш от инфекция, при Касперски това е абсолютно невъзможно,

поради ред причини! Пишеш, че при ъпдейтването на EWIDO, Касперски ти засича троянец.

В самото начало е възможно анти-вирката, при стартирането на някоя програма, или при ъпдейтването, да ти изкарва прозорци, които да те тревожат, но това да не те притеснява, анти-вирката ти просто в началото се опитва да научи поведението ти - с кои програми работиш най-често и пр. След това, тя си запомня тези програми и не те притеснява, така че, когато инсталираш нов софтуер, нормално е, Касперски да помрънка в началото, докато разбере, че новият софтуер не съдържа злонамерен код и не се държи подозрително! Иначе, аз проблемът го виждам в конфронтацията на защитите в реално време, които имат и двете програми; така всяка от тях се опитва да се наложи тя да защитава машината,затова не ти препоръчвам защитата в реално време на EWIDO да ти бъде активна, даже и самата програма. Щом искаш безплатна стена, от тези, които си предложил, Outpost Firewall е по-надеждна!

Спокойно можеш да инсталираш и двете програми: Spyware Terminator и Spyware Blaster, няма да си пречат!

Пиши, ако имаш други проблеми, ще се радваме да ти помогнем с каквото можем. :ph34r:;)biggrin.gif

Преди да инсталирам Ewido бях сканирал инсталационния файл на програмата - Касперски нищо не откри.После като я ъпдейтвах тогава се появи това съобщение за троянец изписа ми следното :

20-12-2006 г. 20:16:00 Running process C:\Program Files\ewido anti-spyware 4.0\ewido.exe: detected modification of riskware 'Trojan.generic'.

Това е като ъпдейтвах Евидо-то.

Поздрави cool.gif .

Щом искаш безплатна стена, от тези, които си предложил, Outpost Firewall е по-надеждна!

Лично аз смятам, че Jetico е може би по-добрата стена в конкретния случай, стига да се настрои успешно, защото е трудна за настройка. Това не значи, че Outpost е лоша.

Нямам идея защо Kaspersky засича ewido като зловреден код, но в такъв случай можете да опитате офлайн ъпдейтите за ewdio и AVG, които са достъпни от тази страница.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Преди да инсталирам Ewido бях сканирал инсталационния файл на програмата - Касперски нищо не откри.После като я ъпдейтвах тогава се появи това съобщение за троянец изписа ми следното :

20-12-2006 г. 20:16:00 Running process C:\Program Files\ewido anti-spyware 4.0\ewido.exe: detected modification of riskware 'Trojan.generic'.

Това е като ъпдейтвах Евидо-то.

Поздрави cool.gif .

Или игнорирай съобщението и сложи приложението в Trusted Applications

или си спри модула за про-активна защита...

Напоследък се появяват фалшиви тревоги базаирани на анализирането на поведението на даден файл или приложение.До скоро Касперски засичаше и SpySweeper като рисков фактор, но вече не е така...

Или игнорирай съобщението и сложи приложението в Trusted Applications

или си спри модула за про-активна защита...

Напоследък се появяват фалшиви тревоги базаирани на анализирането на поведението на даден файл или приложение.До скоро Касперски засичаше и SpySweeper като рисков фактор, но вече не е така...

Наистина най-дборе спри про-актив защитата или я добави в trusted. Все повече се уверявам, че тази про-актив защита в повечето случаи огромна част от предупрежденията са фалшиви, а за реални такива поне при мен не се сещам да е имало(след много месеци работа). Не един път съм съветвал про-актив защитата да е изключена като почти ненужна и водеща в повечето случаи до фалшиви тревоги, и по-лошото - трудно е да се установи коя е фалшива, коя не, и става една.. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.